>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Powrót Kubicy do F1

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Kubica przecież od zawsze mało wypowiadał się o swoim życiu prywatnym w mediach i stosował taktykę totalnej rozdzielności spraw zawodowych od prywatnych, dlaczego teraz miałoby być inaczej? Mało już było dezinformacji w sprawie Roberta? Nawet przy tym wypadku, podobno miał w ciągu tygodnia wyjść ze szpitala, a godzinę później już był w domku. ;)

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
A jednak :!: Coś niesamowitego, Fabia na krakowskich numerach ;) Ale przytył ostro Robek. Szkoda, że nie ma foty jak nią śmiga, lub jakiegoś video.
A więc szanowny pan Algersuari się zbłaźnił. On już sam chyba nie wie co z sobą zrobić czy być kierowcą F1, testerem, Dj&#39;em, a może dziennikarzem ????

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Po stroju można stwierdzić że nie przyjechał tam plażować czy balować, więc myślę że teraz trzeba czekać na jakieś info dotyczące testów w bolidzie, bo Ferrari już czeka. ????

devva 2

devva

Użytkownik
Ciekawe co teraz myśli sobie Algersuari :grin:
Jedno jest pewne, jak ktoś wsiada do rajdówki to na pewno nie jest niepełnosprawny, ręka musi być sprawna, lub na tyle wyleczona by nie odczuwał bólu. Zobaczymy co z tego się rozwinie, ale ewentualny test bolidu F1 wydaje się realny.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Ten typ tak ma, albo rzeczywiście jest z nim bardzo źle. Wieczorem postaram się wiecej dopisać
Miałem dopisać, ale po wczorajszych wiadomościach nie ma co już ???? Nie obchodzą mnie zdania: Znowu dłoni nie widać, pewnie wyreżyserowane, aby Alguarsuari spalił się ze wstydu, i tak nie jeździł bo nie ma zdjęć w aucie, ten kciuk fatalnie wygląda...
Ja już jetem przekonany że wraca, a to, że jeździł samochodem WRC i podobno nie było to spacerowe tempo, to chłop ma niesamowitą psychikę, wszystko po nim to spłynęło.
Dlaczego zatem Kubica tak się ukrywa?
&quot;Lepiej po cichu robić swoje, a potem zaskoczyć wynikiem.&quot; - RK

yama46 0

yama46

Użytkownik
Miałem dopisać, ale po wczorajszych wiadomościach nie ma co już Nie obchodzą mnie zdania: Znowu dłoni nie widać, pewnie wyreżyserowane, aby Alguarsuari spalił się ze wstydu, i tak nie jeździł bo nie ma zdjęć w aucie, ten kciuk fatalnie wygląda...
Pewno aluzja do mojego posta ;) Tym razem nie ma się czego czepiać i widać, że Alguarsuari się ośmieszył a Robert jest w lepszej formie, niż można się było tego spodziewać ???? Tzn szansa na przyszły sezon jest, byle by się chociaż na testera w tym sezonie załapał ????

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Robert Kubica chyba upodobał sobie Wielką Sobotę do dokonywania ważnych kroków w swoim powrocie do F1. Rok temu wyszedł ze szpitala, dziś prawdopodobnie odbył swoje kolejne rajdowe testy. Informację o tym możemy znaleźć na jednym z włoskich forów, gdzie jeden z prowadzących je przeprasza czytelników za zmianę trasy testów mających dziś przebiegać w okolicach Andory. Jako powód zmiany trasy podaje on fakt, że dziś na tej drodze testował... Robert Kubica.
Polak miał mieć do dyspozycji trzy samochody: Renault Clio S1600, Skodę WRC i Peugeota 207 S2000. Powrót Kubicy na trasy, na których miał wypadek świadczy o jego sile charakteru i perfekcjonizmie.
Więcej tutaj.
Niby plotki i pogłoski, ale jakże radosne. ;)

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Kolejne pozytywne informacje napłynęły z padoku w Monako. Cezary Gutowski napisał na swoim koncie w portalu &quot;Facebook.com&quot;, iż zespół Williams z chęcią użyczyłby swój bolid do testów dla Roberta Kubicy. Musi być jednak spełniony pewien warunek.
Rozmawiałem z kilkoma ludźmi w padoku na ten temat i nikt nie ma wątpliwości, że jeśli Robert się wykuruje, to bez problemu załatwi sobie bolid do testów. - Znajomy dziennikarz portugalski, świetny znawca szczególnie kwestii technicznych, wymieniał wolne miejsca, które mogą czekać na Roberta - Red Bull, Mercedes, może McLaren. Ale to nie wszystko. Słyszał, że Williams regularnie zakulisowo podkreśla, że kiedy tylko Robert będzie gotowy, to zaprasza go na testy. Z tego co wiem, już od dawna, Frank Williams jest wielkim fanem Roberta - pamiętajmy, że w 2009 roku, gdy BMW ogłosiło odejście, drzwi do Williamsa były dla Kubicy od razu otwarte. Ostatecznie przeważyła opcja Renault, ale...

- Jedno zastrzeżenie ma mój portugalski kolega. Decyzja o ewentualnych startach w 2013 musi zostać podjęta do sierpnia, bo potem nie będzie miejsc w najlepszych zespołach. Spytałem go, czy wierzy, że po takiej przerwie Robert mógłby od razu uderzać do najgrubszych ryb. Stwierdził, że absolutnie tak. &quot;Wystarczy, że będzie zdrowy. Oni doskonale wiedzą jak jest szybki&quot; - napisał Cezary Gutowski na portalu społecznościowym &quot;Facebook.com&quot;.

http://www.sportowefakty.pl

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Bardzo pozytywna wiadomość.
Dodam jeszcze, że Mikołaj Sokól stwierdził, że Robertem wciąż poważnie interesują się 2 zespoły.
W dodatku krążą nieoficjalne informacje o kolejnej operacji Robert, która miała na celu umieszczenia jakiegoś kawałka protezy w łokciu (o ile pamiętam), dzięki któremu Krakowianin ma powrócić do pełnej sprawności prawej ręki, która to jest największym problemem w powrocie Roberta do F1.
Szkoda tylko, że Robert stwarza wokół siebie taką aurę tajemnicy, co nie podoba się wielu jego kibicom. Ja wierzę, że jest to związane z jakimiś zakulisowymi ustaleniami Robert - jakiś zespół F1.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Ja nie mam wątpliwości że w przyszłym sezonie spokojnie znajdzie miejsce w czółowym zespole, a zwłaszcza w Ferrari. Kubica we Włoszech jest lubiany, już dawno go obserwują, a przecież taki powrót byłby bardzo &quot;medialny&quot;, i działałoby to na korzyść samej marki Ferrari, a w F1 marketing itp. to przecież ważna kwestia, jakby nie reklamy, sponsorzy to ten sport by nie istatniał.

V 31

vector77

Użytkownik
kubica to profesjonalista. w tamtym roku mowiono ze wroci po 2 miesiacach co bylo oczywiscie idiotyzmem. wszyscy lekarze i ludzie znajacy sie na temacie wspominali o conajmniej 2 latach rekonwalescencji. zerwane nerwy rosna i czucie w dloni wraca, ostatnia operacja stawu tez juz wykonana. robert napewno jest w dobrej kondycji i stara sie o powrot. musi chlopak miec pewnosc ze fia da mu licencje i pozwoli startowac. jesli okaze sie ze stan zdrowia na to pozwala i jakis dobry zespol stoi za plecami kubicy robert wroci z duzym przytupem do bolidu.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Te dwa zespoły, które wysoko cenią usługi Kubicy, to od zawsze można było strzelać w ciemno - Ferrari i Williams. Gdyby nie lepsza oferta Renault, Robert jeździłby dla Williamsa od sezonu 2010.
Natomiast Ferrari jako marka jest spalona - lepiej jeździć dla producenta napojów energetycznych i można zostać dwukrotnym mistrzem świata lub nawet może nie przeszkadzać granie drugich skrzypiec. Może nawet nie przeszkadzać opieszałość mechaników na pasie serwisowym, bo można dostać bajońską sumę kontraktu (60 mln funtów dla przykładu). Może nie przeszkadzać brak szerszych perspektyw związanych z budową mistrzowskiego bolidu, bo zawsze można z powrotem wrócić na emeryturkę. Dlatego też wszelkie plotki z zajęciem miejsca w Ferrari przez Webbera, Pereza, czy inne knypka są kompletnym debilizmem z prostego powodu - ciepłe posadki gdzie indziej lub brak setek tysięcy kilometrów testowych na koncie. Dlatego przeznaczeniem Kubicy jest Ferrari i takie jest moje zdanie. ;)

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Kolejna operacja Roberta Kubicy powiodła się
Robert Kubica przeszedł we Włoszech kolejną operację łokcia uszkodzonego w wypadku podczas rajdu samochodowego w lutym zeszłego roku - podała we wtorek agencja Ansa. Zabieg całkowicie się udał.
Operacja została przeprowadzona w klinice Pederzoli w miejscowości Peschiera del Garda koło Werony, a jej celem było przywrócenie pełnej sprawności łokcia. Polegała na wszczepieniu dwóch protez: nasady kości promieniowej i główki ramiennej.
- Dzięki temu kierowca będzie mógł w pełni operować kierownicą, podczas gdy do tej pory nie był w stanie obracać dłonią w dół i musiał zdjąć rękę z kierownicy, by wykonać zakręt w lewo - wyjaśnił ordynator oddziału chirurgii ręki Ruggero Testoni, który przeprowadził zabieg.
Podkreślił, że - operację tę poprzedziła seria testów na symulatorze bolidu Formuły 1.
Według informacji podanych przez Ansę, mieszkający w Toskanii Kubica będzie teraz regularnie przyjeżdżał do kliniki koło Werony na fizjoterapię, by odzyskać pełną sprawność ręki.
Agencja podkreśla, że to kolejny krok, który ma zwiększyć szanse na powrót polskiego kierowcy na tor Formuły 1.

www.sportowefakty.pl

Do góry Bottom