21:00 Barcelona - Bayern
21. Bayern awans @ 1.52 / 20j
Wygrana: 30.40
Unibet
21:00 Barcelona - Bayern
22. Bayern @ 2.00 / 20j
Wygrana: 40
Unibet
Czas na kolejny hit w Lidze Mistrzów, który mógłby być zdecydowanie spotkaniem finałowym. Bayern w roli faworyta?, nic w tym dziwnego. Bawarczycy są w mega gazie. Nie przegrali od grudnia zeszłego roku, a w poprzedniej rundzie rozbili Chelsea w dwumeczu 7:1!. Trener Hansi Flick znalazł dobrą receptę na grę Bayernu, która jest skuteczna aż do bólu. Tu wszystko pracuje dobrze jak w dobrze naoliwionej maszynie. Bayern to przede wszystkim szybkie skrzydła, które jest ciężko zatrzymać oraz rewelacyjny w tym sezonie Lewandowski. Bayern na pewno nie może zlekceważyć rywala, który nie jest w najlepszej dyspozycji.
Barcelona niestety nie poprawiła swojej gry, a Setien udowodnił po raz kolejny, że niema jaj posadzając na ławce Puig!. Widać jak ten facet drży o swoją posadę w Barcelonie. W meczu z Napoli skorzystał zaledwie z dwóch zmian!. Dzisiejszą jedenastkę znają wszyscy od kilku dni. Do składu powrócą Vidal i Busquets, a na ławce zasiądą Rakitić i pewnie Semedo. Dlaczego Semedo?, bo Sergi Roberto wskoczy w jego miejsce, a jeśli tak się stanie to życzę mu powodzenia w walkach z Davisem!. Myślę, że jak zobaczymy składy i Roberto będzie na prawej obronie to można śmiało lecieć w żółtą kartkę.
Tak jak wspomniał kolega wyżej wszyscy liczą na przebłysk Messiego, który jest mega nakręcony na
LM. Barcelona to nie tylko Messi, ale i reszta zespołu. Messi co prawda będzie miał podwojone krycie i może się to wiązać z tym, że zrobi się miejsce dla kolegów z drużyny. Niestety Griezmann jak i Suarez nie przypominają graczy, którzy mieli by rozstrzygnąć losy tego meczu. Jedna rzecz jaka przemawia za Barceloną w tym pojedynku jest fakt, że jest to tylko jedno spotkanie w którym może wydarzyć się wszystko.
Ja jako kibic niestety nie widzę tutaj większych szans na awans Barcelony i mam nadzieje, że nie skończy się to tylko wysoką wygraną Bayernu.
19:00 Spartak Moskwa - Akhmat Grozny
23. Spartak @ 1.65 / 10j
Wygrana: 16.5
Unibet