57.
20:00 Raków Cz. - Legia W. | Legia zdobędzie puchar @ 1.73
20:00 Dinamo Z. - Hajduk S. | Dinamo @ 2.02
AKO: 3.49 / 40
Wynik: Legia, 1:0
Wygrana: 122.85j
Fortuna
58.
20:00 Raków Cz. - Legia W. | poniżej 2.5 gola @ 1.87
20:00 Dinamo Z. - Hajduk S. | poniżej 2.5 gola @ 1.85
AKO: 3.46 / 40
Wynik: 0:0, 1:0
Wygrana: 121.79j
Fortuna
Już jutro zostanie rozegrany mecz o Superpuchar Polski w którym zmierza się obecnym mistrz Raków Częstochowa z zwycięzca Pucharu Polski Legią Warszawa. Podobnie jak koledzy wyżej spróbuje tutaj pograć zwycięstwo Legii. Raków ma już za sobą ważny mecz w ramach kwalifikacji do
LM, który wygrali skromnie 1:0. Czy zagrali źle?, nie wydaje mi się, ale z pewnością skuteczność zawiodła. Kibice spodziewali się wyższego wyniku na korzyść Rakowa co dało by większy komfort przed rewanżem. Nie zapominajmy jednak, że rywal również miał swoje jedna czy dwie sytuacje i gdyby jedna z nich zamienili na gola to zrobiło by się ciepło.
Legia ma za sobą dość fajne sparingi z których wychodziła zwycięsko. Mecze min. z Qarabach czy Salzburg robią wrażenie. Jednak ich forma jest dla nas zagadką, bo tak naprawdę jeśli ktoś oglądał mecze Legii w sparingach będzie nam w stanie napisać nie co więcej. Legia dokonała fajnych i ciekawych wzmocnień o czym pisałem w temacie
ekstraklasy. Bukmacherzy widzą co się dzieje i powoli kursy na zwycięstwo Legii spadają w dół. Jestem zdania, że Legia to weźmie w regulaminowym czasie bowiem na dzień dzisiejszy wydają się być lepiej przygotowani niż ich rywal.
Kolejny propozycjami są kartki, jednak bukmacherzy jeszcze się wstrzymują z liniami na to spotkanie. Sędzia spotkania będzie Marciniak, który tych kartek nie daje za dużo, ale dobrze wiemy co działo się na Narodowym i powiem, krótko, ze trochę liczę na powtórkę, bowiem oba zespoły po raz kolejny maja rachunki do wyrównania.
Rzut karny?. Gdy widzę nazwisko Marciniak odrazu ta propozycja rzuca mi się w oczy. Gry kontaktowej w polu karnym nie będzie brakowało. Marciniak nawet bez pomocy VAR jest w stanie spokojnie pokazać na wapno. Czy jednak tak będzie?, przekonamy się w sobotę wieczorem.