>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PlusLiga 2024/2025

Volleyball_Expert 560,9K

Volleyball_Expert

Użytkownik
AZS Olsztyn - Bogdanka LUK Lublin typ (Handicap setowy -1.5 seta Bogdanka LUK Lublin) kurs 1.73 Superbet

AZS Olsztyn początek sezonu bardzo słaby. Na jedenaście spotkań wygrali zaledwie dwa spotkania z zespołami z dołu tabeli. Zmiana trenera doświadczonego Juan Manuel Barrial zastąpi drugi trener Marcin Mierzejewski i nie jest to zmiana tymczasowa tylko póki co na stałe. Po zmianie trenera Olsztyn wygląda zdecydowanie lepiej wygrali w Katowicach, urwali po dwa sety Warszawie i Częstochowie. Do składu wrócili Tervaportti oraz Hadrava. Ciężko powiedzieć czy siatkarze grali pod zmianę trenera bo skład od początku sezonu był taki jak na dzień dzisiejszy, a mimo to Olsztynianie praktycznie wszystko przegrywali. Teraz wyglądają nieco lepiej, ale dalej według mnie jest to zespół, który dla pędzącej lokomotywy powinien być do wygrania. Ostatnio odpoczywał Wilfredo Leon więc na dzisiaj powinien być gotowy do pierwszej szóstki. Olsztynianom w tym sezonie mimo fajnych nazwisk rączkę pozostaje walka o utrzymanie. Lublinianie mają zdecydowanie lepsze apetyty i mierzą na pewno w play-offy, a może i coś więcej. Świetny trener Botti, gdzie już słychac, że interesują się nim czołowe kluby. Lublinianie na dwanaście meczów mają dziesięć zwycięstw. Kibiców w Olsztynie na swoje hali oglądałem kilka razy i mimo, iż hala jest w miarę wypełniona to doping jest sredni. Lublinianie to znakomita zespołowość i zmiennicy dają duża jakość również zespołowi. W Olsztynie to raczej indywidualności niż zespołowość. Ja dzisiaj liczę, że goście wygrają dość pewnie to spotkanie. Pozdrawiam.

pinio1111 186,5K

pinio1111

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
ZAKSA - Barkom over 3,5seta 1,85
Bełchatów - GKS over 3,5seta 1,92
Kurs: 3,55

Idę dziś w overy setowe w obu meczach. Nie chce mi się wierzyć w łatwe zwycięstwa faworytów. Już wczoraj mieliśmy przykład na to że granie w PLS na faworytów po kursach 1,3 nie ma sensu. Baaaa..... co kolejkę mamy "niespodzianki" z wysokimi kursami i rzadko kiedy pojedynki kończą się w trzech setach.
Myślę że nie inaczej będzie dzisiaj.
O Barkomie pisałem już wiele razy i podtrzymuję zdanie, że ich gra jest dużo lepsza niż miejsce w tabeli. Wystarczy popatrzeć w statystyki zespołu i są one na poziomie zespołów ze środka tabeli, a jednak okupują strefę spadkową. Myślę jednak że dzisiaj, jak w większości meczów, nie złożą broni i ugrają minimum 1set. Kurs na ich dwa sety jest już powyżej 3 i też jest wart rozważenia. Uważam że ZAKSA jest mocno przeceniana przez bukmacherów i nie będzie to dla niej łatwy mecz.
Do tego over 15,5 pkt Vasyla 1,85 wygląda również ciekawie.

W drugim spotkaniu też spodziewam się walki ze strony Katowic, bo ten zespół z meczu na mecz wygląda coraz lepiej. W końcu Gomułka zaczął grać na niezłym poziomie i co mecz fajnie punktuje.
Nie wiem jedynie jak zadziała na zespół efekt zwolnienia trenera Słabego, bo wydawało się, że całkiem nieźle dogaduje się z zawodnikami? Tu jest taki, a nie inny potencjał ludzki i szukanie kozła ofiarnego w trenerze to kiepski pomysł, tym bardziej że gra GKSu zaczynała wyglądać coraz lepiej.
Ja jednak zaryzykuję i zagram over setowy w tym spotkaniu bo Katowice ugrywały już minimum jedną partię z zespołami silniejszymi od Skry.
Tutaj ciekawie też wygląda over 13,5pkt Gomułki 1,85 i niska linia na Kisiluka 11,5pkt. 1,90. Jednak Bartosz wydaje mi się bardziej pewną opcją.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4511
lukas88 504,8K

lukas88

Forum VIP
Stal Nysa- Jastrzębski Węgiel
Typ: 1 (+14,5)
Kurs: 1,85

LV bet

Wysoka linia handicapu punktowego na ten pojedynek. Nysa ostatnio mimo porażki 0-3 z Lublinem w każdym secie zdobyła powyżej 20 punktów, w meczach na własnym terenie jeszcze bez zwycięstwa ale w 4 meczach ugrali 6 setów, w tym 2 z Bełchatowem i jednego z Zaksą. Gra zespołu z Nysy wygląda lepiej niż osiągane wyniki, uważam że stać ich na walkę z liderem tabeli, mało tego uważam że seta powinni ugrać, a może mała niespodzianka i pierwsza porażka Jastrzębia w sezonie?

over 143,5 pkt @ 1,85
1 set handicap: Nysa + 4,5 @ 1,87

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1240
pinio1111 186,5K

pinio1111

Użytkownik
Dziś nie mam czasu na dogłębne analizy, ale moim zdaniem warto zagrać over 3,5seta w Nysie.
Jastrzębski w tym sezonie lubi tracić sety. W meczach wyjazdowych jeszcze nie wygrali bez straty choćby jednej partii. Natomiast gospodarze nie przegrali u siebie do zera, no i są mocno pod presją bo widmo spadku coraz bardziej zagląda im w oczy. Gierżota nie zobaczymy jeszcze przez 2 tygodnie, a nawet jak wróci to jego dyspozycja będzie wielką niewiadomą, więc trzeba walczyć o punkty w każdym meczu.
Dulski po tym jak wypadł z szóstki, ostatnio zagrał fajnie i myślę że czas spędzony na ławce trochę go zmotywował do większego zaangażowania w grę.
Ja próbuję minimum seta dla Nysy bo kurs przyzwoity.

Nysa - Jastrzębski over 3,5seta 2,02 Superbet

Ostatnia edycja:
K 1,6K

kowaltyper

Użytkownik
Mks Będzin - Ślepsk Suwałki 1
Fortuna @3,30

W moim odczuciu jest to mecz 50 na 50. Ewentualnie z delikatnym wskazaniem na gości. Będzin to zespół własnego boiska. Pokonał już w tym sezonie u siebie takie ekipy jak Olsztyn czy Nysę, które nie uchodzą wcale za gorsze od Suwałk. Skazywani na pożarcie i pewny spadek pokazują się z całkiem dobrej strony i na ten moment znajdują się delikatnie nad kreską. Nie inaczej było wczoraj gdy gospodarze momentami walczyli jak równy z równym z Zawierciem. Goście z kolei zdecydowanie lepiej czują się we własnej hali. 2 dni później drużyna z Suwałk jedzie do ostatnich w tabeli Katowic. Kurs na Giekse to 2,25. Taki kurs byłbym w stanie zaakceptować w omawianym meczu. Natomiast w 3,30 widzę spore value. Będę zaskoczony jeżeli do rozpoczęcia spotkania ten kurs nie poszybuje znacznie w dół.

Do góry Bottom