Conegliano-Casalmaggiore
Casalmaggiore 1.95 WilliamHill
Próbuję głównie ze względu na problem Conegliano z pozycją atakującej.
Wypadł Nikolova, już bez niej w składzie Conegliano przegrało 2-3 z przeciętnym Scandicci.
Zastępuje ją młoda Greczynka Vasilantonaki i poprzedni mecz bardzo przeciętny.
Poza tym Glass na rozegraniu, Adams i Berazza na środku, Ozsoy i Barcellini na przyjęcie i super libero De Gennaro.
Casalmaggiore fajny skład, Skorupa, będąca w dobrej formie Gibbermeyer, Stevanović, Ortolani, Tirozzi, Bianchini i libero Sirressi.
Ostatnio dobry mecz z Busto i spokojne zwycięstwo.
Casalmaggiore trochę lepiej na zagrywce wygląda i w bloku, ale jak na początku wspomniałem problem z atakującą Conegliano i tutaj widzę sporą szansę dla gości.
Modena-Bergamo
Modea -1,5 Betclic
Bergamo z ogromnymi problemami, na pewno nie zagra Blagojević, dzisiaj okaże się czy zagrają Radecka i Loda.
Zostają same młode Plak (super grająca w ofensywie, ale trochę nierówna na przyjęciu), Mambelli, Sylla, Mori, Melandri, bardzo doświadczona środkowa Paggi i libero Merlo.
Już bez Blagojević przegrały u siebie 0-3 z Piacenzą.
Modena bardzo solidnie prezentuje się, Rondon na rozegraniu, przyjęcie Rousseaux-Piccinini, według mnie fajna para, środek Folie-Heyrman, na ataku Fabris, która ma jak na razie bardzo dobry początek sezonu i libero Arcangeli.
Z tego do do tej pory widziałem to Modena dużo mniej błędów popełnia, mają lepiej poukładaną grę.
Można też lekko spróbować Modena -2,5 Pinnacle daje 2.2