>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLUS Liga 2025/26

Volleyball_Expert 705,1K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Jastrzębski Węgiel – Norwid Częstochowa powyżej 179.5 punktów kurs 1.73 Fortuna

Do tego spotkania Jastrzębski Węgiel przystąpi osłabiony brakiem Antona Brehme jednego z kluczowych środkowych, który przed kontuzją był w znakomitej formie. Nie wystąpi również Nicolas Szerszeń, czołowy przyjmujący zespołu. Oznacza to słabszy blok, mniej stabilną zagrywkę i mniejszą siłę ognia w ofensywie. Wrócił co prawda Granieczny, drugi libero reprezentacji Polski, ale jego obecność nie kompensuje pozostałych absencji.

Norwid Częstochowa przyjeżdża z nowym, doświadczonym trenerem Ljubomirem Travicą. Nie ma pewności, czy zagra Jakub Nowak, który ostatnio zmagał się z urazem. Z klubem pożegnał się Mateusz Masłowski, dotychczas czołowy libero. Mimo to siła ofensywna Norwida pozostaje duża Indra, Ebadipour, Popiela, świetnie rozwijający się Kiedos oraz maestro na rozegraniu Luciano De Cecco to zawodnicy, którzy potrafią zrobić różnicę i urywać sety nawet silniejszym rywalom.

Statystyki z ostatnich meczów wyraźnie wspierają typ na over punktowy. Jastrzębski przegrał ze Skrą 1:3, a w tym spotkaniu padło aż 184 punkty. Z kolei Norwid rozegrał pięciosetowy bój ze Stilonem Cuprum Gorzów i tam wynik zatrzymał się na 191 punktach. Obydwa mecze wyraźnie przekraczają linię 179.5.

Przy takich osłabieniach Jastrzębskiego, dobrej ofensywie Norwida i formie obu drużyn trudno oczekiwać szybkiego 3:0. Znacznie bardziej prawdopodobny jest mecz 4–5 setowy lub wyrównane partie, które naturalnie podnoszą sumę punktów.

Dlatego typ powyżej 179.5 punktów wydaje się w pełni uzasadniony sportowo i statystycznie.

Otrzymane punkty reputacji: +2929
lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
Jastrzebski Węgiel - Norwid Częstochowa
Typ: 2 (+8,5)
Kurs: 1,89

Fortuna

Ja dziś poszukam czegoś w kierunku Częstochowy, dla mnie wielkim zaskoczeniem jest dyspozycja zespołu spod Jasnej Góry, mając sporą cześć składu z poprzedniego sezonu jak Indra, Ebadipur czy Lipiński, do tego dołączył młody środkowy Nowak, przyjmujący Kiedos czy wirtuoz na rozegraniu De Cecco, liczyłem że Norwid włączy się do walki o Top 8 a może i coś wyżej a tutaj po pierwszych kolejkach zapowiada się walka o utrzymanie. Ostatnio przegrali mecz chyba z najsłabszym w lidze Chełmem, więc gorzej być nie może. Na stanowisku trenera nastąpiła zmiana i liczę że nowa miotła pozwoli na osiągnie lepszych wyników. Jastrzębski to dużo słabszy zespół niż przed sezonem, odszedł Fornal, nie ma Brehme i Szerszenia, Kaczmarek jest bardzo nierówny, cała grę trzyma Toniutti, który jest jednym z najlepszych sypaczy na świecie.
Uważam że jak Norwid zagra na miarę możliwości swoich zawodników to jest w stanie wywalczyć punkty w Jastrzębiu, jak dla mnie przy odrobinie szczęścia są w stanie "puknąć" zespół dzisiejszych gospodarzy.
Próbuję zatem delikatniej:

Norwid wygra @ 3,20 Fortuna

Norwid (-1,5 seta) @ 5,00 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +565
P 1K

pln123

Użytkownik
Ostatnio przegrali mecz chyba z najsłabszym w lidze Chełmem, więc gorzej być nie może.
Oj może. W ostatnim spotkaniu przegrali z jeszcze gorszą drużyną (Gorzów) prowadząc 2:0 u siebie.
Niby gra Częstochowy wygląda lepiej ale takie porażki nie napawają optymizmem i zdziesiątkowany Węgiel powinien poradzić sobie.

S 47,2K

sobolekk

Użytkownik
Jastrzebski Wegiel (-12.5) handicap punktowy 2,70 STS
Nie no bez zartow,ludzie tu graja ten norwid chyba tylko zasady bo duzo niespodzianek jest XD Jastrzebie w kazdym skladzie powinno zrobic tutaj deklasacje
Norwid na ostatnie 12 meczy wygral jeden, przegrywał z tuzami typu Chełm czy Gorzów . No bez jaj naprawde.
Dodatkowo 3:0 Jastrzebski 3,40

K 15,2K

KubaGdz

Użytkownik
W optymalnym składzie pewnie mogłoby być te 3:0, jakoś bez dwóch liderów nie wyobrażam sobie zamknięcie meczu w 3 setach

Volleyball_Expert 705,1K

Volleyball_Expert

Użytkownik
ChKS Chełm – Asseco Resovia Rzeszów
typ: Poniżej 146,5 pkt w całym meczu 1.77 Betfan

Resovia rozpoczęła sezon bardzo mocnym akcentem. Pięć pierwszych zwycięstw, w tym efektowny triumf na wyjeździe z PGE Projektem Warszawa bez straty seta, pokazały, że zespół z Rzeszowa jest znakomicie przygotowany do rozgrywek. W tamtym meczu świetnie zaprezentował się Artur Szalpuk, który był kluczową postacią w ofensywie. Kilka dni później Resovia udowodniła swoją dojrzałość sportową, pokonując aktualnego Mistrza Polski. Mimo, że przegrywała już 0:2, potrafiła odwrócić losy spotkania i zwyciężyć w tie-breaku.
Późniejsze potknięcia porażki z ZAKSĄ i Zawierciem były wynikiem słabszej dyspozycji dnia, jednak ostatni mecz Resovii ze Skrą Bełchatów pokazał, że drużyna z Rzeszowa wraca na właściwe tory. Wygrana 3:0, a do tego dwa sety wygrane odpowiednio 25:16 i 25:14, to wyraźny sygnał, że zespół ponownie prezentuje wysoką jakość, stabilność i dominację w każdym elemencie. Skra jest zespołem znacznie silniejszym sportowo niż obecny ChKS Chełm, dlatego wynik ten jest dobrym wyznacznikiem przewagi Resovii.
Chełm ostatnio przegrał 2:3 z Barkomem, choć trzeba zaznaczyć, że ich gra była bardzo nierówna. Owszem, potrafili urwać sety Barkomowi, wygrać seta w Jastrzębiu czy ograć Częstochowę, jednak w starciach z zespołami z czołówki jak Skra, Zawiercie czy Lublin mieli ogromny problem, by przekroczyć barierę 20 punktów w secie. To pokazuje różnicę poziomów, szczególnie jeśli rywal gra twardą zagrywką i regularnie wygrywa kontry.
Resovia natomiast dysponuje nie tylko bardzo mocną pierwszą szóstką, ale również równorzędną ławką rezerwowych. Praktycznie każda zmiana jest „jeden do jednego”, co daje trenerowi komfort reagowania na boisku i utrzymywania wysokiej intensywności gry bez większych przestojów.
W mojej ocenie różnica klas między zespołami jest na tyle duża, że Resovia powinna wygrać to spotkanie w trzech setach. Typ na poniżej 146,5 punktu w całym meczu jest jak najbardziej logiczny nawet przy najbardziej wyrównanym scenariuszu przewidywany limit pokrywa wynik w stylu 26:24, 25:23, 25:23. Jednak biorąc pod uwagę problemy Chełma w ofensywie przeciwko mocnym rywalom oraz pewność Resovii w ostatnim meczu, bardziej realne wydają się sety kończone różnicą kilku punktów, być może nawet z wynikiem do 18–20.
Jeżeli Resovia utrzyma poziom koncentracji i zagrywki z meczu przeciwko Skrze, a Chełm zagra tak niestabilnie jak w ostatnich kolejkach, to zakończenie 3:0 i niski łączny wynik punktowy wydaje się bardzo prawdopodobny.

pinio1111 458,1K

pinio1111

Użytkownik
Barkom - Stilon

SuperBet:
Barkom wygra + powyżej 185,5pkt w meczu 3,20

Tu raczej zobaczymy dłuższe granie.
Stilon po zmianie rozgrywającego na młodego Maciejewicza wygląda znacznie lepiej, co mnie bardzo cieszy. Nawet nie chcę myśleć jak mogłaby wyglądać gra, gdyby w drużynie był naprawdę klasowy sypacz, bo potencjał ofensywny jest w zespole bezsprzecznie. Ale nie ma co narzekać i trzeba się pogodzić z obecną rzeczywistością i kibicować swojej drużynie.
Barkom, tak jak pisałem ostatnio, lubi sobie dłużej pograć z tymi "słabszymi" zespołami, co widać po tegorocznych wynikach - 5 setów z Chełmem, Czewą i Treflem. W h2h gdy Barkom był gospodarzem ten typ był zawsze pokryty.
Dzisiaj chciałbym żeby to Stilon finalnie okazał się lepszym zespołem, ale logika mi podpowiada, że to jednak gospodarze zejdą z parkietu jako zwycięzcy. Jeśli się mylę to też będę usatysfakcjonowany, bo będzie to oznaczać, że "mój" Stilon dopisze sobie zwycięstwo w tabeli.
Z pewnością jest tu do gry sam over pkt, a linie w STS zaczynają się już od 179,5pkt.
Ja dziś jednak próbuję typu z wyższym kursem.

Ostatnia edycja:
lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
Chełm- Resovia
Typ: Chełm (+5,5) 1 set
Kurs: 1,77
Etoto

Resovia to nieobliczalna drużyna, zespół który przy swoim budżecie oraz potencjale kadrowym powinien przez ostatnie 10 lat zdobyć kilka razy mistrza kraju, ale się to ani razu nie udało, jedynie dwa razy stanęli na podium. Mimo szeregu wzmocnień, kolejnych trenerów nadal nie wierzę w ten zespół i nie zmieni tego nawet trener Botti, który doprowadził Bogdanke do majstra. Rzeszowianie lubia przeplatać świetne mecze mocno przeciętnymi i po bardzo dobrym meczu ze Skrą może pojawić się nieco rozluźnienia i mecz z kopciuszkiem z Chełma nie musi być spacerkiem.
Jako główny typ daję handi punktowy w 1 secie gdzie gospodarze powinni na spokojnie dociągnąć do 20 punktów. Ich poprzednie osiągnięcia w 1 setach na własnym terenie to:
14 punktów ze Stilonem
22 z Bogdanką
19 ze Skrą
25 z Norwidem
25 z Barkomem

Nawet wyjazdowo te wyniki nie wyglądają źle na tle dużo lepszych zespołów:
23 z Warszawą
21 z Zawierciem
25 z Jastrzębiem

Jeśli chodzi o Resovię to na wyjazdach w 1 secie trcili:
23 z Zaksą
25 z Suwałkami
22 z Warszawą
25 z Bogranką

Uważam że Chełm powinien tutaj postawić trochę oporu, o punkty pewnie będzie cięzko ale daleki jestem od grania na demolkę tak chimerycznej i niestabilnej Resovii.

Dokładam też handicap punktowy w całym meczu bo uważam że Chełm może ugrywać ponad 20 punktów w secie.

Chełm (+16,5) @ 1,70 LVbet

Chełm (+15,5) @ 1,90 LVbet

Ostatnia edycja:
lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
Pierwsze spotkanie z małym pechem bo Chełm zepsuł drugą część pierwszej partii, a pozostałe dwa sety wyrównane, ale nie ma co płakać globalne handicapy siadły.

Za kilkadziesiąt minut pojedynek w Elblągu pomiędzy Barkomem a Stilonem. Z daleka pachnie tutaj overem bo Stilon na wyjazdach potrafił się postawić czy to w Gdańsku czy przegrał po dość równych setach w Rzeszowie. Mimo że linie wystawione dość wysoko to uważam że można próbować bo nie zdziwi mnie 1 czy 2 sety na przewagi. Ja jednak pójdę nieco inną droga bo uważam że dziś tie-breaka nie zobaczymy, i wierzę w lepszy mecz Barkomu niż ostatnie pojedynki zatem pobieram ich wygraną w handicapach punktowych i setowych.
Barkom na naprawdę ciekawy skłąa z Tupchim, Popem, Gueyem, Kovalovem czy Kampą. Stilon w mojej ocenie nie ma tak solidnych zawodników. Jak tylko zawodnikom z Ukrainy nie zagotuje się poddasze to nie powinni oddać Stilonowi więcej niż jednego seta.
Zatem jako główny typ proponuję:

Barkom(-1,5 seta) @ 2,20 STS

Delikatnie próbuję też niski handicap punktowy Barkom(-4,5 pkt) @ 1,77 LVbet oraz under 18,5 pkt Tupchiego @ 1,95 Superbet ponieważ w tym sezonie Barkom ma dużo więcej alternatywy w ataku niż przed rokiem i stąd mniej piłek dostaje Vasyl, druga kwestia że bez 5 setów wykręcić 19 punktów to dość ambitny wynik.

Do góry Bottom