>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Powrót Kubicy do F1

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Ten człowiek po podstawówce osiągnął w życiu więcej niż zapewne 3/4 tego forum razem wziętych ? Co ? Zarobił masę hajsu ? Nie ! Zrealizował swe marzenia, którym poświęcił życie, robiąc to co kocha...
Przecież to widać, że niektórzy tu nie mają zbyt dużej wiedzy o F1, a próbują wyśmiać &quot;głupotę&quot; Kubicy, który grzeszył, bo jeździł w rajdach...
Alex, mówisz o zjawisku pewnym - sportowcy zawodowi uprawiający sporty mniej lub bardziej ekstremalne. Wielu z nich ma zakazy w kontraktach, wielu ich nie ma, wielu nie miało, ale już ma, po tym jak ucierpieli w czasie relaksu...
Już Cię ów moderator ostrzegł, że obrażanie zawodników jest zakazane, miało to miejsce w HP, więc zbastuj z komentarzami personalnymi... &quot;Właściciele teamów F1 nie będą ryzykować, po co mają się przejmować zatrudniając głupka, który zaraz to znowu sobie wymyśli udział w byle jakimś rajdzie &quot; bo wyścigi to jego pasja przecież&quot;. Skoro miał zgodę teamu, (no patrz, właściciele ryzykowali) to brał udział w rajdach i nie wiem, co ma na celu wyśmiewanie ironiczne tego, dodatkowo obrażające zawodnika...

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Niedawno wróciłem z Monzy, jestem mega zmęczony. Na forum nie zaglądałem w ogóle i teraz też nie miałem zamiaru, bo już nie gram od jakiegoś czasu, ale Obserwator mi wysłał linka więc zajrzałem, no ale sory jak zobaczyłem co napisał @Alex to się złapałem za głowę ????. Gość chyba nie miał w życiu żadnej pasji nie mówiąc o motorsporcie, bo inaczej nie umiem wytłumaczyć dlaczego pisze tak o najlepszym polskim kierowcy wyścigowym. Nie sil się na odpisywanie bo i tak tego nie przeczytam. Wojcirej trochę zdziwko, że podejmujesz walkę z wiatrakami. Po przeczytaniu można usunąć ten post.

We Włoszech media bardzo się jarają powrotem RK, wszyscy ludzie są pozytywnie nastawieni, ale u Nas jak widać to nie przejdzie bo wielu zżera zazdrość(?). To samo jak zobaczyłem teraz na YT onboard z Imprezy WRC, którym cisnął Kubica w tym lokalnym rajdzie i co ? Ludzie w opisach piszą, żeby lepiej nie szedł do WRC bo nie miałby najmniejszych szans z Loebem - nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Wg mnie radził sobie znakomicie, było kilku kierowców zasiadających w WRC i Robert po takiej długiej przerwie ich zdominował. Na pewno testował ją wcześniej bo ogarnąć te ponad 300 koni nie jest wcale tak swobodnie jak się może wydawać. Jak dla mnie Robert ma nadal mega potencjał i umiejętności, dzięki którym może się dalej ścigać. Dla mnie byłoby idealnie gdyby nasz wirtuoz kierownicy zaczął karierę rajdową, bo ogólnie rajdy &gt; wyścigi i nie musiałby mieć w 100% sprawnej tej prawej ręki, aby startować w nich z bdb wynikami, ale wiadomo że Robert nie ćwiczył tyle lat i przygotowywał się do rajdów tylko do F1. On wie co robi i sam zdecyduje, od dziecka marzył o F1 więc pewnie się dalej będzie starał o jakieś testy na początek, ale jak będzie czas pokaże. Najważniejsze, że wrócił do zdrowia i do robienia w życiu tego co najbardziej kocha, ???? Szerokości Robert !

Otrzymane punkty reputacji: +1
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Właściciele teamów F1 nie będą ryzykować, po co mają się przejmować zatrudniając głupka, który zaraz to znowu sobie wymyśli udział w byle jakimś rajdzie &quot; bo wyścigi to jego pasja przecież&quot;.
Jeszcze wrócę do słów Alexa, gdyż
&quot;Robert Kubica zdradził pewien bardzo interesujący sekret - jakie miał plany przed feralnym wypadkiem w rajdzie Ronde di Andora w 2011 roku. Planował wystartować w Formule 1 oraz w Rajdowych Mistrzostwach Świata jednocześnie za sprawą fabrycznego teamu Forda, który proponował mu kontrakt i starty w asfaltowych rajdach. - Byłby to pierwszy taki przypadek w historii F1, żeby kierowca jeździł tu i tu na takim poziomie. To pokazuje, dlaczego Robert tak bardzo ryzykował w rajdach - bo wychodziło ku tak świetnie i był tak doceniany - opowiada w Magazynie F1 dziennikarz Przeglądu Sportowego, Cezary Gutowski, który komentuje jego oba rajdowe występy po wypadku. - Robert nie zmienił się, jest tym samym człowiekiem, co przed wypadkiem. Tak samo szybki tylko ostatnio bardziej zrelaksowany i uśmiechnięty, bo wrócił za kierownicę i się ściga. Zapowiada, że w następnym sezonie chce wziąć udział w &#39;jakichś mistrzostwach&#39;. Ma plan pełnej rehabilitacji poprzez jazdę szybkimi samochodami. Nie wiem czy to będą rajdowe mistrzostwa świata WRC czy też Francji lub Włoch - dodaje&quot;
www.sport.pl
Jednak pełno &quot;głupków&quot; w tym wyścigowym świecie... Jeden bo chciał, to łączyć, inni, bo byli skłonni się na to godzić...

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Jestem w ciężkim szoku - Robert przed powrotem testował Fiestę WRC i notował lepsze czasy od Jariego-Mattiego Latvali ???? Jeżeli interesujecie się WRC to chyba jakikolwiek komentarz jest tutaj zbędny i nie trzeba tłumaczyć jak ważną postacią jest Flying Finn w Rajdowych Mistrzostwach Świata.

Cały artykuł na wp.pl

http://f1.wp.pl/kat,48594,title,Jak-Kubica-zaszokowal-ludzi-z-Forda,wid,14936798,wiadomosc.html

Potwierdza się tylko to o czym wcześniej Robert wspominał:

polecam jeszcze przeczytać sobie ten artykuł: http://www.f1wm.pl/php/news_id-27366.html

Otrzymane punkty reputacji: +1
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Na dodatek mówimy tu o Fordzie - głównym rywalu Citroena, gdzie hasa sobie hegemon Loeb. Chyba wiadomo, po co Fordowi kierowca tego kalibru. ;)

snajper 322

snajper

Forum VIP
&quot;Robert Kubica zdradził pewien bardzo interesujący sekret - jakie miał plany przed feralnym wypadkiem w rajdzie Ronde di Andora w 2011 roku. Planował wystartować w Formule 1 oraz w Rajdowych Mistrzostwach Świata jednocześnie za sprawą fabrycznego teamu Forda, który proponował mu kontrakt i starty w asfaltowych rajdach. - Byłby to pierwszy taki przypadek w historii F1, żeby kierowca jeździł tu i tu na takim poziomie. To pokazuje, dlaczego Robert tak bardzo ryzykował w rajdach.
To już chyba sfera marzeń, ale to by sie nigdy nie udało. Wątpie, aby Lotus się zgodził na takie coś, a po drugie bardzo ciężko byłoby połączyć jedno z drugim. Przecież kierowca jak nie jedzie wyścigu, to dba o swoją formę, albo przesiaduje w fabryce z inżynierami.

Każdy może mieć plany, ale połączenie tych dwóch sportów...

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Robert Kubica może wrócić do świata Formuły 1 szybciej, niż sam się tego spodziewa. Ostatnio mówiło się, że optymalnym rokiem na jego powrót do bolidu jest 2014, ale być może w przyszłym sezonie zostanie kierowcą testowym Pirelli. Włoski producent ogumienia trzyma miejsce dla Polaka - informuje niemiecki magazyn &quot;Auto Motor und Sport&quot;.
- Szukamy kierowcy, któremu możemy pomóc wrócić do F1 lub młodego zawodnika, którego da się jeszcze wyszkolić - mówi dyrektor Pirelli ds. sportowych, Paul Hembery.
Brytyjczyk zdradza, że w pierwszym przypadku myśli o Kubicy.
- Jego zatrudnienie jest możliwe. Nie wiem tylko, w jakim stanie jest jego ręka, czy podoła zadaniu. Ale to jest właśnie typ kierowcy, którego szukamy - mówi Hembery, dodając, że Pirelli ma także inne plany związane z Polakiem. - Myślę tutaj o rajdach i współpracy na tej płaszczyźnie. Od pewnego czasu nie rozmawiałem wprawdzie z Robertem, ale pracujemy nad kilkoma projektami, w których mógłby wziąć udział - zakonczył dyrektor.
onet.pl
Był by to świetny start dla Kubicy w drodze do powrotu za kółko bolidu F1 ????​

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Citroen potwierdził, że Robert Kubica jeszcze w listopadzie zasiądzie za kierownicą rajdowego auta C4 WRC.
Polak już wcześniej zapowiadał, że weźmie udział w Rally di Como rozgrywanym między 15 a 17 listopada we Włoszech oraz Rallye du Var rozgrywanym w następnym weekendzie we Francji. Dzisiaj jednak potwierdzone zostało jakim autem pojedzie.
Polak od czasu swojego wypadku w lutym ubiegłego roku walcząc o powrót na tor, regularnie wraca na trasy rajdowe. We wrześniu Kubica wygrał jeden rajd we Włoszech, a w rajdzie du Var, brał wcześniej udział dwukrotnie.
„Nie mogę doczekać się jak poprowadzę auto, które jest tak szybkie i odniosło tyle sukcesów co C4 WRC” mówił Robert Kubica w oświadczeniu prasowym. „Rajdy to jedna z moich ulubionych form sportów motorowych.”
źródło: http://www.formula1.pl/F1_news-14660-Kubica_poprowadzi_Citroena_C4_WRC.html

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Robert Kubica nie ukończył 58. Rallye du Var! Polski kierowca po fantastycznej jeździe w piątek i w sobotę, na drugim niedzielnym odcinku specjalnym wypadł z trasy. Kubicy oraz jego pilotowi na szczęście nic się nie stało, ale Citroen C4, którym jechała załoga, poważnie ucierpiał w wyniku pożaru.

Tak na szybko to mi się przypomina tylko taki film... &quot; Oszukać przeznaczenie&quot;...

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Proste, ale sam Robert wciąż powtarza, że ewentualny powrót to pieśń dalekiej przyszłości.
Jeżeli pewnego dnia odzyskam pełną ruchomość ręki, to niemal na pewno znów się tam pojawię. Jednak na ten moment to odległa perspektywa hipotetyczna&quot;
Z ostatnich wywiadów z Kubkiem można się domyślać, że myśli nad WTCC lub o rajdach, jeżeli chodzi o sezon 2013. No ale topik nie o Kubicy, także kończę offtop.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Z ostatnich wywiadów z Kubkiem można się domyślać, że myśli nad WTCC lub o rajdach, jeżeli chodzi o sezon 2013. No ale topik nie o Kubicy, także kończę offtop.
Gdyby myślał o serii klasy WTCC, to by nie odrzucił ostatnio oferty z DTMów... IMO Kubica mierzy wysoko i tylko będzie go rajcowało WRC. ;)

snajper 322

snajper

Forum VIP
Proste, ale sam Robert wciąż powtarza, że ewentualny powrót to pieśń dalekiej przyszłości.

Formuła 1 nadal możliwa w roku 2013 ;)

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Z ostatnich wypowiedzi szefa Citroën Racing, Yvesa Mattona można wywnioskować, że pomimo nieszczęśliwie zakończonego rajdu du Var, francuski producent samochodów jest nadal mocno zainteresowany współpracą z Robertem Kubicą.
W wywiadzie udzielonym Autosportowi Francuz powiedział, że jego zespół chciałby zrobić krok dalej we współpracy z Polakiem; być może przygotować dla niego model DS3 WRC na przyszły sezon.
Jak powiedział Matton W przeszłości zdarzało nam się mieć trzy auta w stawce. W minionym sezonie nawet pięć, więc możliwe byłoby, żeby za kierownicą jednego z nich zasiadł Robert. Konieczne jest jednak znalezienie budżetu, sam samochód nie wystarczy - mając jednak Kubicę, myślę, że ten budżet uda się skompletować.
Nawiązanie współpracy pomiędzy Krakowianinem i francuską firmą jest tym bardziej możliwe, że dziewięciokrotny mistrz świata, Sebastien Loeb w przyszłym sezonie ma znacznie ograniczyć swój program startów.
Alternatywnymi rozwiązaniami dla Polaka, jeśli zdecyduje się na spędzenie przyszłego sezonu na startach w rajdach jest ekipa M-Sport, która udostępniła już Kubicy do testów Forda Fiestę WRC oraz Prodrive (jak głoszą ostatnie, wciąż nie potwierdzone doniesienia, ma ona przygotować dla Roberta Mini Coopera WRC.
Źródełko

snajper 322

snajper

Forum VIP
With Lotus apparently dithering over a new deal for Romain Grosjean, wild rumors at the Interlagos finale last month suggested the team might have an eye on Kubica.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reasumując, jak sam Robert twierdzi F1 to odległa przyszłość, albo i fikcja, więc na dzień dzisiejszy nie ma tematu = temat zamykamy i zapraszamy do rajdów ;)

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Kubica nie skreśla F1 mimo angażu do rajdów. &quot;Na torze Catalunya mogę testować bolid nawet jutro.&quot;
Robert Kubica zapewnił, że chociaż zdecydował się na regularne starty w rajdach, wciąż walczy o powrót do Formuły 1.
Pod koniec stycznia polski kierowca zaimponował na testach DTM i rozważał spędzenie w niemieckiej serii wyścigowej aut turystycznych sezonu 2013, ale ostatecznie wybrał Rajdowe Mistrzostwa Europy oraz cykl WRC2. Wielu kibiców zmianę dyscypliny zinterpretowało jako porzucenie starań o wznowienie kariery zawodnika F1. Jednak sam zainteresowany na czwartkowej konferencji prasowej w Warszawie, na której ogłoszono jego współpracę z Grupą Lotos, wyznał że wciąż ma i nadzieję, i szansę wrócić do królowej sportów motorowych.
Dałbym wszystko za to, by wrócić na tor Hungaroring w aucie jednomiejscowym. - mówił 28-latek. Są pewne małe światełka w tunelu, że może za rok, może za dwa lata, będę w stanie dobrym tempem pojechać tam bolidem F1.
Jeśli chodzi o tor Catalunya, mogę tam testować bolid Formuły Jeden nawet jutro. Jeśli jednak pojedziemy do Monte Carlo, to na dzień dzisiejszy jazda po tym torze będzie dla mnie wręcz niewykonalna. - przyznał.
Najprawdopodobniej jedyną, ale też bardzo poważną przeszkodą Kubicy na drodze powrotu do F1, jest ograniczona rotacja prawej ręki, która ucierpiała najbardziej w wypadku rajdowym naszego rodaka z lutego 2011 roku. W ciasnym kokpicie bolidu Robert nie może wykonywać szerszych ruchów kierownicą, tym samym przejeżdżać ostrzejszych zakrętów.
Odbyłem parę testów na torze w samochodach z dachem - dużo więcej niż większość tutaj wie. - wyjawił Kubica. Przepraszam, że o tym nie informowałem, że nie odzywałem się przez dłuższy czas, ale przechodziłem bardzo trudny okres. Każdy wyjazd na tor, każde podróżowanie rajdówką pomagało mi w rehabilitacji. Ta rehabilitacja będzie trwała. Muszę pamiętać, że pewnych rzeczy dowiem się w trakcie sezonu.
Decyzja o zmianie dyscypliny nie była łatwa. Sądzę, że to początek nowego etapu w mojej karierze. (Ale) nie jest tak, że wyścigi poszły w odstawkę. Bardzo możliwe, że w tym sezonie będę często gościł na torze. Nie będą to wyścigi, ale testy. To również ważny czynnik jeżeli chodzi o moją rehabilitację, ale te testy będą tylko i wyłącznie wtedy, jeżeli harmonogram na to pozwoli i nie będą przeszkadzały w programie, który podjąłem się wykonywać. - dodał.
f1.v10.pl

V 31

vector77

Użytkownik
robert nie skonczyl ostatnio rajdu. niestey tym razem nie zawiodl on tylko pilot podajac mu zly zakret. mial byc prawy baran powiedzil lewy i wy...li w barierke. troche szkoda bo mial przewage...
widac po nim ze zdeterminowany jest. zeby nasi kopacze mieli tyle zapalu co on...

Do góry Bottom