Nie wiem co musi zrobić druga drużyna sezonu zasadniczego mając MVP RS oraz najlepszego trenera RS i prowadząc w serii 2-1 żeby być traktowana przez bukmacherów poważnie.
Po zdobyciu FIBA Europe cup i serii zwycięstw w lidze Anwil zaczął być przeceniany. Za zwycięstwo w pucharze czapki z głów ale w lidze to były zwycięstwa z dołem tabeli. Przez ponad miesiąc Greene-Sanders-Williams grali najlepszy basket w sezonie co ciągnęło cały zespół. W tym czasie każdy mecz Anwilu to mecz o zycie. Jak to bywa w takich przypadkach - duzo wskazuje na to, że Anwilowi zaczęło brakować paliwa
Na nieszczęście gospodarzy King gra bardzo fizyczną i twardą koszykówkę. Nie jest to też King z poprzednich sezonow-z dużymi nazwiskami, ale kompletnie bez charakteru.
Według mnie King z dzisiejszymi gospodarzami bardzo dobrze się matchupuje i analizując sklady na każdej pozycji to nie widzę przewag Anwilu (za wyjątkiem Sandersa - nie ma sensu szczegółowo tego analizować). Warto też dodać że King wygrywa z Mazurczakiem nie jako mvp ale jako sabotazysta. W jego buty wszedł jednak nowy nabytek Kinga który na razie zawodził ale ma świetne CV-Hamilton. To tylko pokazuje jaką glebię składu mają goście.
King wygląda świeżo i widać że grają swoje. Miloszewski podczas meczów dobrze reaguje na to co się dzieje na boisku i nie daje się Anwilowi rozpędzić - jak tylko widzi że łapią minimalne flow prosi o timeout z przewaznie dobrym pomysłem w ataku/obronie.
Gdyby nie Sanders to Anwil już byłby na rybach i to King w tej serii jest po prostu drużyna lepszą, lepiej przygotowaną fizycznie i z większym pomysłem na grę. Znając frasunkiewicza to dzisiaj będzie masa hero ball Sandersa/Greena/Moore'a ale wierzę, że Miloszewski jest na to przygotowany.
Kursy są wystawione tak jakby w Kingu były absencje albo była gwarancja że Anwil przystąpi do meczu z determinacja i w formie finałów z Cholet. Obecnie to mecz z lekkim wskazaniem na gości i takie handi zabezpieczające wyrównaną końcówkę(dotyczy to zresztą wszystkich kursów w tej serii) jest chyba tylko dlatego że każdy zatrzymal sie na Kingu z ostatnich lat.
King +5,5 1,83
King +10,5 1,37 (do dubla idealnie)