Trentino - Piacenza @ Piacenza (1.88) cóż co oni zrobili po tym pierwszym secie nie wiem, ale kto rozczyta tą drużynę, może ta kontuzja Leala ale cóż nie ma usprawiedliwienia dla nich
Tak jak mówiłem przy stanie 1:2 tak podtrzymuje zdanie, że serie tą bierze Piacenza. Jest to mega dziwny zespół, to samo zrobili z Modeną zaczęli grać dopiero od stanu 0:2 w decydującym meczu zostali zmasakrowani w dwóch pierwszych setach a i tak wygrali, ostatnią piłkę skończył Lucarelli jakby to było skończenie piłki w sezonie zasadniczym przeciwko przedostatniej drużynie... nikt tam się specjalnie nie cieszył a zawodnicy nie wbiegli na parkiet uściskać kończacego serie gracza, zupełnie inna mentalność niż Milano - aczkolwiek wyglądąło to po prostu dziwnie. Mafia w sporcie szczególnie włoskim macza swe palce i cóż ciężko mi powiedzieć czy to wszystko jest grane na czysto bo naprawdę niektóre mecze były zadziwiające, to samo w pucharze Cev - Ngapeth gra jakby chciał a nie mógł i po prostu chodzi sobie po boisku w meczu o półfinał. Cóż ale komentując dzisiejszy mecz, czysto sportowo i mentalnie Piacenza powinna to gładko wziąść i nie wierze, że Trentino które miało łatwą droge do 3:0 nagle teraz się obudzi i cokolwiek zagra, Kaziyski oddycha już rękawami i ma do tego zresztą pełne prawo spędził sezon nie na swojej pozycji ponabijał ładne cyferki ale na kluczowe mecze to nie starczy ZAKSA już im pokazała gdzie ich miejsce chociaż też byli grubym faworytem serii, tutaj już są wyraźnym dogiem i kursy 50/50 nie mają prawa mieć miejsca. Szczególnie wszedł w gre Simon, tak samo Romano który uruchomił ostatnio swój kapitalny serwis a mają jeszcze Lucarelliego i Leona, oraz świetnego rozgrywjaącego Brizarda z chyba najlepsza zagrywką na świecie jeśli chodzi o rozgrywających a i zaatakować lubiącego czesto. Zespół gwiazd, nie można tego powiedzieć o Trentino Lavia poza pierwszym meczem gdzieś znikł, Kaziyski też może już czuć w tym wieku kolejną trudną serie. Dla mnie Piacenza to już dzisiaj bierze i na to wskazuje logika, a jak to się wszystko potoczy zobaczymy na parkiecie
Perugia -12.5 (1.58) fortuna
Modena ma zagrać bez najlepszych gwoiazd które mają już wyjebane w ten sezon, ostatnio zebrali baty od Padovy kompletna padaka. Ancelotti jednak ma do zmazania chociaż minimalną plamę jaką pozostawił po sobie i gra najlepszym zespołem aby to zrobić, nie widze w tym meczu Modeny, Leon będzie chciał pokazać Grbicowi że nie zapomniał gry w siatkówke, myślę że Semeniuk podobnie więc jakies ambicje do wygrywania im zostały w przeciwieństwie do Modeny która po prostu sobie odpuściła po przegraniu wygranej serii z Piacenzą
Conegliano -14.5 (1.76) +14
PO we włoskiej damskiej siacie i chyba najgorętrsza sala spośród wszysktich ekip czeka dziś na Novare, doping na Conegliano jest iśćie niesamowity cięzko tam cokolwiek usłyszeć i nawet trenerzy mają problem z komunikacją ze swoimi dziewczynami. Conegliano ma skład doskonały, trafiły jednak w
LM na Fener które miało dzień konia w obu meczach na zagrywce i po prostu bomb Federowcewej nie dało się przyjmować. Ale oprócz tego wygrały gładziutko Klubowe MŚ, nasia Asia Wołosz fenomenalnie rozumie się z Haak potrafi jej przerzycić piłke z jednego końca antenki na drugi i jest to coś normalnego w tym zespole, no inne teamy mogą tylko patrzeć i klaskać. Novara coś tam jest wstanie grać do pewnego momentu jeśli dzień konia ma Karakurt, ale Bosetti grająca na 15 % w ataku na lewym skrzydle czy emerytka Carcases to nie jest wielki team na papierze i Eczacibasi w meczu rewanżowym zmiotło je tam z powierzchni ziemii. Moim zdaniem to samo zrobi Conegliano
Scandicci - Monza @ Scandicc -1.5 seta (2.17)
Monza jest bardzo mocno przeszacowana, nasza Stysiak grzeje ławe bo nie ma zupełnie formy , zastępuje ją ta Thompson ale to takie bicie siła razy ramie, ogólnie drużyna która nawet nie załapywała się na gre z Vakif czy jakimkolwiek silnym zespołem, nie ma tam mocnych punktów na lewym skrzydle a tutaj Scandicci które jest rewelacją sezonu, wygrały puchar Cev + chyba jako jedyne potrafiły ograć Conegliano w zasadniczym sezonie,. Dla mnie druzyna po prostu z innego świata a kursy wystawiane po nazwach i nic więcej