Nowa Zelandia - Sri Lanka
Indie - Pakistan
W życiu każdego człowieka następuje chwila, że zaczyna interesować się jakimś pajacerskim sportem. I tak jest w moim wypadku. Krykietem zacząłem się interesować tylko dzięki relacjom na Eurosporcie, trochę rozumiem tą grę, ale mimo to typ opieram tylko na statystykach. Reprezentantki Nowej Zelandii dosyć pechowo, ponieważ została im tylko walka o miejsca 5-8. W grupie miały tyle samo punktów co reprezentantki RPA, ale niespodziewanie przegrały i przez to nie awansowały do play-off (nie wiem czy decyduje mecz H2H czy róznica runów, w obu przypadkach lepsze były reprezentantki czarnego lądu). Oprócz kosztownej wpadki z RPA wszystkie mecze wygrane. Rywalem zespołu z Oceanii będzie reprezentacja Sri Lanki, co tu dużo pisać, jedno zwycięstwo w tym turnieju, w pierwszym meczu z Indiami, potem trzy porażki z rzędu, nawet z Bangladeszem, który walczy jedynie o miejsca 9-10. W drugim meczu Indie - Pakistan, zdecydowanym faworytem jest reprezentacja Indii, która trafiła do bardzo trudnej grupy z Anglią i Indiami Zachodnimi i myślę, że gdyby nie głupia porażka własnie ze Sri Lanką, mogłyby reprezentantki tego kraju awansować dalej, jednak pozostaje im walczyć o miejsca 5-8. Pakistanki jedno zwycięstwo w turnieju, z najsłabszą w grupie drużyną Irlandii. W obu meczach nie widzę innych wyników, porażki faworytek to na pewno będzie spora niespodzianka.
Nowa Zelandia & Indie @@ 1.45 bet365 6/10