C. Neves over 16,5pkt. 1,85
Ja tam idę twardo w over Chizoby. Wg mnie linia powinna być w granicach 18-19pkt.
Ogólnie nie rozumiem kursów meczowych i moim zdaniem Stilon minimum seta tu ugra. Bełchatów ma trenera z najwyższej półki i średnich zawodników. Ostatnio wygrali dzięki temu że Ziga miał dzień konia a Olsztyn był bez Moritza i do tego od połowy drugiego seta robili masę błędów. Trener miał mnóstwo cierpliwości do Hadravy i dziwne że go nie zmienił.
Stilon z Treflem nie zagrał nic wielkiego, ale mecz dzięki Chizobie wygrał. Nie dramatyzuję jednak bo patrząc przez pryzmat pierwszej kolejki to 70% zespołów zagrało po prostu słabo. Myślę że powodem tego są przemeblowania w wielu drużynach i potrzeba zgrania w warunkach meczowych. W drugiej kolejce widać już poprawę u tych samych zespołów względem premierowych występów.
Wierzę że podobnie będzie ze Stilonem, bo nie patrzę na nich przez pryzmat tylko jednego spotkania, ale również sparingów.
W finale pucharu prezydenta Gorzowa zagrali właśnie z Bełchatowem i wygrali dość gładko 3:1, deklasując ich w 1 secie do 12pkt.
I właśnie przez pryzmat sparingów i pierwszej kolejki patrzę na over Chizo. Od początku prezentuje się świetnie zarówno fizycznie, jak i technicznie. Ma ogromną łatwość zdobywania punktów przy podwójnym, a nawet potrójnym bloku. Paradoksalnie z Treflem dwie czapy dostał na pojedynczym bloku.
Ma fajną zagrywkę, którą nie zapunktował ostatnio, ale jestem pewien że jeszcze nie raz to zrobi. Był MVP całej ligi francuskiej w ubiegłym sezonie, więc to nie jest przypadkowy zawodnik.
Gra zespołu jest oparta przede wszystkim na jego skuteczności i nie inaczej będzie dzisiaj.
Te 17pkt to nie jest wysoka linia, tym bardziej że spokojnie Stilon seta powinien urwać. Na Amina przykładowo jest linia 18,5pkt, gdzie Grzesiek gra bardziej urozmaiconą siatkówkę.
Osobiście liczę na to, że wywieziemy z Bełchatowa minimum punkt, a Chizoba zdobędzie 20+pkt.
Jeszcze co do gospodarzy i linii pkt na Perica, to lepiej poczekać na składy wyjściowe, bo wg mnie to Sterna zobaczymy dziś w podstawie.