>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Portugalia (Liga Zon Sagres | Liga de Honra) - 2011/2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Benfica-Vitoria Setubal
Dzisiaj o godzinie 19:30 na Estadio da Luz zmierzą się ze sobą Benfica Lizbona i Vitoria Setubal i naturalnym faworytem tego spotkania będą gospodarze. Benfica dzięki ubiegłotygodniowemu zwycięstwu nad Uniao Leirią 4:0 na wyjeździe oraz remisowi w hicie Sporting-Porto, objęła prowadzenie. Na chwilę obecną ich przewaga nad Porto wynosi 2pkt więc trzeba być czujnym, bo jednak poza meczami między sobą, ze Sportingiem, Bragą czy ostatecznie z Maritimo, to w Liga ZON Sagres nie ma gdzie tracić punktów więc też trzeba wygrywać mecz za meczem. W sobotnim spotkaniu trener Jorge Jesus nie skorzysta z Pablo Aimara i Javiego Garcii. Nie znam powodów absencji obu graczy ale faktem jest, że w kadrze na to spotkanie zabrakło tych graczy. Poza tą dwójką, cała reszta zdrowa i gotowa na sobotni mecz i kolejne 8 zwycięstwo u siebie. Bilans 7-0-0 i 21:6 robi ogromne wrażenie, chociaż liczba straconych goli może trochę dziwić, tym bardziej, że poza meczem ze Sportingiem, gdzie wygrali 1:0, w pozostałych spotkaniach tracili za każdym razem jedną bramkę, a przecież rywalami nie było ani Porto, ani chociażby Braga więc to trochę martwi. Jednak ofensywa z Oscarem Cardozo i Rodrigo na czele robi ogromne wrażenie i to właśnie oni będą odpowiedzialni za strzelanie goli w dzisiejszy wieczór. Ja osobiście liczę na kolejny występ Bruno Cesara, który powinien zastąpić Pablo Aimara ale jednak ostatecznie to Jorge Jesus zadecyduję przed meczem kto zagra w ofensywie, a przecież jest w kim wybierać: Gaitan, Bruno Cesar, Nolito, Cardozo, Rodrigo, Saviola. To pokazuję ogromny potencjał ofensywny tej ekipy, a pamiętajmy, że Maxi Pereira oraz Emerson również robią dobrą robotę swoimi wejściami do przodu. Też Benfica ma to szczęście w nieszczęściu, że odpadła z pucharu Portugalii i w środku tygodnia dzięki temu mieli wolne, a przy tylu spotkaniach, w wielu rozgrywkach to bardzo ważna sprawa dla Orłów. Jeśli idzie o Vitorię Setubal to nie zagłębiałem się w osłabienia ewentualne przed tym meczem ale widać po bilansie wyjazdowym, że nie jest to zbyt mocna ekipa poza swoim stadionem. 0-2-5 i 3:15 to ich bilans wyjazdowy i tutaj na nikim on nie robi i nie może robić wrażenia. Z resztą nie lepiej jest u siebie jeśli idzie o strzelanie goli, bo Vitoria to najgorsza ofensywnie ekipa w lidze z tylko 10 golami na koncie po 14 meczach, co jest wynikiem fatalnym. Myślę, że Benfica nie powinna mieć problemów tutaj z odniesieniem wysokiego zwycięstwa, to też moim zdaniem warto tutaj pobierać overy bramkowe na gospodarzy oraz ujemne handicapy.
Moje typy:
Benfica(-1,5) @ 1,45 Bet365✅4:1
Benfica(-2) @ 2,05 Sportingbet✅
Benfica over 2,5 @ 1,70✅
Bruno Cesar strzeli @ 2,05⛔

Porto-Rio Ave
Drugi mecz nieco krócej opiszę ale też tutaj oddam swój typ. Co do gry na Porto to bym się trochę obawiał, bo jednak w tym sezonie Smoki nie zachwycają i często też ciężko patrzy się na ich grę, tym bardziej porównując przez pryzmat tego jak grali pod wodzą AVB. Tydzień temu również nie zachwycili w hicie na Jose Alvalade i zremisowali 0:0. Okazji w tym meczu mieli jak na lekarstwo ze względu na dość zachowawczą grę, szczególnie w pierwszej połowie. Potem próbowali się rozkręcić ale nic z tego ostatecznie nie wyszło dobrego dla nich. Teraz zagrają zupełnie inaczej, bo będą musieli od pierwszej minuty zaatakować, gdyż Rio Ave przyjeżdża na do Dragao się po prostu bronić i tyle. W tym meczu zdecydowałem się grać under 3,5 oraz dodatni hc na gości bardziej ze względu na słabą formę gospodarzy, aniżeli bym wierzył, że Rio Ave jest w stanie cokolwiek wywieźć z Porto, bo jedyne co wywiozą to bramki stracone i tyle. Jednak ile to będzie? No ja jakoś nie spodziewam się kanonady, bo nie ma chociażby wśród gospodarzy Joao Moutinho, który z tego co wiem pauzuję za kartki. Na PNA wyjechał Djalma i zapewne Kleber zajmie jego miejsce w ataku w porównaniu do meczu sprzed tygodnia. Jeśli Hulk zagra na skrzydle czyli tak jak lubi to mogą nastrzelać ale jeśli Vitor Pereira uprze się by postawić na niego na szpicy to może być ciężko, bo jednak Hulk jest bardziej potrzebny pod grą, aniżeli miałby czekać na piłki od kolegów z zespołu zwłaszcza, że nie będzie najważniejszej postaci w drugiej linii. Myślę, że kursy na te zakłady jakie proponuję poniżej, są całkiem znośne i można popróbować.
Moje typy:
Under 3,5 @ 1,65 Sportingbet✅2:0
Rio Ave(+2,5) @ 1,63 Bet365✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 71

bartus

Użytkownik
Olhanense-Beira Mar
Wynik: 2:1 ⛔
Typ: Remis

Kurs: 3.00

Bukmacher: Bet365

Druzyna gospodarzy podejmowac bedzie zespol Beira Mar.Olhanense zajmuje obecnie 12 pozycje w lidze a ich bilans wyglada nastepujaco:3 zwyciestwa,5 remisow i 6 porazek z czego trzy w ostatnich meczach,czas wiec wziac sie do roboty i pokazac kibicom ze zawodnicy potrafia jednak grac w pilke,mysle ze na zwyciestwo nie zapracuja,ale na remis spokojnie i stad moj typ.Beira Mar jest obecnie sklasyfikowana na miejscu 8 a ich bilans to:4 zwyciestwa,4 remisy i 6 porazek,trzeba zaznaczyc takze ze od kilku ladnych spotkan nie mial ten zespol remisu,wiec tez czas na poprawe statystyk,bo jak do tej pory zanotowal ich 4.H2H pokazuje tez ze nie ma wyraznego faworyta,bo na 6 ostatnich spotkan miedzy tymi zespolami 3 razy padal wynik remisowy,dwa razy wygrala Beira Mar a raz Olhanense.Biorac to wszystko pod uwage stawiam na remis

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Co prawda wczoraj spotkań nie oglądałem, bo nie było mnie w domu ale widzę, że typowanie wyszło znakomicie i to co pograłem wszystko siadło, a z podanych typów nie wszedł tylko ten, który podałem od tak na spróbunek. Dzisiaj mamy za to hit kolejki, o którym poniżej:
Na stadionie AXA dojdzie do starcia drużyn, które raczej już o mistrza nie powalczą moim zdaniem ale zapewne stoczą między sobą i ewentualnie z Maritimo o 3 miejsce w ligowej tabeli. Jak dla mnie faworytem tego spotkania są gospodarze, a dlaczego o tym dalej. Braga ostatnio znajduję się w wyśmienitej dyspozycji o czym świadczy fakt, że w 3 ostatnich spotkaniach zdobyli komplet 9pkt i zaaplikowali swoim rywalom aż 11 goli ale przy tym stracili aż 6, co jak na szczelną defensywę tego zespołu jest wynikiem słabiutkim, no ale takie są efekty gdy idzie się na wymianę ciosów. Dzisiaj natomiast o takiej grze można zapomnieć, gdyż po prostu mogłoby się to fatalnie dla którejś z ekip skończyć. Z tego co widzę po liście zawodników powołanych na spotkanie ze Sportingiem mamy najważniejsze postacie czyli Limę strzelca 8 goli, Helder Barbosa, Mossoro, Paulo Cesara czy Nuno Gomesa. Warto dodać, że na stadionie AXA rywalom gra się bardzo ciężko, o czym w roku poprzednim przekonały się największe tuzy nie tylko portugalskiego ale i europejskiego futbolu. W tym sezonie Liga ZON Sagres grali na swoim stadionie 6 razy i ich bilans prezentuje się okazale, bo 5-1-0 i 16:4 w bramkach, z czego 1 bramka stracona z Benfica z karnego, 2 z Pacos de Ferreira, gdy sobie kompletnie odpuścili kilkanaście minut drugiej połowy i 1 z Gil Vicente i tego gola nie widziałem akurat. Może wielu goli nie strzelają, jeśli zobaczymy to przez pryzmat Benfiki czy Porto ale jednak ta drużyna świetnie broni i to jest jej duży atut, a że przy okazji trochę strzelają, to i mamy receptę na sukces. O Sportingu wiele razy pisałem, że jak na drużynę z czołówki są trochę nieobliczalni. I po 7 zwycięstwach z rzędu, ostatnio w 4 spotkaniach zdobyli ledwie 5pkt ale można to wytłumaczyć faktem, że mieli za rywali chociażby Porto i Benfice. Jeśli chodzi o ich wyjazdowy bilans, to prezentuję się on dobrze: 4-2-1 i 10:6, a jedyna porażka to derby, a jeden z remisów to ubiegłotygodniowe spotkanie z Porto. I tutaj też widzimy, że mało goli pada z ich udziałem. Na dodatek w środowym meczu z Nacionalem w puchar Portugalii wypadł na około 3 tygodnie ze składu Ricky van Wolfswinkel, co będzie sporym kłopotem dla Domingosa Paciencii, bo to Holender był tym najważniejszym zawodnikiem w ataku, teraz jednak ktoś będzie musiał go zastąpić. Również znowu wypadł Marat Izmailov ale za to Matias Fernandez zaczyna grać co raz więcej i to jest jakiś pozytyw.
Mi się tutaj widzi zacięte spotkanie, które rozstrzygnie się w drugiej połowie, gdyż z początku spodziewam się wzajemnego badania się przez obie ekipy, a dla nas może być to ciężkie do oglądania. W tym sezonie w hitowych spotkaniach, tylko w meczach Porto-Braga i Porto-Benfica padło dużo goli ale pamiętajmy, że w tym pierwszym gole padały w końcówce spotkania. Dzisiaj mi się jakoś widzi taki under, a przy okazji zwycięstwo Bragi, gdyż u siebie są piekielnie mocni, a przy tym są w gazie i wszyscy najlepsi są dostępni dla trenera, czego nie można powiedzieć o ich dzisiejszym rywalu.
Moje typy:
Braga @ 2,50 SB✅2:1
Braga dnb @ 1,727✅
Braga lub X @ 1,363✅
Sporting nie strzeli @ 3,10⛔
Under 2,5 @ 1,70 ⛔

B 71

bartus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Portugalia Liga Sagres
Spotkanie: Beira Mar-Maritimo 1:2 ✅
Typ: 2
Kurs: 2.63
Analiza:

Na dziś wybrałem spotkanie z Ligi Portugalskiej pomiedzy Beira Mar i Maritimo.
Gospodarze u siebie zanotowali 1 wygrana 2 remisy i 4 porazki strzelajac 4 straconych 7 zdobywając 5 punktów.W ostatnim spotkaniu podejmowali u siebie Brage i przegrali to spotkanie 2:1.Gospodarze zajmują 9 miejsce zanotowali 4 wygrane 4 remisy i 7 porażek strzelając 13 straconych 12 zdobywając 16 punktów.
Goście w meczach wyjazdowych zanotowali 2 wygrane 4 remisy i 2 porażki strzelając 11 straconych 12 zdobywając 10 punktów.W ostatnim spotkaniu podejmowali na wyjezdzie Pacos de Ferreira i spotkanie zakonczyło sie remisem.Goście zajmują 5 miejsce zanotowali 7 wygranych 5 remisów i3 porażki strzelając 21 straconych 18 zdobywając 26 punktów.Uważam ze w tym spotkaniu wygrają goście,ale jak będzie zobaczymy.Pozdrawiam!

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj wiadomo, że dobrymi betami są Braga i Benfica, którzy nie dość, że grają u siebie to jeszcze mają cienkich rywali. A jeśli idzie o kursy to zadziwiły mnie na Brage bo widziałem w okolicach 1,4 a przecież grają ze słabiutkim Rio Ave, a na Estadio AXA to ogromne kłopoty mają takie ekipy jak Porto czy Benfica, a co dopiero taki słabeusz. Tak więc o tych dwóch ekipach nie ma co pisać ale mam trochę do powiedzenia odnośnie meczu Porto:
Porto dzisiaj podejmuję u siebie Vitorie Guimaraes i w moim przekonaniu czeka ich dzisiaj wbrew pozorom trudne zadanie. Co prawda Porto na Estadio du Dragao jest niezwykle mocne ale dzisiaj mają spore kłopoty w ataku. Otóż trener Vitor Perreira nie będzie mógł skorzystać z kontuzjowanych Hulka, Cristiana Rodrigueza oraz Djalmy, który wyjechał na Puchar Narodów Afryki. Również kontuzjowani są Alex Sandro i Freddy Guarin więc jak widać lista nieobecnych jest dość długa. Szczególnie ucierpi na tym atak, bo na dobrą sprawę to z napastników jakich ma w tym meczu do dyspozycji Pereirze zostali Kleber, Varela i może jeszcze Iturbe. Wiadomo, że tacy gracze jak James Rodriguez, Fernando Beluschi czy Joao Moutinho będą tutaj w stanie stworzyć swoim kolegom wiele okazji na bramki ale jeszcze musi mieć kto te bramki strzelać. Goście z kolei dzisiaj bez Joao Alvesa czyli jednego z najważniejszych zawodników w drugiej linii. W ataku zapewne zobaczymy dwójkę skutecznych napastników Edgara i Toscano. Jednak pamiętajmy, że ekipy, które przyjeżdżają na Dragao zbyt wiele okazji w meczu do strzelenia gola nie mają, bo się bronią przez większą część spotkania i wszystko zależy od tego czy Porto pozwoli na groźne kontry. Co ciekawe Vitoria w tym sezonie grała już z 3 ekipami z czołówki(liczę tutaj Sporting, Brage i Benfice) i poza remisem z Bragą, to jeszcze przegrali z obiema drużynami z Lizbony po 2:1. Tak więc widać, że potrafią się postawić mocniejszym przeciwnikom, a jako że dzisiaj Porto wystąpi bez swojej największej gwiazdy to sądzę, że mają szansę na dobry wynik, jakim nie wątpliwie byłby tutaj chociażby remis, a Porto co by nie mówić w formie wysokiej to nie jest więc można skorzystać z tego.
Moje typy:
Under 2,5 @ 2,20 Sportingbet⛔
Under 3,5 @ 1,40⛔
Vitoria(+2) @ 1,85⛔

Braga-Rio Ave
Typ: 1
Kurs: 1.67
Ale po co tak klamać z kursem?...

B 71

bartus

Użytkownik
Braga-Rio Ave 2:1 ✅

Kurs: 1.67

Dzisiaj dokonczenie 23 kolejki ligi Portugalskiej i spotkanie Braga - Rio Ave.Jak dla mnie zdecydowanym faworytem w tym meczu jest ekipa Bragi.Braga w srodku tygodnia sprawila najwieksza sensacje w Lidze Europejskiej gdzie wyeliminowala faworyzowany Liverpool remisujac na wyjezdzie 0-0...W lidze natomiast wiedzie sie im roznie...Obecnie sa na miejscu 6 majac na koncie 31 punktow...Natomiast ich dzisiejsi rywale sa na miejscu 12 majac punktow 27...Ostatnie mecze Bragi na swoim stadionie to niespodziewane wygrane z duzo lepszymi klubami...Wygrali 2-1 z Benfica i pokonali Liverpool 1-0...Mysle,ze taka ekipa jak Rio Ave nie powinna dzis gospodarzom zagrozic i powinni oni odniesc zwyciestwo dzisiaj.W ostatnim meczu pomiedzy tymi ekipami w Bradze gora byli gospodarze wygrywajac 1-0.Mysle,ze dzis bedzie podobnie.
Edit: Proszę o niezawyżanie kursów i nie wprowadzanie innych użytkowników w błąd..

lordcadet 25

lordcadet

Użytkownik
PORTUGALIA: Liga de Honra
Estoril - Atletico
26.01.2012 21:15
Typ: under 2,5
Kurs:1,6
BUK:Tobet
Spotkanie między liderem oraz 4 miejscem obecnych rozgrywek zaplecza portugalskiej ekstraklasy zapowiada się bardzo emocjonująco. Dzisiejsi gospodarze posiadają najlepszą obronę w lidze, w 16 meczach stracili zaledwie 9 bramek( co daje średnią 0,56/mecz), natomiast w ofensywie spisują się solidnie aczkolwiek nie jakoś nadzwyczajnie strzelając 19 bramek w 16 spotkaniach (śr.1,2/mecz). Ich dzisiejsi rywale czyli Atletico traci również mniej niż 1 bramkę na spotkanie, strzelając średnio troszkę powyżej jednej. Jednak mnie szczególnie rzuciła się w oczy statystyka Estoril w meczach na własnym boisku gdzie w 7 spotkaniach strzelili tylko 5 bramek, tracąc przy tym tylko 1. Na koniec dodam tylko iż, na stadionie Estoril nie padło w tym sezonie ani razu więcej niż 2 bramki. Podsumowując kurs w Tobecie(1,6) jest naprawdę ciekawy i warto postawić na ten typ.

B 71

bartus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna,Portugalia Liga Sagres
Spotkanie: Guimaraes-Nacional 1:0 ✅
Kurs: 1.91
Analiza:

Dziś o godzinie 21:15 w ramach 17 kolejki Portugalskiej pomiedzy Guimaraes i Nacional.Gospodarze u siebie zanotowali 3 wygrane 2 remisy i 3 porazki zdobywajac 11 punktów.W ostatnim spotkaniu grali na wyjezdzie przeciwko FC Porto i przegrali ten mecz 3:1.Guimaraes zajmuje 6 miejsce zanotowali 6 wygranych 2 remisy i 8 porazek strzelajac 22 straconych 19 zdobywajac 20 punktów.Goscie w meczach wyjazdowych zanotowali 1 wygrana 1 remis i 5 porazek zdobywajac 4 punkty.W ostatnim spotkaniu grali u siebie przeciwko CD Feirense i wygrali ten mecz 2:0. Nacional zajmuje 8 miejsce zanotowali 5 wygranych 4 remisy i 7 porazek strzelajac 16 straconych 26 zdobywajac 19 punktów.Gospodarze sa duzo lepsi od gosci którzy nie radza sobie w meczach wyjazdowych.Stawiam na pewne zwyciestwo gospodarzy.Pozdrawiam ????

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Feirense - Benfica

Today, 21:30
Football - Portugal Pick: Handicap (1:0) 2 Result: Pending
Stake:
2/10 Odds: 1.92
Bookmaker: Gamebookers

Posted:
Today, 10:43
wynik: 1:2
⛔
Klub z Lizbony wygrywa z każdym i wszędzie tak więc dziś mało ktoś spodziewa się jakieś niespodzianki już udało się prześcignąć &#39;&#39;Smoki&#39;&#39; i jest dwupunktowa przewaga ,która bez wątpienia mocno trzeba trzymać ,bo wydaję mi się że rywal ciągle nie gra na 100% swoich możliwości. Feirense przez długi czas odstawało od stawki a dopiero w ostatnich kilkunastu spotkaniach udało się wyjść na jakąś przyzwoitą lokatę ,15-punktów w 16-spotkaniach na nikim wrażenia nie robi ale jest 12-lokata dająca na razie utrzymanie zobaczymy jak dalej się wszystko ułoży, w kadrze dziś zabraknie miejsca dla Nuno Henrique (7/0), pomocnika Sténio (12/0) oraz napastników Fonseca (12/1) i Rabiola (8/1). W szeregach przyjezdnych największe braki to Ruben Amorim (6/0) i Jardel (6/0). Myślę ,że Benfikę stać na pokrycie hc tym bardziej że na wyjazdach ostatnio były wysokie wygrane z Vitorią (4-1) i Leiria (4-0).

B 71

bartus

Użytkownik
Spotkanie:
Rio Ave-Academica 0:0 ✅
Typ:
Remis
Kurs:
3.30

Dziś o godz 19:30 w ramach 17 kolejki Portgalskiej pomiedzy Rio Ave i Academica.
Gospodarze zanotowali u siebie 4 wygrane 1 remis i 2 porazki zdobywajac 13 punktów.W ostatnim spotkaniu podejmowali na wyjezdzie SC de Braga i przegrali to spotkanie 2:1.Rio Ave obecnie zajmuja 13 miejsce zanotowali 4 wygrane 2 remisy i 10 porazek strzelajac 14 straconych 23 zdobywajac 14 punktów.
Academica w meczach wyjazdowych zanotowali 2 wygrane 1 remis i 4 porazki zdobywajac 7 punktów.W ostatnim spotkaniu grali u siebie przeciwko Uniao Leira i spotkanie zakonczyło się remisem.Academica obecnie 7 miejsce zanotowali 5 wygranych 4 remisy i 7 porazek strzelonych 18 straconych 20 zdobytych 19 punktów.Dla czego remis? Rio Ave walczy o utrzymanie sie w lidze i dla nich kazdy punkt bedzie wazny.Uwazam ze w tym spotkaniu padnie remis.Pozdrawiam ????

david295 80

david295

Użytkownik
Gil Vicente - Porto 2 1.35 8/10
wynik: 3:1 ⛔

Porto to jeden z dwoch kandydatow do tytulu, i jedna z dwoch ekip obok Benfiki, ktora jeszcze w tym sezonie nie przegrala. Ich przeciwnicy to ligowy sredniak 11 miejsce w tabeli i 5 meczy bez zwyciestwa nieczym dobrym nie wróża przed meczem z Porto. Po wczorajszym zwyciestwie Benfiki dzisiaj Porto musi wygrac by nie stracic do nich dystansu w tabeli. Inny wynik niz zwyciestwo gosci bedzie sensacja.

S 35

sokker

Użytkownik
najciekawiej zapowiadające się spotkanie tej kolejki ligi portugalskiej zostało na sam koniec. 5. maritimo podejmuję 3. sporting braga. gracze gości są w znakomitej formie i liczą na 6. kolejne zwycięstwo w liga zon sagres. ostatnio nie stanowi dla nich różnicy czy grają u siebie na estadio municipal czy na boisku przeciwnika. mają również możliwość zmniejszenia dystansu do fc porto, które wczoraj zanotowało wpadkę z gil vicente. kibice gospodarzy też nie mogą narzekać, drużyna zajmuję w tabeli dobre piąte miejsce, gwarantujące kolejny występ w europejskich pucharach, ale raczej bez większych szans na wyprzedzenie benfici, porto, bragi czy sportingu. bardziej biorąc pod uwagę bieżącą dyspozycję obu drużyn, niż statystyki, mam nadzieję, że w tym meczu padną co najmniej 3 bramki.

Maritimo Funchal - Sporting Braga 1:2
✅
suma bramek w meczu
over 2,5 [2,20]
WilliamHill

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 71

bartus

Użytkownik
Spotkanie: Maritimo-Braga 1:2 ⛔
Typ:
Remis
Kurs:
3.20

Dziś o godzinie 21:15 w ramach 17 kolejki Portugalskiej pomiedzy Maritimo i Braga.
Gospodarze graja u siebie bardzo dobrze zanotowali 5 wygranych 1 remis i 1 porazka zdobywajac 16 punktów.W ostatnim spotkaniu grali na wyjezdzie przeciwko SC Beira- Mar i wygrali to spotkanie 2:1.Maritimo obecnie zajmuje 5 miejsce zanotowali 8 wygranych 5 wygranych i 3 remisy strzelajac 23 straconych 19 zdobywajac 29 punktów.Goście w meczach wyjazdowych graja przecietnie zanotowali 3 wygrane 3 remisy i 2 porazki zdobywajac 12 punktów.W ostatnim spotkaniu podejmowali u siebie Rio Ave FC i wygrali to spotkanie 2:1.Braga obecnie zajmuje 3 miejsce zanotowali 10 wygranych 4 remisy i 2 porazki strzelajac 30 straconych 15 zdobywajac 34 punkty.Bukmacherzy tutaj stawiaja na gości jednak jak jestem innego zdania.Martimo na pewno tego meczu nie przegra ani nie wygra. Uwazam ze w tym spotkaniu bedzie bardzo ciezko dla obu druzyn i obie druzyny podziela się punktami.Pozdrawiam ????

T 10

tosiek

Użytkownik
Liga de Honra
Oliveirense - Trofense 1 @ 2.20 ✅ Wynik: 5:0

Oliveirense - drużyna, która niedawno odpadła z walki o Puchar Portugalii jutro o godzinie 16:00 podejmie u siebie Trofense. Ostatnie wyniki Oliveirense nie zachwycają, jednakże Prof. José Godinho Sousa nadal darzy zaufaniem obecnego menadżera zespołu Pedro Miguela. Warto przypomnieć, że obie drużyny zeszły sezon zakończyły odpowiednio na 4 i 3 miejscu w tej samej klasie rozgrywkowej a w tym sezonie po 17 kolejkach znajdują się blisko strefy spadkowej. Wysoka wygrana Trofense w ostatnim meczu z Freamunde na pewno wpłynęła pozytywnie na morale ich zespołu jednak teraz poprzeczka jest zawieszona wyżej - presja jest po stronie gospodarzy. Statystycznie H2H w 5 ostatnich meczach obie drużyny mają podobne: 2-1-2, w bilansie bramek też nie ma większych różnic a więc wychodzi remis. Dodatkowo biorąc pod uwagę ostatnie spotkanie tych drużyn również padł remis. Myślę, że drużyna z miasteczka Oliveira de Azeméis jest w stanie przełamać się właśnie w tym spotkaniu choćby z uwagi na fakt, że posiadają oni o wiele lepszych zawodników w linii ofensywnej niż goście.

Otrzymane punkty reputacji: +7
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Moreirense FC vs. Leixões Matosinhos typ: Moreirense FC @ 1.80
wynik: 0:1 ⛔

Po prawie tygodniowej przerwie wychodzę dziś z jednym typem który mi się spodobał. A mianowicie z betem na zapleczu ligi Portugalskiej gdzie wydaję się mamy już jednego pewniaka do awansu GD Estoril Praia a drugie miejsce walczy kilka ekip Desportivo Aves, Naval czy właśnie gospodarze dzisiejszego spotkania. Ostatnio nie grali niczego wielkiego dwa zwycięstwa ,dwa remisy i dość sensacyjna porażka u siebie z Arouca, lecz ostatnio w lidze był tylko remis z walczącym o utrzymanie SC Freamunde (1-1). Wśród brakujących na to spotkanie wymienię dwóch niepowołanych João Vicente (17/0) oraz Luís Pinto (15/2). Leixões SC z kolei w tym sezonie bez jakichś większych ambicji powalczą na pewno o utrzymanie a przy dobrych wiatrach może uda się zająć miejsce w środku stawki. Jednak ich ostatnie występy nie napawają optymizmem ,po przerwie noworocznej w zespole zaczęło się sporo psuć bo tak było całkiem nieźle a tym czasem brak wygranej od pięciu spotkań a z tego trzy ostatnie mecze to porażki po (0-2) kolejno z Navalem, Santa Clara i Arouca która przez ponad pół godziny na terenie rywala grała w &#39;&#39;10&#39;&#39;. Warte zauważenia są istotne braki w szeregach przyjezdnych Nuno Silva (15/1), Joel (16/1), Pedro Santos (16/3), Fausto Lourenco (17/2) oraz Moisés (12/2). A więc przewaga własnego terenu ,stabilniejsza forma plus braki gości to przemawia dziś za tym typem. Mecz jak zwykle od 17-00.

hawiros 23

hawiros

Użytkownik
Sporting Lizbona - Pacos de ferreira 1:0 ⛔
goście strzelą @ 1.75
Bwin

Sporting podmęczony wyjazdową przeprawą z Legią, w przeciętnej formie. Kryzys finansowy podburzył atmosfere w klubie. Ostatni mecz to przegrana z CS Maritimo na wyjeździe. Fakt faktem, na Estadio Alvalade w 3 kolejnych meczach Sporting zachowywał czyste konto, to licze na przerwanie tej passy przez zespół Pacos. Drużyna przyjezdnych załapała w tym roku wiatr w żagle, kolejno 3 wygrane mecze, mimo że z outsiderami, to zwycięstwa przekonywujące, kolejno 2:1, 2:4, 3:1. Ponadto 2 ostatnie mecze Sportingu i Pacos kończyły się rezultatem 2:3 po triumfie raz z jednej i drugiej strony. Miejscowi wybiegną na boisko w optymalnym skaldzie, zapewne powalczą o zwycięstwo, jednak skłaniam się ku rozwiązaniu że bramkarz gospodarzy podczas tej wymiany ciosów sięgnie po piłkę do własnej siatki.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Vitoria Guimaraes - Benfica Lisbona 1:0 ⛔
Typ : Benfica
Kurs : 1,45
Bukmacher : bet-at-home

W ostatnim spotkaniu 19 kolejki Vitoria Guimaraes podejmie na własnym boisku lidera, Benficę. Drużyna gospodarzy wyjątkowo dobrze spisuje się w lidze w tym sezonie czego dowodem są cztery zwycięstwa w ostatnich pięciu meczach dzięki czemu zajmują wysoką 6 pozycję. Godne uwagi jest to, że w tych czterech zwycięskich potyczek nie stracili żadnego gola. Natomiast porażkę zaliczyli na Estadio do Dragao ulegając Porto 1:3. Z kolei Benfica notuje jak dotąd doskonały sezon, wygrywa bez problemu kolejne mecze aplikując przeciwnikom po kilka bramek i co raz bardziej umacnia się na pozycji lidera dzięki czemu z każdą kolejną kolejką są co raz bliżej mistrzowskiego tytułu. Ostatnie pięć ligowych spotkań to komplet zwycięstw przy stosunku bramkowym 17-4. Ponadto we wtorek przegrali z Zenitem w dramatycznych okolicznościach, kiedy to Cardozo w 88 minucie doprowadził do stanu 2:2 czyli do wyniku bardzo dobrego w perspektywie rewanżu przed własną publicznością. Niestety minutę później katastrofalny błąd popełnił obrońca Benfiki, a wykorzystał to Roman Shirokov, który strzelił swoją drugą bramkę w tym spotkaniu i ustalił wynik na 3:2. Dlatego też Benfica będzie podwójnie zmobilizowana do tego żeby zdobyć dziś trzy punkty i zmazać plamę po środowej porażce.

maestro90 28

maestro90

Użytkownik
Maritimo - Leiria

Dzisiaj o 21:15 dojdzie do ciekawego spotkania pomiędzy 5 w tabeli Maritimo, a przedostatnią w tabeli Leirią. Nie wiedzę innej opcji jak łatwa wygrana gospodarzy. Leiria nie potrafiła w ostatniej kolejce pokonać pogrążonego w głębokim kryzysie Beira Mar. Gospodarze walczą o europejskie puchary. Maritimo jest w formie pokazując to w ostatniej kolejce z Rio Ave (wygrana 3:1 na wyjeździe). Ich przewaga nad goniącą Victorią Guimaraes wynosi 6 punktów. Nie mogą sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę z dołem tabeli.
Absencje w obu ekipach:
Maritimo:
Olberdam (14/2) - pomocnik
Ferreira (0/0) - bramkarz
Leiria:
Henrique (14/0) - obrońca
Gottardi (12/0) - barmkarz
Shaffer (7/1) - obrońca
Barkroth (1/0) - napastnik
Keita (0/0) - pomocnik
Jô (12/0) - napastnik
Patrick (7/0) - obrońca

- Maritimo @1.50
9/10
✅
- Maritimo -1 (azjatycki) @1.98
5/10 ZWROT
- Maritimo -2 (azjatycki) @4.10
1/10
⛔

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Uniao Desportiva Oliveirense - Estoril Praia 0:1 ✅
Typ : Estoril
Kurs : 2,35
Bukmacher : bet-at-home

W 20 kolejce Liga de Honra lider tabeli Estoril jedzie na stadion ekipy Oliveirense, który obecnie zajmuje 9 miejsce. Drużyna Estoril pewnie prowadzi mając 8 punktów przewagi nad drugim Aves. W ciągu pięciu ostatnich meczów w rodzimej lidze zgarnęli oni komplet punktów, a co godne uwagi stracili przy tym tylko jednego gola (dokładny bilans bramkowy to 15:1). Z kolei drużyna gospodarzy w ostatnich pięciu meczach zdobyli tylko 4 oczka, a trzy z tych pięciu potyczek kończyli z zerowym dorobkiem punktowym przegrywając z trzynastą U. Madeira (1:2), przedostatnim Freamunde (0:3) oraz ósmym Atletico (0:2). Prędzej czy później dobra seria Estoril się skończy natomiast nie można przejść obojętnie wobec takiego kursu dlatego też stawiam na drużynę gości.

Otrzymane punkty reputacji: +4
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Sporting Braga vs. Vitoria Guimaraes typ: Sporting Braga @ 1.73✅
Ja już teraz łapię niezły kurs na gospodarzy w bet365 gdyż jutro pewnie to już spadnie. Właściwie w walce o mistrzostwo na 10-kolejek przed końcem liczą się już tylko trzy zespoły Benfica, Porto i właśnie Braga ,która w lidze nie przegrała od prawie trzech miesięcy co prawda odpadła w lidze europy z Beskitasem (0-2 i 0-1) ale po wygranej w Turcji pozostawili przynajmniej &#39;&#39;coś&#39;&#39; po sobie. Sporting nie przegrywa stąd też nie powinien przegrać i jutro mimo faktu ,że kontuzjowani są kontuzjowani trzej obrońcy Ewerton (16/1), Baiano (10/0), Paulo Vinicius (11/2) a do tego dochodzi jeszcze absencja Alan (18/3) na szczęście w niezłej formie jest weteran Nuno Gomes (5-bramek) a prawdziwą furorę robi Lima (14-bramek w tym hattrick z Barcelos 0-3 plus gol w Stambule). Guimarães ostatnio na fali dwa zwycięstwa z rzędu w tym jedno z liderem ligi z Lizbony (1-0) co było nie lada sensacją w Portugalii. Ich szóste miejsce zdaję się nie być dziełem przypadku i trener Rui Vitória zdaję się ma chrapkę na LE (swoją drogą ciekawe że prowadzi Vitorię). Jednak jutro nie są faworytem wcześniej na wyjazdach porażki z Santa Clarą oraz Porto do tego kontuzjowani są dwaj podstawowi gracze obrońcy João Paulo (18/0) i I. El Adoua (18/0) plus pomocnik Pedro Mendes (9/0) co przy tak wąskiej kadrze może mieć znaczenie. Faworytem na pewno gracze z Bragi którzy na pewno nie będą chcieli przerywać jutro swojej serii a przecież walczą o upragnione mistrzostwo stąd jakakolwiek strata punktów jest niewskazana.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom