po wczorajszym meczu i emocjach jakie sobie zafundowałem odpoczywam ???? . Kto oglądał mecz Stelmetu z Cukrem zobaczył całe piękno koszykówki. To był niesamowity mecz i zakończony pełnym sukcesem bukmacherskim.
Przed nami kolejka która znów zapewne dostarczy emocji. Zaczynamy w Szczecinie i jak już pisałem wyżej gram tutaj zwycięstwo
Kinga po 1.42 (mecz dziadostwo, anty koszykówka, to będzie dziwna kolejka). Bardzo ważny mecz dla obu zespołów jeżeli chodzi o play off. Lublin nie lubi grać z zespołami które grają siłową koszykówkę i do tego potrafią bronić obwód. King do takich należy.
Kolejny mecz to
Anwil - MKS i tutaj nie spodziewam się już jakiegoś wielkiego blow out ale te
-13,5pts za 1.65 powinno spokojnie zostać pokryte. MKS nie posiada ławki, nie posiada centrów, grają i z taką Spójnią wygrywają tylko i wyłącznie indywidualnościami ale z zespołem dobrze broniącym i posiadającym długą ławkę przestają istnieć. W meczu
Trefla z Polfarmą poszedłem pod prąd i zagrałem
-4,5pts Polfa za 2.85. Czemu tak ? Polfa jest mocniejszą drużyną nawet pod koszem. Do tego derby. Oba zespoły walczą o życie w tym meczu. Więcej jakoś posiadają na Kociewiu. Bardzo krótka ławka Trefla przy tych kontuzjach bardzo ale to bardzo źle wygląda. Szybko złapane faule pogrążają tą drużynę. Będzie dużo picków, penetracji. Davis odżywa więc to kolejny plus w stronę Polfy.
Warszawa z Koszalinem to -9,5pts na Warszawę po 1.85. Mimo powrotu Tejic-a pod koszem wygląda to kiepsko. Stal pokazała Startowi przede wszystkim jak się ośmieszyli, ale też pokazała jak grać z nimi. Trzeba pchać piłkę pod
kosz. W Legii jest trener który to widzi, rozumie i jestem spokojny o Legię która zmieniła swoją grę. Zaczynają grać szybko co będzie w tym meczu plusem.
W niedzielę mamy
Stal - Arka i ten mecz po tych kursach odpuszczam i nie zamierzam w nim nic grać. To już nie Toruń z kursem 7 ???? . Na Stal 1.50 ? na ten moment zgadzam się z tym kursem bo grają najlepiej i do tego może zagra Ware, ale to nie jest kurs aby jakikolwiek pieniądz postawić
.
Krosna z Radomiem też się nie podejmę grać chyba że jakiś over. Oba zespoły mnie nie przekonują i może być różnie.
Poniedziałkowy mecz
GTK z Toruniem to powinien być blow out na poziomie
-14,5pts za 2.95, niemniej już kilka razy się przewiozłem na Toruniu i poczekam aż kursy wzrosną to może i linia spadnie. Jeżeli pójdzie to w druga stronę to będę myślał o linii o 5pts mniejszej.
Do tego bo już nie będę analizował i wklejał do Euroligi :
Real -3,5 za 3.05 (Real wygrał na farcie +1).
Baskonia -5,5 za 1.85
EDIT : kolejka cudów. Porażka Anwilu zasłużona bo znów zlekceważyli gości. Koszalin na ten moment jest cieniutki i nie wróżę im zwycięstw. King Szczecin przegrał bo zagrali na stojąco, a Start wygrał zasłużenie choć po runie 7-0 Kinga myślałem że odpadną z meczu. Oglądam Stal z Arką i jeżeli tak ma Arka wyglądać (a widziałem ją na żywo tydzień wczesniej w Lublinie, to mamy mistrza kraju). Niesamowita koszykówka, gdyby nie odpuścili w ostatnich minutach to do HT byłoby +20. Kontratak, izolacje, przewaga jakościowa. Widzę w końcu ich mecz gdzie im się chce. Ware widać że ma niesamowity potencjał, widzi wiele i Stal za miesiąc będzie innym zespołem.