>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

$$ Piłka nożna - przemyślenia, analizy, typy $$

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Od dziś będę się udzielać tylko w jednym temacie, spróbuję bez pajacerki itd. Będą tu i suche typy, analizy oraz własne przemyślenia na jakiś temat, jednak raczej pozostanę przy dwóch pierwszy opcjach ;).

Godoy Cruz - San Lorenzo 1 DNB @ 1.50 bet365

Obie drużyny w lidze grają dobrze, jednak informacje z pewnej strony mówią o tym, że trener drużyny San Lorenzo postanowił nie brać paru zawodników, aby byli w pełni sił na mecz w Copa Libertadores. Zabezpieczam się DNB, ponieważ tak jak napisałem obie drużyny grają dobrze a i remis może tu wejść.

1:1 Zwrot

Oriente Petrolero - Sport Boys 1 @ 1.62 bet365

Oriente jest po prostu lepsze, Sport Boys nie umieją grać na wyjazdach. Oprócz tego Oriente wygrało ostatnio z Blooming więc kolejny plus.

1:0 - Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Amkar Perm - Volga Novgorod 1 @ 1.70 bet365

Miałem sobie odpuścić ligę rosyjską w tym tygodniu ale widzę fajny bet więc korzystam. Amkar się znacznie wzmocnił w zimowym okienku, przyszli min Wawrzyniak, Zbozień, Aleksey Nikitin oraz Fegor Ogude. Do tego doszło paru młodych zawodników, którzy zostali wypożyczeni. Szczególnie zwracam uwagę na Jamaldin Khodzhaniyazov, ten 17-latek rodem z Turkmenistanu zdążył już zagrać w kwalifikacjach Champions League, Młodzieżowej Champions League oraz w Lidze Rosyjskiej. Do tego dochodzi regularna gra w kadrze U-17 Rosji oraz jeden mecz w U-21. Z Amkaru odszedł tylko jeden podstawowy zawodnik - Andrey Semenov (16/0). Rywalem drużyny Amkaru jest dwunasta w tabeli drużyna Volgi. Brak jakichkolwiek strat w zimowym okienku, dwóch bardziej znanych zawodników przyszło do tego klubu. Jest to Artur Sarkisov z Uralu (15/1) oraz Polak Ariel Borysiuk, wypożyczony z Kaiserslautern.

Teraz trochę statystyk, Amkar 7. pozycja, Novgorod 12. pozycja w tabeli. Amkar u siebie bez porażki, 6 zwycięstw i 2 remisy. Do tego jedynie dwa stracone gole. Volga zaledwie jedno zwycięstwo na wyjeździe, trzy remisy i pięć porażek. Do tego najwięcej, bo 23 stracone gole przy jedynie 7 strzelonych. Do tego trzeba dodać, że w tym meczu może zagrać aż sześciu Polaków, w Amkarze Jakub Wawrzyniak, Janusz Gol oraz Damian Zbozień. U gości Piotr Polczak, Marcin Kowalczyk oraz Ariel Borysiuk. Nie sądzę jednak, że aż tylu Polaków w tym meczu zagra.

Podsumowując, faworytem jest Amkar, dobre wzmocnienia, dobra gra na własnym boisku i jeżeli nic złego się nie stanie to powinni wygrać.

5:1 - Zwycięstwo!

Otrzymane punkty reputacji: +1
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Astra Giurgiu - Pandurii Targu Jiu

Obie drużyny falstart po przerwie zimowej, szczególnie czwarta drużyna w tabeli - Pandurii nie wystartowała zbyt dobrze. Najpierw porażka z Otelul, potem niespodziewany remis Ceahlaul. Astra pewna wygrana z Coroną Brasov oraz porażka (także niespodziewana) z Cluj. Zagram jednak na gospodarzy, tylko jedna porażka na własnym stadionie, osiem zwycięstw i dwa remisy. Na dodatek nie przegrali z Pandurii pięciu ostatnich spotkań, cztery zwycięstwa i jeden remis. Pandurii na wyjeździe 50-50, pięć zwycięstw, trzy remisy oraz dwie porażki. Zabraknie też paru ważnych graczy w drużynie Pandurii.

Astra @@ 1.57 bet365

2:0 - Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Mersin - Adana Demirspor

Typ tylko statystyczny, Mersin u siebie wymiata, 7 meczów bez porażki, z drugiej strony Adana, 6 meczów bez zwycięstwa, na wyjazdach grają jeszcze gorzej i nie sądzę, że wygrają ten mecz. Znalazłem tylko jedną absencję po stronie gości, nie zagra Ridvan Kocak (2/0).

*Ciekawostka, z drużynie gości gra polski bramkarz Mariusz Pawełek, znany z występów w Wiśle czy Polonii, człowiek się uczy :cool:.

Mersin @@ 1.67 bet365

2:0 - Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Juve Stabia - Palermo

Nie mam czasu zbytnio się rozpisywać. Stabia bez: Maurizio Lanzaro (obrońca, 18/2), Matteo Contini (obrońca, 20/0), Andrea De Falco (pomocnik, 19/0), Francesco Di Nunzio (obrońca, 12/0). W lidze idzie im fatalnie, ostatnia pozycja w tabeli, do 19. pozycji tracą 10 punktów więc praktycznie brak szans na utrzymanie.

Z drugiej strony Palermo. lider tabeli z czterema punktami przewagi, przy czym mogą ją powiększyć do siedmiu przy dzisiejszym zwycięstwie. W drużynie Palermo nie zagra najlepszy strzelec - Hernandez, jednak nadal jest Lafferty czy młody Dybala.

Mam nadzieję, że nie wpadnę w remis, DNB nie warto grać bo tak niskim kursie.

Palermo @@ 2.00 bet365

0-3 - Zwycięstwo!

Tours - Angers

Podobno mają tu być jakieś fixy, kursy na HT/FT pospadały więc za lekko gram na gospodarzy, którzy według przecieków mają wygrać.

Tours @@ 2.15 bet365

2-0 - Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Real Sociedad - Rayo Vallecano

Ostatni poniedziałkowy mecz, do San Sebastian na stadion Estadio Anoeta przyjedzie przedostatni w tabeli zespół Rayo Vallecano. Real gra u siebie bardzo dobrze, wręcz fenomenalnie. 8 zwycięstw na 12 meczy to jak na szósty zespół w tabeli bardzo dobry wynik. Jeżeli popatrzymy na ostatnie mecze Basków na Estadio Anoeta moja teza się zdecydowanie umocni, remis z Barceloną w Pucharze Króla, by potem wygrać w lidze 3-1! Baskowie potrafili do tego pokonać takie marki na europejskich boiskach jak Athletico Bilbao czy Lyon. Do tego dochodzi remis z Mistrzem Anglii - Manchesterem United.

Jak już pisałem, ich rywalem będzie drużyna z Madrytu, jednak nie ma się o co obawiać, gdyż jest to zdecydowanie najsłabsza drużyna ze stolicy Hiszpanii. Walka o utrzymanie będzie w tej drużynie do samego końca, jednak moim skromnym zdaniem będzie to dosyć trudne, gdyż rywalizacja jest spora. Trzeba jednak zauważyć, że w ostatnim meczu potrafili wygrać z Valencią. Przy ostatnich wynikach jednak jest to zdecydowanie za mało, przegrali z Sevillą czy Barceloną. Oprócz tego trzeba dodać ich fatalną grę na wyjazdach, 4 mecze bez zwycięstwa.

Do tego dodam, że ostatnie trzy mecze na Estadio Anoeta wygrali gospodarze.

Braki kadrowe w obu drużynach:
http://scr.hu/1lzd/jlchv

Real Sociedad @@ 1.40 bet365
2-3 - Przegrana!

A to się zdziwiłem lekko.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Nie wiem czy jutro rano będę miał okazję podać typ więc daje teraz, może ktoś skorzysta.
Beijing Guoan (Chn) - Seoul (Kor)
1DNB @ 1.80 bet365

Ja tutaj lekko pójdę w stronę gospodarzy, od miesiąca nowy trener, Hiszpan Gregorio Manzano, który całą swoją karierę przepracował w Hiszpanii a głównie w Mallorce, jednak miał epizody w Atletico czy Sevilli. Do tej pory drużyna ze stolicy Chin rozegrała trzy mecze pod wodzą Hiszpańskiego szkoleniowca, pewna wygrana w ostatniej rundzie kwalifikacji do Ligi Mistrzów z Tajskim Chonburi, oprócz tego dobry remis z Hiroshimą i wygrana z Yatai w lidze. Do tego do klubu przybył Argentyńczyk Pablo Batalla, jednak nie zagra w tym spotkaniu (nie jest zgłoszony, czy coś w tym stylu). Oprócz niego nie zagra Chińczyk Zhizhao Chen - z tego samego powodu. Do tego Guoan gra bardzo dobrze na własnym stadionie.

Zespół ze stolicy Korei zaczął sezon dosyć przeciętnie, wygrana ze słabym Central Coast w pierwszym meczu grupowym i niespodziewana porażka z Joennam w lidzę, nie wiem co o nich sądzić w tym sezonie po tych spotkaniach, jakoś nie przekonuję mnie brak zwycięstwa nad Joennam. Do tego słaba gra na wyjazdach w poprzednim sezonie (1 zwycięstwo na 10 spotkań), głównie remisy dlatego zabezpieczam się DNB.

1-1 - Zwrot!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Central Coast - Hiroshima
2 @@ 1.91 bet365

Central Coast jest w słabej formie, ostatnio przegrywają praktycznie wszystko co się da. Hiroshima dobrze zaczęła sezon, Superpuchar Japonii oraz dwa zwycięstwa w lidze ( w tym jedno prawdopodobny fix ). Myślę, że powinni wygrać z Australijczykami.

2-1 - Porażka!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
League one:

Oldham - Rotherham

Co tu mogę powiedzieć, dziwi mnie taki kurs na gości, Oldham włóczy się gdzieś na końcu tabeli, u siebie grają dosyć słabo. Rotherham natomiast w gazie, wygrywają/remisują sporo na wyjeździe, do tego zero braków w kadrze. Ogólnie różnica klas jest trochę wyraźna. Do tego zapomniałem dodać, że w Oldham nie zagra parę zawodników. Zabezpieczam się DNB, Rotherham 2 ostatnie mecze na wyjeździe to remisy.

Rotherham DNB @ 1.73 Unibet

0-2 - Zwycięstwo!

Swindon - Wolves

Krótko ale treściwie, Swindon 6 meczy bez zwycięstwa ( u siebie 5 meczy bez wygranej ), do tego parę ważnych braków w składzie. Wolves lider, 8 zwycięstw z rzędu ( z czego 3 na wyjeździe ), brak osłabień.

Wolves @@ 1.91 bet365

1-3 - Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Championship:
Middlesbrough - Nottingham Forest
1 @ 2.40 bet365
1-1 Przegrana!
Znowu gram przeciwko drużynie z Nottingham, którą opisywałem powyżej. Przegrana z ostatnim zespołem Barnsley jeszcze bardziej dobiła ten zespół, który nadal będzie sobie musiał radzić bez Reida, Cohena i Blackstocka. Do tego nadal zawieszony jest Billy Davies (http://www.transfermarkt.co.uk/en/davies-handed-touchline-ban/news/anzeigen_151445.html).
Drużyna Middlesbrough na własnym stadionie radzi sobie dosyć dobrze, jedynie dwie porażki ale aż osiem remisów. Nie mam informacji o brakach kadrowych, jednak myślę, że drużyna Middlesbrough poradzi sobie z Nottingham, które jest w kryzysie.
Co do typu na QPR się nie zgodzę i ja w tym meczu postawiłbym na sprawiedliwy remis.
Brighton - QPR X @ 3.30 2-0! Przegrana
Do tego typ na Derby w meczu z Boltonem @ 2.10 0-0! Przegrana!
Derby u siebie grają dosyć dobrze, dwie porażki z rzędu jednak do trzech razy sztuka. Bolton gra słabo na wyjazdach + parę braków kadrowych.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Austria Lustenau - Kapfenberg

W 99% procentach wiadomo kto awansuje do austriackiej ekstraklasy - będzie to drużyna Altach, która ma już 9. punktową przewagę nad drugą drużyną Austrii Lustenau (awansuje tylko jedna drużyna). Jeżeli nic złego liderowi się nie stanie to jak pisałem, awans pewny. Jednak dzisiaj nie zajmiemy się drużyną lidera, a dwoma drużynami bezpośrednio za liderem. Miałem lekkie dylematy na kogo w tym meczu postawić, jednak patrząc na formę po dwóch kolejkach, które odbyły się po przerwie zimowej oddam swój głos na gospodarzy. Od razu po przerwie zmierzyli się z dwoma trudnymi rywalami - St. Polten oraz Liefering, na dodatek grali spotkania wyjazdowe. O dziwo wywieźli z obu stadionów aż 4 punkty i dogonili dzisiejszych rywali - Kapfenberg.

Kapfenberg natomiast wyraźny falstart, pierwsza porażka z Altach, można nie mieć do nich pretensji, jednak jeżeli chcą utrzymać drugą pozycję to z Mattersburgiem powinni wygrać, a niestety im to się nie udało.

Na dodatek dorzucam absencje w tym spotkaniu, na obrazku możemy zobaczyć wyraźne i poważne braki w drużynie gości.

Austria Lustenau @@ 1.80 bet365

2-0 - Zwycięstwo!

Otrzymane punkty reputacji: +6
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
The Strongest - Velez Sarsfield

Mecz rozgrywany na trudnym terenie, dlaczego? The Strongest to klub z La Paz, a to miasto jest położone na wysokości 3600 m n.p.m (http://pl.wikipedia.org/wiki/La_Paz). Stąd też Strongest praktycznie nie przegrywa u siebie (http://scr.hu/1lzd/dzne4). Do tego podstawowy zawodnicy gospodarzy odpoczywali w ostatnim meczu ligowym (stąd też porażka z Guabira). Patrząc na ostatnie spotkania ligowe zawodników z Boliwii idzie im dosyć przeciętnie, piąte miejsce w tabeli. W Copa Libertadores porażka i zwycięstwo. Zespół z Argentyny w lidze druga pozycja, w Copa Libertadores dwa zwycięstwa. Na uwagę zasługują jednak dwie wyjazdowe porażki z rzędu, z Lanus oraz Newells. Szczególnie z tym drugim zespołem, ponieważ przegrali aż 4-1. Velez podobno ma grać bez kilku podstawowych zawodników, nie jestem w stanie potwierdzić informacji więc gram lekko handi na gospodarzy.
The Strongest -1 @@ 1.80 bet365
2-0 ! Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Wyjątkowo teraz suchy typ, nie mam czasu. Jedyne co mogę dopisać to Toluca 2 miejsce w lidze, a San Jose ostatni mecz o punkty pół roku temu.
San Jose (Usa) - Toluca (Mex)
2DNB @@ 1.68 unibet

1-1! Zwrot!
Co za bobki, dały sobie strzelić w 5 min doliczonego czasu gry &gt;&lt;

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Inverness - Hibernian

Zagram tutaj na gości. Inverness graj w niedzielę finał pucharu w niedziele z Aberdeen. Mobilizacja w klubie jest ogromna, wszyscy się tak jarają tym wydarzeniem, że powstały koszulki z tej okazji oraz nawet specjalna piosenka ???? . Oprócz tego gospodarze z dużym osłabieniem w środku pola. Jest też informacja, że trener Inverness da paru zawodnikom odpocząć przed niedzielnym meczem (info z wywiadu, na stronie klubu). Do tego gospodarze w dwóch ostatnich spotkaniach dostali istny wpierdol (5-0 z Dundee oraz 5-0 z Celticiem). Hibernian trzy mecze bez zwycięstwa, przydałoby się im parę punktów aby zapewnić sobie utrzymanie, jednak i tak grają o przysłowiową pietruszkę.

Hibernian DNB @@ 2.20 bet365

0-0! Zwrot!

Rangers - Airdrie
Moim zdaniem promocja dnia, Rangers już bez napinki, awans pewniejszy niż śmierć. Do spotkań w lidze podchodzą raczej lajtowo, muszą grać to grają. Ostatnie zwycięstwo w lidze więcej niż trzema golami 30.12.13!! Ostatnie spotkanie między tymi drużynami zakończyło się wynikiem 1-0 dla Rangers. Airdrie potrzebuje punktów, walka o utrzymanie będzie zacięta. Moim zdaniem postawią autobus i będą liczyli na jedną-dwie kontry.

Airdrie +2.5 @@ 1.98 bet365

3-0! Porażka!

2 karne :/

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Kansas City - Cruz Azul
Że tak powiem, pleaaase. Cruz Azul jest w bardzo dobrej formie, w lidze 8/1/1, ostatnio porażka z Tigres i na pewno będą chcieli się zrewanżować. Do tego wszyscy zawodnicy będą do dyspozycji szkoleniowca tego meksykańskiego zespołu. Żeby jeszcze pokazać dobrą formę Azul, dodam, że mają najlepszą ofensywę w lidze. Nigdy bym nie postawił pieniędzy na drużynę, która niedawno rozpoczęła rozgrywki w lidze. A taką jest właśnie drużyna z USA. Mistrzowie ligi MLS zdążyli już zagrać pierwszy mecz w lidze w którym przegrali z Seattle Sounders 1-0, po golu straconym w 94 minucie gry. Dodam jeszcze, że prawdopodobnie Kansas City będzie miało braki w obronie, co może być sporym osłabieniem. Sparingów nie biorę pod uwagę, bo one tyle znaczą co nic. Gram tutaj na gości z DNB dlatego, że w dwóch poprzednich meczach Ligi Mistrzów CONCACAF padały wyniki remisowe.
Cruz Azul DNB @@ 1.80bet365

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Lugano - Wil

Mecz za chwilę więc na szybko, Wil zaczęło bardzo dobrze zaczeło rozgrywki po przerwie zimowej i póki co są niepokonani, są w serii pięciu spotkań bez porażki, a ostatnie zwycięstwa były bardzo pewne. Obie drużyny grają już raczej o pietruszkę, więc może się zdarzyć wszystko w tym meczu. Lugano dwa mecze bez zwycięstwa, jednak u siebie grają dobrze i notują serię pięciu meczów bez porażki. Udało im się nawet zremisować z Vaduz (lider). Lugano bez Everton (20/1), Rey (20/0) i Rafael (18/6).
Wil albo remis @@ 1.73 bet365

1-4! Zwycięstwo!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Vilhena - Palmeiras
Vilhena występuje w jakiejś tam lidze stanowej i są mistrzami z roku 2013, mniejsza o to, pewnie pierwszy i ostatni raz będę widział ten zespół na oczy. Nigdy nie byli wyżej niż 1 runda tego pucharu. Z tego co widziałem na soccerway idzie im dosyć przeciętnie, to znaczy grają w kratkę. :p Palmeiras w lidze wymiata 10/2/1, jedynie 9 straconych goli. Do tego mają grać dosyć dobrym składem więc powinni łatwo wygrać.
Palmeiras -1.5 @@ 1.65 bet365
0-1! Porażka!

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Limon - Alajuelense
Już późna pora więc się rozpisywać nie będę. Alajuelense ostatni mecz grało dwa dni temu w Lidze Mistrzów (CONCACAF). Zremisowali 0:0 i z tego wyniku na pewno nie mogą być zadowoleni. Teraz czeka ich spotkanie z Limon, które ostatnio gra dosyć słabo. 4 mecze bez zwycięstwa. Myślę, że teraz może być szansa na przełamanie, szczególnie, że podobno Alajuelense ma grać jakimiś rezerwami czy nie bedzie grało paru zawodników z pierwszej jedenastki(o ile tłumacz mnie nie oszukuje).
Hoy, a las 8 p. m., los erizos visitarán el Juan Gobán para medirse a Limón con la responsabilidad de puntuar y no perder de vista a Herediano y Saprissa. Lo harán con un once totalmente diferente al que jugó el lunes ante el Árabe Unido de Panamá.
Un equipo “B” se podría llamar, con Porfirio López incluido, aunque los mismos manudos aseguran que se ha demostrado a lo largo del semestre que cualquiera que juegue lo hace de la mejor manera sin ausencias que pesen.
http://www.aldia.cr/futbol-costa-rica/alajuelense/Limon-Liga-previa_0_315568481.html
Limon DNB @@ 1.67 Unibet
4-2! Zwycięstwo!

Do góry Bottom