Wkraczamy w decydującą fazę rozgrywek. Co cieszy to nie ma meczy o nic. Po ostatnich transferach siła zespołów się wyrównała i będziemy mieli bardzo ciekawe ostatnie kolejki, co za tym idzie coraz ciężej będzie wytypować poprawny wynik. Transfery niektóre zrobiły na mnie wrażenie np. Ignerskiego ???? chłopak z Lublina. Wiekowy bo 38 lat ale może im się przydać. Kaleti to niewiadoma i zobaczymy co z tego wyjdzie. Bilbao w Legii będzie wzmocnieniem rotacji podkoszowej. Były tam braki co było widać w meczu z Anwilem. Deng Deng to ja nie wiem kto to, natomiast Stal Ostrów mnie rozłożyła na łopatki. Ware to jest mega transfer !! Nie wiem kiedy będzie mógł zagrać ale zrobi niesamowitą różnicę. Stal może namieszać jeżeli wyeliminuje przestoje. Mają bardzo fizycznych zawodników.
Takim wstępem zaczynamy kolejną kolejkę :
na pierwszy rzut mamy
Polfę z Kingiem. Mecz o play off. Bardzo ciężko cokolwiek powiedzieć. Dalej może być brak Bibbinsa co może być jednak widoczne, niemniej wrócił Davis i z meczu na mecz serce Polfy będzie biło coraz lepiej. King to fizyczność pchanie wiele pod
kosz ale Polfa ma Kempa i Prahla więc tutaj może być wyrównanie. Zadecydują detale. Nie odważę się typować, za to na pewno obejrzę ten mecz.
Anwil z Krosnem to mecz bez historii. Hinds nie będzie miał tak łatwo w penetracji pod
kosz. Do tego Krosno nie ma długiej ławki i nie ma czym się przeciwstawić Anwilowi. Kolejny mecz z blow out-em
. -19,5pts (2.55) moim zdaniem w spokojnym zasięgu. Na koniec soboty mamy
Legię z Radomiem. Konia z rzędu temu kto wytypuje tutaj wynik. Nie postawię złotówki na Legię bo jest zbyt chimeryczna, ale Radom jest bardzo słaby w rotacji Polaków. Legia w tym meczu będzie chciała wykorzystać przewagę fizyczności.
Doszliśmy do niedzieli. Zaczynam meczem
Lublin - Gdynia.
Kurs na zwycięstwo gości 1.40 pobierać. Frasunkiewicz po ostatnim meczu wypowiadał się że zlekceważyli Polfę, podeszli na luzie i prawie się zemściło. Z Lublinem tego nie będzie, wyjdą podrażnieni i spokojnie odjadą a potem będą kontrolować. Lublin nie ma odpowiedzi na Lapetę i Upshowa. Szymański i Upson szybko łapią faule. Washington bez formy i do tego presja na widowni może dać się we znaki Startowi. Jeżeli Arka odjedzie na początku to nie będzie atmosfery. Sam Joe to za mało na Arkę.
-9,5pts też wydaje się rozsądnym rozwiązaniem. Ostatni niedzielny mecz to
GTK - Trefl. Trefl bardzo dobre zawody z Stelmetem. Green mimo pierwszego meczu pokazał sporo dobrego. Rotacja coraz większa w Treflu i widać że zawodnicy chyba nie chcą spadać
Gliwice jak to Gliwice. Raz lepiej raz gorzej. Kursy powinny być moim zdaniem równiejsze bo potencjał jednak po stronie Trefla.
Kurs powyżej 3.00 na Trefl biorę i będę im kibicował. Pomalowane na plus dla gości. Obwód na ten moment porównywalny. Zdecyduje dyspozycja dnia co za tym idzie kursy powinny być bardziej wyrównane.
POWODZENIA !
Edit : - 9.5pts Arki nie siadlo przez rzut równo z syrena z 9metra za 3 . Myślałem że zejdę na trybunach
Edit 2: Kolenda przegrał Treflowi mecz. Ogólnie nie dobrze się dzieje w Sopocie. Prowadzili, mieli mecz w kieszeni i przegrali przez głupotę. Jeżeli ktoś mówi, że Kolendę oglądają skauci z NBA to właśnie skończyli. Mając 11 sekund i Greena na placu tylko trzeba było mu podać na wjazd pod kosz.