crazer
Użytkownik
Zgodzę się, ale sugerowanie ich jako jednym z głównych drużyn do awansu z grupy było dla mnie chore. Po prostu złego sformułowania użyłem.To, że nie awansowali nie znaczy, że ich awans byłby niespodzianką :wink:
Nie ma co porównywać majora do turniejów mniejszej rangi i to jeszcze przed samym Krakowem.
Całkiem niezłe typy, sam pewnie coś podobnego postawie. Myślę, że w meczu SK-Astralis możemy zobaczyć tylko dwie mapy. Podejrzewam, że SK nie zbanuje overpassa, bo bardzo dobrze potrafią na nim grać, więc logicznie patrząc Astralis go picknie na 100% i na 80% do przegra.Gambit vs Fnatic
Gambit wygra @1,9
Gambit 2:0 @3,4
STS
Sukcesywnie dalej idę w stronę drużyny Zeusa. Łatwo rozprawili się ze swoimi rywalami w grupie, kończąc wynikiem 3:0 oddając zaledwie 27 rund, co daje nam średni wynik 16:9. Z takimi rywalami jakim było Mouz, G2 i VP robi to wrażenie. O sile i walorach tej drużyny wypowiadałem się już kilkukrotnie, powtarzać tego nie będę. Gram tutaj czystą wygraną, gdyż Szwedzi mnie nie przekonują. Zespół bez zgrania, liczy na same indywidualności(tych odebrać im nie mogę, clutche wygrywane przez nich są piękne), ale na ćwierćfinał gdy ekipy są jeszcze bardziej zmotywowane, gdy taka osoba jak Zeus zapewne ocenia grę Szwedów klatka po klatce, to nie powinno wystarczyć. Wahałem się między 2:0, a +2,5 map, ale postawię na to 1 patrząc jaki kurs został na to wystawiony - nie mogę przejść obok tego obojętnie.
Astralis vs SK
Ilość map: +2,5 @1,85
SK wygra @1,50
STS
Ponownie spotykają się te dwa giganty. W pojedynku grupowym Brazylijczycy zdemolowali duńską ekipę. W ćwierćfinale spodziewam się tego samego obrotu spraw. Wygrana na swojej mapie, bliskie starcie na mapie Astralis, zakończone wymęczonym zwycięstwem Duńczyków, no i dokończenie sprawy na mapie ostatniej. Gdyby na przeciwko SK stanęła inna drużyna, zastanawiałbym się nad pograniem 2:0, jednak wierzę, że Astralis powalczy tutaj, bo kto inny jak nie oni. Tak jak bałem się o Brazylijczyków po meczu z BIG, tak po meczu z Immortals jestem już niemalże pewien, że do finału przechodzą lekką ręką. Przepraszam bardzo, ale gdy w tej samej drużynie dwóch zawodników bije się o rekord w ilości zabójstw na jednej mapie to... no cóż, wałek napędowy się rozkręca.
Virtus Pro vs North
Virtus Pro wygra, @1,8
Virtus Pro 2:0, @3,10
No i czas na rewanż. Polacy zagrają na ekipę, która jeszcze wczoraj zdemolowała morale drużyny Snaxa. O tamtym meczu też się wypowiadałem, przegraliśmy przez stres, komunikację. W meczu z C9 można było zauważyć duże zmiany w grze Polaków. Przede wszystkim byali się otworzył. Najwidoczniej musiał odbyć rozmowę ze Snaxem. Paweł, który dostał "wolną rękę" (gdyż tak to właśnie wyglądało) grał na o wiele lepszym poziomie niż w poprzednich pojedynkach. Niemalże wszystkie pojedynki 1v1 wygrane, idealne wychylenia, podejmowanie walki... tego właśnie wszyscy oczekiwali od niego. Teraz, gdy mamy Pashę, która rozgrywa jeden z lepszych majorów, byaliego, Snaxa, który pomimo, że został kapitanem, dalej potrafi rozgrywać niesamowite mecze, no i świętą dwójkę, którzy się otworzyli, którzy zabijają, którzy się nie boją - jestem spokojny o zwycięstwo Polaków już przed własną publicznością. Gram tutaj dw 2:0, gdyż po pierwsze: kibice dodadzą ogromnej energii, a po drugie: Duńczycy potrafią się bardzo łatwo zdenerwować, morale im spada diametralnie.
Co do meczu Immortals z Big. Ciężko mi cokolwiek o tym pojedynku powiedzieć. Dwie mocno skillowe ekipy, młode, chcące pokazać się z jak najlepszej strony. Zwycięzcy nie potrafię wybrać, może ew. +2,5 map, które na ten moment w STS'ie mamy po @1,75.
Powinno być tutaj 2:0 dla SK.
Gambit bardzo dobry typ i na pewno go wezmę do kuponu. Najbardziej jak dla mnie do tej pory ułożona drużyna na tym turnieju. W poprzednim turnieju chyba podobnie awansowali, gładko i szybko (mogę się mylić). W ćwierćfinale już nie było tej mocy i właśnie tego się obawiam.
Virtusi rewanż z North w BO3. Tutaj też sądzę, że Virtusi trafili dobre losowanie, bo w cwiercfinale dostali teoretycznie najsłabszy zespół, a w ewentualnym półfinale też. Mapa virtusów to będzie najprawdopodobniej train, bo nuke pewnie North zbanuje. North jakiegoś mirage albo cobbla picknie, a na tych mapach Virtusi potrafią grać i lubią te mapy. Tu może być różnie, ale też podejrzewam 2:0 dla nich.
W ostatnim meczu pomiędzy BIG a Immortals ciężko coś powiedzieć, bo BIG na tym turnieju widzieliśmy tylko na inferno :]:]. W BO3 może być już inaczej i jak brazylijczycy to zbanują to możemy zobaczyć nawet szybkie 2:0 dla nich, ale też może to być w drugą stronę ????
Gambit - fnatic 2:0, ew Gambit -1,5 mapy zależnie od bukmachera
SK - Astralis 2:0, ew SK -1,5 mapy
Virtus.pro - North 1
Immortals - BIG 1