Ja po swoim sporym doświadczeniu dodam kilka słów, a raczej zdań ????
Każdy ma pewne zasady, których przestrzega grając swoje mecze.
Dla mnie jedna z nich, to
na betting najważniejszy jest kurs.
Niewiele procent graczy gra swoje mecz tydzień przed spotkaniem z kursami otwarcia.
Porównując kursy w dniu meczu w stosunku do tych po wystawieniu często spadki są na poziomie 20%.
Załóżmy gram dwa mecze choćby w ligi Polskiej, dwa zakłady na gospodarzy,
np. Ruch oraz Zagłębie Lubin. Kursy na oba zespoły 2.
W dniu meczu ktoś gra te same mecze tylko, że kursy 1,8-1,9.
Wchodzi jeden z meczy, ja jestem na zero, druga osoba ma na minusie te 10-20% włożonej sumy,
wszystko zależy od stawkowania, ale zakładając
płaską stawkę, widoczną u większości tu tylko jedna osoba nie przegrała na tych meczach.
Wchodzą oba mecze ja wygrywam więcej o te 10-20%, niby mało tak ?
W ciągu roku gracze stawiają około 200-300 singli, kursy np. 2 na każdy mecz.
Druga osoba ma zazwyczaj 1,9.
Ona trafia z tych 200 przykładowo 120. Zysku ma 2800zł z tych meczy, zakładam grę po 100zł na mecz.
Ja trafiam to samo, ale z kursem 2, czyli wygrywam w ciągu roku 4000zł, mam o tej osoby ~43% więcej.
Wiem to jest mój model, ale większość osób gra te same mecze co reszta,
spadki wynikają właśnie z tych "masówek".
Ktoś powie kursy nie zawsze są na poziomie 2, czasem 1,8 , ale i czasem 2,5 czy 3.
Inaczej rozkładają się wtedy zyski, ale ktoś to gra najwyższy kurs jest w lepszej sytuacji od osób grających po spadkach.
Kolejna istotna zasada to
granie głównie singli, na zakłady ako itp nie więcej niż 10% tego co na single, czemu ?
jakby ludzie wygrywali na akach to by stsu itp. nie było ????
To w skrócie, ale tak jest naprawdę, często ten jeden mecz , ostatni nie wchodzi, można sobie skontrować jeśli jest taka możliwość.
Ktoś kto jest innego zdania niech odpowie sobie na pytanie:
dlaczego singiel po kursie 2 jest mniej pewniejszy od aka z 2-3 meczy po kursach np. 1,3-1,4 ? :razz:
Kolejna to
granie głównie piłki, bardzo często na
live.
Czemu piłka ? Łatwiej znajdę kurs 2 w piłce podobny dobry bet w tenisie.
Nie znam ludzi grających wyłącznie
tenis, na tej dyscyplinie bardzo ciężko
wyjść na plus, mieć dobry zarobek. Po co utrudniać sobie grę jak można piłkę zagrać ?
W tenisie kursy są niskie, singlami tego nie ruszymy raczej, zaryzykować po kursie 1,2,
ok trafię a później może 2-3 razy jeszcze się uda, nie trafię w końcu,
wygrane dają mi ledwo zwrot czy minimalne zysk, ale muszę być niezwykle skuteczny w graniu.
Ile dobrych betów znajdę po kursie 2 lub wyższym w tenisie i trafię ?
Na pewno nie tyle co w piłce. Jedynie overy czy undery wchodzą w grę.
Granie zakładów na
live to żyła złota, potrzeba zimnej krwi.
Oglądanie meczów na żywo daje mnóstwo wiedzy, przed meczem możemy mieć informacje o osłabieniach itd,
ale na boisku zawsze gra się 11 na 11, boisko weryfikuje wszystko.
Ktoś zagrał na wygraną Ruchu, o którym pisałem wcześniej.
Przegrywa 0-2, na wygraną szanse nikłe, kto zagrał przed meczem już raczej przegrał,
może graliśmy i my, ale oglądamy mecz i widzimy, że ataki Ruchu są tak silne, że bramka to kwestia minut.
Naprawdę w takich przypadkach bramki padają praktycznie "zawsze".
(tak zakładam tylko pozytywny scenariusz, więcej niż setki godzin spędzone przy tym, doświadczenie mnie ku temu skłaniają)
Gramy na żywo Ruch -0,5 przy stanie 0-2 kurs 1,8 , 2 albo i więcej, to zależy od tego ile czasu zostało.
Ruch przegrywa 1-2, my wygrywamy, jeśli graliśmy przed meczem to nie przegrywamy całości mamy jakiś zysk,
albo jesteśmy na zero lub minimalnie straciliśmy na tym meczu,
zależy ile zagraliśmy, na
live zazwyczaj stawiamy więcej niż przed meczem.
więcej niebawem ????