#17 (Pinnacle)
Emanuel/Alison - Vitor Felipe/Ricardo @1.224
Stawka: 328zł
73zł
Szczerze mówiąc to nie mogę się już doczekać tego meczu. Ricardo próbuje cały czas dorównać Emanuelowi - szkoda tylko, że nie dostrzega największego problemu - swojego charakteru. W przeciwieństwie do Emanuela (który pomimo słabszych wyników osiąganych na początku współpracy z Alisonem) cierpliwie czekał, aż złapią właściwy rytm, tak Ricardo zmienia partnerów jak rękawiczki. Najpierw był Marcio Araujo, potem Pedro Cunha, a teraz Vitor Felpie. Każdego ze swoich partnerów Ricardo potrafi tak zdemotywować psychicznie, aż niemiło się na to patrzy. Machanie rękami, opuszczanie głowy i inne liczne okazywanie swojego wielkiego niezadowolenia na pewno nie pomagają jego partnerom w lepszej grze. Jutro jego chęć zwycięstwa na Emanuelem będzie tak wielka, że zapewne po jednym, czy dwóch nieudanych zagraniach Felpie zacznie mieć pretensje do całego świata. Nie widzę najmniejszych szans na jutro, aby para Ricardo/Felpie miała wygrać. Już pomijając fakt nerwowości Ricardo to aktualnie ma najmniej doświadczonego partnera i mimo wszystko póki co z najmniejszymi umiejętnościami.
Swoją drogą to nie wiem czy Ricardo, który zbytnio żyje przeszłością nie jest już zawodnikiem co najmniej średnim i np bardzo chętnie zobczył bym w niedalekiej przyszłości duet Pedro/Pedro Cunha. Wchodźcie w to śmiało. Tu niespodzianki nie będzie ????
#18 (Bet365)
Gibb/Rosenthal - Horrem/Eithun @1.065
Lucena/Fuerbringer - Kantor/Łosiak @1.25
AKO: 1.33
Stawka: 200zł
66zł
Zacznę od meczu młodych Polaków z parą z
USA. Polacy już tutaj swoje osiągnęli i zarobili. Na pewno są bardzo ambitni i będą chcieli dzisiaj wygrać, jednak jedyną szansą na ich zwycięstwo byłby dzień konia na zagrywce, czego nie przewiduje ???? Umiejętnościami są jeszcze o klasę, a może nawet dwie. Ogromna przewaga w bloku u pary Amerykańskiej. Myślę, że będzie w miarę szybkie 2:0.
Drugi mecz to spotkanie Dawida z Goliatem. Gibb/Rosenthal na pewno chcą sobie powetować niepowodzenie na Igrzyskach. Co prawda Norwegowie grają tutaj całkiem sympatycznie jednak nie widzę argumentów po ich stronie. Kurs nie powala ale wydaje się bardzo pewny.
#19 (
Unibet)
Sidorenko/Dyachenko - Thiago/Bruno @4.0
Stawka: 30zł
30zł
Thiago/Bruno grają tutaj pierwszy turniej ze sobą. Zgranie na pewno jeszcze nie jest jeszcze najlepsze, a Bruno, który nie jest najwyższym zawodnikiem przy lekko źle wystawionej piłce ma problemy z atakiem, co na pewno mogą wykorzystać Kazachowie. Kazachów oglądałem w meczu z Rogersem/Dalhausserem i byłem w szoku z jaką lekkością omijają Dalhaussera. W mojej opinii w ataku jest to aktualnie jedna z najlepszych par świata, gorzej jednak z innymi elementami. Jednak grzechem byłoby nie spróbować po takim kursie zagrać na nich. Skoro z Amerykanami walczyli jak równy z równym to dlaczego nie mieli by tego zrobić z nowym składakiem z Brazylii?
Meczu nie widziałem ale miazga konkretna...