moneybutcher
Użytkownik

W tym temacie podawać można typy wraz z analizami oraz dyskutować o Polskiej Lidze Koszykówki.
Oficjalna strona ligi

Letnie okienko transferowe 2010

jakie rozsławienie? To tylko bujda marketingowa.Tylko wezcie pod uwage, ze dzieki tym spotkaniom Prokom moze lepiej rozslawic nasza koszykowke poprzez lesze sukcesy. bo jednak 1 mecz z Zalgirisem czy CSKA da wiece niz 3 mecze z Siarka, Koszalinem czy Kolobrzegiem. nic do tych druzyn nie mam, ale nie stanowia wielkiego zagrozenia jak zreszta i reszta. Wiec mysle, ze mozna by dac temu pomyslowi szanse...
I oprocz tej sumki zbieranie 10000 razy wiekszego doswiadczenia i polepszanie swoich umiejetnosci w porownaniu z meczami z calym szacunkiem z Siarką Tarnobrzeg, Inowrocławiem, Koszalinem, itp. A co za tym idzie byc moze jeszcze lepsza gra Prokomu w eurolidze. A sukcesow koszykarskich w Polsce brak. Ja bym dal szanse temu pomyslowi.jakie rozsławienie? To tylko bujda marketingowa.
Ta liga daje tylko pokaźną sumke na konto Prokomu i tylko dlatego zamierzają tam grać..
Klub zyska, liga straci przez to i kibice i telewizja (chociaz w sumie ligi nie ma w tv). Nikt mi nie udowodni ze Prokom koniecznie musi wygrac nasza lige (np Maccabi juz dwa razy przegralo PO u siebie, liga niemiecka w tym sezonie druzyny 1,2,3,4 po PO odpaly w 1 rundzie, mocny Asvel poza PO, mocne Bilbao poza PO, mocne Scavolini poza PO), nie ma nic za darmo. Chyba ze u nas.Gra w lidze VTB jest opłacalna, bo z nieoficjalnych informacji wynika, że za samo wejście na parkiet drużyna dostaje 10 tys. euro i drugie tyle za zwycięstwo.
Niech będzie nawet 1 Polak, który na tym naprawde zyska i ja osobiscie bede zadowlony. Mamy taki nieurodzaj reprezentacyjny w porownaniu do krajow wschodnich, ze nawet to bedzie sukcesem.ile będzie w Prokomie Polaków którzy będą zbierać doświadczenie ? hm ? może z 4 ... no to reprezentacja już będzie niesamowicie zadowolona...
Ogrywanie się z takimi klubami jak CSKA, Chimiki, itp itp to jednak wielka ściema..
PIENIĄDZE PIENIĄDZE i raz jeszcze PIENIĄDZE !!
Jakby to zrobili z Polonią 2011 to bym tylko przyklasnął !! Niech młodzież się ogrywa z najlepszymi, ale zrobić mini wschodnią ligę mistrzów i zrezygnować z rozgrywek w kraju to dla mnie chore..
jak dla mnie strzał w stopę, ale ktoś na pewno weźmie pieniądze za to ;-)
O doswiadczeniu, ktore zbierze ekipa Prokomu grajac np z CSKA a nie z Siarka Tarnobrzeg. Woodsa juz nie bedzie ani Logana bo odchodza ;] Byc moze macie racje, ze liga poczatkowo troche straci, ale przeciez Prokom nie ma przyznanego 1wszego miejsca i medali za 1 miejsce. Omija tylko 1wsza runde i przystepuje do niej z bilansem lidera. Jest to troche kontrowersyjne, ale wg mnie mozna dac temu pomyslowi szanse. A byc moze dzieki wiekszemu ograniu w Europie np za 2-3 sezony uda im sie awansowac do final four Euroligi ?? Nigdy nic nie wiadomo. Niestety PLK jaka jest taka jest. Nie ma tam takiej konkurencji jak w tej lidze Wschodniej. A moze sie okazac i tak, ze Prokom tak zmeczy sie tymi meczami, ze bedzie mial problem z wygraniem PLK, wiec naprawde proponuje troche spokojniej poejsc do tego pomyslu i miec nadzieje, ze pomoze to polskiemu basketowie bedacemu na dnie.O jakim doswiadczeniu mowisz? Kto je zdobedzie? Logan, Woods zeby na rok odejsc i co z tego ma Prokom? Niech robia co chca to ich sprawa ale decyzja o grze w PLK na takich zasadach jest chora i ktos powinien zareagowac.
Klub zyska, liga straci przez to i kibice i telewizja (chociaz w sumie ligi nie ma w tv). Nikt mi nie udowodni ze Prokom koniecznie musi wygrac nasza lige (np Maccabi juz dwa razy przegralo PO u siebie, liga niemiecka w tym sezonie druzyny 1,2,3,4 po PO odpaly w 1 rundzie, mocny Asvel poza PO, mocne Bilbao poza PO, mocne Scavolini poza PO), nie ma nic za darmo. Chyba ze u nas.