>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

prawo jazdy

radek_3city 0

radek_3city

Użytkownik
Jareks tez bym prosil o tego linka ????
Fajna nazwe osrodka macie WORD ????
Nie wiem czy wiesz, ale nasz PORD też się nazywał całkiem niedawno WORD. Co do tematu to w ubiegły wtorek zdawałem na kategorie &quot;C&quot; i zdałem za 1 razem, a miałem babkę egzaminatorkę. Myślałem że padnę. W dodatku jak się od Niej dowiedziałem egzaminuje też na C+E. Szatan nie baba :-D

R 0

robert-20790

Użytkownik
teraz ja narysowałem i patrz o co chodzi. Ten sygnalizator trzebna wlaczac ale po co skoro jade prosto, jak chcialbym skrecic w lewo po radzie to bym wlaczyl lewy a tak zawracanie dupy...

Przed niebieskimi mam pierszenstwo... a kierunek tzreba wlaczyc jak na rysunku...

bdjoe 0

bdjoe

Użytkownik
Ale ona to jest tak bez kitu zdrowa ????
Beke z niej mialem 2 tygodnie temu. Bylem z kumplem ktory zdawal na C. I wlasnie przyjechal ten gosciu busem co egzaminuje na A, a ta egzaminatorka przyjechala wlasnie z miasta z egzaminu na B. I podeszla do tego busa, chyba Ducato to jest, i dupcia o przedni grill sie smerala ???? Zebyscie wiedzieli jaka radoche mial ten dziadzia egzaminator co siedzial w busie ????

midel 189

midel

Użytkownik
teraz ja narysowałem i patrz o co chodzi. Ten sygnalizator trzebna wlaczac ale po co skoro jade prosto, jak chcialbym skrecic w lewo po radzie to bym wlaczyl lewy a tak zawracanie dupy...

Przed niebieskimi mam pierszenstwo... a kierunek tzreba wlaczyc jak na rysunku...
to co narysowałeś to bardziej przypomina normalne skrzyżowanie niż skrzyżowanie o ruchu okrężnym :p A Jasiek dobrze narysował i osoba, która chce wjechać na rondo i widzi, że osoba, która ma zamiar zjechać ( ale dalej jest na rondzie) i sygnalizuje, to może spokojnie wjeżdżać i nie robić korku :p

snap8 12

snap8

Użytkownik
&#39;&#39;no, ale co w tym dziwnego, żeby włączyć kierunkowskaz zjeżdżając z ronda ?&#39;&#39;

No jak to co w tym dziwnego ? Stoje na srodku ronda i jadę prosto (narysowalbym ale forum nie ma takiej opcji) więc po co ZJAZDOWY (SYGNAL W PRAWO) skoro jadę prosto ? Przeciez nie skręce w prawo pod prad ? Wiec nikt i tak nei wjedzndzie na rondo dotad az ja z niego nei zjade bo mam pierszenstwo. Czy bym wlaczyl prawy kierunek czy bym go nei wlaczyl to i tak jechalbym prosto wiec po co sygnal...?
(ja zrozumieliscie o co mi w ogole chodzi i o jakim zjazdowym mowie to spoko, czyli ze mna sie zgodzicie ze jest on zbedny, jezeli sie nei zgodzicie tzn ze nei wiecie o co mi chodzi :p:p )
oj marnie cos z tą twoją wiedzą ,
jak pojeżdzisz pare lat samochodem to bedziesz wiedział że włącznie kierunków podczas zjezdżania z ronda jest potrzebne
i jeszcze jedno na rondzie uzywamy tylko prawego migacza , to tak zebys pamietał jak bedziesz zdawał

R 0

robert-20790

Użytkownik
Snap8 wiedze na ten temat mam i wiem ze taki przepis istnieje i takiego przepisu nalezy przestrzegać, jednak jak zowazył Midel, czyli ze to nie przypomina ronda tylko zwykle skrzyzowanie, ale to co narysowałem nazywa się rondo. Nawet instruktor powiedziałe ze to skrzyzowanie/rondo wymaga zjazdowego ale w typ przypadku jest to chore.

To co narysował Jasiek rozumiem i sie zgadzam i wiem ze kirunek jest potrzebny ale to co narysowałem ja to cholera nie wydaje mi się abym jechał ruchem okreznym tylko JECHAŁ PROSTO!

Snap jak uzywamy tylko jednego &#39;&#39;migacza&#39;&#39; i to tylko prawego ? Prawego kiedy zjezdzamy ale kiedy jedziemy rondem w lewo to kierunek lewy a kiedy z niego zjezdzamy to prawy ????

i co lepsze ten ZJAZDOWY TRZEBA NAWET WLACZYC WTEDY kiedy nie jedziemy ruchem okreznym czy jak ja narysowalem... to gdybsmy wyjechali od poludnia na polnoc to tez zjadzowy chociaz jedziemy prosto ????
Krotko mowiac wszedzie wlaczamy zjazdowy jezeli rondo jest bez sygnalizacji jezeli jest nie jest zjazdowy potrzebny...

kóniec

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Snap jak uzywamy tylko jednego &#39;&#39;migacza&#39;&#39; i to tylko prawego ? Prawego kiedy zjezdzamy ale kiedy jedziemy rondem w lewo to kierunek lewy a kiedy z niego zjezdzamy to prawy :smile:
nie no lewego to nie wrzucamy na rondzie tylko prawy a jak chcesz jechać na wprost czy nawet objechac rondo to jedziesz normalnie nie wrzucasz zadnego migacza dopiero jak zjezdzasz to prawy migacz właczasz, ja z tego rysunku nic nie czaje :p

midel 189

midel

Użytkownik
Nie ma to jak zrobić dyskotekę kierunkowskazami na rondzie :p Lewego na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym nie używamy ????

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
ja zawsze przed rondem pykam lewym jak bede skrecal w lewo a przy wysepce wylaczam i nie uwazam to za blad, i na egzaminie nic mi typek nie mowil ze to blad

R 0

robert-20790

Użytkownik
Co wy gadacie hehehe przeciez zawsze przed rondem wlaczamy lewy jezeli jedzeimy w lewo nastepnie zjazdowy prawy jezlei jedziemy prosto (zjazdowy na srodku ronda..) ????

Dobra nie wazne juz z tymi migaczami ???? bo rzeczywiscie dyskoteka...

Ja mialem lepszy myk... jade tym wozem gosc mowi ,raczej krzyczy ZATRZYMAJ SIĘ ja wpadlem w panike nei wiem co się dzieje, ja gazu on hamulec, z tych nerwow powlaczalem wycieraczki, swiatla drogowe, wszystko zaczelo sie ruszacz... SZOK
No ale to byla pierwsza jazda ????

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
hehe to prawidlowo zrobiles bo w naglych sytuacjach powinno sie hamowac bez zdejmowania nogi z gazu
Co Ty piszesz??!!:jezora: Przecież od dawna wiadomo, że w nagłych sytuacjach powinno się od razu zaciągnąć ręczny albo wyjąć kluczyki ze stacyjki. :jezora:

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
nie wierzycie to sprobujcie tylko najpierw zapnijcie pasy zeby nie walnac glowa do przodu, im wyzsze obroty silnika tym pompa hamulcowa lepiej pracuje i praktycznie od razu samochod staje w miejscu...

Do góry Bottom