>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Temat z analizami Piłkarska gorączka z ibisem

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
03:30 FC Dallas - Inter Miami
7. Messi strzeli gola @ 1.76
Wynik: 6.
minuta
Betfan

Dzisiaj w nocy kolejna runda leagues Cup. Lionel Messi lepszego wejścia w boiska MLS chyba nie mógł sobie wymarzyć. W trzech spotkaniach strzelił pięć goli i zapewne na tym nie poprzestanie. Można by powiedzieć, że trojka Messi, Busquets i Albą czuja się tam jak ryba w wodzie. Mało kto się spodziewał, że na boisku będą mieli tak dużo wolnego miejsca i to tylko pokazuje jak w Europie mamy silną piłkę. Alba co prawda zagrał ostatnio kilkanaście minut ale na internecie można znaleźć filmiki jak bez problemu sobie radzi z rywalami. Dzisiaj pewnie zobaczymy go od pierwszych minut, a współpraca z Messim zawsze owocowała w gole.
Dzisiaj liczę na kolejne trafienie Leo i zwycięstwo Miami. Nieźle to by wyglądało gdyby trojka z Barcelony pomogła w zdobyciu pierwszego trofeum w nowym klubie. Kurs na kolana nie powala, ale można do tego dołożyć inne opcje jak wygrana Miami i gol Leo po kursie @ 2.40. Spróbujmy zatem samego gola.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 AEK Ateny - Dinamo Z.
8. obie strzela gola @ 1.93
Wynik: zwrot
Fuksiarz

Startujemy z spotkaniami III rundy kwalifikacji do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Pod lupę biorę spotkanie AEK - Dinamo i proponuje w nim, że obie drużyny strzelą przynajmniej po jednym golu.
Dinamo zaczęło już sezon ligowy przegrywając w spotkaniu o Superpuchar Chorwacji oraz w lidze odnosząc zwycięstwo i remis. W poprzednie rundzie Dinamo z kwitkiem odprawiło zespół Astany rozbijając rywala aż 6:0 w dwumeczu. Teraz na ich drodze stanie zespół, który tak naprawdę zaczyna rozgrywki europejskie jak i ligowe. AEK według bukmacherów jest tutaj faworytem, ale niewiem tak naprawdę co jest powodem tego, że Dinamo tutaj zostawiają z mniejszymi szansami. AEK co prawda pokazał w presezonie, że strzela dużo goli, bo gdy spojrzymy na ich ostatnie towarzyskie mecze to zobaczymy, że rozbili min. Trabzonspor, Antwerp, Volos czy Szachtar. Jednak ja mimo wszystko nie przekreślał bym tutaj ekipy gości, którzy już w ostatnich sezonach gościli w LM i mimo ciężkiej grupy wstydu nie przynieśli. Myśle, że opcja BTTS jest tutaj bardzo korzystna, bo tak naprawdę gości dopiero się rozkręcają i z meczu na mecz będą wyglądać coraz lepiej, a AEK wchodzi w ten sezon, a ich forma może być niewiadoma bowiem spotkania towarzyskie to jednak coś innego niż mecze ligowe czy pucharowe.

20:00 Kopenhaga - Sparta Praga
9. powyżej 2.5 gola @ 1.85
Wynik: 0:0
Fuksiarz

W wszystkich wczorajszych spotkaniach padły minimum trzy gole, tylko nie w tym jednym który ja wybrałem i zaproponowałem :D

Obie ekipy świetnie zaczęły sezon ligowy, a teraz przyjdzie im się zmierzyć w spotkaniu o Ligę Mistrzów. Gospodarze w trzech spotkaniach ligowych strzelił aż dziewięć goli, o jednego gola mniej strzelili piłkarze Sparty. Czy gole również padną dzisiaj wieczorem?. Gdy spojrzymy na statystyki to na to by wychodziło, ale pytanie czy obie drużyny w pierwszym spotkaniu nie zagrają zbyt zachowawczo. Ja mam nadzieje, że nie. Liczę, że będzie to wymiana ciosów, a tych goli zobaczymy naprawdę sporo.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Gent - Pogoń Szczecin
10. Gent poniżej 11.5 fauli @ 1.84
Wynik: 9

Betclic

Typ lekko ryzykowny ale z racji, że linia niska i kurs dość w miarę fajny to można spróbować. Gent w dzisiejszym spotkaniu jak i całym dwumeczu jest faworytem do awansu do kolejnej rundy. Gent tutaj będzie dyktowało warunki bo wątpię w to żeby zrobili to gracze Pogoni. Spróbujmy zatem pograć faule gospodarze, a raczej ich brak. Gent w ostatnim spotkaniu ligowym zaliczyło aż 14 przewinień i wydaje się, że typ powyżej mija się z celem. Jednak gdy spojrzymy na kilka spotkań do tyłu to było ich zdecydowanie mniej: 7,5,3 (w tym dwa mecze z Żilina i jeden ligowy). Dzisiaj nastawiam się, że to Pogoń będzie ratować się faulami niż bardziej gospodarze, którzy będą chcieli wybić futbol gościom. Wydaje mi się, że ten Typ jest ciekawy i ma szanse powodzenia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +940
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:00 Slavia P. - Dnipro
11. Slavia powyżej 5.5 rzutów różnych @ 1.85
Wynik: 9

Fortuna

Slavia swoją przygodę z europejskimi pucharami zaczyna od I rundy kwalifikacji Ligi Europy. Ich przeciwnikiem będzie zespół Dnipro, który tak naprawdę dopiero zaczął co sezon, ale sezon zaczął od wygranej 2:1.
Dobra wiadomość jest taka, że Slavia ma za sobą trzy spotkania ligowe i wszystkie trzy wygrała strzelając minimum dwa gole swoim rywalom. Mnie jednak interesują rzuty różne gospodarze, a tych tez nie brakowało. Z początku sezonu padło ich dość sporo: 12,4,8. 12 i 8 w spotkaniu domowym. Gdy zagłębimy się nieco głębiej w historie spotkań Slavii z końcówki poprzedniego sezonu w spotkaniach domowych to te statystyki są bardzo podobne: 13,10,7,8,5.
Wyglada to naprawdę mocno zachęcająco do zagrania. Co do samego spotkania to jestem zdania, że Slavia będzie chciała już w pierwszym spotkaniu zrobić wszystko aby ten awans przed rewanżem było nico rozstrzygnięty. Na pewno gol strzelony przez gości dodał by tutaj więcej wiary w typ bo to Slavia musiała by coraz częściej atakować aby ugrać w miarę korzystny wynik.
Mimo wszystko uważam, że linia jest wysoka, a sam kurs pozwala na zagrania i zaproponowanie tego Typu wam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +940
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Piast Gliwice - Raków Cz.
12. obie strzelą gola @ 2.03
Wynik: 2:1

Betclic

Spotkanie ligowe w którym proponuje, że obie drużyny strzela gola. Piast Gliwice bardzo słabo wszedł w nowy sezon, lecz tak jak pisałem kilkanaście dni temu u nich to jest jakby normalne. Co roku zaczynaja kiepsko aby na wiosnę wystrzelić i na koniec sezonu znaleźć się w TOP6. Tym razem podejmować będą Raków, zespół, który walczy na dwóch frontach i wydaje się, że to walka o LM na razie jest ważniejszym celem niż liga. Niestety często polskie kluby nie potrafią pogodzić rozgrywek ligowych z tymi pucharowymi i wyglada to jak wyglada. Raków ugrał korzystny wynik przed wtorkowym rewanżem, lecz jednobramkowa zaliczka wcale nie daje gwarancji awansu. Raków zapewne dokona kilku rotacji w składzie, a podstawowi gracze znajda się na boisku w drugiej połowie meczu. Kadra Rakowa jest na tyle długa i dobra, że trener ma w kim wybierać, a ten wybory powinny zapewnić przynajmniej jednego gola gościom. Piast również dysponuje niezła kadrą, ale coś tutaj nie zatrybiło z początku sezonu. Jestem jednak zdania, że skoro Warta wbiła dwa gole zespołowi z Częstochowy to dlaczego nie miałby zrobić tego Piast u siebie?. Tak naprawdę nie wiemy co z Wilczkiem, który nie zagrał w ostatnim spotkaniu, lecz jego forma to jedna wielka nie wiadoma. Myślę jednak, że Raków po raz drugi w tym sezonie starci gola jak i ligowe punkty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +133
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:30 Athletic B. - Real Madryt
13. Real @ 2.13
Wynik: 0:2

Betclic

Największe rozgrywki europejskie powoli budzą się do życia. W LaLiga czas na pierwsze poważne starcie, choć już spotkanie Valencia - Sevilla zapowiada się mega ciekawie.
Pierwsze kolejki to z pewnością jedna wielka nie wiadomo w jakiej formie są ekipy i co tak naprawdę zaprezentują po sezonie przygotowawczym. Jedni będą potrzebować świeżości, a drudzy natomiast wejdą mocno w sezon.
Athletic Bilbao rozegrało sześć sparingów z czego tak naprawdę wygrali tylko jeden. W drużynie nie doszło do mocnej przebudowy i tak naprawdę nikt poważny do klubu nie dołączył. Można tylko dodać, że jednym osłabieniem ekipy jest odejścia Inigo Martinez do Barcelony. Po raz kolejny pierwsze skrzypce w zespole mają grać bracia Williams, a pomagać im maja min. Muniain czy mający już swoje lata Raul Garcia. Athletic zapewne po raz kolejny sprawi kilka niespodzianek w lidze i znowu będzie się bić o miejsca 4-7 dające europejskie puchary, na nic więcej tutaj nie liczę.
Real Madryt natomiast zaliczył tournée po USA tak jak większość europejskich klubów. Mieli rywali z czołówki i wyglądali w nich naprawdę bardzo dobrze. Chyba najlepszym spotkaniem był mecz z United, gdzie oba kluby zaprezentowały bardzo wysokie tempo i tak naprawdę zabrakło tylko więcej strzelonych goli.
Z pewnością wielkim echem obiło się odejście Benzemy, który razem z Viniciusem tworzyli zabójczy duet. Teraz francuza zastąpić ma sprowadzony z Espanyolu - Joselu. Dużo osób będzie się przyglądać grze nowemu nabytkowi w środku pola. Mowa oczywiście o - Jude Bellingham, który to błyszczał w Borussii Dortmund i teraz większość liczą na powtórkę tego samego w Madrycie. Ogólnie środka pola gości wyglada swietnie - Modric, Kroos, Camaving, Bellingham, Valverde, Ceballos i Tchouameni - tutaj jest bogactwo.
Wracając do transferów to oprócz Benzemy odszedł również Hazard oraz Asensio, który nie był zadowolony z minut jakie dostaje.
Podsumowując, kadra Real z pewnością wyglada lepiej niż gospodarzy. Jestem ciekaw jak spisze się nowy nabytek Joselu i ile tak naprawdę zaliczy trafień w tym sezonie. Vinicius powinien być tu liderem ale czy będzie to w stanie udźwignąć?.
Przed nami kolejny ciekawy sezon w LaLiga, który zapewne zaliczy sporo zwrotów akcji jak i kontrowersji. Czy Real wygra w pierwszej kolejce?, o tym przekonamy się w sobotę o 21:30.

UWAGA:

Thibaut Courtois zdiagnozowano zerwanie więzadła krzyżowego przedniego lewej nogi. W najbliższych dniach zawodnik przejdzie operację”
ptymistyczny termin powrotu to kwiecień, ale lekarze obawiają się, że Belg straci cały najbliższy sezon

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:30 Getafe - Barcelona
14. Podwójna szansa remis @ 1.84
Wynik: 0:0,
Fortuna

Barcelona swój pierwszy mecz ligowy zacznie od spotkania z zespołem Getafe. Barcelona po lekkich wzmocnieniach bo tak można nazwać przyjście Gundogana i Martineza będzie bronić mistrzostwa. Na to spotkanie proponuje podwójna szanse remis. Barcelona od dwóch sezonów ma problemy na wyjeździe z Getafe i nie potrafi odnieść tam zwycięstwa. Z racji ze jest to początek sezonu, gdzie obie ekipy tak naprawdę będą szukały formy jak i rytmu meczowego nie spodziewam się fajerwerków. Barcelona jest tu wyraźnym faworytem lecz w spotkaniu przeciwko Tottenham w pierwszej połowie zagrali słabo. Zwycięstwo wyrwali w końcówce spotkania i teraz może być podobnie. Pierwsza połowa nudna z tysiącami podań, a dopiero w drugiej połowie cos się ruszy. Liczę właśnie na to, ze sam typ pokryje się już w pierwszej połowie.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Warta P. - Ruch Ch.
15. Ruch podwójna szans @ 3.35
Wynik: 2:1, 2:2
Fortuna

W poniedziałkowym starciu Warta podejmować będzie beniaminka z Chorzowa. Goście jako beniaminek wyglada całkiem nieźle jak na początek sezonu. Co prawda maja na swoim koncie zalewie trzy punkty, ale grali przecież z Legia czy Zagłębiem. Trzy punkty zgarnęli w spotkaniu przeciwko ŁKS. W ostatniej kolejce dość szybko stracony gol i czerwona kartka mocno i pokrzyżowały plany, a przecież to Ruch mógł wyjść na prowadzenie po strzale Starzynskiego. Goście jadą po trzy punkty, a ja bezpiecznie gram na nich podwójna szanse bowiem kurs jest mocno owocny.
Warta ostatnio punkty urwała zespołowi z Częstochowy, a w Grodzisku pokonali beznadziejny Górnik. Jest to zespół mocno poukładany i trudny do pokonania. Udowodnili to w poprzednim sezonie i teraz również to robią. Mecz może być na styku i o zwycięstwie zadecyduje np. jeden gol. Jednak czy tak będzie naprawdę?, ja spróbuje.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Marsylia - Panathinaikos
16. powyżej 27.5 fauli @ 1.75
Wynik: 29

Betclic

W pierwszym spotkaniu zespół z Grecji wygrał skromnie 1:0 i to oni są blisko sprawienia niespodzianki w tym dwumeczu. Wynik tak naprawdę jest na styku i jednobramkowa zaliczka o niczym tutaj nie przesądza. Spróbuje pograć ilość fauli w tym spotkaniu. Tydzień temu sędzia zanotował aż 29 przewinień i jestem zdania, że dzisiaj może być podobnie. Na dodatek w pierwszym spotkaniu zobaczyliśmy aż siedem żółtych kartek i jedna czerwona. To pokazuje, że w Grecji nie tylko było gorąco w powietrzu ale i również na boisku. Dzisiejszym sędzia będzie Anglik M. Oliver, który nie przekonuje mnie do kartek, ale do odgwizdania fauli już tak. W weekend w spotkaniu Arsenal - Notthinham F. musiał użyć gwizdka 24 razy. Wynik niezły jak na angielskie standardy i uważam, że dzisiaj piłkarze obu ekip dadzą więcej powodów do jego użycia.
Podsumowując, wydaje mi się, że gości spróbują bronić wyniku z pierwszego meczu, a to może powodować dużą ilość przewinień w ich szeregach. Gospodarze na pewno nie pozostaną dłużni i coś dodadza od siebie. A jak będzie naprawdę przekonamy się już niebawem.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Manchester City - Sevilla
17. powyżej 2.5 kartek @ 1.50
Wynik: 3

Betclic

Czas na Superpuchar Europy. Sevilla przed tym sezonem już zdobyła jedno trofeum i teraz zapewne będą chcieli sprawić mega sensacje. City przegrało mecz o Tarcze Dobroczynności, a więc czy uda im się sięgnąć po Superpuchar Europy?.
Ja na to spotkanie proponuje kartki. Tak naprawdę niewiem czego się spodziewać po tym meczu, bowiem może tutaj wiać wielka nuda, a sam mecz zakończy się zwycięstwem jednej z drużyn skromnym 1:0 czy 0:1. Myślę, że kartki to dobra opcja choć sam kurs na kolana nie powala.
Sędzia spotkania będzie Francuz F. Letexier, którego statystyki na kolana nie powalają, ale w poprzednim sezonie w 40 meczach pokazał 150 żółtych kartek. Nie jest to jakiś imponujący wynik, a jutro sam sędzia nie będzie chciał być gwiazda tego wieczoru, ale mam nadzieje, że jak będzie trzeba to żółtą kartkę pokaże. Obie ekipy w poprzednim sezonie miały okazje grać z sobą w fazie grupowej LM. Tam w dwumeczu, że tak powiem padła zaledwie jedna kartka. Czy jutro będzie podobnie?, oby nie.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:30 PAOK - Hajduk
18. Hajduk podwójna szansa 2-2 @ 3.15
Wynik: 3;0

Fortuna

Pierwsze spotkanie zakończyło się bezbramkowym remisem, a więc sprawa awansu do kolejnej rundy jest dalej otwarta. Hajduk po przegranej w Superpuchar Chorwacji, świetnie rozpoczął sezon, wygrywając wszystkie trzy spotkania i strzelając w nich łącznie sześć goli, tracąc przy tym zaledwie jednego. Liderem drużyny staje się nam Marko Livaja, który w lidze ma na koncie już trzy trafienia.
PAOK swój sezon ligowy rozpocznie dopiero w weekend, ale w poprzedniej rundzie rozprawili się B. Jerusalem pewnie awansując do kolejnej rundy.
Moim zdaniem kurs na zwycięstwo gości jest mocno przesadzony, a bukmacherzy nie doceniają drużyny z Chorwacji. Ja proponuje zatem podwójną szanse na ich zwycięstwo, a kurs na to zdarzenie również jest mocno przyzwoity.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Górnik Zabrze - Widzew Łódź
19. powyżej 2.5 gola @ 1.90
Wynik: 1:1

Betfan

W piątkowy wieczór czeka na nas dość ciekawe i nieźle zapowiadające się starcie w ekstraklasie. Górnik Zabrze, który zaliczył mocny falstart w tym sezonie z meczu na mecz zaczyna wyglądać coraz lepiej. W ostatnim kolejce skromnie pokonali na wyjeździe 0:1 Koronę Kielce po golu strzelonym w doliczonym czasie gry. Ten mecz jednak był wielkim rollercoasterem ponieważ to Korona miała swoje okazje żeby wygrać tamten mecz, ale szczęście było po stronie ekipy gości. Górnik w końcu zaczął stwarzać okazje i co najważniejsze oddawać celne strzały (z meczu na mecz jest ich coraz więcej). Mówi się, że w końcu powoli do składu zostaną wprowadzania kontuzjowani gracze, których nie oglądaliśmy przeciwko Koronie. Do klubu dołączył również obiecujący napastnik Adrian Kapralik, który trafił na roczne wypożyczenie. Wygrana z Korona powinna na pewno dać Zabrzanom pozytywnego kopa, bo potrzebowali tego zwycięstwa.
Widzew wygrał bardzo ważne dla siebie derby Łodzi. Tamto spotkanie również skończyło się skromnym zwycięstwem Widzewa 1:0. Mecz trudny, ale Widzew od początku sezonu pokazuje się z dobrej strony. Strzela gole, ale niestety nie potrafi dobić rywala co kończy się strata goli/gola i tym samym strata punktów. Widzew = Pawłowski, który jest motorem napędowym drużyny i jedna z broni trenera Niedźwiedzia. W ostatnich bezpośrednich starcia tych goli pada mnóstwo i z racji, że Górnik pomału się rozpędza to liczę, że tych goli nie zabraknie i w piątek. Obie ekipy maja kim straszyć w ataku, a jak tylko skuteczność dopisze to nie będę zdziwiony jak tych goli będzie zdecydowanie więcej niż tylko trzy..

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:00 Ruch Chorzów - Jagiellonia B.
20. powyżej 2.5 gola @ 1.98
Wynik: 0:1

Betfan

Kolejne spotkanie w którym widzę szanse na gole. Tak jak wspominałem już kilka razy Ruch wszedł nieźle w ekstraklasę i zapewne niema zamiaru się zatrzymywać. W ostatniej kolejce ugrali remis na trudnym terenie przeciwko Warta Poznań. Ruch dużo strzela, ale jeszcze więcej traci goli. Siedem straconych goli to drugi najgorszy wynik w naszej lidze po czterech kolejkach i tu na pewno trzeba to poprawić. Jagiellonia po blamażu w pierwszej kolejce, ostatnio wypunktowali Puszczę oraz Widzew ładując łącznie sześć goli. W ostatniej kolejce odpoczywali ze względu na pucharowiczów, a więc można powiedzieć, że na mecz do Gliwic przyjadą nieco wypoczęci. Liczę, że ta przerwa nie wybije ich z rytmu i Imaz oraz spółka mocno popracują nad golami.
Po jednej stronie Szczepan, który co prawda nie strzela tyle co w 1. lidze, ale mocno pracuje z przodu żeby te gole padały. Swędrowski stara się brać ciężar gry na swoje barki razem z Starzyńskim i jakoś im to wychodzi. Po drugiej stronie Pululu, który to obecnie dobrze zastępuje Guala. Imaz, Romanchuk czy doświadczony Kubicki mają dać kolejne punkty ekipie gości.
Podsumowując liczę tu na niezły mecz z golami. Bezpośrednie starcia pokazały, że te gole padają i oby teraz było podobnie.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Lecce - Lazio
21. Lazio @ 2.06
Wynik: 2:1

Betclic

Po letnie przerwie wracamy z rozgrywkami Serie A. Pierwsze kolejki to wielkie nie wiadome co wydarzy się na boiskach Serie A, a więc ciężko cokolwiek wybrać, a tym bardziej napisać. Na pierwszy rzut spróbuje pograć zwycięstwo Lazio. Największym echem w ekipie gości obiło się odejście Milinkovica-Savica, ale jak to mówią niema ludzie nie zastąpionych. W jego miejsce Lazio dokonało kilka wzmocnień. Do klubu dołączyli min. Kamada z Eintrachtu, Castellanos z New York City, Isaksen oraz wypożyczony z Juventusu Rovella. Gdy spojrzymy na przygotowanie zespołu Lazio, to przegrali oni z Girona oraz Aston V. Jednak kilka dni temu pokonali włoskie Latina 0:9, a gole strzelali min. Anderson, Immobile czy nowo pozyskani Kamada, Isaksen oraz Castellanos. Trzeba dodać, że pozyskani gracze przez Lazio to przede wszystkim gracze ofensywni.
Lecce również nie poczyniło kilka transferów do klubu jak i z klubu. Odeszli min. Hjulmand oraz Ceesay. Przyszli natomiast: Maleh z Fiorentiny, bramkarza Falcone oraz Pongracic z Wolfsburga. Szczerze prawie wszystkie nazwiska są dla mnie mało znane, ale widocznie pozyskani zawodnicy mają zastąpić tych co odeszli z klubu w letnim okienku.
Trochę się obawiam tego meczu, a to z tego względu, że Lazio nie potrafi wygrać z Lecce od trzech spotkań. Teraz być może jest to dobra okazja na przełamanie tej złej serii z racji, że jest to początek sezonu i forma obu drużyn jest jedna wielka niewiadoma. Dokładając do tego, że Lazio dysponuje zdecydowanie lepsza kadra to idę w kierunku gości.

20:00 Legia W. - Korona K.
22. Legia @ 1.51
Wynik: 1:0

Betclic

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Bologna - Milan
23. Milan @ 1.97
Wynik: 0:2

Betclic

Inter, Napoli, Juventus, Atalanta i Fiorentina te drużyny min. odniosły sukces w pierwszej kolejce Serie A. Zawiodło Lazio, które proponowałem i mimo prowadzenia 0:1, stracili dwa gole w dwie minuty i ostatecznie przegrali mecz.
Dzisiaj spróbuje i proponuje zwycięstwo AC Milan. Goście dokonali fajnych transferów tego lata i zapowiada się na to, że powinni się dołączyć do walki o TOP4. Stefan Pioli pozyskał min. Chukwueze, Musah, Okafor, Pulisić czy Loftus-Cheek. Nowo pozyskani gracze maja dać jakość w zespole Milanu i patrząc na nazwiska to ta jakość powinna dzisiaj zostać przez nas zauważona. Odszedł z klubu min. Tonali, ważna postać Milanu z poprzedniego sezonu. Ważna wiadomością jest pozostanie Leao z którym było związanych sporo spekulacji transferowych odnośnie odejścia z klubu. Pioli zapewne ma pomysł na ten sezon i na grę Milanu, a dzisiaj być może zobaczymy pierwsze tego efekty.
Bologna to nie wygodny rywal, który już w poprzednim sezonie potrafi zaskoczyć swoich rywali i urwać im punkty. Latem bez większych transferów do klubu (choć kilka nieznanych mi nazwiska dołączyło), a więc praktycznie pojadą na tym co mają z poprzedniego sezonu.
Milan jeśli celuje w tym sezonie w mistrzostwo czy choćby nawet w TOP4 to fajnie było by zacząć ten sezon z przytupem. Jak będzie? , dowiemy się wieczorem.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Rangers - PSV
24. powyżej 2.5 gola @ 1.88
Wynik: 2:2

Betfan

Ostatnia runda kwalifikacji LM. Mam nadzieje, że nie będzie tu szachów, a ujrzymy wymianę ciosów tak jak w walce bokserskiej. Obie ekipy z kwitkiem odprawiły swoich ostatnich rywali, ale z większym przytupem zrobili to piłkarze PSV, którzy ekipie z Grazu strzelili łącznie aż siedem goli. W lidze obie ekipy również nie odpuszczają. PSV do tego meczu podchodzi z kompletem dwóch zwycięstw. Rangers natomiast po porażce w pierwszym meczu szybko się zrehabilitowali swoim fanom i w drugiej kolejce rozbili rywala 4:0.
Obie drużyny maja potencjał i chcą do Ligi Mistrzów. Samym spotkaniem nie powinniśmy być rozczarowani bo tak jak wspomniałem w obu ekipach tkwi potencjał ofensywny i tego oczekuje po dzisiejszym spotkaniu.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:00 Midtjylland - Legia Warszawa
25. powyżej 2.5 gola @ 1.73
Wynik: 3:3
Betfan

Przed ekipa Legii Warszawa bardzo trudne zadanie żeby awansować do kolejnej rundy. W poprzedniej rundzie mieli sporo szczęścia, ze nie doszło do dogrywki czy tez potem do rzutów karnych. To pokazuje, że przy prowadzeniu Legia ma problemy z koncentracją. Przy stanie 0:3 powinni spokojnie dowieźć wynik do końca, a sami wpadli w tarapaty z których udało się wydostać.
Po raz kolejny próbuje gole, bo te w spotkaniach Legii w pucharach padają i to jak na zawołanie. Sama gra Legii może się podobać w ofensywie, bo w końcu do swojej formy strzeleckiej wrócił Pekhart, a dużo drużynie daje Gual czy też Muci. Zespół gospodarzy również ma swojego asa w rekawie i jest nim młody napastnik Franculino, który w tych kwalifikacjach ma już cztery gole.
Gospodarze z pewnością będą chcieli wykorzystać nie moc gry obronnej w drużynie Legii i myślę, że wykorzystają to nie raz, a przynajmniej dwa razy. Jeśli do tego dołożymy Tobiasza, który również ostatnio nie błyszczy forma, to te gole powinny po raz kolejny padać.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:30 Celta Vigo - Real Madryt
26.Real @ 1.74

27. Real i powyżej 1.5 gola w meczu @ 1.94

Betclic

Celta Vigo zalicza kiepski falstart już na początku sezonu. Remis z Realem Sociedad dawała jakiekolwiek nadzieje, ale porażka u siebie z Osasuna sprawiła, że Celta po raz kolejny sezon spędzi w połowie dolnej tabeli. Brak jakichkolwiek wzmocnień, które mogły by sprawić kilka niespodzianka sprawiają, że Celta zaczyna się robić ligowym średniakiem, chociaż chyba zawsze nim była, ale potrafili ukraść punkty nie jednej ekipie.
Teraz będą gościć Rea Madryt, który zaczął sezon z przytupem, ale z przytupem zaczął go Bellingham, który ma na swoim koncie już trzy trafienia. Real potrzebował takiego gracza, który wejdzie do składu i odrazu pokaże na co go stać, tak jak to było w Borussii D.
Ancelotti składu na dzisiaj nie zmieni, ale jak widzimy już z początku sezonu posadził na ławce Kroosa czy Modrića, którzy będą potrzebni przy Lidze Mistrzów i rotacjach. W dwóch spotkaniach ligowych nie widać było nawet braku kontuzjowanych Thibaut Courtois, Éder Militão i Arda Güler. Bellingham zbiera pochwały, ale tu trzeba mieć na oku młodego Garcia, który również udowadnia, że chce na stałe pozostać w pierwszym składzie.
Real wyglada zabójczo, i myślę, że dzisiaj po raz kolejny to wykorzysta. Jakościowo wyglądają zdecydowanie lepiej, jeśli do tego przełożą, styl, skuteczność z poprzednich spotkań to już w pierwszej połowie powinnismy być świadkami jednostronnego widowiska.

PRZEWIDYWANE SKŁADY
Celta Vigo: Villar; Aidoo, Starfelt, Unai Núñez; Mingueza, Beltrán, Sotelo, Manu Sánchez; Larsen, Bamba, Aspas.
Pozostali: Marchesín, Ruly García, Domínguez, Kevin Vázquez, Cervi, Tapia, Dotor, De la Torre, Swedberg i Miguel Rodríguez

Real Madryt: Kepa; Carvajal, Alaba, Rüdiger, Fran García; Tchouaméni, Camavinga, Valverde, Bellingham; Rodrygo, Vinícius.
Pozostali: Łunin, Diego Piñeiro, Nacho, Odriozola, Lucas, Kroos, Modrić, Nico Paz, Joselu i Brahim.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:00 Piast Gliwice - Ruch Chorzów
28. Ruch @ 6.00

29. Ruch z podwójną szansa 2-2 @ 3.90

Fortuna

Moim zdaniem bukmacherzy trochę przesadzili z tymi kursami na zwycięstwo Piasta stawiając ich w roli takiego faworyta. Racja, że Piast nie przegrał od czterech spotkań, ale ich jednorazowe przebłyski jak wygrana z Rakowem to trochę jednak za mało. W meczu przeciwko Stali Mielec wyglądali bardzo słabo w pierwszej połowie, a oglądając sam mecz mogliśmy zasnąć.
Ruch stadion w Gliwicach zna bardzo dobrze bo przecież gra tutaj swoje spotkania domowe. W roli beniaminka grają całkiem nieźle, choć cały czas czegoś brakuje. Być może brak większych wzmocnień i rotacji w polu powoduje, że trener Skrobacz niema w kim wybierać, a sezon jest długi. W ostatniej kolejce ulegli Jagielloni, ale stracili gola po przez rykoszet. A przecież w pierwszej połowie mieli strzał w poprzeczkę z głowy Steczyka, czy też swoje okazje miał Szczepan.
Piast w ostatniej kolejce uratował remis rzutem na taśmę po rzucie karnym w 94. minucie. Lecz gdyby przyjrzymy się temu meczu, to Piast miał naprawdę sporo okazji na strzelenia gola, ale na przeszkodzie stał bramkarz Pasów czy też obrońca, który wybijał piłkę z linii brakowej.
Dla mnie jest to mecz, gdzie Piast można uznać tutaj lekkim faworytem, ale widząc takie kursy na zwycięstwo Ruchu to raczej nie można przejść obok tego obojętnie.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
17:30 Jagiellonia B. - Górnik Z.
30. Górnik @ 3.40
Wynik: 4:1

31. Górnik i obie strzelą gola @ 6.60
Wynik: 4:1

Betclic

Nasza liga jest tak przewrotna i patrząc na wyniki tej kolejki to proponuje dzisiaj zagrać zwycięstwo Górnika.
Jagiellonia w ostatniej kolejce wygrała w Gliwicach z Ruchem 1:0. Trzeba powiedzieć, że Jagiellonia w defensywie mocno zdyscyplinowana ( to też nie oznacza, że Ruch nie miał sytuacji, bo je miał), ale na tle beniaminka wyglądało to naprawdę spoko. Gol strzelony po rykoszecie dał im trzy punkty i tym samym zaliczyli trzecie zwycięstwo z rzędu. Kilka zmian w składzie sprawiło, że zaliczają dobry start, a teraz na przeszkodzie stanie im nierówny Górnik Zabrze, którego można zlekceważyć...
Zabrzanie w ostatniej kolejce zremisowali z Widzewem 1:1. Na prowadzenie wyprowadził ich nowy wypożyczony skrzydłowy Kapralik, który mógł strzelić drugiego gola albo ew. podać do młodego Chmarka i zaliczyć asystę (o ile ten by strzelił gola).
Górnik rozegrał po raz kolejny dwie różne połowy. Do 35. minuty wyglądało to całkiem nieźle i wydawało się, że mecz jest pod kontrolą. Lecz druga polowa to dramat i golem dla Widzewa pachniało już od 46. minuty.
Urban niestety ma dalej problemy. W tygodniu klub opuścił Jensen czyli podstawowy obrońca Zabrzan. Po raz kolejny linie obrony trzeba przebudować i poczekałbym tu do oficjalnych składów, bo tak naprawdę nie wiemy czy od pierwszych minut zagra Janża, Siplak czy Kostas. Dalej nie wiadomo co z Pacheco. Nascimento dopiero wraca po przerwie na reprezentacje. Dobra wiadomością jest to, że z Rakowa dołączył Czyż (wypożyczenie), lecz rozegrał on mało minut, a w poprzednim sezonie leczył poważna kontuzje. Podobno jest gotowy do gry, ale to się okaże. Gdyby zagrał od pierwszych minut to Yokota wraca na skrzydło i jest to dobra wiadomość.
Chciałbym zobaczyć w ataku Musiolika, który dostaje mało minut, a to dlatego, że podobno nie jest przygotowany. Za zwycięstwem Górnika jest mało argumentów, ale właśnie takie spotkania jak to dzisiejsze można wygrać. Górnik swoją gra nie powala, czekamy na powroty kontuzjowanych graczy i być może wtedy ruszy coś mocniej do przodu..

Villarreal - Barcelona
32. obie strzela gola @ 1.64
Wynik: 3:4

Betclic

Kurs na kolana nie powala, ale wyczuwam kolejne problemy Barcelony. Goście dzisiaj bez Ronalda Araujo, Pedriego czy Raphinhi. Lewandowski, który ma dawać gole jest kompletnie bez formy i liczę po cichu, że będzie to jego ostatni sezon w barwach Barcelony.
Biorę, że obie drużyny strzela gola. Villarreal z przodu min. z Moreno, Sorloth czy Baena. Tuż za nimi doświadczeni Parejo oraz Capoue. Villarreal będzie miał okazje w tym meczu i zapewne jedna z nich zamieni na gola.
Xavi nie poprawił nic w grze Barcelony przez okres przygotowawczy. Po za wprowadzeniem kolejnych młodych graczy do pierwszego składu nie zadziałało się nic więcej. Barca dalej próbuje wejść z piłka do siatki, a jest to tak czytelne, że człowiek się zaczyna powoli nudzić.
Barcelona do tego jest czytelna i nie przynosi to oczekiwanego efektu.
Przed nimi stoi dzisiaj rywal którego trzeba zaskoczyć, ale kto ma zrobić tą różnice?. Biorę gole, bo mimo wszystko Villarreal w pewnym momencie i tak się zgubi, a to będzie szansa dla Barcelony na strzelenie gola. W moim odczuciu Barcelona straci gola jako pierwsza i będzie musiała gonić wynik.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom