Po tym co dziś widziałem mam pewne przemyślenia na jutro. Wszystko Marathonbet
* Bułgaria -
Holandia 1 1,3 8/10
*
Czechy - Cypr (+21) 2 1,94 2/10
Bułgaria gra praktycznie o awans do polskich MŚ i sądzę że bez problemów je sobie wywalczy,
Holandia męczyła się w 3 secie z rezerwowymi Czechami grającymi bez Tichacka, Baranka czy Krala, może to rozprężenie ciężko powiedzieć. Bułgaria także męcząc się w pierwszych dwóch setach z Cyprem w 3 rozbiła ich do 5, grając praktycznie cały mecz podstawowym składem. Bułgarzy zagrali dziś znakomicie w przyjęciu popełniając zaledwie 2 błędy, wiadomo Cypr to Cypr ale w takich meczach najłatwiej o rozprężenie Jednak obecny skład Bułgarii ma potencjał by grać w 4 na MŚ, więc te
eliminacje to dla nich solidniejszy trening, ciężko o jakiejś inne przemyslenia po tych meczach po prostu kadrowo i pod względem formy Bułgarzy są obecnie lepszą drużyną na każdej pozycji. Drugi mecz, to trochę szukanie niespodzianki, ale skoro Cypr takiej Bułgarii nastrzelał prawie 20 punktów to czemu nie miałby tego zrobić pogodzonym z losem Czechom? 18 w każdym secie sądzę ze jest możliwe, zakładając że nie będzie wpadki jak w dzisiejszym 3 secie, w Czechach grali dziś praktycznie wszyscy zawodnicy co świadczy o tym że trener ma problem z jakością gry i musi stawiać na rezerwowych, poza tym u Czechów ledwo 42 % w ataku i przyjęcie pozytywne na poziomie 48 % co nie jest dobrym wynikiem.
*
Francja -
Hiszpania under 160,5 vel 3:0 6/10
Mimo że przegrali dzisiaj seta z Białorusią to stawiam na nich, sądzę że drugi raz nie skompromitują się z kolejnym słabeuszem, bo takim niewątpliwie jest
Hiszpania z której nie pozostało nic z triumfu w ME. Dzisiaj w każdym secie przewaga od początku do końca Belgów którzy w najgorszym z setów dali rywalom ugrać 21 punktów, w tym meczu rzuca się w oczy dużo bloków na Hiszpanach (11) i słaba sk. w ataku (38%),
Francja np. dziś Białorusi zaaplikowała 14 bloków przy sk. w ataku na poziomie 50 %, mimo że przegrali seta. Myślę że własna publiczność ich uskrzydli do łatwego zwycięstwa. Poza tym Francuzi nie powinni mieć problemów z przyjęciem zagrywki, dziś mieli zaledwie 1 błąd na 75 przyjęć
*
Belgia -
Białoruś, tego meczu nie ruszam,
Belgia wygrała ze słabą Hiszpanią natomiast
Białoruś urwała seta Francji mając aż 12 bloków na nich, jednak jutro
Belgia może wygrać 3:0 a może i przegrac 2:3 jeżeli Ahrem zagra mecz życia (dziś nie grał rewelacji i mimo to
Francja straciła seta)
* Turcja - Chorwacja 1 1,66 7/10
Szczerze złapałem się za głowę jak zobaczyłem ten kurs, ja bym tu dał max 1,30, Chorwacja fatalny mecz przeciwko Niemcom przyjęcie pozytywne 34% rewelacyjne 13 % to tragiczny wynik, dodając do tego sk. w ataku 42 % i 9 błędów w przyjęciu wychodzi nam naprawdę marna drużyna. I co ciekawe
Niemcy nie rozgromili bardzo Chorwatów co mogło by się wydawać po statystykach tylko wygrali do 20,13 i 21. Więc mimo że
Niemcy na pełnym luzie to i tak Chorwaci grali tak słabo, ciekawe co by było jakby zaczęli grać naprawdę dobrze. W dodatku w Chorwacji grał cały skład więc trener niezadowolony z gry dawał szanse wszystkim. Natomiast Turcja spokojne zwycięstwo z Estonią która jest lepszą drużyną niż Chorwacja. Turcy mają fajny atak, dali się zaledwie 3 razy zablokować, mieli wysoką skuteczność w ataku 58%, i tylko dwa błędy w przyjęciu. Myślę że Turcja tym meczem przedłuży swoje marzenia o awansie i przy dobrym wyniku może wywalczy awans z drugiego miejsca, więc ma o co grać.
*
Niemcy -
Estonia, NO BET, ciężko stwierdzić jak zachowają się
Niemcy powinni wygrać na 99,999%, ale czy pokryją handicap -24,5? Grając normalnie z pewnością to wystarczy na słabych Estończyków ale skoro tego handicapu nie pokryli z jeszcze gorszymi Chorwatami to możliwe że nie zrobią także tego z Estonią, zadowalając się spokojnym 3:0 i czekając nma mecz o 1 miejsce z Turcją
* Mecze w grupie serbskiej póki co odpuszczam, niby Macedonia grała słabo
Serbia nieźle ale mimo to i tak była bliska od zdobycia seta, więc ciężko powiedzieć jak się zachowają jutro te 4 drużyny, kursy jakie bym dał są identyczne jak te wystawione przez buki więc póki co tego nie ruszam, jutro spróbuje zanalizować mecze pań
ed. jednak po zobaczeniu linii musze ją teraz napisać bo potem może spaść
Hiszpania -
Polska (+29,5) 2 1,94 8/10
Polki dzisiaj mimo łatwego zwycięstwa z najgorszą drużyną jaką widziałem na żywo grały co by nie mówić kiepsko, fatalny mecz Skowrońskiej która w 3 secie w pewnym momencie na 10 ataków skończyła może 2, ogólnie Polki grały lepiej przy swojej zagrywce niż zagrywce rywalek, które nie mają kompletnie pojęcia o przyjęciu zagrywki.
Hiszpania natomiast przyjęcie ponad 50%, doskonałe 32% do tego sk. w ataku 41%, przy tak szarpanej grze jaką dziś widzieliśmy wątpie że Polki pogromią Hiszpanki w każdym z setów do 15