BOGDANKA LUK Lublin - Asseco Resovia Rzeszów typ
Asseco Resovia Rzeszów kurs 2.03
GO+bet
Dziwią mnie te kursy chodź u niektórych bukmacherów bywa to różnie chodź większości bukmacherów faworytem są siatkarze z Lublina. Według mnie tutaj Resovia nie stoi na straconej pozycji. Analizując składy zaczynając od rozgrywających, gdzie w Resovii coraz lepiej wyglądająca Ropret czołowy siatkarz Reprezentacji Słowenii. U gospodarzy na rozegraniu jest Marcin Komenda, który w naszej Reprezentacji jest może jako czwarty lub piątym rozgrywającym w zespole. W przypadku słabszej dyspozycji Marcina jest bardzo przeciętny młody rozgrywający z rocznika 2002 Mikołaj Słotarski, który nie ma jeszcze zbyt dużego obycia na parkietach PlusLigowych. Na pozycji atakującego w Resovii czołowy siatkarz u boku Patry w Reprezentacji Francji chodź teraz nie występował na Igrzyskach z powodu kontuzji. Przy słabszej dyspozycji Boyer wchodzi Kuba Bucki, który potrafi dobrze zagrywać i w ataku jako zmiennik i nie tylko już nie raz ratował Resovie z opresji. W Lublinie na pozycji atakujących także nie wygląda to najgorzej bo jest dobrze spisujący się ostatnio Kewin Sasak i na ewentualnej zmienię tzw. "Malinka". Chodź przy wyjściu Boyer i Sasaka bo tak zapewne będzie to według mnie Boyer to bardziej solidniejszy siatkarz jeśli będzie w swojej optymalnej dyspozycji. Jedynie co można się przyczepić w Resovii do środka chodź Karol Kłos to jednak czwarty środkowy naszej kadry lecz Sapiński czy Woch to już nie są siatkarze typu Kochanowski czy Kozamernik nie tak dawno grający w Resovii. Na pozycji przyjęcia do Rzeszowa przyszedł Bartosz Bednorz przez niektórych przymierzany był na Igrzyska i może do dzisiaj co niektórzy zadają sobie pytanie dlaczego tak się nie stało. Obok niego dobrze spisujący się czy to w Reprezentacji czy w klubie Klemen Cebulj. Chodź oststnio Klemen zdarza mu się dostać zmianę, ale wchodzi ewentualnie za niego Vasina, który nie raz w Reprezentacji Czech odgrywał znaczącą rolę. Na przyjęciu w LUK-u Wilfredo Leon, Mikołaj Sawicki, Tuinstra lub Wachnik tutaj trener ma pozytywny ból głowy. Faworytem niby przez buków zespół z Lublina jak już wspomniałem możliwe, że poprzez przyjście też Wilfredo, ale czy on jest w swojej optymalnej dyspozycji według mnie to jeszcze nie ten moment chodź parę spektakularnych ataków już zdążyliśmy zobaczyć. Wracając jeszcze do środkowych Lublina to wcale tutaj nie jest lepiej niż w Rzeszowie Jan Nowakowski i Grozdanov, Zając czy Mccarthy. Ten ostatni popisuje się dość mocnymi serwisami i potrafi odrzucić od siatki przeciwnika. Na pozycji libero Hoss w Rzeszowie co prawda drugi libero Potera lecz świetnie zaczął kolejny sezon i po Zatorskim jakoś większej różnicy nie widzę. Kursy wystawione dlatego, że Lublin komplet zwycięstw, a Rzeszów na trzy mecze jedno zwycięstwo? Tylko z kim grał Rzeszów, a z kim Lublin. Resovia zmierzyła się z Jastrzębiem, gdzie przegrali w trzech setach, ale wszyscy wiemy jak ten mecz się układał i Resovia miała spore szanse na ugranie minimum dwóch setów, gdzie w jednym secie mieli aż trzy piłki setowe, ale koncertowo zagrał wtedy drugi atakujący Jastrzębskiego Węgla Żakieta. Porażka u siebie po tie-breaku z Zawierciem, gdzie Zawiercie do tego meczu przystąpili bez Perry czołowego libero swojego zespołu. Ten tie-break był do wygrania przez Rzeszowian lecz na pewno rzeszowskich kibiców cieszy fakt, że wrócili do tego meczu bo mógł ten mecz zakończyć się wynikiem 3:1 dla Zawiercia. Pierwszy mecz na rozpoczęcie swojego sezonu Resovia rozegrała z Barkomem i pewnie wygrali wyjazdowe spotkanie z dość nieobliczalnym zespołem. Lublin sprawił niespodziankę na pewno w meczu wyjazdowym z Zawierciem wygrywając po tie-breaku o chyba ten mecz rozegrali jeszcze bez Leona. U siebie wygrana dopiero po tie-breaku z Gdańskiem, który ma chyba słabszy skład niż w sezonach poprzednich. Wygranie za trzy punkty z Barkomem podobnie jak rzeszowianie. Ostatni mecz wygrana ze Skra Bełchatów, gdzie jak sami komentatorzy wspominali Skra miała ogromne problemy w składzie i nawet Ziga Stern miał w tym meczu swoje problemy mimo, iż w pierwszej szóstce występował. Chodź nie darzę sympatią zespół z Rzeszowa dzisiaj czuje, że sprawia małą niespodziankę i wygrają to spotkanie. Pozdrawiam.