>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Portugalia (Liga Zon Sagres | Liga de Honra) - 2011/2012

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Vitoria Guimares - Braga / Over 2.5 gola / 2.25
Wynik: 1:1 ⛔
Bet365

Dzisiaj o godzinie 20:15 zostanie rozegrany interesujący mecz w lidze portugalskiej kończący piątą kolejkę spotkań. Zmierzy się w nim Vitoria Guimares , w której przed laty występował Marek Saganowski i Braga zeszłoroczny finalista Ligi Europejskiej. Gospodarze sezon zaczęli bardzo słabo. Po czterech spotkaniach mają na koncie zaledwie jeden punkt. Po za tym trzy porażki. Daje im to dopiero 14 lokatę w tabeli. Braga z kolei póki co gra rewelacyjnie. Wzmocniona o Nuno Gomesa wygrała trzy mecze i jeden zremisowała. Mają na koncie 10 punktów co pozwala im zajmować po czterech kolejkach 3 miejsce (jeden mecz mnie). Po tym meczu mają szansę zrównać się punktami z liderem. Stawiam na over 2.5 gola ponieważ Vitoria Guimares na 4 mecze miała aż 3 mecze over 2.5 gola. Braga co prawda jeden taki mecz ale powinni dzisiaj spokojnie strzelić rywalom dwa gole. Guimares z racji, że grają przed własną publicznością mogą się pokusić o jedną bramkę. Stawiam 1;2 dla gości, a zatem over 2.5 gola.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Dzisiaj takie &quot;klasiko&quot; w Portugalii a tutaj cały czas cisza....
Na Estádio do Dragao zawita dzisiaj Benfica Lizbona, która w porównaniu z poprzednim sezonie wygląda nieco ciekawiej. W szczególności wykonano bardzo dobre zakupy, mam tutaj na myśli Witsela, Nolito, Garaya czy bramkarza Artura. Obecnie zespół prezentuję się bardzo dobrze. W fazie grupowej cenny remis u siebie z MU. Myślę, że w tym sezonie Befica aspiruję do mistrzostwa kraju, i nie sądzę, że Smoki zdominują te rozgrywki. A jeśli już mowa o Porto, to po odejściu Falcao siła rażenia delikatnie mówiąc osłabiła się. Nie ma tej powtarzalności w strzelaniu kolejnych bramek. Tak mi się przynajmniej wydaje. W poprzedni weekend zabrakło Maicona, Hulka i Alvaro Pereiry i od razu strata punktów. Dzisiaj Ci gracze już są w składzie, ale zabraknie natomiast Jamesa Rodrigueza, który pauzuję za &quot;czerwień&quot; właśnie z ostatniego spotkania. Myślę, że Porto nie jest faworytem w tym spotkaniu, nawet mimo gry na własnym stadionie. Benfica jest w tym sezonie naprawdę mocna i dobrze przygotowana. To zresztą widać, kto ogląda mecze.
Kadra Porto:
Bramkarze: Helton i Bracali;
Obrońcy: Maicon, Álvaro Pereira, Fucile, Rolando i Otamendi;
Pomocnicy: Guarín, Belluschi, João Moutinho, Cristian Rodríguez, Souza, Fernando, Defour i Varela;
Napastnicy: Kléber, Hulk i Walter.

Kadra Benfiki:

Bramkarze: Artur Moraes i Eduardo;
Obrońcy: Maxi Pereira, Luisăo, Garay, Jardel e Emerson;
Pomocnicy: Javi García, Matic, Ruben Amorim, Witsel, Aimar, Bruno César, Gaitán i Nolito;
Napastnicy: Cardozo, Rodrigo, Saviola i Rodrigo Mora.
W obu ekipach są niezłe strzelby, więc można spróbować zagrać coś na bramki.
Typ: BTS [2:2]
Kurs: 1.75
Typ: over 2.5 gola
[2:2]
Kurs: 1.83

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Academica na razie radzi sobie całkiem nieźle. Porażka z Benficą nie była raczej żadną niespodzianką. Drużyna ma za zadanie umiejscowić się w środkowej części tabeli i zapewnić sobie ligowy byt. Takie są założenia przedstawicieli zarządu. Academica w tym sezonie u siebie 2 zwycięstwa i bardzo dobry bilans bramkowy 5:0. Beniaminem z Santa Maria de Faira ostatnio sensacyjnie zremisował bezbramkowo z FC Porto. Co prawda Smoki, zagrały bez kilku podstawowych graczy, ale to ich w żaden sposób nie usprawiedliwia. Sensacja stała się faktem. Feirense na własnym boisku radzi sobie nieźle w trzech meczach zanotowali 3 bezbramkowe remisy. Jak narazie atak beniaminka spisuję się fatalnie. Długo nie pociągną, jeśli nie zaczną strzelać bramek. Dzisiaj w drużynie gości nie zagra Stenio, który bardzo dobrze zagrał przeciwko FC Porto. Obie ekipy spotkały się przed sezonem w meczu towarzyskim. Academiki wygrały 4:2. W historii dotychczasowych spotkań pomiędzy obiema ekipami bilans zdecydowanie na korzyść Studentów [9-4-2]. Myślę, że Akademiki dzisiaj poradzą sobie spokojnie z beniaminkiem i podtrzymają świetną passę zwycięstw u siebie.

Typ: 1 [4:0]
Kurs: 2.00
Typ: Academica over 1.5 gola
[4:0]
Kurs: 2.20
Typ: 1 (-1)
[4:0]
Kurs: 3.80

K 381

kinder-jajko

Użytkownik
Liga Zon Sagres Rzuty rożne

To nie jest typ a spostrzeżenie.
Przeglądałem ostatnio historię moich kuponów w BET 365 i zauważyłem,że często wchodzą mi nietypowe typy na overy rzutów rożnych w lidze portugalskiej.
Zagrałem ten wariant 7 razy i 6 zakładów weszło.Wybieram mecze,które transmituje Orange Sport i niekodowana RTP I. Są to mecze z udziałem wielkiej trójki: FC Porto,Benfici i Sportingu Lizbona.
Kursy na over corners są : powyżej 9-1,66, pow. 10 1,72,pow.11 od 1,9 do 2,0.
A więc kursy,które piechotą nie chodzą.
Oglądam te mecze i liczę rogi.Jest to upierdliwe ,ale opłaca się.
Te 3 drużyny w każdym meczu mają przewagę w ataku pozycyjnym,cisną swoich rywali.
Wiele akcji w Portugalii gra się skrzydłami,napastnicy i pomocnicy prawie zawsze będąc na skrzydle uciekają do boku i za wszelką cenę starają się dośrodkować.Wile rzy są blokowani,a jęśli nawet piłka przejdzie to któryś z obrońców wybija na rzut rożny cofając się w stronę bramki..
Czasem rożne następują seriami po 2,3,4.
Przeważnie takie Porto lub Benfica robią w meczu od 7 ( to jest rzadkość ) do 10 lub więcej rogów.Słabsze zespoły też też 2,3 sztuki wypracowują.No i robi się z tego solidny over.
W sobotę gram jako główne zdarzenie na kuponie over 11,5 rzutów rożnych w meczu Benfica-Pacos Ferreira.Znowu będzie atak non stop Benfici.
Kurs jest bodajże 1,83 ,czyli warty grzechu.
Czasem w tych meczach są niespodzianki,bo faworyci męczą się strasznie.
Granie 1 o kursi 1,20 nie ma sensu,handi -1,5 to już ryzyko.Dlatego opcja opisana przeze mnie wydaje się najbardziej racjonalna.
Polecam jescze takie same zakłady w lidze ukraińskiej i mecze z udziałem Dynama Kijów i Szachtara.Cisną strasznie.W przedostatnim np; meczu Szachtara do przerwy było już 9 rzutów rożnych.
Takie zakłady oferuje tylko BET 365 i można podglądać je w opcjach meczów na żywo.
Trzeba próbowac różnych opcji ,ważne ,żeby weszło!

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 381

kinder-jajko

Użytkownik
Nie prowadziłem,ale każdy mecz ww trójki jest do obstawiania na żywo w BET365 i tam jest opcja rzuty rożne live,podany jest wpis:&quot; rzutów rożnych dotychczas&quot;,tutaj zawsze to śledzę.
Akurat statystyki z portugalskiej trudno jest znaleźc gdzieś dokładne,bo to nie jest powiedzmy najpopularniejsza liga.Czasem sa one dostępne na livesports.pl jak klikniesz w wynik meczu i wejdziesz w jego szczegóły.
Z tego co pamiętam to w większości granych przeze mnie meczów liczba cornerów podchodziła pod jakieś 15-16.
Nie trafiłem tylko over 11,5 w Porto-Benfica ( było 10),ale tu akurat grały zespoły równorzędne.

K 381

kinder-jajko

Użytkownik
No to znowu sie udało.Rzutów rożnych 13( 11-2 dla Orłów z Lizbony)
Ale wcale nie było tak łatwo.
Do przerwy tylko 5. Zadecydowała seria 5 cornerów pomiędzy 46 a 57 minutą.
W 58 min. złapałem na live ManU ZA 1.50 plus over 11,5 za 1,80 Benfica- Pacos.
Kupon za całośc z konta 190,84 i 515 pln zlecone na MB.
Jutro będzie za co puścić coś konkretnego.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Wynik: 6:1

Ciekawie zapowiada się dzisiejsze spotkanie w Lizbonie, gdzie tamtejszy Sporting podejmie zajmującą 9 pozycję w tabeli ekipę Gil Vicente. Sporting odniósł w poprzednim tygodniu 8 zwycięstwo z rzędu a zarazem 3 w rozgrywkach Ligi Europejskiej pokonując na Estadio Jose Alvlade Rumuński FC Vaslui 2:0. Bramki dla Lwów w tym spotkaniu zdobyli Evaldo oraz Matias Fernadez. Sporting wyszedł na boisko z wielką determinacją, mimo braku w składzie trzech etatowych obrońców: Onyewu i Rodriguez oraz Insúa. Drużyna gospodarzy jest bezwzględnym faworytem dzisiejszego meczu. Goście wprawdzie bez porażki, od kolejnych 3 meczy, lecz poziom ich rywali z jakimi się zmierzyli pozostawia także wiele do życzenia. A Sporting od dwóch meczy ligowych nie stracił nawet jednej bramki. Po wygranej w tym spotkaniu dzisiejsi gospodarze mogą awansować do pierwszej trójki w tabeli i wydaje mi się, że jest to wielce prawdopodobne. Każdy inny wynik niż zwycięstwo Sportingu bedzie odbierane przez kibiców jako niespodziankę.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wczoraj oglądałem drugą połowę meczu Porto-Pacos Ferreira. Wynik 3:0 tak nie do końca odzwierciedla to co się działo na boisku. Porto chyba już myślami było przy spotkaniu z Nikozji, które już w najbliższy wtorek. Pierwszej połowy nie widziałem ale komentator Orange Sportu mówił, że do 60 minuty to nie było to Porto, które chcemy oglądać i do którego się przyzwyczailiśmy. Dziwna sytuacja z Hulkiem, który po zmianie nie podziękował trenerowi tylko od razu zszedł do szatni. Ale po meczu przeprosił trenera i już chyba wszystko jest ok.
Dzisiaj mecz Benfica-Olhanense. Niby zdecydowanym faworytem są gospodarze ale ja jakoś mam troszkę inne zdanie na temat tego meczu. Olhanense w tym sezonie póki co gra bardzo dobrze i po 8 meczach są na 6 miejscu z 12pkt na koncie. Jeśli idzie o nich to bardzo dobrze tam funkcjonuję obrona, bo stracili zaledwie 8 goli, z czego tylko 3 na wyjazdach, a grali na wyjazdach 4 mecze. Ja widziałem tylko ten pierwszy ze Sportingiem. I naprawdę fajnie wyglądała ta obrona, bo ciężko było cokolwiek zrobić Lwom. Fakt, że mieli sytuację ale ostatecznie goście wywieźli remis z Lizbony. Dzisiaj zadanie trudniejsze, bo Benfica rozpędzona. Orły wygrały ostatnich 5 spotkań we wszystkich rozgrywkach i dzisiaj mają ochotę na kolejne. Jednak pamiętajmy, że w głowach może siedzieć fakt, że już w środę mają mecz z Basel u siebie w LM i w nim mogą sobie zapewnić awans do 1/8 finału. Ale trener Jorge Jesus nie wystawia wobec tego rezerwowego faktu, a powołał wszystkich najlepszych z Luisao i Bruno Cesarem na czele, którzy dostali ostatnio powołanie na kadrę Brazylii. Co prawda historia przemawia za gospodarzami i też ich zwycięstwa się spodziewam, to jednak nie oczekuję zbyt wielu goli. Sam Jorge Jesus powiedział, że nie będzie to łatwy mecz, bo Olhanense jak wszystkie ekipy przyjeżdżające czy to na: da Luz, Dragao czy Jose Alvalade zagra defensywnie i nastawi się na kontry. Tylko pytanie czy zagrają dobrze w obronie, bo jeśli nie stracą szybko gola, to mogą powalczyć o dobry wynik, a takim byłby chociażby remis 0:0

Moje typy:
Under 2,5 @ 2,50 Sportingbet⛔2:1
Under 3,5 @ 1,50✅
Olhanense(+2) @ 2,40✅

duo 303

duo

Użytkownik
-

Feirense - Sporting Lizbona

Sporting w ostatnim czasie to najlepiej grająca drużyna w Portugalii. Gwiazdą drużyny jest młody holenderski napastnik Ricky Van Wolfswinkel pozyskany przed sezonem z Utrechtu. Jak narazie okazuje się, że był to strzał w dziesiątkę, gdyż w 7 dotychczasowych meczach strzelił on 5 bramek, jeżeli dodamy do tego 2 gole w 3 meczach Ligi Europy to robi wrażenie. Poza tym w ostatnim czasie formę złapał Diego Capel. Gdyby nie pierwsze 3 kolejki, w których podopieczni Domingosa zdobyli tylko 2 punkty to dziś zapewne byliby liderem. Ich rywal Feirense to beniaminek portugalskiej ekstraklasy. Jak dotąd radzi sobie dość przeciętnie notując 1 zwycięstwo 4 remisy i 3 porażki. W zespole kuleje ofensywa, gdyż 5 goli zdobyte w 8 meczach na kolana nie powala. Także gospodarzom w dzisiejszym meczu pozostaje jedynie skupić się na obronie co z tak dysponowanym Sportingiem łatwe nie będzie.

TYP: Sporting Lizbona
KURS: @1.44
STAWKA: 8/10 ✅✅✅

TYP: Diego Capel strzeli gola
KURS: @5.50
STAWKA: 1/10 ⛔

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Trener Sportingu Lizbona ogłosił listę powołanych piłkarzy na pojedynek z Feirense. W kadrze meczowej nie ma kontuzjowanych:
- Alberto Rodrigueza

- Marata Izmailova

Decyzją Domingosa nawet na ławce rezerwowych zabrakło miejsca dla
- Andre Martinsa
- Andersona Polgi

Po blisko 4 tygodniach do meczowej kadry powraca natomiast Jeffren, który w ostatnim czasie borykał się z kontuzją mięśnia udowego.

K 23

kajzer

Użytkownik
Feirense - Sporting
Wynik: 0:2 ✅
Typ:2
Kurs:1.45

Kolejny typ już znacznie bezpieczniejszy ale niestety dużo niższy kurs aczkolwiek nadal nie jest zły ale do rzeczy postanowiłem zająć się meczem pomiędzy Feirense a Sportingiem. Oczywiście zdecydowanym faworytem będą goście, którzy po nie najlepszym początku sezonu teraz grają naprawdę dobrze odnosząc zwycięstwo za zwycięstwem dzięki czemu powrócili do czołówki jak na razie klasyfikowani są na 4 miejscu z dorobkiem 17 oczek ale wszystkie drużyny przed nimi mają o jeden mecz więcej. Jeżeli chodzi o gości to plasują się aktualnie na 12 miejscu i zgromadzili jak dotąd 7 punktów, niezbyt imponujący wynik. Jeżeli chodzi o formę obydwu drużyn to goście wygrali 5 ostatnich spotkań natomiast gospodarze zgromadzili zaledwie 5 oczek w 5 ostatnich spotkaniach. Myślę, że Sporting nie będzie miał żadnych problemów z odniesieniem zwycięstwa w tym spotkaniu.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
CD Feirense - Sporting Lizbona 0:2 ✅
Typ: 2
Kurs: 1.52

Spotkanie dziewiątej kolejki portugalskiej SuperLigi. Gram po raz kolejny Sporting, który po rozbiciu Gil Vicente dziś o 21:15 zmierzy się z drugim z beniaminków CD Feirense. Pozostali dwaj potentaci ligi Porto i Benfica wygrały swoje spotkania, więc Sporting by nadal mieć tylko trzy punkty straty do nich musi wygrać, jak pisałem wcześniej większe straty przy tak dużej różnicy pomiędzy drużynami z czołówki a resztą ligi mogą być już później bardzo trudne do odrobienia. CD Feirense po raz pierwszy gra na najwyższym szczeblu rozgrywkowym, do tej pory w ośmiu meczach zdobyli siedem punktów, u siebie zaliczyli cztery remisy, bilans bramkowy 2:2, na wyjazdach jedno zwycięstwo i trzy porażki, bilans bramkowy 3 bramki zdobyte, 11 straconych. Sporting ma siedemnaście punktów na które złożyło się 5 zwycięstw, 2 remisy i jedna porażka, bilans bramkowy 19:9, na wyjazdach są niepokonani - wygrali 3 spotkania a jedno zremisowali. Ekipa gości zagra dziś bez kontuzjowanych Ismaiłova i Rodrigueza, nie zagrają również Martins i Polga, których zabrakło w kadrze meczowej, natomiast wraca do kadry Jeffren. Dysproporcja sił pomiędzy obiema ekipami jest ogromna, Sporting będący w znakomitej formie, nie powinien mieć problemów z odniesieniem dziesiątego zwycięstwa z rzędu, są niepokonani już od ponad 2 miesięcy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sporting Lizbona strzeli najwięcej goli w kolejce @ 3,50 Sportingbet⛔ 3 gole zdobyli ale Vitoria wyleciała z kapelusza z 5 golami...
Kurs jak dla mnie naprawdę bardzo ciekawy i zachęcający. Sporting w tej kolejce podejmować będzie na własnym boisku w niedziele Uniao Leirię i nie powinni mieć najmniejszych problemów ze zwycięstwem i to pewnym zwycięstwem. Ostatnio z meczu na mecz w lidze co raz bardziej się rozkręcają więc i tym razem liczę, że Ricky van Wolfswinkel i spółka zaaplikują rywalom kilka goli. Co do innych możliwych wysokich zdobyczy bramkowych. Porto nie wybrałem ze względu, iż grają na wyjeździe, a w tym sezonie nie grają poza Dragao jakoś specjalnie wybitnie. W lidze 9 goli w 4 meczach więc jak na nich wynik jedynie poprawny. Ostatnia ich forma również mnie nie napawa optymizmem, bo Hulk coś zawodzi, a co za tym idzie brakuję sytuacji strzeleckich, co było szczególnie widoczne w dwumeczu przeciwko APOEL-owi ale także nie najlepiej prezentowali się przeciwko Pacos de Ferreira. Kolejni zainteresowani z czołówki czyli Braga i Benfica spotykają się w bezpośrednim pojedynku w niedzielny wieczór. Jak pokazuję historia spotkań obu ekip, to na 10 ostatnich meczów, tylko 3 razy padł over, a tylko raz którejś z ekip udało się strzelić 3 gole. Tak więc ja tutaj liczę na piłkarskie szachy i mało goli, bo na pewno żadna ze stron nie zaryzykuję ataku na całego, w obliczu strachu przed stratą bramki i porażką w tak ważnym meczu. Jeszcze w sumie widziałbym zagrożenie w Maritimo ale oni też nie mają łatwego meczu, bo podejmują sąsiada w ligowej tabeli czyli Academice Coimbra. Spotkanie 5 z 6 ekipą w tabeli też powinno być zacięte, ale oczywiście ze wskazaniem na gospodarzy, bo wyspiarze u siebie są mocni. A w resztę zespołów jakoś mało wierzę. Najgorsza obrona czyli Nacional jedzie na wyjazd z Rio Ave, ale że ci póki co strzelili jedynie 7 goli to i teraz nie ma co się spodziewać wielkiego wyniku po nich.
Moim zdaniem taki kurs na Sporting jest całkiem fajny więc i można go pobrać ale wiadomo, że takich betów grubo się nie gra więc ze stawką nie ma co przesadzać.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj hit Braga-Benfica ale ja tam trzymam się od tego z daleka, bo nie wiadomo co się może zdarzyć w takich meczach. Tak na sucho to bym widział tutaj 1X✅ i under✅, bo jednak hit to często ciężkie spotkania do oglądania dla kibiców, a Braga to przecież najmocniejsza ekipa w obronie, bo stracili do tej pory tylko 3 gole. Tak więc to zostawiam.
Dzisiaj dla mnie Sporting wygląda na bardzo dobry wybór. W lidze grają co raz lepiej i nawet porażka z Vaslui w LE tego nie zmienia. Dzisiaj co prawda nie zagrają Jeffren czy Izmailov, Insua ale mamy wielu innych dobrych graczy. Chociaż van Wolfswinkel, który dostał nie dawno nagrodę gracza października w Liga ZON Sagres. Tak więc niech uczci to jakimiś golami. Poza tym są Elias, Capelo, Schaars czy inni więc myślę, że Sporting na własnym terenie nie powinien mieć problemów ze zwycięstwem. Tym bardziej powinni być zmotywowani, że Porto już straciło punkty w tej kolejce, a jeszcze ktoś z dwójki, albo oba zespoły Braga i Benfica stracą dzisiaj punkty. Tak więc teoretycznie jest szansa nawet na awans na drugie miejsce ale nie tylko awans w tabeli ale również zbliżenie się do Porto będzie bardzo ważne. Tak więc myślę, że jeśli szybko wpadnie bramka, to Uniao Leiria dzisiaj wyjedzie z Lizbony z bagażem kilku goli.
Moje typy:
Sporting @ 1,222 Sportingbet✅3:1
Sporting(-1) @ 1,615✅
Sporting(-2) @ 2,70⛔
Sporting over 2,5 @ 2,00✅

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Academica de Coimbra vs. FC Penafiel typ: Academica de Coimbra @ 1.75
Jakoś nie sądzę by zespół z Liga Sagres chciał odpaść już teraz i to z zespołem z Liga Vitalis (czyli odpowiednikiem drugiej ligi). Gospodarze w lidze radzą sobie przyzwoicie 13-punktów w 10-spotkaniach daję im 7-pozycję. Ten zespół jest przede wszystkim ekipą własnego boiska ,bo tam zapewniał sobie awans w pucharze Portugalii z małym znanym Oriental Lisboa (następna runda to pojedynek z Porto) a także udało się ugrać remis w lidze z mocną Bragą. Ostatnie wyniki podopiecznych Pedro Emanuel nie rzucają na kolana ,ale po remisie w pierwszym meczu to oni są tutaj dość zdecydowanym faworytem. Przechodząc do braków to nie zagrają pomocnik Flávio (5/0) oraz obrońca Cédric (5/0). Rywal całkiem udanie radzi sobie na zapleczu jeden z silniejszych lig w europie z dorobkiem 15-punktów zajmuję pozycję wicelidera i całkiem realnie może myśleć o włączeniu się do walki o sam awans choć to jeszcze początek rozgrywek w Portugalii. FC Penafiel to mały klub ,ale może jeszcze jego nazwę nie raz usłyszymy jednak dziś na awans nie daję im większych szans. Francisco Chaló menedżer gości nie ma do dyspozycji obrońcy Elizio (9/0), pomocnika Rafa Sousa (9/0) i napastnika Diogo Viana (8/0). Myślę ,że awans zapewnią sobie jednak gracze z miasta Coimbra.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sobota jak w Liga ZON Sagres zapowiada się derbowo. O 18 zaczynają się wyspiarskie derby Madery, w których Nacional podejmować będzie u siebie Maritimo, a już o 21:15 czeka nas deser czyli derby Lizbony: Benfica-Sporting.
Kursy na derby Madery dość wyrównane, bo jak wiadomo takie mecze zazwyczaj wyrównane. Tyle, że teraz obie ekipy dzieli w tabeli, jak i z resztą w grze spora różnica. Maritimo jako jedyna ekipa dotrzymuję póki co kroku wielkiej czwórce, a Nacional póki co na dole tabeli, a to dość dziwne, bo w moim mniemaniu ta ekipa powinna zająć miejsce gdzieś koło 6-7 miejsca. Na dobrą sprawę ciężko ocenić jaki ten mecz będzie pod względem bramek. Bo obie ekipy mają mniej więcej po równo bilans o/u ale jak patrzeć na H2H to już mamy 7 underów, a tylko 3 overy w ostatnich 10 spotkaniach. Jednak jeśli ktoś ma strzelać gole w tym meczu, to sądzę, że będzie to obecnie najlepszy strzelec Maritimo czyli Baba. Ogólnie rzecz biorąc to on zdobył 8 goli spośród wszystkich 16 jakie zdobył jego zespół i też dzięki temu prowadzi w klasyfikacji strzelców ligi wyprzedzając chociażby Cardozo czy van Wolfswinkela. Dlatego ode mnie typ na ten mecz, to jego gol.
Mój typ:
Papa Diawara(Baba) strzeli @ 2,20 Sportingbet
✅

VS

No na te derby czekałem od początku sezonu i z wielką przyjemnością je obejrzę. Jeśli chodzi o faworyta, to oczywiście będzie nim Benfica, bo jakże inaczej by mogło być. Co prawda w tabeli dzieli ich jedna pozycja i jeden punkt ale wg. mnie to jednak jeśli chodzi o grę to już dzieli ich sporo. Benfice ogląda się z przyjemnością, gdyż większość tych zwycięstw jest jak najbardziej zasłużona oraz fajnie oglądać w jaki sposób rozklepują kolejne obrony jakie przyjeżdżają na Estadio da Luz. W tym sezonie ten stadion nie zdobyty, bo w lidze komplet 5 zwycięstw, a w LM 2 remisy. Atak w lidze świetny u siebie, bo strzelili razem 15 goli co daje średnią 3 goli na mecz. Ale jako ciekawostkę można podać, że w każdym ze spotkań na da Luz tracili gola, a przecież rywali nie mieli zbyt mocnych. Tak więc tutaj jest jeszcze do poprawienia. Jeśli idzie o kadrę na to spotkanie, to Jorge Jesus powołał wszystkich, których by chciał, bo z tego co wiem, to żadnych osłabień nie ma, a poniżej właśnie ta kadra:
Guarda-redes: Artur Moraes e Eduardo;
Defesas: Maxi Pereira, Jardel, Miguel Vítor, Luisăo, Garay e Emerson;
Médios: Ruben Amorim, Javi García, Matic, Witsel, Nolito, Bruno César, Pablo Aimar e Gaitán;
Avançados: Cardozo, Rodrigo, Saviola e Rodrigo Mora
Z tego co czytałem to w ataku mają zagrać Oscar Cardozo i Rodrigo. Wg. mnie to chyba najlepsze rozwiązanie, bo Rodrigo w wysokiej formie, a jak gra Oscar i ile znaczy dla Orłów to chyba każdy interesujący się chociaż trochę piłką portugalską wie najlepiej.
Z kolei trener Domingos Paciencia powołał taką kadrę na to spotkanie:
Guarda-redes: Rui Patrício e Marcelo Boeck;
Defesas: Daniel Carriço, Polga, Onyewu, Evaldo, Arías, Joăo Pereira e Insúa;
Médios: Pereirinha, Schaars, Capel, Matías Fernandez, André Santos, André Martins e Elias;
Avançados: Bojinov, Wolfswinkel, Carrillo e Diego Rubio
Tak się zastanawiam kogo tutaj brakuję i widzę, że nie ma Jeffrena, Izmailova, Rinaudo i Rodrigueza.
Napisałem już co sądzę o Benfice i ich grze, a teraz czas trochę o Sportingu. Niby są wysoko, niby zdobywają regularnie punkty ale jak widziałem ich kilkukrotnie ze słabszymi ekipami, to ciężko się to oglądało, bo rozbicie skomasowanej obrony idzie im bardzo ciężko. Może ilość strzelonych bramek na to nie wskazuję ale ja jakoś trafiałem na mecze z Uniao Leirią, Olhanense gdzie ich gry się po prostu nie dało oglądać. Może łatwiej im będzie grać, gdy rywal nie będzie się bronił, a taki mecz się zapowiada w sobotni wieczór.
Skoro więc Benfica traci gole w każdym meczu u siebie, a Sporting woli grać, gdy rywal się otworzy to pewnie możemy się spodziewać goli z obu stron, co tylko uatrakcyjni to spotkanie. Jednak myślę, że Benfica nie powinna mieć wielkich problemów ze zwycięstwem w tym meczu. Może i grali w tygodniu w LM przeciwko MU na Old Trafford ale to było we wtorek więc mieli odpowiednio dużo czasu na odpoczynek i teraz liczę na ich dobrą grę w derbach. Jeszcze warto przypomnieć ostatnie mecze derbowe. W ostatnich 10 spotkaniach zanotowaliśmy licząc tylko 90 minut: 6 zwycięstw Benfiki, 2 remisy i 2 zwycięstwa Sportingu, jednak ostatnie zwycięstwo Lwów miało miejsce 21 lutego 2009 roku, a więc ponad dwa i pół roku temu!!! I jeszcze warto dodać, że 5 ostatnich spotkań derbowych kończyło się zwycięstwem Benfiki, a bilans bramkowy z tych spotkań wynosi 12:2 na korzyść Orłów. Dlatego ja nie mam wątpliwości kto tutaj wygra i gram na gospodarzy ale myślę, że goście też coś wpakują do bramki Artura. A jak ktoś chce grać strzelca bramki to polecam O.Cardozo, gdyż jak patrzyłem w ostatnie 8 spotkań pomiędzy tymi ekipami, to Paragwajczyk strzelił aż 6 goli w tych meczach.
Moje typy:
Benfica @ 1,80 Sportingbet✅1:0
Benfica over 1,5 @ 1,909⛔
BTS @ 1,80⛔
Over 2,5 @ 1,95⛔
O.Cardozo strzeli @ 2,00⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
jednak ostatnie zwycięstwo Lwów miało miejsce 21 lutego 2009 roku, a więc ponad dwa i pół roku temu!!!
Aż takie odległe to czasy nie są ;)
teraz czas trochę o Sportingu. Niby są wysoko, niby zdobywają regularnie punkty ale jak widziałem ich kilkukrotnie ze słabszymi ekipami, to ciężko się to oglądało, bo rozbicie skomasowanej obrony idzie im bardzo ciężko. Może ilość strzelonych bramek na to nie wskazuję ale ja jakoś trafiałem na mecze z Uniao Leirią, Olhanense gdzie ich gry się po prostu nie dało oglądać. Może łatwiej im będzie grać, gdy rywal nie będzie się bronił, a taki mecz się zapowiada w sobotni wieczór.
Ja Sporting widziałem przeciwko Lazio i tam ich gra mi przypadła akurat do gustu. Ciekawie w ofensywie, w tyłach może mniej, ale tak mozna charakteryzować ekipę ofensywna.
Piszesz, że Benfa jest taka silna itp, a wcale lepszego bilansu od Sportingu o wiele nie mają, zaledwie 1pkt różnicy i nawet jedna bramka mniej strzelona :razz:
Jednak to derby i o tym trzeba pamiętać. Sporting od paru sezonów ma jakąś taką przyware że lepiej czuje się na obcych stadionach, bo na Jose Alvalade często zdarza się im remisować. Może to ma związek z tym co piszesz, że rywale się murują a im ciężko rozklepać tą skomasowaną defensywę. W tym sezonie też to widać, na wyjazdach 4-1-0, a u siebie 3-1-1. No i seria Sportingu o której nie wspomniałeś czyli 7 wygranych w lidze z rzędu! Może robić wrażenie. Chociaż Benfa także spisuje się swietnie. A co ciekawe w każdym meczu u siebie strzelała i traciła bramki, a z jakimiś wymagajacymi rywalami wcale nie grali bo Guimaraes, Pacos Ferreira, Feirense, Academica i Olhanense. Kazdy z tych zespołów trafiał raz na Estadio da Luz.
Bts wygląda najrozsądniej z tych typów co zaproponowałeś. Bo czy wygra Benfa to nie mam pojęcia, niby faworyt, ale czy @ 1,80 warte ryzyka z będącym w gazie Sportingiem? Tak samo over1,5 samej Benfy marny kurs by ryzykować.
I szkoda, że meczu nie pokaże Orange sport... Woleli w tym czasie pokazać mało ciekawie zapowiadający się mecz Lille - Brest. Lubię Ligue1 oglądać, ale tym wyborem to nie zaszaleli. Polaków siedzących ławkę jeszcze nie raz im przyjdzie w tym sezonie pokazać, a derby Lizbony to jednak wydarzenie na skalę całego sezonu w Liga Zon Sagres i tu wielu takich meczów nie będzie.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No ta kolejka Liga ZON Sagres póki co dla mnie udana. Zagrałem sobie do tej pory najprostszego tripla z piątku i soboty czyli na faworytów i nie zawiedli mnie. Co prawda miałem jeszcze undera w meczu Beira Mar-Porto ale ten gol dla gospodarzy wszystko tutaj zepsuł. Dzisiaj za to mamy hit kolejki w Funchal, bo tak trzeba nazwać starcie 4 z 2 drużyną w tabeli(mówię o pozycjach przed kolejką). A poniżej właśnie o tym meczu:
Jak zawsze faworytem takich starć jest Benfica ale jeśli ktoś myśli, że czeka ich łatwe zadanie na Maderze to się grubo myli. Maritimo w tym sezonie to na chwilę obecną jedyna drużyna, która dotrzymuję kroku wielkiej trójce albo jak ktoś już woli czwórce. Jeśli dalej będą tak dobrze grać, to mają szansę by powalczyć na koniec sezonu o awans do LE z ligi, ale także z pucharu kraju, a tam już są w 1/4 finału, gdyż przed tygodniem w 1/8 finału pokonali 2:1 u siebie właśnie Benfice...
Na początek trochę o Orłach z Lizbony. W środę wygrali z Otelulem Galati 1:0 na da Luz i wygrali tym samym swoją grupę w LM i teraz z większym spokojem mogą oczekiwać na losowanie, które odbędzie się w najbliższy piątek. Do Funchal trener Jorge Jesus nie mógł zabrać kontuzjowanych Luisao, Nico Gaitana i Enzo Pereza. Zwłaszcza brak tej pierwszej dwójki może być odczuwalny. W miejsce Lusiao zapewne zagra Jardel, który jednak jeszcze nie prezentuję tak wysokiego poziomu jak kapitan drużyny Luisao. Co do Gaitana to wiadomo, że jest to motor napędowy ale JJ ma taki wybór w drugiej linii, że całkiem możliwe, że tego braku Benfica w ogóle nie odczuję. Widzę, że jest wreszcie w kadrze meczowej Joan Capdevilla. Ciekaw jestem czy już teraz zagra od początku, czy jednak dalej swoje miejsce w składzie utrzyma Emerson ale na pewno wzmocni rywalizację na lewej stronie obrony i potem mam nadzieję, że wskoczy do składu i będzie nas raczył swoją grą tak jak w reprezentacji Hiszpanii czy Villarrealu. W ofensywie jest Cardozo, który przed tygodniem nie grał, bo pauzował za głupią czerwoną kartkę z meczu ze Sportingiem. A poniżej pełna lista powołanych zawodników Benfiki na to spotkanie:
Guarda-redes: Artur Moraes, Eduardo e Mika;
Defesas: Maxi Pereira, Garay, Jardel, Emerson, Capdevila e Luís Martins;
Médios: Matic, Ruben Amorim, Javi García, Witsel, Aimar, Bruno César e Nolito;
Avançados: Cardozo, Saviola, Rodrigo Moreno, Nélson Oliveira e Rodrigo Mora.
Maritimo to już zaskoczenie tegoroczne ale miłe zaskoczenie, bo widać dalej, że co roku któraś z ekip wyspiarskich jest w czołówce. Oczywiście jeśli mówić kto jest najważniejszy w tym zespole to chyba nie ma żadnych wątpliwości, że tą postacią jest napastnik Baba. Jeśli ktoś ma jakieś wąpliwości to należy spojrzeć w klasyfikacje strzelców. Otóż Baba zdobył 9 goli spośród 18 goli całego zespołu więc wychodzi, że jest to idealnie 50%. A co do reszty składu, to jeszcze się tak z nim nie zaznajomiłem ale też warto zwrócić uwagę na napastnika Danilo, który zdobył 3 gole. W pomocy ważną rolę odgrywają Olberdam, Rafael Miranda czy Roberto Sousa. A jeszcze warto przypomnieć, że Maritimo najlepiej spisuję się na własnym boisku. Jedyną ekipą, której udało się z Funchal wywieźć punkty było Beira-Mar ale poza tym nie grał tam nikt mocny więc i tez te 4 zwycięstwa z rzędu aż tak wielkiego wrażenia nie robią. Ale grali już w tym sezonie z mocnymi ekipami, bo w 2 kolejce przegrali z Bragą 2:0, a kolejkę później wygrali ze Sportingiem 3:2, a oba te mecze zagrali na wyjeździe. Poniżej wrzucam ich kadrę na to spotkanie:
Guarda-redes: Peçanha e Salin.
Defesas: Briguel, Igor Rossi, Roberge, João Guilherme, Luís Olim e Rúben Ferreira.
Médios: Roberto Sousa, Rafael Miranda, Olberdam, Benachour, Gonçalo Abreu, João Luiz, Tchô e Hassan
Avançados: Baba, Sami, Danilo Dias, Heldon, Fábio Felício e Fidelis
I podsumowując ja się spodziewam tutaj trudnej przeprawy dla gości i myślę, że gospodarze są w stanie tutaj urwać punkt i zremisować to spotkanie, a na pewno jest to w ich zasięgu i warto to zrobić, bo za tydzień o punkty będzie jeszcze ciężej, gdyż czeka ich wyjazd do Porto na Dragao.
Moje typy:
BTS @ 1,75 Sportingbet⛔0:1
Maritimo(+1) @ 2,05⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom