>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2024/2025

pinio1111 179K

pinio1111

Użytkownik
D. Schulz over 16,5pkt. 1,85 zabrakło seta dla Będzina i współczuję Murkowi tego materiału ludzkiego, bo nic z nich więcej nie wyciśnie

Nie lubię grać ponownie na tego samego zawodnika, ale jakoś mi inaczej nie wychodzi jak kolejny over Damiana.
W Będzinie jest to opcja nr1, nr2 i nr3 w ataku😉
Patrząc na ich skład to jednak znacznie odstaje na+ klasą sportową i jakością gry.
Myślę że Będzin będzie dostawał łomot od potentatów ligi, ale w meczach z "grupy spadkowej" powalczą o utrzymanie.
Sprawili niespodziankę w Katowicach i dziś sądzę że seta też mogą urwać. Wprawdzie Norwid ma dużo lepszą kadrę, ale po pierwszym meczu widać że potrzebują jeszcze wspólnie pograć, żeby wyglądało to lepiej.
Damian w poprzednim sezonie grał w kratkę i często był zmieniany. Przeplatał świetne występy ze słabszymi. Jednak w LUKu miał równorzędnego zmiennika w postaci Maliny.
W Będzinie chyba tylko kontuzja mogłaby spowodować żeby zszedł z boiska?
Fizycznie wygląda bdb i sądzę że jeśli zobaczymy 4sety to te 17pkt powinien zdobyć, a jest to niewykluczone nawet w 3 setach.

Za mniejszą stawkę próbuję również z Superbet zakład
P.Indra powyżej 18,5pkt
D.Schulz powyżej 16,5pkt
3,45

Z wieczornego spotkania idę w stronę overu Kovolova i można również pograć dodatnie handi na Barkom, bo wbrew kursom spodziewam się dość wyrównanego meczu.

I. Kovalov over 11,5pkt 1,75

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +50
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
AZS Olsztyn - ZAKSA Kędzierzyn Koźle 1:3

Mecz już za kilka minut, Olsztyn póki co 2 porażki ale grali bez swojego podstawowego przyjmującego Karlitzka.
ZAKSA tylko 1 mecz i porażka 0:3 z Warszawą, Kurek w tym meczu doznał kontuzji oka i nie wiadomo czy i w jakiej formie jest choć i tak na MŚ widać było, że jest daleki od optymalnej formy.
Olsztyn raczej już gorzej grać nie może a z Karlitzkiem powinno to wyglądać o wiele lepiej.
ZAKSA jedynie na środku spora przewaga a tak to drużyny dość wyrównane bo jeżeli Kurek nie zagra to Rećko w ataku to jedna wielka niewiadoma.
Wydaje mi się, że ten mecz będzie co najmniej 4 setowy ale kursy na ZAKSe zdecydowanie zaniżone, spróbuję i pójdę w stronę gospodarzy.

Olsztyn 2,9
Olsztyn +1,5 seta 1,92
powyżej 178,5 1,71

Ostatnia edycja:
lukas88 471,4K

lukas88

Forum VIP
Jastrzębski Węgiel- Projekt Warszawa
Typ: 182,5
Kurs: 1,75
Fortuna

Idę w punkty w tym spotkaniu, nie wierzę że mecz skończy się w 3 setach. W mojej ocenie zobaczymy tutaj przynajmniej 4 -setowy pojedynek. Faworytem bukmacherów jest Jastrzebie, ale ja więcej szans daję gościom. Zespół z Jastrzębia ma swoje problemy, bardzo nierówny jest Kaczmarek, któremu wiele brakuje do formy z przed 3-4 sezonów, dostanie chłopak 2-3 czapy i nie ma gościa, czy Żakieta jest w stanie dźwignąć ciężar gatunkowy takiego meczu z Projektem? Nie wiem, to się pewnie okaże. JSW przed sezonem mocno przemeblowane, odeszli podstawowi zawodnicy jak Szymura, Gladyr Patry czy Sclater. Przyszło kilku niezłych zawodników, jak wspomniany Kaczmarek (lecz bez formy), Berhme czy solidny od początku sezony Vicentin.
Projekt skład bardzo podobny do tego z zeszłych rozgrywek, z tym że środek wzmocniony Kochanowskim i Grobelnego zastąpił Brand, także zgranie zdecydowanie powinno być po stronie zespołu z Warszawy. W bardzo wysokiej formie od początku sezony jest Bołądź oraz Szalpuk, zawsze solidny jest Tille, poza tym ważnym ogniwem w zdobyczach punktowych są środkowi, Kochanowski, Wrona, Semeniuk.

Poza tym warto pograć w mojej ocenie:
Projekt Warszawa (+5,5 pkt) @ 1,76
Projekt wygra @ 2,36
Projekt (-1,5 seta) @ 3,70

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 517,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Jastrzębski Węgiel - Projekt Warszawa typ Jastrzębski Węgiel kurs 1.68 Superbet

Jastrzębski Węgiel oceniając mecz z Zawierciem wyglądali naprawdę bardzo solidnie lecz w tym spotkaniu brakowało dobrze funkcjonującego Kaczmarka, który grał na słabej skuteczności. W meczu ostatnim z Katowicami Kaczmarek co prawda na tle dużo słabszego rywala mimo wszystko w tym meczu praktycznie kończył wszystko. Pierwszy set przegrany przez Jastrzębie natomiast następne sety to już Katowice nie zdobyły nawet 20 pkt. Projekt też rozegrał spotkanie z Katowicami lecz tam dwa pierwsze sety były bardzo wyrównane i mało brakowało i także straciliby seta. Jastrzębie zdecydowanie lepiej wygląda środek bo Brehme i Huber wyglądają solidniej niż Kochanowski i Wrona. Na przyjęciu znakomity Fornal zapewne z Carle lub ostatnio dobrze wchodzącym z ławki Vicentinem. W Warszawie na ten moment pozycja przyjęcia lepiej wyglądająca chodź Fornal nadal jest w świetnej dyspozycji. Carle jeśli zagra na przyzwoitym poziomie w przyjęciu i to jesli chodzi o atak i zagrywkę to jestem o tego siatkarza spokojny. Na pozycji atakującego przy braku słabszej dyspozycji, ale na to bym nie liczył bo Łukasz świetnie zaprezentował się w meczu z Katowicami ewentualnie jest Żakieta MVP z meczu z Resovia. Na rozegraniu złoty medalista igrzysk olimpijskich oraz świetny Argentyńczyk, który zaaklimatyzował się już w naszej PlusLidze i gra mocno nieprzewidywalnie. W Warszawie na rozegraniu Firlej przy ewentualnej gorzej dyspozycji wchodzi dość przeciętny Kozłowski. Dodatkowo dochodzi aspekt własnej hali, gdzie w Jastrzębiu gra się ciężko. Jastrzębie potrafi na własnej hali trafiać zagrywka, a ostatnio Nysa pokazała, że sama zagrywka mimo, iz praktycznie przegrali seta i jednak z Warszawa go wyciągnęli i wygrali dzięki Kapicy. Jastrzębie jest podrażnione po porażce w Superpucharze i czuje, że dzisiaj się odbudują. W Superpucharze przy odrobinie szczęścia mogli ten mecz wygrać ponieważ mieli już meczowe w górze na skończenie meczu. Warszawa ostatni mecz wyjazdowy Jastrzębiem wygrali 2019 r. Według mnie dzisiaj może nie po łatwym meczu, ale jednak Jastrzębie powinno wziasc ten mecz. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1403
pinio1111 179K

pinio1111

Użytkownik
Ł. Usowicz najwięcej pkt w zespole 60,00

Cóż, kurs z tych kosmicznych, ale ja próbuję. Sądzę że Aluron wygra to w 3 setach i bez większych komplikacji.
Oczywiście środkowi rzadko zdobywają najwięcej pkt w zespole, lecz nie jest to niemożliwe, szczególnie w takim zespole jak Katowice, gdzie nie ma zdecydowanego lidera.
Dziś pewnie Gomułka wyjdzie w ataku, ale czy dotrwa do końca to wielka niewiadoma, bo obaj atakujący GKS to wielkie rozczarowanie i grają na bardzo niskim % kończonych piłek.
Kisiluk w ostatnich meczach grał całkiem nieźle, ale gdy mecz jest na krótkim dystansie, to często środkowi gromadzą tyle samo bądź więcej pkt od przyjmujących.
Usowicz już raz był najlepiej punktującym w swojej drużynie, a było to w pierwszym przegranym meczu 0:3 z Będzinem.
W wyjazdowym spotkaniu z Projektem, w pierwszym secie zdobył 7pkt., lecz później już było tylko gorzej i do końca spotkania powiększył swoje konto o 1 oczko.
Ogólnie w 3 pierwszych meczach zaprezentował się bdb. Gorzej było ostatnio, bo z Jastrzębiem miał słabe liczby w ataku i zgromadził jedynie 4pkt.
Sądzę że dziś już wejdzie na swój normalny poziom i będzie jednym z najlepiej punktujących w swoim zespole.
Tak jak pisałem, w drużynie z Katowic nie ma zdecydowanego lidera i dlatego w każdym meczu może się on wykreować. Skoro Łukasz jest w dobrej formie i już raz zapunktował najlepiej z drużyny, to dlaczego nie miałoby się to powtórzyć?
Bet bardzo ryzykowny, ale kurs uważam za znacznie przesadzony i próbuje to wykorzystać.

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Ł. Usowicz najwięcej pkt w zespole 60,00

Cóż, kurs z tych kosmicznych, ale ja próbuję. Sądzę że Aluron wygra to w 3 setach i bez większych komplikacji.
Oczywiście środkowi rzadko zdobywają najwięcej pkt w zespole, lecz nie jest to niemożliwe, szczególnie w takim zespole jak Katowice, gdzie nie ma zdecydowanego lidera.
Dziś pewnie Gomułka wyjdzie w ataku, ale czy dotrwa do końca to wielka niewiadoma, bo obaj atakujący GKS to wielkie rozczarowanie i grają na bardzo niskim % kończonych piłek.
Kisiluk w ostatnich meczach grał całkiem nieźle, ale gdy mecz jest na krótkim dystansie, to często środkowi gromadzą tyle samo bądź więcej pkt od przyjmujących.
Usowicz już raz był najlepiej punktującym w swojej drużynie, a było to w pierwszym przegranym meczu 0:3 z Będzinem.
W wyjazdowym spotkaniu z Projektem, w pierwszym secie zdobył 7pkt., lecz później już było tylko gorzej i do końca spotkania powiększył swoje konto o 1 oczko.
Ogólnie w 3 pierwszych meczach zaprezentował się bdb. Gorzej było ostatnio, bo z Jastrzębiem miał słabe liczby w ataku i zgromadził jedynie 4pkt.
Sądzę że dziś już wejdzie na swój normalny poziom i będzie jednym z najlepiej punktujących w swoim zespole.
Tak jak pisałem, w drużynie z Katowic nie ma zdecydowanego lidera i dlatego w każdym meczu może się on wykreować. Skoro Łukasz jest w dobrej formie i już raz zapunktował najlepiej z drużyny, to dlaczego nie miałoby się to powtórzyć?
Bet bardzo ryzykowny, ale kurs uważam za znacznie przesadzony i próbuje to wykorzystać.
Jaki buk?

J 1,1K

jakxx88

Użytkownik
Nie chce komentować i wczorajszych wpisów nie mających nic na celu co do typowania( sugerowalbym komuś kto tu zarządza o zablokowanie co niektórych) ale wracamy do meczy 😏

Wczoraj Jastrzębie zagrało w obronie koncert a projekt słabiej niż do tej pory. Ale to było nie do grania jak dla mnie.
Dziś Zawiercie myślę że bierze miękko 3-0 . Ciekawiej będzie w meczu o 17.30 . Jeśli luk wyjdzie full skład wg mnie wezmą ten mecz choć Skra narazie gra in plus.

pinio1111 179K

pinio1111

Użytkownik
Myślę że w Zawierciu dziś można pograć undery pkt gospodarzy. Winiar przy wysokim prowadzeniu powinien dać pograć rezerwowym, bo sezon długi, liga mistrzów i 07.10 wyjazd do Wawy.
Russell myślę że tych 15pkt może nie zrobić dzisiaj, podobnie Butryn choć on trochę pewnie ma ciśnienie po tym jak po kilku piłkach zmienił go w Rzeszowie Ensing. No ale właśnie widać że Winiar daje pograć jankesowi bo potrzebuje zmiennika grającego na równi z Karolem.
W związku że spodziewam się zmian, można pograć undery, ale ja również proponuję zakład na Kwola jako najlepiej punktującego w Zawierciu.
Ostatnio Bartek pod formą i potrzebuje meczu na przełamanie. Mam nadzieję, że Tavares da mu dziś trochę więcej pograć i przy ewentualnych zmianach Russella i Butryna zgromadzi pokaźną liczbę punktów bo z pewnością stać go na to.
B. Kwolek najwięcej pkt w drużynie 10,00 STS Bartek zaczyna na ławce

Dzisiaj typy trochę nieoczywiste, ale nieraz warto zaryzykować, choć oczywiście ze stawkowaniem spokojnie.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 517,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
BOGDANKA LUK Lublin - Asseco Resovia Rzeszów typ Asseco Resovia Rzeszów kurs 2.03 GO+bet

Dziwią mnie te kursy chodź u niektórych bukmacherów bywa to różnie chodź większości bukmacherów faworytem są siatkarze z Lublina. Według mnie tutaj Resovia nie stoi na straconej pozycji. Analizując składy zaczynając od rozgrywających, gdzie w Resovii coraz lepiej wyglądająca Ropret czołowy siatkarz Reprezentacji Słowenii. U gospodarzy na rozegraniu jest Marcin Komenda, który w naszej Reprezentacji jest może jako czwarty lub piątym rozgrywającym w zespole. W przypadku słabszej dyspozycji Marcina jest bardzo przeciętny młody rozgrywający z rocznika 2002 Mikołaj Słotarski, który nie ma jeszcze zbyt dużego obycia na parkietach PlusLigowych. Na pozycji atakującego w Resovii czołowy siatkarz u boku Patry w Reprezentacji Francji chodź teraz nie występował na Igrzyskach z powodu kontuzji. Przy słabszej dyspozycji Boyer wchodzi Kuba Bucki, który potrafi dobrze zagrywać i w ataku jako zmiennik i nie tylko już nie raz ratował Resovie z opresji. W Lublinie na pozycji atakujących także nie wygląda to najgorzej bo jest dobrze spisujący się ostatnio Kewin Sasak i na ewentualnej zmienię tzw. "Malinka". Chodź przy wyjściu Boyer i Sasaka bo tak zapewne będzie to według mnie Boyer to bardziej solidniejszy siatkarz jeśli będzie w swojej optymalnej dyspozycji. Jedynie co można się przyczepić w Resovii do środka chodź Karol Kłos to jednak czwarty środkowy naszej kadry lecz Sapiński czy Woch to już nie są siatkarze typu Kochanowski czy Kozamernik nie tak dawno grający w Resovii. Na pozycji przyjęcia do Rzeszowa przyszedł Bartosz Bednorz przez niektórych przymierzany był na Igrzyska i może do dzisiaj co niektórzy zadają sobie pytanie dlaczego tak się nie stało. Obok niego dobrze spisujący się czy to w Reprezentacji czy w klubie Klemen Cebulj. Chodź oststnio Klemen zdarza mu się dostać zmianę, ale wchodzi ewentualnie za niego Vasina, który nie raz w Reprezentacji Czech odgrywał znaczącą rolę. Na przyjęciu w LUK-u Wilfredo Leon, Mikołaj Sawicki, Tuinstra lub Wachnik tutaj trener ma pozytywny ból głowy. Faworytem niby przez buków zespół z Lublina jak już wspomniałem możliwe, że poprzez przyjście też Wilfredo, ale czy on jest w swojej optymalnej dyspozycji według mnie to jeszcze nie ten moment chodź parę spektakularnych ataków już zdążyliśmy zobaczyć. Wracając jeszcze do środkowych Lublina to wcale tutaj nie jest lepiej niż w Rzeszowie Jan Nowakowski i Grozdanov, Zając czy Mccarthy. Ten ostatni popisuje się dość mocnymi serwisami i potrafi odrzucić od siatki przeciwnika. Na pozycji libero Hoss w Rzeszowie co prawda drugi libero Potera lecz świetnie zaczął kolejny sezon i po Zatorskim jakoś większej różnicy nie widzę. Kursy wystawione dlatego, że Lublin komplet zwycięstw, a Rzeszów na trzy mecze jedno zwycięstwo? Tylko z kim grał Rzeszów, a z kim Lublin. Resovia zmierzyła się z Jastrzębiem, gdzie przegrali w trzech setach, ale wszyscy wiemy jak ten mecz się układał i Resovia miała spore szanse na ugranie minimum dwóch setów, gdzie w jednym secie mieli aż trzy piłki setowe, ale koncertowo zagrał wtedy drugi atakujący Jastrzębskiego Węgla Żakieta. Porażka u siebie po tie-breaku z Zawierciem, gdzie Zawiercie do tego meczu przystąpili bez Perry czołowego libero swojego zespołu. Ten tie-break był do wygrania przez Rzeszowian lecz na pewno rzeszowskich kibiców cieszy fakt, że wrócili do tego meczu bo mógł ten mecz zakończyć się wynikiem 3:1 dla Zawiercia. Pierwszy mecz na rozpoczęcie swojego sezonu Resovia rozegrała z Barkomem i pewnie wygrali wyjazdowe spotkanie z dość nieobliczalnym zespołem. Lublin sprawił niespodziankę na pewno w meczu wyjazdowym z Zawierciem wygrywając po tie-breaku o chyba ten mecz rozegrali jeszcze bez Leona. U siebie wygrana dopiero po tie-breaku z Gdańskiem, który ma chyba słabszy skład niż w sezonach poprzednich. Wygranie za trzy punkty z Barkomem podobnie jak rzeszowianie. Ostatni mecz wygrana ze Skra Bełchatów, gdzie jak sami komentatorzy wspominali Skra miała ogromne problemy w składzie i nawet Ziga Stern miał w tym meczu swoje problemy mimo, iż w pierwszej szóstce występował. Chodź nie darzę sympatią zespół z Rzeszowa dzisiaj czuje, że sprawia małą niespodziankę i wygrają to spotkanie. Pozdrawiam.

lukas88 471,4K

lukas88

Forum VIP
Bogdanka LUK Lublin- Asseco Resovia Rzeszów
Typ: over 184,5
Kurs: 1,85
Fortuna

Kolega Volleyball_Expert Volleyball_Expert szczegółowo opisał pojedynek w Lublinie, ja ze swojej strony idę w over punktowy bo spodziewam się tutaj 4-5 setowego pojedynku, oba zespoły zbliżone składy z delikatnym wskazaniem na gości, lecz po stronie gospodarzy na pewno własna hala i publiczność + rezerwa w postaci potencjału Leona, który jeszcze nie odpalił swojej najlepszej siatkówki w Pluslidze.
Z uwagi na tak wyrównany poziom sportowy i aspekty pozasportowe tego spotkania nie odważę się typować wyniku tego spotkania lecz w mojej ocenie zobaczymy przynajmniej 4 wyrównane partie.​

Ostatnia edycja:
M 1,9K

mandragon

Użytkownik
BOGDANKA LUK Lublin - Asseco Resovia Rzeszów typ Asseco Resovia Rzeszów kurs 2.03 GO+bet

Dziwią mnie te kursy chodź u niektórych bukmacherów bywa to różnie chodź większości bukmacherów faworytem są siatkarze z Lublina. Według mnie tutaj Resovia nie stoi na straconej pozycji. Analizując składy zaczynając od rozgrywających, gdzie w Resovii coraz lepiej wyglądająca Ropret czołowy siatkarz Reprezentacji Słowenii. U gospodarzy na rozegraniu jest Marcin Komenda, który w naszej Reprezentacji jest może jako czwarty lub piątym rozgrywającym w zespole. W przypadku słabszej dyspozycji Marcina jest bardzo przeciętny młody rozgrywający z rocznika 2002 Mikołaj Słotarski, który nie ma jeszcze zbyt dużego obycia na parkietach PlusLigowych. Na pozycji atakującego w Resovii czołowy siatkarz u boku Patry w Reprezentacji Francji chodź teraz nie występował na Igrzyskach z powodu kontuzji. Przy słabszej dyspozycji Boyer wchodzi Kuba Bucki, który potrafi dobrze zagrywać i w ataku jako zmiennik i nie tylko już nie raz ratował Resovie z opresji. W Lublinie na pozycji atakujących także nie wygląda to najgorzej bo jest dobrze spisujący się ostatnio Kewin Sasak i na ewentualnej zmienię tzw. "Malinka". Chodź przy wyjściu Boyer i Sasaka bo tak zapewne będzie to według mnie Boyer to bardziej solidniejszy siatkarz jeśli będzie w swojej optymalnej dyspozycji. Jedynie co można się przyczepić w Resovii do środka chodź Karol Kłos to jednak czwarty środkowy naszej kadry lecz Sapiński czy Woch to już nie są siatkarze typu Kochanowski czy Kozamernik nie tak dawno grający w Resovii. Na pozycji przyjęcia do Rzeszowa przyszedł Bartosz Bednorz przez niektórych przymierzany był na Igrzyska i może do dzisiaj co niektórzy zadają sobie pytanie dlaczego tak się nie stało. Obok niego dobrze spisujący się czy to w Reprezentacji czy w klubie Klemen Cebulj. Chodź oststnio Klemen zdarza mu się dostać zmianę, ale wchodzi ewentualnie za niego Vasina, który nie raz w Reprezentacji Czech odgrywał znaczącą rolę. Na przyjęciu w LUK-u Wilfredo Leon, Mikołaj Sawicki, Tuinstra lub Wachnik tutaj trener ma pozytywny ból głowy. Faworytem niby przez buków zespół z Lublina jak już wspomniałem możliwe, że poprzez przyjście też Wilfredo, ale czy on jest w swojej optymalnej dyspozycji według mnie to jeszcze nie ten moment chodź parę spektakularnych ataków już zdążyliśmy zobaczyć. Wracając jeszcze do środkowych Lublina to wcale tutaj nie jest lepiej niż w Rzeszowie Jan Nowakowski i Grozdanov, Zając czy Mccarthy. Ten ostatni popisuje się dość mocnymi serwisami i potrafi odrzucić od siatki przeciwnika. Na pozycji libero Hoss w Rzeszowie co prawda drugi libero Potera lecz świetnie zaczął kolejny sezon i po Zatorskim jakoś większej różnicy nie widzę. Kursy wystawione dlatego, że Lublin komplet zwycięstw, a Rzeszów na trzy mecze jedno zwycięstwo? Tylko z kim grał Rzeszów, a z kim Lublin. Resovia zmierzyła się z Jastrzębiem, gdzie przegrali w trzech setach, ale wszyscy wiemy jak ten mecz się układał i Resovia miała spore szanse na ugranie minimum dwóch setów, gdzie w jednym secie mieli aż trzy piłki setowe, ale koncertowo zagrał wtedy drugi atakujący Jastrzębskiego Węgla Żakieta. Porażka u siebie po tie-breaku z Zawierciem, gdzie Zawiercie do tego meczu przystąpili bez Perry czołowego libero swojego zespołu. Ten tie-break był do wygrania przez Rzeszowian lecz na pewno rzeszowskich kibiców cieszy fakt, że wrócili do tego meczu bo mógł ten mecz zakończyć się wynikiem 3:1 dla Zawiercia. Pierwszy mecz na rozpoczęcie swojego sezonu Resovia rozegrała z Barkomem i pewnie wygrali wyjazdowe spotkanie z dość nieobliczalnym zespołem. Lublin sprawił niespodziankę na pewno w meczu wyjazdowym z Zawierciem wygrywając po tie-breaku o chyba ten mecz rozegrali jeszcze bez Leona. U siebie wygrana dopiero po tie-breaku z Gdańskiem, który ma chyba słabszy skład niż w sezonach poprzednich. Wygranie za trzy punkty z Barkomem podobnie jak rzeszowianie. Ostatni mecz wygrana ze Skra Bełchatów, gdzie jak sami komentatorzy wspominali Skra miała ogromne problemy w składzie i nawet Ziga Stern miał w tym meczu swoje problemy mimo, iż w pierwszej szóstce występował. Chodź nie darzę sympatią zespół z Rzeszowa dzisiaj czuje, że sprawia małą niespodziankę i wygrają to spotkanie. Pozdrawiam.
Koncertowa analiza pod kątem nazwisk, ale nie pod kątem obecnej dyspozycji. Primo to pisze się CHOĆ a nie CHODŹ, iść to można do sklepu. W resovii kolejny rok bez chemii w zespole, Ropret gra wolno i przewidywalnie, nigdy nie był wirtuozem i to widać, nie potrzeba głębszych wniosków by dostrzec pomysł na grę, czyli skrzydła, skrzydła, skrzydła i ma kim grać to fakt, ale jest to zbyt czytelne. Reska postawiła na ofensywę, ale nie zadbali o dobrego rozgrywającego i to się mści. Podobnie zrobił Olsztyn kontraktując Tervaportiego. Do rzeczy, Luk jest poukładany, nie mają słabego ogniwa, od wysokich piłek jest Leon i powoli łapię optymalną formę. Środek również solidny co może mieć duże znaczenie właśnie dziś, nie widzę żadnych argumentów po stronie Resovii oprócz siły skrzydeł, ale wystarczy, że coś się zatnie i wpada seria. Jeśli nie zagrają wybitnie serwisem oraz ich skuteczność nie będzie ok 60 % ataku to więcej argumentów widzę po stronie Bogdanki

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Trefl Gdańsk - ZAKSA Kędzierzyn Koźle 0:3

Wchodzę w tym meczu w over. Spotykają się ze sobą dość solidne drużyny w tym sezonie, o podium nie będą walczyć ale myślę, że TOP8 o to będą walczyć.
Trefl Gdańsk po 4 spotkaniach ma tylko 1 zwycięstwo ale walczyli w każdym meczu. Porażki 2:3 z Cuprum, 2:3 z Luk Lubli i porażka 2:3 z Bełchatowem natomiast wygrali 3:1 ze Ślepskiem.
ZAKSA ma za sobą tylko 2 spotkania, porażka 0:3 z Warszawą i zwycięstwo 3:1 z Olsztynem - ze słabym Olsztynem należy wspomnieć.

W Gdańsku świetna forma przyjmującego P. Orczyka, który jest wiodącą postacią i póki co 3 najelpiej punktującym zawodnikiem w lidze. J. Jarosz to póki co 2 siła ataku tylko 3 punkty mniej. Drugim przyjmującym jest J. Czerwiński gdzie mogło się wydawać, że to Jorna będzie pierwszoplanową postacią to Kuba narazie broni się swoimi występami. Świetny transfer środkowego M'Baye no i wychodzi nam całkiem fajny skład.
Jeżeli chodzi o ZAKSę to po kontuzji B. Kurka wydawało się, że będą problemy ale M. Rećko narazie nie zawodzi. NA pewno ZAKSA ma lepszą kadrę ale to nie jest aż taka duża przewaga.

Ogólnie goście faworytami ale Gdańsk nie przekreślam i nie wydaje mi się, że będzie to łatwo spotkanie dla jednych bądź drugich.

powyżej 178,5 1,71 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +74
K 1,3K

KubaGdz

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dziś prawdopodobnie braki w Zaksie w postaci Kurka,Szymury i Poręby.
Idę w kierunku Gdańska oraz Lublina, oba zespoły stoczyły mecz w tym roku w Bogdanka Cup, wiem że to towarzyskie granie, lecz wtedy nie dali złudzeń ekipie z Rzeszowa. Patrząc na grę Resovii, widzę max 1 seta po stronie gości.
Ako 4,95 forbet mimo braków w/w w składzie Zaksy, trafiłem na najsłabszy mecz Trefla w tym roku

Ostatnia edycja:
T 20,7K

tadzin

Użytkownik
Dziś prawdopodobnie braki w Zaksie w postaci Kurka,Szymury i Poręby.
Idę w kierunku Gdańska oraz Lublina, oba zespoły stoczyły mecz w tym roku w Bogdanka Cup, wiem że to towarzyskie granie, lecz wtedy nie dali złudzeń ekipie z Rzeszowa. Patrząc na grę Resovii, widzę max 1 seta po stronie gości.
Ako 4,95 forbet
sklady byly bardzo wymieszane w meczu lublina i rzeszowa w towarzyszu na bogdanka cup bylo rotowanie etc, ogolnie atmosfera meczu byla bardzo piknikowa, nie bylo zaangażowania (szczegolnie po stronie rzeszowa, ale u nich to nawet jak sie liga zaczela to dalej wygladaja jakby mieli wywalone na wszystko).

pinio1111 179K

pinio1111

Użytkownik
+1
F. McCarthy over 7,5pkt. 1,75

Moim zdaniem linia bardzo niska ja na Kanadyjczyka i jego możliwości + dzisiejszy przeciwnik.
Myślę że 4 sety powinniśmy tu zobaczyć, a przy takim scenariuszu Fynnian te 8pkt. spokojnie powinien zdobyć.
Do tej pory jego zdobycze to 7, 13, 10 i 5pkt.
W ostatnim 3 setowym spotkaniu zdobył jedynie 5pkt, choć miał wejście smoka i po pierwszej partii miał 4 oczka. Później było już gorzej, ale nie dostawał zbyt wielu piłek.
Prócz ataku potrafi zapunktować zarówno w zagrywce i bloku, więc przy 4 setach linia nie jest wysoka.
Dodatkowo próbuje zagrać na to iż McCarthy zdobędzie więcej pkt od Grozdanowa, bo nie widzę jakiejś różnicy na + dla Bułgara, a kursy wyraźnie go faworyzują.

Więcej pkt.
Grozdanov - McCarthy 2,60

Bez analizy próbuje:
K. Sasak zwycięstwo + najlepiej pkt w drużynie 7,00 kursy z STS

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1907
pinio1111 179K

pinio1111

Użytkownik
+1
P. Pietraszko over 7,5pkt 2,00

Brak czasu na analizę, ale tu podobnie nie wierzę w 3 sety, więc linia na Pawła niska, a kurs bardzo fajny. W tym sezonie zdobył już 19pkt w meczu z Bełchatowem, więc te 8 powinien dziś zgromadzić na swoim koncie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1956
Volleyball_Expert 517,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
+3
AZS Olsztyn - Stał Nysa typ Stał Nysa kurs 2.00 Betfan

Olsztynianie na papierze wyglądają naprawdę obiecująca na ten sezon lecz ich występy pozostawiają wiele do zyczenia. Zmienił się trener, który z PlusLiga nie miał zbyt wiele doczynienia. W dodatku przyszedł z przeciętnego zespołu z Pragi. Na przyjęciu problemy miał Karlitzek z powodu kontuzji lecz oststnio wrócił już, ale długo nie pograł bo został zmieniony przez słaba grę i wszedł ożywiony Armoa, który skończył parę piłek, ale im dłużej przebiegał mecz tym Armoa wyglądał słabiej. To siatkarz, który głównie w swoich atakach używa siły mało kiwa i raczej szuka bloku. Na środku wyróżnia się Jakubiszak. Na pozycji przyjmującego ciągle szukający formy Szerszeń no i pewnie Armoa chyba, że Karlitzek jest już gotowy to możliwe, że on wyjdzie. Szymendera zawsze służył pomocą w przyjęciu, ale ostatnio nawet nie był przebrany. Na pozycji libero Hawryluk nazwisko nawet, gdzies ocierał się o Reprezentację lecz forma z tamtego czasu jest daleka w dniu dzisiejszym. Na rozegraniu Tervaportti także jak wchodził na podwójna zmianę w Jastrzębskim Węglu wyglądał całkiem inaczej. Na pozycji atakującego Hadrava wygląda mocno przeciętnie. Ostatnio rozegrali spotkanie z osłabiona ZAKSA i mecz został przegrany i to za trzy punkty. Hala w Uranii kojarzyła mi się z dużą ilością kibiców i dopingiem. Kibice może i są, ale doping to jest tam mocno zastanawiający. Olsztynianie przegrali na początku sezonu z Bełchatowem w czterech setach, że Śląskiem w czterech setach i również w czterech setach z ZAKSA. Nysa miała swoje problemy nie mieli, gdzie trenować lecz już wszystko wróciło do normy. Nysa to zespół, który wygląda zdecydowanie lepiej od Olsztyna. Na pozycji atakującego Dulski lub dający dobre zmiany Kapica. Ciekawa opcja na rozegraniu jest Francuz Paes, który wniósł coś ciekawego w grze Nysy i gra mocno nieprzewidywalnie dla rywali. Na przyjęciu Włodarczyk i Gierżot stała para przyjmujących z ubiegłego sezonu. Na środku tak samo utrzymani środkowi z ubiegłego sezonu. Szymura na pozycji libero. Trener Pliński ma dość dobry kontakt z siatkarzami z Nysy i dlatego nadal trenuje zespół z Nysy. Według mnie dziwia mnie kursy na to spotkanie i dla mnie Nysa jest faworytem tego spotkania. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +300
Do góry Bottom