Chwytam, chwytam....od początku chwytałem co to rachunek prawdopodobieństwa, tylko nie potrafiłem Ciebie zrozumiec co ty w ogóle chcesz przekazać swoja matematyką, np. tu:
Nie możesz tak liczyć, bo nie zakładasz ile progów bedziesz grał ani tez ile bedzie w nim porażek czy wygranych. Po wygranej, nie zwiększasz stawek, tylko rozpoczynasz progresję od nowa...czyli wracasz do punktu wyjścia..masz znów 50% szans...przegrasz, stawiasz kolejne zdarzenie...ile masz szans na wygraną - znów 50%.
To co ty obliczyłeś moze uświadomić tylko, ze prawdopodobieństwo "czarnej serii" (w tym wypadku czterech przegranych pod rząd) wynosi 6,25% a wiąże się to z możliwością kombinacji wygranych/przegranych w szeregu 4 zdarzeń...
Dziękuje, do widzenia!!!
Ehhh udowodniles ze nic nie zrozumiales...
1) zalozylem ze 4, ale nie ma znaczenia ile progow chcesz grac ani jakimi stawkami, to jest wlasnie klu
2) srednia liczba porazek i wygranych wychodzi z prawdopodobienstwa - po 50%
3) wiem ze rozpoczyna sie od nowa stawkowanie...
Probuje wytlumaczyc ostatni raz:
4 poziomowa progresja
stawki: 10 20 40 80
zysk przy wygranej na dowolnym poziomie: 10zl
strata przy przegranej (na 4 poziomie): 150zl
Oto serie jakie sie moga trafic i ich prawdopodobienstwa
1) wygrana - 50%
2) przegrana wygrana - 25%
3) przegrana przegrana wygrana - 12.5%
4) przegrana przegrana przegrana wygrana - 6.125%
4'
przegrana przegrana przegrana przegrana - 6.125%
Wynika z tego ze 1 na 16 progresji jest przegrana.
Czyli grasz tak:
Wygrywasz 10zl, 15 razy = Caly zysk = 150zl
Przegrywasz raz na 4 poziomie = tracisz 150zl
Razem 16 progresji... JESTES NA ZERO !
Grasz 8 serii? Prosze bardzo...
Wygrywasz 10zl, 255 razy = 2550zl
Przegrywasz raz na 8poziomie = tracisz caly wklad = 2550zl
JESTES NA ZERO !
Grasz 1 serie? Prosze bardzo...
Wygrywasz 10zl, 1 raz = 10zł
Przegrywasz raz na 1poziomie = tracisz caly wklad = 10zl
JESTES NA ZERO !
Modyfikator dla stawek (do tej pory x2), podobnie jak ilosc serii nie ma znaczenia, wystarczy wyliczyc sredni zysk mnozony przez prawdopodobienstwa poszczegolnych serii i dojdziemy do tego samego.
Dobra, koncze dyskusje, a wlasciwie monolog, bez odbioru. Jestem po prostu zaskoczony tym co sie dzieje w tym dziale. Dzial systemow bukmacherskich, co rusz ktos wyrusza na podboj bukmachera, a nie wie jak wyliczyc prawdopodobienstwo rzutu moneta. Do tej pory nie moge sie pozbierac, dno i metr mulu.
Ahh.. no i zapomnialem o najwazniejszym... pisalem "JESTES NA ZERO", tak by bylo ale bukmacher pobiera marze, dzieki czemu zgodnie z zasadami matematyki to on jest zawsze na plus. BEZ ODBIORU.