>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2024/25 (typy, analizy, komentarze)

Z 64,9K

zwierzakus

Użytkownik
Nie jestem fanem składu Torunia, ale obecne kursy nie uwzględniają braku w Stali kluczowego zawodnika - Rosenthala który wypada do końca sezonu. Stal będzie szukać zastępstwa ale do czwartku to w zasadzie niemożliwe do zrobienia (chyba, że to będzie ktoś wyrzucony z plk typu Browning/Whitehead który jest łączony z Kingiem). Stal będzie w 7 osobowej rotacji - gdyby Toruń miał przynajmniej trochę więcej jakości to typ 10/10. Tak czy siak jeśli ktoś chce grać gospodarzy to teraz, ja za standardową stawkę.

Toruń -1,5 1,85

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2426
Dyscyplina: Koszykówka Polska
Godzina: 19:00
Spotkanie:GTK Gliwice - Dziki Warszawa razem z dogrywką
Typ: over 170,5 pkt 64-76
Kurs: 2,42
Bukmacher:Fortuna
Analiza:To powinien być bardzo wyrównany i zacięty pojedynek w Orlen Basket koszykówki ponieważ oba zespoly prezentują bardzo podobny poziom i trudno jest tutaj przewidzieć która drużyna ostatecznie wyjdzie zwycięsko z tego meczu.Gospoda5rze tego pojedynku GTK Gliwice na razie grają w kratkę i bardzo dobre mecze w ich wykonaniu przeplatają nie zbyt udanymi pojedynkami.Obecnie zajmują oni 7 miejsce w tabeli z dorobkiem 8 punktów zdobytych.W dotychczas rozegranych pojedynkach wygrali 3 mecze i 2 razy schodzili z parkietu pokonani przez swoich przeciwników. W ostatniej kolejce się nie zbyt popisali i przegrali wyjazdowe spotkanie wysoko 98-83 z Zastal Zielona Góra

Ostatnia edycja:
movieplk 409K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
07/11/2024 17:30 CET
Toruń (-2.5) - Stal Ostrów
1.95 (Superbet)/1.93 (Fortuna)/1.90 (STS)
5/10

Stal Ostrów będzie tutaj w dużych opałach, bo rotacyjnie ma 7 do gry. Trzech jest kontuzjowanych, a nowy zawodnik nie zagra jeszcze w tym meczu. Wypadł podstawowy rozgrywający Rosenthal, a Toruń ma świetnego w pressingu na piłce Wojciecha Tomaszewskiego, który powinien dziś być ciągle na gościach rozgrywających akcje i mocno im utrudniać życie, bo dziś Stal gra mocnego PG. Poza tym Toruń ma świetnych niskich i tutaj Ostrów powinien mieć duże problemy przy krótkim składzie, żeby ich ograniczać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3230
G 14,3K

gelutbg

Użytkownik
Toruń - Ostrów, ja idę w stronę Stali +3,5 1,80 ileż to już razy mieliśmy taką sytuację braku odpowiedniej rotacji, kurs na Toruń jest dziwnie wysoki biorąc pod uwagę sytuację gości.
GTK - Dziki, trochę no bet, kibicuje Dzikom i gram na porażkę GTK pierwszą u siebie, przeciwnik nieobliczalny, jedyne zmartwienie to mecz przedwczoraj w ENBL, liczę że goście nie będą nakręcać tempa i under wejdzie 159,5 pkt

A 34,3K

antyks

Użytkownik
Toruń - Ostrów, ja idę w stronę Stali +3,5 1,80 ileż to już razy mieliśmy taką sytuację braku odpowiedniej rotacji, kurs na Toruń jest dziwnie wysoki biorąc pod uwagę sytuację gości.
GTK - Dziki, trochę no bet, kibicuje Dzikom i gram na porażkę GTK pierwszą u siebie, przeciwnik nieobliczalny, jedyne zmartwienie to mecz przedwczoraj w ENBL, liczę że goście nie będą nakręcać tempa i under wejdzie 159,5 pkt
Jak dla mnie bez sensu grać coś przeciwko tylko dlatego, że "wiele razy była sytuacja, że drużyna miała krótka rotację i wygrywała". Koledzy dali fajnie argumenty za wygraną Torunia i tak naprawdę to właśnie z uwagi na ten "dziwnie wysoki" kurs warto to zagrać, bo ten typ ma oczywista dodatnia wartość oczekiwana :) abstrahując już od tego kto wygra, chodzi mi jedynie o Twój specyficzny tok rozumowania

Z 64,9K

zwierzakus

Użytkownik
W ostrowie właśnie wypadł kluczowy Polak-zębski. Można spokojnie lądować w Toruń/handi plusowe rotacja ostrowa obecnie to żart.

Otrzymane punkty reputacji: +141
Z 64,9K

zwierzakus

Użytkownik
Nie wiem o co chodzi bukom w tej kolejce ale dobra. Kursy na Trefl-Anwil są wystawione prawidłowo przy założeniu że obie ekipy w pełnym składzie. Problem tylko jest taki że Anwil bez 2(wg mnie najważniejszych) zawodników - Taylora(ile znaczy było widać w meczu ostrowie, kluczowy rozgrywający zupelnieninaczej krąży piłka z nim i bez niego) oraz Ongendy który złapał kontuzje w meczu z Sassari. Co do niego nie ma oficjalnego info ale nie ma szans na jego występ-we Włocławku cieszą się że to nie zerwany Achilles i kontuzja wykluczająca z sezonu.
Trefl w pełnym skladzie(z tego co wiem z Grosellem) a Tabak zapowiada na ten mecz motywacje jak na puchary.

Nie wyobrażam sobie jak Laczynski z Petraskiem bez formy maja dać radę przy agresywnej obronie Trefla przez cały mecz. Do tego pod koszem zostaje w zasadzie…Sulima.

Trefl u siebie, w pełnym składzie, z Tabakiem traktującym jak pucharowy to obecnie najlepsza drużyna w lidze. Z tak osłabionym Anwilem, kurs powinien być ok 1,4.

Trefl -3,5 1,93

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +116
movieplk 409K

movieplk

08/11/2024 18:00 CET
Górnik Wałbrzych - Czarni Słupsk (over 73.5)
2.05 (Superbet)/2.03 (Fortuna)/1.95 (STS)
5/10

Przyznam, że jestem zdziwiony tą linią. Czarni w ostatnich dwóch spotkaniach zaprezentowali świetną ofensywę. W ostatnich dwóch sezonach Mantas budował dramatyczne ofensywy, ale tym razem odrobił zadanie domowe i jest mocne nastawienie ofensywne, gdzie Jackson, Stein, Nowakowski czy Hagins to zawodnicy ataku, a nie obrony. Wałbrzych natomiast jak na giełdzie. Ich akcje są teraz na maksymalnej górze i raczej już zaczną tylko spadać, bo zrobili na razie maksa.

Ostatnia edycja:
A 448

abes1

Użytkownik
Anwil z kolei pokazał ogromne jaja, natomiast śmieszne to PLK: w jednym meczu ledwo 120 pkt, zaraz potem over 200 :D

A sędziowie totalnie niegotowi na mecz na szczycie, zamiast dać zawodnikom pograć to festiwal gwizdków i przedłużający się mecz do prawie 2,5h. A kilka decyzji to wręcz skandalicznych.

movieplk 409K

movieplk

Czarni zagrali Mantas basketball wczoraj w pełnej okazałości. Szkoda słów...

09/11/2024 15:30 CET
Arka Gdynia - Zastal Zielona Gora over 170.5
1.85 (STS/Superbet)/1.78 (Fortuna)
5/10

Topowe ekipy pod względem tempa. A zarazem fatalnie defensywnie. Pozostaje tylko próbować tutaj over. Zastal pod Hodgem powinien być lepszy ofensywnie, a zarazem na pewno nie defensywnie. Arka ma dwóch kloców centrów, którzy swoją mobilnością nie zbudują dobrej defensywy. Powinno być tutaj mega tempo i jeśli Zastal nie odwali jakiegoś zjazdu ofensywnego, co robili przed przyjściem Hodge'a, to powinien być wysoki over.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1677
G 14,3K

gelutbg

Użytkownik
Legia - Spójnia under 156,5, gra Legii nie porywa, nawet wygrana z Dzikami to uważam zasługa Dzików, którzy gdyby zagrali na swoim poziomie spokojnie mogliby mecz wygrać, dzisiaj spodziewam się koszykarskiego błota, Pluta pod formą, wyłączenie McGusty będzie kluczem, dodając znaną obronę Urlepa ten typ ma szanse, nie tyle na under ale upatruje niespodzianki w Warszawie, dla bezpieczeństwa +6,5 na Spójnie

Dąbrowa - King under 166,5, King mnie nie przekonuje, ciekawe jak Whitehead się wkomponuje w zespół, ostatnie overy Dąbrowy to wysokie wyniki z beznadziejną w obronie Arką i rozbitym Śląskiem, King ma kim bronić, wyłączenie Bauma będzie kluczem

Do góry Bottom