>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pozostałe turnieje żużlowe w sezonie 2021 (SEC, SON, IMŚJ)

Status
Zamknięty.
T 28,6K

trynek85

Użytkownik
Pol-swe 1 1,3
Cze-USA 1 1,57
Dubelek z sts, choć 30 min temu były większe kursy. Polacy to jedni z dwóch faworytów dzisiejszej rywalizacji i Szwedzi nie mają podjazdu do naszej drużyny, mają niby Fredkę, ale jest on po kontuzji. Czesi pojadą zapewne parą Milik-Chlupac, bo wątpię że Franc ma formę na tak poważne zawody,a Amerykanie mają tylko niesamowitego Beckera, który już wiele razy pokazał że będzie z niego całkiem niezły zawodnik,jest jeszcze w składzie Nicol, ale to nie ten poziom co rywale w dzisiejszych zawodach. Może i Becker będzie wygrywał z poszczególnymi ekipami, ale przy dzisiejszej punktacji lepiej przyjechać na miejscach 2 i 3. O ile nie będzie jakiś literek w zawodach to ten dubelek jest na 90% pewny. Zieloności

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
1-2 awans do finału, 3-5 jadą baraż każdy z każdym o awans do finału
USA-Słowenia 2 3,2 w ewinner
Tak jak pisałem w USA jest tylko Becker, a Słoweńcy mają o jeżdżonych Skorję i Ivacica i na Amerykanów powinno wystarczyć, a po takim kursie warto w to wejść
Skąd info? Syfy piszą, że 1-2 awans do finału, a baraż 3-4.
W takim wypadku moim zdaniem warto iść w stronę Polaków, nie powinniśmy zgubić więcej punktów niż Duńczycy.

EDIT: Czy tak jak kiedyś konieczne jest wystawienie chociaż raz juniora?

Ostatnia edycja:
T 28,6K

trynek85

Użytkownik
Skąd info? Syfy piszą, że 1-2 awans do finału, a baraż 3-4.
W takim wypadku moim zdaniem warto iść w stronę Polaków, nie powinniśmy zgubić więcej punktów niż Duńczycy.

EDIT: Czy tak jak kiedyś konieczne jest wystawienie chociaż raz juniora?
Co do tych baraży sugerowałem się komentarzem gościa o nicku Unia Leszno, który zawsze dorzuca swoją opinię w zapowiedziach na stronach SF, ma mega pojęcie o żużlu i wcale się nie zdziwię jeśli i tym razem wie lepiej niż SF

W 858

woffi2013

Użytkownik
Konieczne jest wstawienie juniora. Amerykanie mają też Nicola, który wcale nie musi być słabszy od Franca/Chlupaca/Aarnio czy Skorji.

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Jak juz to żadne każdy z każdym tylko pierw 4 z 5 a później zwycięzca tego biegu juz o awans do finału z 3 zespołem

I teraz tak. Buki wystawiaja pary ale na turniej a nie na biegi 1-21. Może byc tak ze Finowie zdobędą więcej pkt od dajmy na to Czechów ale w biegu 22 jeden z nich przyjedzie jako ostatni i dupa zbita

Nie lubię tego nowego systemu. O ile jeszcze w zawodach regularnych ma on jakiś tam sens o tyle już w biegu barazowym bitwa jest nie o to kto bieg wygra tylko o to by jeden z rywali przyjechał jako ostatni. Wystarczy jakaś literka i drużyny w turnieju juz nie ma

W związku z tym celowalbym w jeden konkretny bieg. Mianowicie 23 i szukam par przeciwko Szwedom. Zarówno obu Finów jak i obu Czechów stać na to by zostawić Aspgrena czy H-B za plecami

A już z pewnością KAŻDEMU ODRADZAM granie Szwecji w top3 po kursach 1.1 Oni w dwójce nie będą a wtedy to się sprowadza do loteryjnych barazy

Póki co fortuna :

Czechy top 3 @8.5
Finlandia top3 @8.5

Amerykanów i Slowencow wykluczam. Nie mowie ze wejdzie. Ale o ile dobrze rozumiem wszystko sprowadzi się do jednego biegu. Chyba ze ja blednie rozumuje

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5
T 28,6K

trynek85

Użytkownik
Jak juz to żadne każdy z każdym tylko pierw 4 z 5 a później zwycięzca tego biegu juz o awans do finału z 3 zespołem

I teraz tak. Buki wystawiaja pary ale na turniej a nie na biegi 1-21. Może byc tak ze Finowie zdobędą więcej pkt od dajmy na to Czechów ale w biegu 22 jeden z nich przyjedzie jako ostatni i dupa zbita

Nie lubię tego nowego systemu. O ile jeszcze w zawodach regularnych ma on jakiś tam sens o tyle już w biegu barazowym bitwa jest nie o to kto bieg wygra tylko o to by jeden z rywali przyjechał jako ostatni. Wystarczy jakaś literka i drużyny w turnieju juz nie ma

W związku z tym celowalbym w jeden konkretny bieg. Mianowicie 23 i szukam par przeciwko Szwedom. Zarówno obu Finów jak i obu Czechów stać na to by zostawić Aspgrena czy H-B za plecami

A już z pewnością KAŻDEMU ODRADZAM granie Szwecji w top3 po kursach 1.1 Oni w dwójce nie będą a wtedy to się sprowadza do loteryjnych barazy

Póki co fortuna :

Czechy top 3 @8.5
Finlandia top3 @8.5

Amerykanów i Slowencow wykluczam. Nie mowie ze wejdzie. Ale o ile dobrze rozumiem wszystko sprowadzi się do jednego biegu. Chyba ze ja blednie rozumuje
W forbecie jest kurs 4,75 na to że Swe nie będzie w top 3,wychodzi ciut lepiej niż typy z fortuny
Post automatycznie złączony:

A gdzie można obejrzeć dzisiejsze zawody oprócz Canal +?

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +13
G 7,3K

gumazi

Użytkownik
Przypomnijmy, że od 2020 roku w Speedway of Nations obowiązuje system punktowy: 4, 3, 2, 0. W wyścigach nie są więc możliwe wyniki remisowe. Po 21 wyścigach drużyny z miejsc 1-2 awansują bezpośrednio do finałów. Między 3. a 4. drużyną odbędzie się baraż, z którego zwycięzca też awansuje

T 28,6K

trynek85

Użytkownik
Dania może i solidna ale to wciąż Polacy są faworytem. Nawet jeżeli przyjąć że Michelsen będzie lepszy od Kubery (co wcale nie jest takie pewne patrząc na ostatnie wyczyny Dominika) to mamy wciąż przewagę w osobach Bartka > Madsen oraz Miśkowiak > Hansen.
Nie ma chyba takiej możliwości by podium wyglądało inaczej niż 1-2 Polska/Dania 3. Szwecja. W oczekiwaniu na kursy przypominam, że w turnieju będzie obowiązywać punktacja 4-3-2-0 co wyklucza remisowe wyniki biegowe.
Co do wyboru typu na Duńczyków to ważnym aspektem jest też to że Zmarzlik słabo jeździ parą, z reguły gna do przodu, a tu warto jeździć we dwóch, zobaczymy jak to wyjdzie

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Przypomnijmy, że od 2020 roku w Speedway of Nations obowiązuje system punktowy: 4, 3, 2, 0. W wyścigach nie są więc możliwe wyniki remisowe. Po 21 wyścigach drużyny z miejsc 1-2 awansują bezpośrednio do finałów. Między 3. a 4. drużyną odbędzie się baraż, z którego zwycięzca też awansuje
To właśnie miałem na myśli mówiąc ze w biegu barazowym nie ma znaczenia kto wygra lecz to kto nie zapunktuje. Loteria jak u juniorów gdzie Miskowiak wyhamowal przypadkiem Lamparta - tam szczęśliwie się udało Polakom

Osobiście bym był za tym żeby w barażach wracać do dawnego punktowania. W przypadku remisu dalej wchodzi zespół który był wyżej po rundzie zasadniczej. Tym sposobem byle defekt nie musi oznaczać ze to koniec marzeń o awansie

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Polska win + Dania > Szwecja + Australia win @3 Fortuna ➖

Skoro nie ma baraży i finału to nie decyduje jeden bieg, a na przestrzeni 6 nie wierzę, że zdobędziemy mniej punktów od Duńczyków. Michelsen rzeczywiście jest ciut lepszy od Kubery, ale Madsen ostatnio mocno obniżył loty. Do tego Hansen może gdzieś pogubić punkty, czego nie spodziewam się po Miśkowiaku, jeśli ten wyjedzie na Słoweńców/Finów.
Z drugiej strony, Hansen i Madsen dalej są lepsi od Aspgrena i Hellstroema. Nie wiadomo też, w jakiej dyspozycji jest Lindgren po tym okropnym dzwonie, który zaliczył w Vojens.
Na koniec - na zbicie podatku - Australia, która jest zdecydowanym faworytem drugiego półfinału. Doyle i Fricke wyraźnie odstają klasą od reszty. Potencjalnie największym zagrożeniem według mnie są dla nich Łotysze i jeśli byłby tu rozgrywany finał to miałbym wątpliwości co do grania takiego kursy, ale na przestrzeni 6 biegów Australijczycy powinni uzyskać wyraźną przewagę, gdyż Łotysze zapewne zgubią punkty na Francuzach, Niemcach czy Rosjanach.

Ostatnia edycja:
BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Finlandia powyżej 21,5 pkt w biegach 1-21 @1,72 - Ewinner

Na papierze linia wydaje się zdecydowanie za niska. Nie biorąc pod uwagę żadnych literek, to sam Lahti jest w stanie wywieźć wielu zawodników i może zakręcić się w okolicy 18-19 pkt. Aarnio jak najbardziej stać na dołożenie kilku oczek, a przecież literki mogą zdarzyć się również w innych reprezentacjach (u słabszych zawodników), co sprawia że taki Aarnio w momencie gdzie miał mieć zero punktów może przywieźć 2. Uważam, że linia jest za niska, bo samego Lahtiego stać na pójście pod linię.

IMG_20210917_202515.jpg

Niby bukmacher rozliczył na plus, ale kolega po pierwszym biegu stwierdził, że jednak typ jest do niczego. Nie wiem kto ma rację.

Ostatnia edycja:
W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Mi się wydaje ze Czesi to mogą być dzisiaj straszna wtopa. Niby i ich i Finów pograłem w trojce bo żal byłoby nie zaryzykować ale im dłużej o tym myślę tym mniej Ci Czesi mi się podobaja

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
według was kto ma wieksze szanse na wygranie ze szwedami, czechy czy finowie ?
Troszkę wróżenie z fusów, ale jeśli pytasz o "czutkę" to Aarnio > Chlupac i dzięki temu Finowie mogą zrobić lepszy wynik (bardziej opłaca się mieć dwóch średnich żużlowców, niż jednego świetnego i jednego słabego)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom