Będzin - Stilon
1set - Będzin
2,70 STS
1set/mecz Będzin/Będzin 5,25
STS
Jakoś nie widzę tu łatwego zwycięstwa Stilonu jak sugerują to kursy.
Głównym typem jest pierwszy set dla Będzina i tym podyktowany też jest drugi mój bet.
MKS ma bilans 2/7 u siebie, więc słabo, ale patrząc już na 1 set, to nie jest tak źle bo 5/4.
Przegrali trzy razy 0:3 z Warszawą, Aluronem i Norwidem, więc te mecze powiedzmy że odpadają z tej statystyki. W meczach z drużynami z dolnej części tabeli tylko z Reską przegrali pierwszą partię i to nie bez walki, bo 26-28. Z Katowicami, Ślepskiem, Nysą, Gdańskiem i Olsztynem wygrywali pierwszego seta. Jest więc jakaś prawidłowość i widać że te słabsze drużyny Będzinianie potrafią zaskoczyć na początku meczów.
Z drugiej strony Stilon, który ma bilans wyjazdowy 3/5, więc nie tragiczny.
Jednak jeśli chodzi o wygraną pierwszą partię to zwyciężyli tylko raz w ostatnim wyjeździe w Suwałkach. Widać więc że dość ciężko wchodzą w mecze na obcych parkietach.
To sucha statystyka oczywiście, ale jednak coś mówi. Do tego nie wiadomo czy Robert dziś zagra, a byłoby to spore osłabienie dla Stilonu.
Będzin po ostatnim domowym blamażu, myślę że dziś będzie chciał się zrehabilitować kibicom i mocno wejdą w mecz. Do tego mają serię dziewięciu porażek z rzędu, w tym pięciu na własnym parkiecie i kiedy jak nie dziś się przełamać jeśli choć trochę marzą o utrzymaniu?
Potencjał większy po stronie Gorzowa, ale to sport i żaden wynik nie jest wykluczony. Do tego postawa podopiecznych Kowala na wyjazdach nie napawa optymizmem. Jeżeli się mylę i bet nie wejdzie, to i tak będę wygranym, bo moja drużyna doliczy sobie kilka pkt w tabeli
Frustratom zdecydowanie nie polecam grać tego betu