19:00 Czarni Słupsk - King Szczecin 73:74
meczycho!!
Typ: King wygra
efortuna/lvbet 2,05
betclick bez podatku 1,93 / pinnacle 2,07 / stawka 6/10
Naprawdę nie rozumiem ponownie kursów.
Szczecin z 6 obcokrajowcami, z lepszą jakością składu i z 9 zawodnikami do gry na dobrym poziomie ....
Słupsk gra bez jedynego C w tym składzie (niewymiarowego, ale to tylko C) Tomczaka (śr. 18 minut, 6,5 punktu, 4,8 zbiórki, ale jest naprawdę dobry do brudnej roboty w defensywie).
W drużynie jest jedna gwiazda - Stein (18,8 punktu, 4 asysty i 3,7 zbiórki na mecz). Trener Miłoszewski z Kinga miał wystarczająco dużo czasu, aby coś na niego wymyśleć po tym jak Alex zniszczył Szczecin w pierwszym meczu.
Szczecin dodał do swojej rotacji 3 graczy w ostatnich dniach okienka transferowego- Brenka (mógłby być bardzo dobry w obronie, ale jest po długiej kontuzji, więc na razie nie może pomóc drużynie w pełni) Herona (prawdopodobnie będzie poza składem, bo jest limit 6 max obcokrajowców w składzie meczowym) i C Marcusa Lee, który mam nadzieję zrobi dziś różnicę. Lee zagrał 18 minut w swoim pierwszym meczu, zdobył 6 punktów (100% fg) i zanotował 4 zbiórki. Myślę, że dzisiaj dostanie trochę więcej minut, a w Słupsku nie ma sobie równych pod względem gabarytów.
PG Novak jest niesamowity w tym sezonie, w tym triple-double w ostatnim meczu, jest naprawdę generałem parkietu i takiego gracza brakowało w pierwszym meczu między tymi drużynami, w którym Słupsk wygrał.
Słupsk ma teraz 5 zwycięstw z rzędu, ale za każdym razem, gdy mierzyli się z tymi 5 drużynami, te zespoły miały pewne problemy. (Legia po zmianie trenera i z pierwszym meczem dla Sykesa, Górnik grający ale po pucharze Polski i przegrywający większość meczów, GTK słaba drużyna bez Oguine, ale z Milonem, który trafił 1/9 FG, Arka Gdynia u siebie ,słaba drużyna bez najlepszego gracza Djordevicia, Śląsk bez Ponitki, a potem gdy Śląsk prowadził 6 punktami w ostatnich minutach 4 kwarty stracili jedynego PG - Robinsona z powodu kontuzji i przegrali mecz).
Każda seria musi się skończyć - myślę, że ta Czarnych skończy się dzisiaj.
Najważniejszy dla mnie czynnik - po meczu ze Śląskiem w drużynie Słupska pojawił się wirus i nie trenowali dobrze w tym tygodniu. Myślę, że w dzisiejszym meczu będą mieli problem z utrzymaniem intensywności na dobrym poziomie.
Powodzenia!