aka-shakal
Użytkownik
Anderson - Gasquet
Anderson
1,72
18 zł
-18 zł
Anderson - Gasquet
Anderson
1,72
18 zł
-18 zł
ponad 6 nietrafionych typów pod rząd , przy podobnych kursach
Wielkie mi odkrycie, równie dobrze mogłeś napisać 8 nietrafionych czy 10 pod rząd. Ale co ty chciałeś przez to powiedzieć, że niby progresja, jest zła? Ok załóżmy, że tak.I nadal uważasz że to takie nierealne przegrać 6 razy z rzędu ? Szybko zniechęcisz się takiego systemu
Tak czasami robię to w tym temacie na łapu capu, ale nie zawsze bo gram na razie na sucho, nie gram tego realnie, sprawdzam po prostu jak to ma się do rzeczywistości.Ty robisz to trochę na łapu capu
Progresja z punktu widzenia matematycznego jest bardzo dobrym wyjściem bo:każdy kto próbował takiej progresji
Ta sama matematyka (a dokładnie prawdopodobieństwo) dowodzi, że wreszcie nastąpi taka seria zdarzeń, która będzie skutkowała porażką progresji opisanej przez Ciebie w pierwszym poście Z resztą (jak już wielu na tym forum powiedziało) "inaczej bukmacherzy nie istnieliby" :razz:Progresja z punktu widzenia matematycznego jest bardzo dobrym wyjściem bo:
- Generuje nam jakiś x zysk przy założeniu trafienia kuponu na ileś tam nie trafionych.
- Minimalizuje skuteczność typowania, możesz mieć słabą skuteczność np. 35% typów, a i tak możesz wyjść z tym na plus.
- Do tego ten system nie jest oparty na jakiś losowych zdarzeniach jak progresja na remis czy over.
- Wkład w ten mój "system" to albo 243, albo jak kto woli 729. Więc nie jest to dużo i na kieszeń zwykłego użytkownika z forum te 243 zł to całkiem normalny kapitał.
Wiadomo jak to jest z tą matematyką. Polecam ciekawostkę na temat nieskończoności, prawdopodobieństwu nieskończonej ilości małp wstukujących dowolny wybrany klawisz na maszynie, czy takie małpy napisałby Hamleta Szekspira?Ta sama matematyka (a dokładnie prawdopodobieństwo) dowodzi, że wreszcie nastąpi taka seria zdarzeń
Ja nie napisałem z jakim prawdopodobieństwem nastąpi porażka tylko napisałem, że na pewno nastąpi. Jedyne co jest niemożliwe to wystąpienie nieskończonego ciągu sukcesów (jak i porażek), co daje pewność wpadki na progresji Tylko czy to nastąpi za 10, 100 czy 192371 razem to już nie wiadomo. Z ciekawości policzyłem prawdopodobieństwo porażki twojej progresji traktując jako prawdopodobieństwo pojedynczego zdarzenia odwrotność kursu, czyli 1/1,5 i wyszło mi ono równe 0,00046. Troszkę więcej niż twórczych małpekWiadomo jak to jest z tą matematyką. Polecam ciekawostkę na temat nieskończoności, prawdopodobieństwu nieskończonej ilości małp wstukujących dowolny wybrany klawisz na maszynie, czy takie małpy napisałby Hamleta Szekspira?
Oczywiście, że tak, ale prawdopodobieństwo takiego zdarzenia jest praktycznie równe zeru, aczkolwiek nie niemożliwe.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_o_niesko%C5%84czonej_liczbie_ma%C5%82p