20:00 Sligo Rovers - Celtic B
36. Sligo Rovers @ 2.00 / 50j
Wynik: 2:1
Wygrana: 100j
Unibet
20:00 Raków - Flora
37. dokładny wynik 2:0 @ 5.20 / 30j
Wynik: 1:0
Wygrana: 137.28j
Fortuna
Czas na start polskich drużyn w europejskich pucharach. Na pierwszy rzut leci zespół z Częstochowy, który w pierwszym spotkaniu I rundy kwalifikacji podejmować będzie Florę. Jak to bywa w pierwszych rundach gramy z zespołami, które są w trakcie sezonu co jest zdecydowanie plusem dla rywala. Goście to obecnie wicelider swoich rozgrywek ligowych, który będzie chciał sprawić niespodziankę już w pierwszej rundzie i awansować dalej. Myślę, że tu presja stroi po stronie Rakowa i stad wyrzucam ciężary w tym spotkaniu. Raków w pierwszym oficjalnym i ważnym spotkaniu przystąpi z nowym trenerem bowiem dobrze wiemy, że po sezonie klub opuścił Marek Papszun. Na dodatek gospodarze do tego spotkania przystępują na pewno bez swojego lidera Ivi Lopeza oraz dwóch napastników Pedro Vieira oraz Vladislavs Gutkovskis. Obaj panowie odchodzą z Rakowa. Na dodatek kilka dni temu z klubu odszedł Musiolik. Gwarancja goli ma być pozyskanie Zwolińskiego oraz w klubie pozostał Piasecki, który raczej niema wielkich statystyk. Do klubu dołączył również John Yeboah, ale czy dostanie dzisiaj jakiekolwiek minuty?
Tak jak wspomniałem, wyczułam tutaj męczarnie Rakowa, który musi udowodnić coś na europejskim boisku, a z takim rywalem odpaść nie wypada. Pierwsze minuty to pewnie spory chaos po obu stronach. Raków będzie chciał jak najszybciej strzelić pierwszego gola aby móc potem kontrolować ten mecz. W drugiej połowie to pewna kontrola i próba dobicia rywala, i liczę tu na drugi gol dopiero w końcówce spotkania.