Oczywiście. Jak bedziesz chciał to napisz na priv co oczekujesz, bo dzis to juz późno, trzeba iść spać.J?Czy jest to możliwe?
Oczywiście. Jak bedziesz chciał to napisz na priv co oczekujesz, bo dzis to juz późno, trzeba iść spać.J?Czy jest to możliwe?
To może gg?Oczywiście. Jak bedziesz chciał to napisz na priv co oczekujesz, bo dzis to juz późno, trzeba iść spać.
Tak jak napisał kemot2012 (Pozdrawiam), to nie powinno być problemem.[...] aby brał dane tylko z drużyny zajmującej np. 13 pozycje.?Czy jest to możliwe?
słowo komentarza z mojej stronyJedyny taki program to excel lub jego odmiany.Szybko byś załapał o co chodzi i mógłbyś dodawać nowe ligi. Chociaż nie zajmują się bukmacherką,to jestem kibicem Yar000 i jego programów...Jak byś chciał to mógłbym pomóc.
Oj tam,zrobi co bedzie chciał. Nie wiem czy musi coś udowadniać czy nie. Ja się zaoferowałem pomóc napisać program, nie musząc znać wszystkich "tajemnic" wyliczeń. Jak będzie chciał skorzystać to pomogę.Do Pan Koperek-nie używam komunikatorów.słowo komentarza z mojej strony
napisać program, to najczęściej ta łatwiejsza część
problem jest inny - udowodnić że to działa - a to trwa długo trwa i na tym się większość wykłada
Oj tam,zrobi co bedzie chciał. Nie wiem czy musi coś udowadniać czy nie. Ja się zaoferowałem pomóc napisać program, nie musząc znać wszystkich "tajemnic" wyliczeń. Jak będzie chciał skorzystać to pomogę.Do Pan Koperek-nie używam komunikatorów.
Witam,Ja z kolei mam wyłączoną funkcję ,, prywatnych wiadomości ''.............
Jeśli ktoś dobrze zna się na excelu i mógłby mi pomóc na zasadzie podpowiedzenia jak mam coś ustawić , jaką formułę wpisać , co zrobić by pobierał automatycznie dane to proszę o kontakt na gg lub e-maila.
Chyba się wdarł błąd Huelva x2 sądząc po kursie :razz:
Witam,
nie wiem dokładnie jakie dane chcesz "wyjąć" z tabeli i co dalej z nimi zrobić, ale powinna Ci tu załatwić sprawę formuła z funkcją wyszukującą excela WYSZUKAJ.PIONOWO. W wyniku zwróci Ci wynik/wartość z wybranej kolumny i odpowiedniego miejsca/wiersza w tabeli.
Tabelę najlepiej importować (CTRL+C) z http://www.betexplorer.com/ i użyć wklej specjalnie (tekst niesformatowany). Potem zaznaczając odpowiednie kolumny użyć tekst jako kolumny i można odseparować potrzebne dane wejściowe. Docelowo można porobić makra + przyciski i zrobi Ci to w ułamku sekundy na jeden klik.
Po obróbce importowanych danych, zastosować właśnie WYSZUKAJ.PIONOWO i z grubsza gotowe, chyba że ma się coś dalej przeliczać.
Wydaje mi się, że to jest najszybsze i najprostsze.
Pozdrawiam
ziz99
o tymO jakim błędzie mówisz?
masz rację, nikt nie musi nikomu nic udowadniać.Oj tam,zrobi co bedzie chciał. Nie wiem czy musi coś udowadniać czy nie. Ja się zaoferowałem pomóc napisać program, nie musząc znać wszystkich "tajemnic" wyliczeń. Jak będzie chciał skorzystać to pomogę.Do Pan Koperek-nie używam komunikatorów.
o tym
6) Spotkanie: Numancia - Huelva
Typ: 2
Prawdopodobieństwo: 54%
Kurs: 2,40 kurs byl ponad 6 na WH, dla tego on mowi ze pewnie x2 ma byc a nie 2
Wynik: ??
Spróbuj tak:Udało się stworzyć program dla 2 ligi hiszpańskiej. Problemem jest wprowadzane danych dla każdego zespołu. Mógłby ktoś podpowiedzieć jak importować takie dane?
Rozwiązanie, które zaproponowałem zajmuje raptem kilkanaście sekund, ale Kolega Yar000 ma też ciekawą propozycję.Ziz99, to chyba nie będzie "aktywne" a rozumiem, że chodzi o importowanie danych z Sieci?
Dane/Z sieci Web/Adres/Przejdź/
Kliknij obok tabel .../Importuj