Panowie jak się zapatrujecie na dzisiejszy pojedynek na szczycie z jednej strony Chemik borykający się z problemami w moim przekonaniu brak jakości przy przyjęciu oraz przewidywalne rozegranie, szczególnie lewe skrzydło kuleje być może zakontraktowana Greczynka to poprawi tylko czy jeden/dwa treningi wystarcza by się wkomponować, inne pilki itd. Z drugiej strony zadyszka Rzeszowa przez covida znacząco obniżyła formę.
Ja tylko napiszę, że Olga grała już sporo czasu w Polsce i zna dużo zawodniczek z ligi, więc wkomponowanie się w zespół powinno przebiec bardzo szybko i sprawnie. Zresztą jak grała w Polsce to była jedna z najlepszych zawodniczek w lidze.
Developres Rzeszów vs Radomka Radom, typ:
Radomka +1,5 seta @1,61 -
1xbet
Nie jestem zdziwiony kursami absolutnie. Jestem również nimi bardzo zadowolony. Gdyby Rzeszów wczoraj zamknął mecz 0:3 to na Radomkę byłoby powyżej 2,5 i tego żałuję. Przyjezdne opisywałem nawet ostatnio i nic się nie zmieniło. Dlatego skupie się na gospodyniach.
Podopieczne Stephane Antigi start ligi miały wyśmienity. Grały dużo, ze słabymi drużynami więc morale były wysokie i forma również świetna. Przyszedł czas rozluźnienia kiedy grały dzień po dniu z Piłą i z mojej obserwacji wynika, że był to moment przełomowy. Dziewczyny rozluźniły się za bardzo, morale skoczyły zbyt wysoko i zaczęły spuszczać z tonu. Nie widać tego po wynikach, natomiast widać po styku gry. Wymęczyły zwycięstwo z Radomka za dwa punkty, a później przyszła Liga Mistrzyń gdzie zostały zneutralizowane bardzo szybko. Przegrały wszystkie 3 mecze i złapały wirusa. Po kwarantannie przyszedł mecz z Kaliszem poprzedzony TYGODNIOWYMI treningami na hali. Absolutnie w żaden sposób kwarantanna nie tłumaczy przegranej, ponieważ nie grały dzień lub dwa po, miały pełno czasu na dojście do formy.
Rzeszów to drużyna z dosyć szeroką rotacją. Przede wszystkim grają tam Kiera Van Ryk, Jelena Blagojevic oraz Aleksandra Rasinska. Pod siatką wspiera je Zuza Efimienko wraz z Gabrielą Polańska. Z ławki może wejść również Juliet Fidon-Lebleu, która ma bardzo kąśliwa zagrywkę.
Radomka jest na fali i bardzo przyjemnie ogląda się ich mecze. Uważam, że sezon skończą na pudle. Świetnie spisuje się Bruna Honorio i Janisa Johnson. Na środku Andressa Picusso, a rozgrywa niezawodna Kasia Skorupa. Warto nadmienić, że mają fantastyczną libero - Agatę Witkowską. Wsparcie w ataku daje Julia Twardowska.
Spodziewam się świetnego spotkania, z wieloma zwrotami akcji. Długiego, być może kolejny tie-break. Warto nadmienić, że Rzeszów ma bardzo napięty terminarz, a po wczorajszym długim meczu po trzech dniach grają kolejny. Dla mnie wynik to 50/50, z lekkim wskazaniem na Radomkę. Są drużyną bardziej stabilną, która lepiej wykorzystuje swoje największe armaty.
Dubel @1.95 - 1xbet
Developres Rzeszów vs Radomka Radom, typ: powyżej 3,5 seta
Pałac Bydgoszcz vs MKS Kalisz, typ: powyżej 3,5 seta
Pałac ostatnio dobrze zaprezentował się przeciwko ŁKSowi, ale jednak przegrał do zera. Teraz zmierzą się z drużyną dwie klasy słabszą.
Do gry wróciła Aleksandra Dascalu, co jest pozytywem. Ostatnio nieźle spisuje się Regiane Bidias, a najlepiej punktuje oczywiście Ewelina Zurowska. Dziewczyny mają słaby bilans, ale więcej po nich nie można się spodziewać. 4-11 daje im miejsce w dole tabeli, a nierówny Kalisz to dobry zespół na przełamanie.
Po drugiej stronie siatki siła młodości. Bardzo fajnie prezentuje się Zuzanna Szperlak oraz Julia Szczurowska (2000 oraz 2001). Na środku doświadczona Monika Ptak rotuje z Karoliną Bednarek.
Zwycięstwo do zera z którejkolwiek strony będzie dla mnie szokiem. Lekkim faworytem jest dla mnie Bydgoszcz, natomiast powinien to być naprawdę długo mecz. Tak samo jak pierwszy. W październiku z tarczą wyszły zawodniczki z Kalisza po zwycięstwie 3:2 i wygraniu dwóch ostatnich partii. Wzięcie po jednym secie z każdej strony, to według mnie obowiązek obu drużyn.