22:00 Sevilla - Betis
31. poniżej 5.5 żółtej kartki @ 3.00
wyg. 26.4
etoto
Po długiej przerwie nareszcie wracamy na hiszpańskie boiska. Lepszego startu chyba nie mogliśmy sobie wyobrazić niż Derby Sewilli. Derby, które rządzą się swoimi prawami, ale po tak długiej przerwie będzie to z pewnością inne widowisko niż zawsze. Pod lupę biorę kartki, a raczej ich brak. Mecz jest rozgrywany o bardzo późnej porze, a na dodatek w Hiszpanii są upały. Myślę, że piłkarze już będą lekko znużeni czekaniem na samo spotkanie. Na dodatek jutro przed samym spotkaniem spodziewana jest temperatura 30 stopni!. Nie wydaje mi się żeby po tak długiej przerwie piłkarze zabijali się na boisku. Myślę, że każdy będzie tutaj ostrożny aby nie złapać urazu na dalszą część sezonu, dlatego spodziewam się spokojnego meczu.
Niestety jest jeden minus - sędzia. Jutro ten pojedynek posędziuje overowy arbiter jakim jest Mateo Lahoz. Wszyscy dobrze znamy tego Pana, które nawet za najmniejsze przewinienie jest w stanie ukarać zawodnika żółtą kartką. Pomimo tego ja i tak spróbuje pograć under. Poniżej statystyki:
Statystyki kartek w ostatnich pięciu bezpośrednich spotkaniach Sevilli z Betisem:
10.11.2019 Betis - Sevilla = 5 kartek
13.04.2019 Sevilla - Betis = 9 kartek
2.09.2018 Betis - Sevilla = 8 kartek
12.05.2018 Sevilla - Betis = 5 kartek
6.01.2018 Sevilla - Betis = 8 kartek
Dodam, że w żadnym z ostatnich pięciu spotkań nie gwizdał Lahoz.