Odra Brzeg -
ŁKS Siemens AGD Łódź 2.20
Betsafe
Odra Brzeg - ŁKS Siemens AGD Łódź
under 129.5 1.85
Expekt
Utex ROW Rybnik -
Widzew Łódź 1.90
Tobet
Zacznę od spotkania w Rybniku. Tutaj moim faworytem jest oczywiście Widzew. O grze Widzewa pisałem jeszcze przed meczem z INEĄ i mój pogląd się nie zmienił ani trochę. Widzew ostatnio dobra forma, u siebie wygrana 14 punktami z Tęczą, pogrom z Brzegiem i nawet te 13 punktów w plecy z Wisłą nie wygląda tak źle, zwłaszcza, że w 1 połowie były równorzędnymi rywalkami dla Wiślaczek. Później przyszła wygrana z INEĄ w bezpośredniej walce o utrzymanie. Po prostu forma jest. Widzew cisnął z INEĄ pod koszem, a ROW podobnie jak ekipa z Poznania nie broni zbyt super pod koszem. Wykorzystywały to już choćby Oha, Kędzia, Czarnecka, Bjelica, Mrozińska. Zresztą w poprzednim meczu z Widzewem było to dobrze widać, bo Górzyńska, Kenig, Żytomirska i Tondel zdobyły w sumie 47 punktów. Tutaj liczę na podobny rezultat, który wraz z solidną grą pozostałych zawodniczek powinien przynieść oczekiwane zwycięstwo. Nie sądze, że Koehn rzuci 39 punktów jak w tamtym meczu i wygra sama ten mecz, mało prawdopodobny scenariusz wg mnie. Po prostu ostatnio i wgl Widzew jest wg mnie lepszą ekipą.
Teraz parę słów o meczu w Brzegu. Tutaj stawka spotkania jest wysoka, bo Odra i ŁKS to bezpośredni rywale w walce o utrzymanie. ŁKS w tym momencie o jeden punkt wyprzedza Brzeg, ale mają o jeden mecz więcej. Do Rybnika Łodzianki tracą 2 punkty i jeżeli chcą jeszcze wyprzedzić ROW to powinny wygrać to spotkanie. A są ku temu przesłanki. ŁKS ostatnio parę naprawdę niezłych spotkań. Wygrana z ROW-em, close game z mocniejszą INEĄ, podobnie z Pruszkowem. Bardzo dobrze gra Oha, podobnie Losi, poziom trzymają Novikava i Pasheva. Jest potencjał, żeby pokonać Brzeg. Odra nie zawsze radzi sobie z podkoszowymi. Pokazały to Chomać, Majewska, Carter, Mrozińska, Kędzia, Górzyńska czy Kenig. I to tylko w ostatnich spotkaniach. Poza tym Odra ostatnio średnio sobie radzi, wysokie porażki z Widzewem czy Rybnikiem to nie są za dobre wyniki. Z Artego było close, bo ekipa z Bydgoszczy potraktowała ten mecz trochę treningowo i dlatego tak wyszło. Odra nie ma formy za bardzo w przeciwieństwie do ŁKS-u ostatnio i wg mnie ŁKS powinien to wygrać.
A tak poza tym to spodziewam się dużo walki i ciśnięcia w obronie, a do tego niemałej ilości chaosu na parkiecie. Taki trochę standard dla meczów ŁKS-u. Więc dlatego proponuję też
under 129.5 w Expekcie. Zwłaszcza walka w obronie powinna być, bo w końcu walczą o utrzymanie.