Dyscyplina: Koszykówka, Australia, NBL
Spotkanie: Sydney Kings - Wollongong Hawks
Typ : Wollongong Hawks +2,5
Kurs: 1,91
Bukmacher: centrebet
Analiza
Mecz 21.01-2011 godz. 10.00
Sydney Kings 1-14 (dom: 0-7)
Wollongong Hawks 9-7 (wyjazd: 4-5)
Poprzednie spotkania w tym sezonie wygrali Hawks, ale były to mecz u siebie, teraz grają wyjazd, dlatego zdecydowałem się na dodatkowe hc.
Hawks - Kings 95-80, December 12th 2010
Hawks - Kings 89-72, November 26th 2010
Kings będą mieli w tym meczu okazję przerwać swoją passę kolejnych 14 porażek (sic!). Mają ku temu dobrą okazję, ponieważ zespół Hawks trapiony jest kontuzjami. Ale sadzę iż będzie im ciezko pokonać będących w dołku gości. Zespół gosci ma serię kolejnych 5 porażek z rzędu, co jest aktualnie drugim najdłuższym pasmem porażek (Kings oczywiście rządzą -14). Hawks świetnie zaczeli sezon (9-2), ale teraz są poza pierwszą 4. Wygraną w tym meczu znacznie zwiększą swoje szanse na wskoczenie z powrotem do ligowej czołówki. Liczę na to, tym bardziej że do zespołu powróci ważny obrońca Gary Irwin (22 pkt/ ok 5 as/mecz). Jest to o tyle ważne, ponieważ Irwin jest liderem w zdobyczach punktowych w 4 kwartach
NBL’s Leading Fourth Quarter Scorers – 2010/11 Season 8.7 pkt - Gary Ervin (Wollongong). Iwin w meczu nr 1 w tym sezonie miał 31 pkt, a w drugim 19pkt. Widać jak ważnym jest zawodnikiem dla gości.
Co dobrego można o drużynie gospodarzy powiedzieć - hmm, ehhh, .... grają w Sydney. Są najorszym zespołem w śrdniej punktów na mecz: 73. Wollongon mają średnia na poziomie 80 pkt/mecz.
Ciężko jest mi sobie wyobrazić jakieś zdecydowane zwycięstwo Kings w tym meczu, wygrają mam nadzieję Hawks, którzy walczą o jak najlepszą pozycję w lidze. Dla bezpieczeństwa małe hc +2,5.
Jedynym atutem Sydney jest historia spotkań. Bilans jest korzystny dla King: 36-24. W meczach u siebie 21-11. Ale historia nie gra.