Na dzisiaj
biathlon i
skoki narciarskie. Nie wykluczone, że zagram jeszcze coś, ale później, bo teraz jestem ograniczony czasem.
Co prawda Birnbacher ostatnio świetnie się spisywał wygrywając bieg na dochodzenie w Hochfilzen, lecz dzisiaj mamy sprint, a w nim Niemiec już tak nie błyszczy, o czym świadczą ostatnie wyniki. Na tle Bailey'a wypadał gorzej. Myślę, że po takim kursie warto ryzykować, ponieważ obaj panowie prezentują bardzo podobny poziom. Następna para to Landertinger & Fak. Kursy są ewidentnie zaniżone na Austriaka, który w sprintach w tym sezonie nie pokazywał niczego szczególnego. W Hochfilzen Fak zajął 7. miejsce ze stratą 25 sekund do Boe, podczas, gdy Dominik stracił ponad minutę. Fak na strzelnicy spisywał się świetnie i dzisiaj również upatrywałbym w tym szansy. Uważam, że Jakov powinien sobie poradzić z Austriakiem. W Bischofshofen czeka nas ostatni
konkurs TCS, który zadecyduje o końcowym zwycięstwie. Nie decyduje się, jednak stawiać na zwycięstwo w dzisiejszym konkursie jak i w całym turnieju. Znalazłem ciekawą parę, w której wystąpi dwóch Austriaków. Dobrze znany Wolfgang Loitzl i Hayboeck. W roli faworyta bukmacherzy upatrują starszego, bardziej doświadczonego zawodnika. Sądzę, że przy obecnej dyspozycji siły są wyrównane, a nawet powiedziałbym, że to Hayboeck powinien być minmalnym faworytem. Mam nadzieję, że warunki dla obu skoczków będą porównywalne, wtedy o końcowe rozstrzygnięcie będę spokojny.
Rune Brattsveen vs Christian De Lorenzi
54-49
Typ: 1 @ 1,62
Stawka: 1,55j
BET365
Bailey vs Birnbacher
45-24
Typ: 1 @ 2,5
Stawka: 1j
BET365
Dominik Landertinger vs
Jakov Fak 62-60