Kobierzyce - MKS Lublin
2
MKS Lublin -1.5 @2.02
Fortuna 8/10
MKS Lublin -3.5 @2.88
Fortuna 4/10
- tutaj było już 8… szkoda
MKS Lublin i powyżej 50.5 @3.05 eTOTO
Normalnie czekałbym na składy obu ekip, jednak przy takim kursie to wielka promocja, na którą nie mogę czekać do jutra, bo jutro już jej nie będzie. Inni bukmacherzy już w tej chwili mają poniżej 1.90. Do rzeczy!
Spotkanie 3 z 2 ekipą w naszej rodzimej lidze, w dwóch pojedynkach w tym roku mamy remis 1-1, ale zacznę od tego, że porażka drużyny Perły była na samym początku sezonu - zespół nie był do końca zgrany i poukładany, dodatkowo wystąpiły w 14 osobowym składzie - widoczny brak w tym meczu Joanny Szarawagi i Pauliny Masna. Pierwsza z wymienionych powinna zagrać, grała w ostatnim spotkaniu z Młynami Stoisław Koszalin, natomiast tej drugiej raczej i w tym spotkaniu nie zobaczymy i tej właśnie informacji mi brakuje. Do zespołu gości od trzech spotkań dołączyła reprezentantka Słowenii Aneja Beganović grająca na obrocie, która już ma na koncie w Superlidze 8 trafień. Trenerka Monika Marzec ma do dyspozycji naprawdę szeroki wachlarz zawodniczek, zaczynając od doświadczonych byłych i obecnych reprezentantek Polski (Achruk, Gęga, Roszak, Gawlik, Płomińska, Szarawaga), dodatkowo wspierane przez młode i utalentowane (Wdowiak, Pietras, Zagrajek czy Szynkaruk) co już na starcie robi różnice w tym pojedynku.
Zespół gospodyń natomiast gra bardzo w kratkę, dobry ostatni mecz z czerwoną latarnią ligi, ale już ciężka przerwa z również słabiutkim Elblągiem 22-20 we własnej hali. Bardzo dużą przyczyną takiego stanu wg mnie jest forma Zoricy Despodovskiej - potrafi rzucić 10, 9 czy 8 z Jarosławiem i Kielcami (Kobierki wygrywają łatwo spotkania), a potrafi nie wejść w mecz całkowicie rzucając po 4 bramki w przegranym meczu z Zagłębiem czy w/w Elblągiem. A jednak to podstawowa armata podopiecznych Edyty Majdzińskiej. Osobiście jej nie kupuje, nie trafiłem jeszcze na dobry mecz w jej wykonaniu... Drugiej informacji, której mi brakuje to udział w jutrzejszym spotkaniu Zuzanny Ważnej, nie grała ostatnio w Kielcach, a to jest wraz z Aleksandrą Kucharską główna defensorka i podstawowa obrotowa gospodyń.
Ostatnią, a jakże ważną informacją "krew", którą poczuły zawodniczki Perły, po wygranej Piotrcovii w Lubinie, która otworzyła im drogę do mistrzostwa Polski i na pewno dadzą z siebie 200%, żeby móc o mistrzostwie zadecydować w pojedynku z Zagłębiem, a nie już wcześniej tracąc jakieś punkty. Kobierki praktycznie nie są w stanie dogonić ani MKS, ani Zagłębia, dlatego w ich głowach mogą być kolejne pojedynki, aby walczyć o brązowy medal.
Gospodynie muszą zagrać jakiś wybitny mecz, żeby jutro powalczyć, powinno tutaj być spokojnie +5 dla Perły.