>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLUS Liga sezon 2008/2009 - panowie

Status
Zamknięty.
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
vs.
Domex Tytan AZS Częstochowa vs. Trefl Piłka Siatkowa SA Gdańsk 3:2

W piatek o godzinie 18:00 akademicy z Czestochowy zmierza sie we wlasnej hali z beniaminkiem Plus Ligi - Treflem Gdansk. Czestochowski zepsol ma na koncie juz 2 porazki: na inaugarcje ligi przegrali 2:3 we wlasnej hali z JW Construction OSRAM AZS Politechnika Warszawska (25:23, 19:25, 22:25, 25:23, 11:15) a w kolejnym meczu ulegli Skrze Bełchatów 0:3 (16:25, 20:25, 13:13). W zespole nastapily ogromne zmiany, odeszli: Piotr Gacek, Krzysztof Gierczyński, Marcin Wika, Paweł Woicki, Robert Szczerbaniuk i Brook Bilings, z swietnego zespolu pokazujacego dobra siatkowke nic nie zostalo. Sprowadzeni zostali zawodnicy mlodzi, nieograni, ktorzy moga nie wytrzymac presji jak Paweł Zatorski, Łukasz Wiśniewski, ciekaw jestem co pokaza gracze sprowadzeni z zagranicznych klubow Smilen Mlyakov (z Itas Trentino) i Zbigniew Bartman (z Halkbank Ankara). Smiem jednak twierdzic ze sa to bardzo slabe transfery i zespolowi ciezko bedzie cokolwiek osiagnac w tym sezonie.
Zupelnie inne nastroje panuja w ekipie Trefla. Co prawda przegrali oni swoj pierwszy ligowy mecz w Plus Lidze z Skra 1:3 (16:25, 27:29, 28:26, 18:25) to momentami prowadzili wyrownana gre z polskim potentatem o czym swiadcza 2 zaciete sety. Transfery przeprowadzone przez klub wygladaja na prawde imponujaco: Łukasz Kadziewicz (poprzednio Sparkling Milan), Bruno Zanuto (Andreoli Latina), Jakub Bednaruk (Itas Trentino), Bojan Janić (Marmi Lanza Verona) i uwaga: Marko Samardzić. Nie sprzedano nikogo istotnego z zawodnikow ktorzy wywalczyli awans i mysle ze zespol ten juz teraz jest w stanie sporo namieszac w lidze. W pelni zgadzam sie z kolega post wczesniej, mysle ze goscie spokojnie ten mecz powinni wygrac.
Domex Tytan AZS Częstochowa vs. Trefl Piłka Siatkowa SA Gdańsk 2 2,20 (jak dla mnie nawet 9/10)
Domex Tytan AZS Częstochowa vs. Trefl Piłka Siatkowa SA Gdańsk DW 1:3 6,50 (5/10)

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
AZS Częstochowa - Trefl Gdańsk over 188,5 pkt 2,0 Unibet ✅ ✅ ✅ ✅ ✅ Bardzo ciekawie zaczyna sie 3 kolejka Plus Ligi. Wicemistrz podejmuje beniaminka z Gdańska i wydawałoby się, że rozstrzygnięcie może być tylko jedno, ale goście przyjeżdżają po 3 punkty i jak najbardziej są w stanie tego dokonać, bo jak wiemy Częstochowa to tło drużyny z poprzedniego sezonu, jak do tej pory nie wygrali żadnego spotkania. Ulegli u siebie 3:2 z Politechniką Warszawską a w ostatni weekend Skra ich zmiażdżyła po prostu wygrywając gładko 3:0. Częstochowa gra fatalnie, przede wszystkim głównym powodem jest brak zgrania, skład został całkowicie przebudowane prawie i potrzeba jeszcze czasu, aby zaczęło to funkcjonować wszystko i być może wtedy Częstochowianie zaczną coś grać, chociaż i tak będzie ciężko im coś osiągnąć w tym sezonie. Trefl natomiast mimo, że jest beniaminkiem to przeprowadził znakomite transfery, ściągając do Gdańska takich zawodników jak Kadziewicz, Janic a na koniec udało im się jeszcze ściągnąć libero serbskiej reprezentacji - Marko Samardzica ! Zespół ten na pewno również potrzebuje czasu na zgranie, Samardzic do zespołu dołączył kilkanaście dni temu dopiero. Na korzyść beniaminka była na pewno przerwa od rozgrywek, gdyż nie grali w ostatni weekend. Już w pierwszej kolejce mogliśmy się przekonać o dobrej grze Trefla, dzielnie walczyli ze Skrą i mecz mógł się całkiem inaczej potoczyć, na korzyść Trefla, ale ostatecznie ulegli 3:1, więc na pewno dzisiaj będą chcieli zdobyć pierwsze punkty. I na pewno są w stanie pokonać AZS, który jest bez formy, ale mimo wszystko myślę, że będzie to zacięty mecz i o zwycięstwie zadecyduje 5 set.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Dzisiaj siatkówka na minus. Co zrobił Trefl to trochę nie przystoi zespołowi na takim poziomie z takimi zawodnikami w składzie, wygrali dwa pierwsze sety, prowadzili w trzecim po to zeby dostać baty w trzech kolejny od częstochowskiej młodzieży. No cóż jutro więcej meczów, więc będzie można zagrać jakiś ciekawy kupon. Choć z drugiej strony można powiedzieć ze właśnie za to kochamy siatkówkę, nigdy do końca nie wiadomo kto wygra.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dzisiaj kolejne mecze w PLUS Lidze. Jakoś kursy mnie nie przekonują do grania na zwycięstwa poszczególnych zespołów a handicapy czy linie punktowe sa dla mnie troszke ryzykowne więc powstrzymam się od typowania obecnej kolejki i wole poobserwowac jedynie jako kibic a nie typer;)

A jeżeli miałbym coś zaproponowac to uważam że ciekawą propozycją będzie mecz Jastrzębskiego z Warszawą i zaproponowanie typu +2,5seta na przyjezdnych. Politechnika narazie spisuje się dobrze, gra z silnymi rywalami z czołówki poprzedniego sezonu urywa im sety więc czemu by nie mieli takiego właśnie urwac w Jastrzębiu gdzie nawet Delecta zdołała wygrac jedną partię;)
W meczu na szczycie już za nieco pół godziny w Olsztynie zagra Skra z miejscowymi i wiadomo kto jest faworytem na papierze ale wcale tak byc nie musi. Mecz mam nadzieje że będzie świetnym widowiskiem i emocji nie zabraknie nie tak jak w spotkaniu Skry z Częstochową. Olsztyn może zaskoczyc w każdej chwili a jeśli zagra Zagumny na co się wkońcu zanosi bo w pierwszych meczach zastępował go Oczko to może być ciekawie i jakiś over bym w tym meczu bral w ciemno bo nie sądze aby było 3-0 dla któregoś z zespołów.

Tak więc jeśli miał bym coś polecac na dzisiaj to :

:siata:Jastrzębski-Warszawa
Typ : +2,5seta Warszawa✅

:siata:Olsztyn-Skra
Typ : over 160,5pkt
✅

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Jastrzębski Węgiel - Politechnika Warszawska ( handicap +2.5) 2 2.10 Unibet ✅ ✅ ✅ ✅ Jastrzębski, który znakomicie rozpoczął sezon wygrywając dwa mecze, u siebie z Delectą i tydzień temu z Jadarem na wyjeździe i chociaż rywale z niższej półki to widać, że jastrzębianie trafili z dobrą formą na początek sezonu. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć również z teoretycznie słabszym rywalem jednak myślę, że dzisiaj nie przyjdzie im to tak łatwo i będą musieli się trochę namęczyć. Politechnika na koncie ma jedno zwycięstwo i porażkę i jest to w miarę dobry wynik gdy spojrzymy na rywali z którymi musieli się mierzyć stołeczni (AZS Częstochowa i AZS Olsztyn) to mocni rywale. Na inaugurację sezonu Politechnika była sprawcą największej sensacji w pierwszej kolejce wygrywając z Częstochowianie z tamtejszym AZS, który jak wiemy w poprzednim sezonie jakby nie patrząc na dotychczasowy skład zespołu spod Jasnej Góry zdobył wicemistrzostwo Polski. W 2 kolejce natomiast stołeczni ulegli u siebie 1:3 z AZS Olsztyn, ale mogli osiągnąć więcej, gdyby nie popełnili tylko własnych błędów. Jedynym kłopotem w drużynie ze stolicy są kontuzje - Karel Kvasnicka ma problemy z kręgosłupem i jego występ jest raczej nie możliwi. Wcześniej kontuzji nabawili się Bartek Neroj i Jarosław Tepling, ale możliwe że Neroj dzisiaj już wystąpi. Natomiast z kontuzją udało się uporać Jakubowi Radomskiemu i on również być może dzisiaj wystąpi. Jastrzębianie takiego kłopotu nie mają i mogli się spokojnie przygotować do tego i na pewno dla nich celem są 3 punkty i dlatego będą chcieli się szybko rozprawić z Politechniką. Jednak jeśli stołeczni zaprezentują się tak jak w Częstochowie to są w stanie wyjechać z Jastrzębia chociaż z ugranym setem, bo jak najbardziej ich na to stać, szczególnie dużo będzie zależeć od Radosława Rybaka i Ukraińca Iurij Gladyra.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
-
Trefl Gdansk - Mostostal Azoty Kedzierzyn Kozle​

Trefl Gdańsk - swietne transfery o ktorych juz pisalem wczesniej przy okazji meczu w Czestochowie, pora wiec juz najwyzsza by nowa sila Plus Ligi wygrala jakis mecz. Po pojedynkach z Skra (1:3) i Domexem (2:3 - przegranym na wlasne zyczenie przy prowadzeniu 2:0 w setach) gdanszczanie podejma zespol Mostostalu ktory przed sezonem rowniez poczynil znaczace zmiany w zespole. Odeszli przede wszytskim Łukasz Żygadło (Itas Diatec Trentino - ITA), Jakub Jarosz i Bartosz Kurek obaj do Skry) i w koncu Eugen Bakumovski, ktory wrocil do Niemiec (Generali Haching). W ich miejsce przyszli Robert Szczerbaniuk z Czestochowy, Dan Lewis niechciany w Skrze, Michał Ruciak z Olsztyna i w koncu Terence Martin z Lokomotivu Jekatierinburg. Tak wiec najwieksze wzmocnienia poczyniono na pozycji przyjmujacych troche kosztem ataku. Na tle ligi wygladaja transfery calkiem niezle, a nalezy zwrocic rowniez na osobe trenera - Krzysztofa Stelmacha. Mostostal juz na poczatku sprawil niespodzianke, pokonujac w 1szej kolejce Resovie Rzeszów po tb 3:2 (w 5tej partii 16:14), w swoim drugim meczu pokonali choc nie bez problemow Delecte Bydgoszcz 3:1 (1szy set przegrany 22:25, 3ci set wygrany 28:26). Powinien to byc wyrownany mecz, licze jednak ze w koncu blysnie Trefl. Zespol gwiazd Skrze sprawil ogromne klopoty choc wynik nie doknca to odzwierciedla, w Czestochowie zabraklo szczescia w tb przegranym 20:18. Trefl mierzy l sie juz 2 razy z Zaksa. lbydwie ekipy walczyły o prawo do gry w finalowej osemce Pucharu Polski. Wtedy nikt nie miaa wątpliwości kto jest faworytem pojedynku rozgrywanego w Kedzierzynie. Zespoly zagraly szostego lutego jeden mecz, ktory dawal przepustkl do Finału. Zwyciezyli kedzierzynianie 3:0. Drugie spotkanie miao miejsce niedawno, podczas rozgrywania Memoriałul im. Leszka Kusmierczyka w Zdzieszowicach. Tam gdanszczanie rowniez ulegli kedzierzynianom 3:0. Czas wiec na pierwsze zwyciestwo. Jesli gospodarze tego spotkania nie wygraja, moze sie zaczac tworzyc nerwowa atmosfera bo nie tak mial wygladac poczatek ligi dla tego zespolu.

Trefl Gdansk - Mostostal Azoty Kedzierzyn Kozle 1 1,70

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
:siata:Trefl Gdańsk-ZAKSA Kędzierzyn Koźle
Typ : 1
Kurs : 1,65
⛔⛔WYNIK 1:3⛔⛔

Zaległy mecz w PLUS Lidze. Będzie to jedyny mecz który rozgrywany będzie podczas tego weekendu. W Gdańsku liczą na pierwsze zwycięstwo w lidze. Bo jak do tej pory na inauguracje Trefl po zaciętej walce poległ 1:3 Bełchatowskiej Skrze, by w kolejnym meczu przegrac z Częstochową 2:3. Ten właśnie mecz powinien dzisaij wywołać dodatkowy impuls w podopiecznych Wojciecha Kaszy. Biorąc pod uwage że walczyli z mistrzem i wicemistrzem poprzedniego sezonu to jak na beniaminka wyniki nie są złe ale w Gdańsku liczą na więcej i kiedy dzisiaj zmierzą się z ZAKSĄ to są faworytami tego pojedynku. Kędzierzynanie byli sprawcami niespodzianki w 1 kolejce ogrywając faworyzowaną Resovie 3:2. W kolejnym meczu zmierzyli się z Delectą Bydgoszcz i wygrali ale to nie jest raczej żaden kłopot.
Uważam że mający w swoich szeregach kilka gwiazd gospodarze powinni dzisiaj odnieść pierwsze zwycięstwo w lidze. A pomóc temu mają Kadziewicz, Janić, Samardzić, Bednaruk, Stancelewski czy młody Winnik. Tak powinna wyglądać podstawowa &quot;6&quot; Trefla w dniu dzisiejszym. Sądze żę Ci panowie są w stanie wkońcu odnieść zwycięstwo i zacząć spłacać swoje kontrakty;) Słabym punktem gospodarzy napewno jest blok, bo w tym elemencie narazie błyszczy jedynie Kadziewicz (0,8 pkt na set) a reszta zdecydowanie odstaje.
ZAKSA wszystkich meczy samym Novotnym wygrywać napewno nie będzie i trudno doszukać się drugiego lidera w tym zespole który będzie tyle punktował jak Czech .Tak więc wyeliminowanie Czecha będzie kluczem do zwycięstwa i uważam że taki właśnie klucz posiadają Gdańszczanie i to oni narzucą swój styl gry i zdołają wygrać dzisiaj.
Początek 18.00 a transmisja na Polsat SPort ????

Łukasz Kadziewicz dzisiaj będzie moim zdaniem liderem w zespole Trefla swoim doświadczeniem i charyzmą.

EDIT: ???? Rzeczywiście pomyliłem statystyki lekko aż mi głupio :p
Już poprawiam i sorki za błędy. Patrzyłem na sume ataków ???? nie wiem jak to się stało , a może i wiem ;)

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ja myśle ze w tym meczu możemy być świadkami TB, Trefl chce w koncu wygrać, a Kędzierzyn po świetnym początku nie odpuści i w zespole w koncu nie ma kontuzji, nie zagra tylko Lewis.

do robson United xD: Fajnie napisałeś ze 44pkt to &quot;zaledwie&quot;, wielu zawodników chciałby mieć średnią pkt 22 na mecz. Po drugie gdyby Novotny miał po dwóch meczach 100pkt to by pobił chyba rekord. Prawdziwe statystyki to 44pkt Novontego i 16 Ruciaka.

pge 0

pge

Użytkownik
Kędzierzyn pokonał Gdańsk. Wiedziałem, że Trelf nie jest do końca zgrany, że brak
klasowego atakującego i dobrego przyjmującego przy niezłej grze gości, to klęska.
Ruciak, Szczerbaniuk i Novotny to szkielet, niczym mitochondrium komórki drużyny, oni
więcej mogą zrobić od przeciwnikow - Kadziewicza, Janica i Samardzica, ktory
niedawno przybyl do klubu.

pge 0

pge

Użytkownik
Nowa kolejka już w piątek, znane są kursy. Bardzo ładny kurs jest na zwycięztwo Olsztyna z Częstochową. Zagumny i spółka powinni wygrać z młodym zespołem.
Wprawdzie mecz odbywa się w Częstochowie, ale dadzą sobie radę.

Dodatkowo Gdańsk spotka się z Bydgoszczą. Na papierze Trefl bez dwóch zdań bryluje, jednak ja nie mam do tej drużyny zaufania, kiedy wygrają parę meczów wówczas nabiore w nich wiary, aktualnie
są nie przewidywalni i mogą popsuć Aco.

Mistrz Polski spotka się z Jastrzębiem. Odziwo kurs w meczu pomiędzy Olsztynem a
Bełchatowem na zwycięztwo 2 wynosił gdzieś 1,3 ... a teraz wynosi 1,2 na Skre, a przecież
Jastrzębie jest mocniejsze od Olsztyna. Wg mnie team PGE wygra z Jastrzębiem.

Warszawa i Rzeszow. Zespół ze stolicy gra w tym sezonie dobrze. Wygrana nad Częstochową 3:2, urwanie seta Olsztynowi i porażka 2:3 z Jastrzębiem świadczą o
możliwościach tej drużyny. Trzeba dodać, że mecz odbędzie się w Warszawie, więc
szanse gospodarzy idą w górę. Jednak Resovia powinna wygrać ten mecz, tym bardziej
że od porażki z Zaksą, grają bdb.

Kędzierzyn Radom. Kędzierzynianie grają dobrą siatkówkę, nie bez powodu są aktualnie
na 3 miejscu w tabeli. Ich najbliźsi ligowi rywale nie prezentują się najlepiej. Uważam, że
Zaksa spokojnie ugra 3 pkt, tym bardziej że grają u siebie.

Podsumowując grając w ako cztery mecze (wszystkie za wyjątkiem tego z Trflem) mamy kurs w fortunie 2.85.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Trefl Gdańsk-Delecta Bydgoszcz handicap sets (-1,5/+1,5)
Typ:1
Kurs:1,55
Buk: Unibet
Analiza:
Jutro w spotkaniu 4 kolejki PLUSLIGI zmierza sie zespoly delecty bydgoszcz , ktora kuchennymi drzwiami weszla w tym sezonie do siatkarskiej ekstraklasy , gdyz miejsce zwolnilo sie po plomieniu sosnowiec oraz Trefla Gdansk , beniaminka , ktory przed sezonem sprowadzil kilka gwiazd do swoich szeregow przed sezonem , i w jego trakcie .
Obie druzyny jak dotad przegraly wszystkie swoje 3 spotkania . Trefl zdobyl 1 punkt , przegrywajac z Czestochowa 2:3 , przegral takze 1:3 ze Skra oraz 1:3 z Kedzierzynem . Delecta wygrala jak dotad tylko dwa sety , nie zdobyla jeszcze ani jednego punktu , 0:3 z Resovia , 1:3 z Jastrzebskim oraz 1:3 z Kedzierzynem . Trzeba jednak przyznac ze obie ekipy na ten sezon roznia sie niesamowicie , i maja zgola odmienne cele . Kadziewicz , Zanuto (obecnie kontuzjowany) , Bednaruk , Samardzic czy Janic to trzon druzyny z Gdanska . Zadnego z tych zawodnikow blizej nie musze przedstawiac kibicow siatkowki . Trzonem Delecty sa Kokocinski , Lipinski czy Pieczonka , zawodnicy doswiadczeni lecz juz &quot;nie mlodzi&quot; wiekiem i napewno ich najlepsze czasy przeminely . Delecta chce sie utrzymac w tym sezonie . Trefl walczy o pierwsza 5,6 , Gdanszczanie czekaja na pierwsze zwyciestwo w tym sezonie i to za 3 punkty .

radek03 90

radek03

Forum VIP
Jako ze typy, które wydają mi się najbardziej ciekawe na ten weekend będą miały miejsce dopiero jutro to na dzisiaj tak za mniejszą stawkę aby lepiej się śledziło wyniki takie o to dwa single:

ZAKSA Kędzierzyn Koźle - Jadar Radom ✅✅
typ: 2 (+14,5 pkt)
kurs: 1.85

W tym spotkaniu bez wątpienia faworytem jest Kędzierzyn, który nie doznał jeszcze porażki, zwyciężył z Resovią, potem pokonał Delecte i później Gdańszczan. Do zespołu wrócił Szczerbaniuk, który jest znany jeszcze z występów w tej drużynie z jej złotych lat, nie do zatrzymania jest Novotny, ale czy ten zespół jest w stanie w trzech setach zdecydowanie rozbić Jadar Radom? Ja myśle ze Radomianie, którzy jak na razie przegrali wszystkie mecze są zdeterminowani by powalczyć w koncu o jakiś pkt, nie będzie ciążyła na nich zadna presja, poinewaz tutaj każda ich porażka nawet w 3 setach nei będzie niespodzianką, więc w tym meczu mogą tylko zyskać. W składzie jest kilku dobrych siatkarzy, tj. Małecki, Terlecki, Żaliński, którzy tanio skóry nie sprzedają. Według mnie Jadar jednak nie zdoła ugrać nawet pkt jednak nie powinni zostać rozbici i handi na nich wejdzie.

Trefl Gdańsk - Delecta Bydgoszcz ⛔⛔
typ: DW 3-0
kurs: 2,7

Gdańsk, po dobrym występie w pierwszej kolejce przeciwko bełchatowskiej Skrze niestety spuścił potem z tonu, najpierw przegrali z Częstochową w meczu, w którym wydawało się ze pewnie zmierzali do zwycięstwa w trzech partiach, potem przegrali na własnej hali z Kędzierzynem. Zespół z graczami takimi jak Janic, Kadziewicz, Samardzic czy Stancelewski musi w koncu zacząć wygrywać i dlaczego nie mają zrobić tego wlasnie dzisiaj, kiedy na wlasnej hali podejmują ligowego średniaka Delecte. Myśle ze dzisiaj w koncu ta maszynka zadziala jak nalezy i pewnie wygrają w trzech partiach. W Bydgoszczy jest kilku ciekwaych zawodników takich jak Lipinski, Sopko czy nowy nabytek Nowak jednak Trefl ma lepszych zawodników i dzisiaj mam nadzieje ze na wlasnej hali pewnie wygra inkasując trzy pkt.

//Jadar ładnie powalczył, mało brakowało a zdobyliby pkt, a Trefl dopiero po TB wygrał

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
:siata:Trefl Gdańsk-Delecta Bydgoszcz
Typ : Trefl -1,5 seta
Kurs : 1,55 unibet⛔⛔WYNIK 3:2⛔⛔

Dzisiejszego dnia rozegrane zostaną 3 spotkania w PLUS Lidze. Ja skupię się jedynie na meczu Trefla. Do Gdańska przyjechali gracze Delecty których skład w ostatnim czasie zasilił Marcin Nowak. Trefl do tej pory miał bardzo wymagających rywali. Przecież grał już ze Skrą, Częstochową i ZAKSĄ co jak na beniaminka to duża fala uderzeniowa, teraz przed nimi teoretycznie łatwiejszy mecz z Bydgoszczanami. Trefl jest zdecydowanym faworytem w tym meczu. Jedynym ze znaków zapytania jest to jak wyglądało będzie dzisiaj przyjęcie w zespole z Gdańska, bo jeżeli tak samo jak w meczu z ZAKSA to śmiem stwierdzić że będą wielkie męczarnie na boisku. Do tej pory Trefl ma 34,6% bardzo dobrego przyjęcia. Jednak sądze że może wkońcu nastąpić przebudzenie i zwyżka formy graczy odpowiadających za przyjęcie zagrywki u gospodarzy bo przecież specjaliści są klasy światowej. Janić, Serafin i Samardzić na libero. Porównując ten element z zespołem Delecty to wygląda gorzej a zajmują oba zespoły zbliżone pozycje w tabeli. Bydgoszczanie mają 40,42% w przyjęciu.
Pora wkońcu na zwycięstwo Trefla który ma cele o wiele wyższe niż dolne rejony tabeli, a tam właśnie w chwili obecnej plasują się oba zespoły. Napewno gospodarzy stać o wygraną za 3pkt. I myślę że tak wkońcu się stanie i dzisiaj Gdańsk będzie świętował pierwsze zwycięstwo w PLUS Lidze.

To właśnie klucz do zwycięstwa w dzisiejszym meczu. Ciekawe czy gracze Trefla wkońcu zagrają na wysokim poziomie w przyjęciu;)

L 237

lookash

Użytkownik
Domex Tytan AZS Częstochowa vs AZS UWM Olsztyn (-1,5)
Typ:2
Kurs:2,0
buk:unibet
Jutro o godzinie 17 w Hali &quot;Polonia&quot; w Częstochowie dojdzie do derbów akademickich z udziałem ekip gospodarzy Domexu Tytan AZS Częstochowa oraz AZSu UWM Olsztyn.Obie ekipy w tym sezonie w mocno przedubowanych składach.Częstochowska szóstka zupełnie zmieniona a z gry w końcówce ubiegłego sezonu nic już nie pozostało.Narazie się zapowiada że walczyć będą w dolnej częsci tabeli o byt w lidzę.Z trzema zgromadzonymi punktami w trzech rozegranych kolejkach zajmują siódmą lokatę.O ile porażka z Bełchatowem nie dziwi o tyle przegrana z &quot;Inżynierami&quot; we własnej hali nie napawa optymizmem przed kolejnymi cięższymi spotkaniami.Do tego jeszcze zwycięstwo z Treflem po emocjonującym meczu 3-2.W drużynie brakuje zgrania na boisku jak i pozanim.Głośne wyrażanie niezadowolenia w drużynie przez bułgarskiego atakującego Mylakowa napewno nie wpływa dobrze na morale drużyny...Akademicy z Olsztyna z dwoma zwycięstwami (3-0 z Radomiem, 3-1 z Warszawą) i jedną porażką u siebie z Bełchatowem 1-3 zajmują 5 lokatę z sześcioma oczkami.Mecz ten jak najbardziej do wygrania nie wspominając o choćby jednym punkcie.Ale liczne błędy i nie przekonywujące końcówki to już inna bajka...Warto wspomnieć że oba zespoły po bolesnych porażkach w tygodniu w europejskich pucharach.Tytan Domex nie sprostał tureckiemu Fenerbace ulegając 0-3(-22,-19,-21), zaś Olsztynianie rosyjskiemu Lokomotivowi Bielgorod również w takim samym stosunku(-23,-17,-22)...Historia h2h jest dosyć ciekawa.Olsztyn miewając gorsze lub lepsze sezony ostatni raz w Częstochowie przegrał w lutym 2005!.Od tego czasu siedem zwycięstw wliczając play&#39;offy.Czyżby to był jakiś patent na rywala w ich hali?W zeszłym sezonie było 3-0 dla Olsztyna na wyjeździe lecz również 0-3 u siebie.Ważym aspektem w drużynie gości będzie powrót do składu Pawła Zagumnego który leczył kontuzję.Mimo że sercem za Olsztynem to i wydają się być lepszą drużyną zarówno na papierze jak i w grze co pokazały pierwsze kolejki.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Domex Tytan AZS Częstochowa - AZS UWM Olsztyn
typ;2
kurs;1,55
buk: Expekt
Analiza:
W jutrzejszym spotkaniu 4 kolejki plusligi zmierza sie druzyny akademikow z olsztyna i czestochowy . Czestochowa diametralnie przebudowala sklad przed tym sezonem , w tym roku w tym zespole graja zawodnicy bardzo mlodzi , albo wypaleni tacy jak Michalczyk . Olsztyn mimo ze borykal sie z problemami finansowymi , to pozostal trzon druzyny z Zagumnym na czele . olsztyn wygral jak do tej pory dwa spotkania , ulegl tylko mistrzowi polski z belchatowa . Czestochowa natomiast wygrala tylko jedno spotkanie z Treflem , przegrywajac dwa pozostale . mysle ze jutro nie bedzie miala duzo do powiedzenia w spotkaniu z olsztynem i wygra co najwyzej jednego seta .

radek03 90

radek03

Forum VIP
Domex Tytan AZS Czestochowa - AZS UWM Olsztyn✅✅
typ: 2 (-1,5seta)
kurs: 2,17
buk: pinnaclesports

Jutro Częstochowa na własnej hali podejmować będzie zawodników Olsztyna. Dla mnie faworyt tutaj jest tylko jeden i to są właśnie Olsztynianie. Oba zespoły wróciły do Polski z wyjazdowych meczów w ramach europejskich pucharów. Olsztyn z Rosji po przegranej z Lokomotivem, jednak nie mają co narzekać, w koncu Rosjanie to faworyci także całych rozgrywek a Olsztyn walczył z całych sił jednak nie zdołał wygrać nawet seta. Natomiast Częstochowa przegrała 0-3 ze średniej klasy Stambułem. Tureccy zawodnicy nic szczególnego nie grali a Częstochowianie nie potrafili tego wykorzystać, popełniali głupie błędy i przegrali w trzech partiach. Olsztyn to lepszy zespół niż Turcy i jutro powinni wygrać z AZSem. Cieszy fakt ze problemy Olsztyna nie przekładają się na ich grę i na razie radzą sobie całkiem nieźle, co prawda w ostatniej kolejce zanotowali porażkę jednak nie z byle kim bo ze Skrą. Jutro spodziewam się zdobyczy trzech punktów przez zespół olsztyński.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

:siata:Domex Tytan AZS Częstochowa-AZS Olsztyn
typ : 2
Kurs : 1,50 Unibet✅✅WYNIK 0:3✅✅

Derby akademików za każdym razem dostarczają nam sporo emocji. Tym razem nie powinno być inaczej. Co prawda przed sezonem kluby opuściło kilku bardzo kluczowych graczy to ci którzy pozostali na taki mecz jak dzisiejszy z pewnością się zmobilizują i nie będzie mowy o odpuszczaniu. Zespół z Olsztyna prezentuje się zdecydowanie lepiej na początku sezonu od dzisiejszego rywala. Doznali narazie jednej porażki z Bełchatowską Skrą, ale zdołali pokonać Jadar i Politechnike. Częstochowa natomiast ma na koncie jedynie zwycięstwo po bardzo ciężkim boju z Treflem Gdańsk. Częstochowie należy dać czas na zgranie zawodników, którzy jeszcze zbyt dobrze się nie rozumieja. Zbigniew Bartman to zdecydowanie lider zespołu. 61pkt w 3 meczach jest najlepszym wynikiem w całym zespole. Słąbo spisuje się ich atakujący Mlyakov(30pkt ze skutecznością zaledwie 35% w ataku !) co podkreślam na każdym kroku ale tak naprawde jest. Ten zawodnik powinien być liderem zespoły a tymczasem jego marne rozwijanie się w ataku powoduje że Częstochowa nie ma zbyt dużego manewru w ataku i Stelmach w trudniejszych momentach rozgrywa to Bartmana na którego można liczyć. Teraz jeżeli chodzi o statystyki zespołowe to fatalnie wygląda przyjęcie całego zespołu (32,64 %). Tak więc zatrzymanie Bartmana równa się wygrany mecz ;)
Teraz patrząc na zespół Olsztyna spodziewano się że także będą dołować w obecnym sezonie bo przecież odeszli ważni zawodnicy i sponsor, ale udało się zatrzymać trzech kluczowych zawodników: Zagumnego, Szymańskiego i Grzyba. Wokół nich toczy się gra akadermików Olsztyńśkich. Do tego dochodzą Paweł Siezieniewski i Olli Kunnari i mamy ciekawy i mocny skład. O ile w Częstochowie siła ataku zależy głównie od Bartmana o tyle Zagumny równomiernie rozgrywa do Kunnariego(48pkt,w ataku 51% skutezcności), Szymańskiego(47pkt, skutecznośc w ataku 41%) i Siezieniewskiego(42pkt, skutecznośc w ataku 48%). Ciekawie będzie wygladał pojedynek środkowych bo przecież Grzyb, doświadczony już reprezentant Polski będzie rywalizował z Nowakowskim który puka do bram kadry. Moim zdanie więcej przemawia za graczem Olsztyna Grzybem który niejednokrotnie już udowadniał że jest graczem klasowym a młody Nowakowski musi to ciągle udowadniać i brakuje mu troche doswiadczenia i takiego cwaniactwa jakie ma Grzyb.
W tygodniu oba zespoły rozgyrwały mecze w europejskich pucharach.
Częstochowianie mają za sobą wyjazd aż za Bosfor do Stambułu gdzie podejmowali Fenerbahce i polegli gładko 0:3. Wydawać by się mogło że prowadzili wyrównaną grę ale potem przychodziły momenty że popełniali nie wymuszone błędy i ostatecznie nie udało się nic wygrać, ale walki napewno nie można im odmówić.
Olsztyn także rozgrywał swój mecz w Rosji z Lokomotiwem Biełgoród w Pucharze CEV i także poległ 0:3. Jednak jeżeli mamy porównywać klase rywali naszych zespołów to zdecydowanie lepsi są Rosjanie z Baranowem, Tietuykhinem i Khamuttskhim na czele. tak więc porazka także wcale nie dziwi. Dzisiaj przed nimi ligowe starcie. Emocji zapewne nie będzie brakowało bo przecież jest to derbowy pojedynek , a akademickie derby zawsze dostarczają wielu emocji i tak będzie pewnie i dzisiaj. Szkoda że meczu nie będzie można obejrzeć w telewziji ???? Początek spotkania o 17.00 a relacja zapewne będzie na http://www.siatka.org jakby ktoś chciał śledzić na bieżąco ;)

Doświadczenie Grzyba i Zagumnego w dzisiejszym meczu może okazać się bezcenne ;)

makuazs 44

makuazs

Użytkownik
AZS Częstochowa - AZS Olsztyn
Więcej niż 185.5 pkt 0:3 (20:25, 19:25, 18:25)
1.85

bwin​

Widze, że wszyscy moi poprzednicy dają na Olsztyn. Ja wstrzymam sie z wytypowaniem zwycięzcy ponieważ jest to cięzki mecz a sercem będe za moimi akademikami z Częstochowy. Będzie to mecz walki, w którym zadecyduje lepszy dzień któregoś z zespołów. Obydwie drużyny nie popisały się w europejskich pucharach gdzie AZS w lidze mistrzów uległ na wyjeździe w Turcji Fenerbachce 3-0 a olsztynianie polegli w straciu z Lokomotiwem Biełgorod również 3-0. Olsztyn personalnie ma o wiele mocniejszy skład, ale myśle, że charyzma zespołu częstochowskiego, pozwolili na wywalczenie zwycięstwa a jak nie to 5 wyrównanych setów. Spodziewam sie zwycięstwa zespołu z Częstochowy w takim samym wymiarze setowym jak nad zespołem z Gdańska czyli 3-2.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Dokładnie tak jak większość typuję w derbach akademickich zwycięstwo Olsztynian i gram to grubo. Goście mają o wiele mocniejszą kadrę i przede wszystkim w składzie mają bardziej doświadczonych graczy. AZS Częstochowa to jest tło drużyny z poprzedniego sezonu, jak do tej pory odnieśli jedno zwycięstwo w Plus Lidze i to dzięki rywalowi bo Trefl prowadząc 2:0 nie potrafił dobić rywala. W środku tygodnia Częstochowianie nie popisali się w europejskich pucharach (zresztą jak wszystkie drużyny polskie) i uległ 3:0 Fenerbahce - to tylko potwierdza, że jeszcze potrzeba sporo czasu, aby przekonać ile naprawdę jest warty częstochowski zespół. Olsztyn tak jak wspomniałem również miło nie wspomina inauguracji europejskich pucharów, gdyż dostali oni także srogie lanie z Lokomotiwem Biełgoród, tyle że ta porażka za bardzo nie dziwi bo rosyjski klub to mocny zespół. Jednak jeśli chodzi o rozgrywki ligowe to AZS Olsztyn zdecydowanie lepiej je rozpoczął, wygrywając z Jadarem i Politechniką. Natomiast nie udało się pokonać Skry i ulegli im 3:1 (AZS Częstochowa ze Skrą przegrał 3:0 i była to o wiele bardziej druzgocąca porażka). Na pewno zarówno goście jak i gospodarze będą chcieli sobie poprawić nastroję po nieudanych występach w europejskich pucharach. Myślę, że jednak lepiej to sie uda gościom, gdyż mają mocniejszy skład, są w lepszej formie i o wiele lepiej wszystko tam funkcjonuje niż w ekipie wicemistrza Polski
AZS Częstochowa - AZS Olsztyn 2 1.50 ✅ ✅ ✅

K 0

kamil6

Użytkownik
Bardzo chcę zagrać jutro na Skrę, czy któryś z typerów mógłby mi coś powiedzieć o tym meczu, chodzi mi o to czy opłaca się na nich grać. Jak ktoś może to niech np. napisze na PW. Wiem że nie powinienem pisać w tym temacie ale w HD nikt nie odpowiada... później do kasacji.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom