Rozpocznę tegoroczne analizy typami na środę. Wolę zatypować teraz, kiedy jest chwila wolna. Pierwsza runda charakteryzuje się graniem tasiemek z pewniakami lub najczęściej szukaniem zakładów kombinacyjnych. Ja postaram się na każdy dzień proponować jakieś ako. Nasze typy pewnie będą podobne, bo przecież nikt nie zagra pewnie, że np. mecz wygra Wen albo rzuci więcej maxów.
Jak dla mnie środa to przede wszystkim granie maxów, ale dorzucam jeszcze win Edhousea i Lewisa. Zawodnicy, których gram potrafią rzucać 180-tki i w formacie, gdzie gra się zazwyczaj kilkanaście legów jakoś jestem tego w miarę bezpieczny, że kilka rzucą.
AKO przez zwrot kurs 2.7
Evans - Kumar
Tutaj zdaję sobie sprawę, że Kumar potrafi co jakiś czas rzucać maxy, ale jak prześledziłem grę Evansa na Playersach czy choćby w meczu na scenie z Wade to wyglądało to naprawdę optymistycznie. Poziomu nie wiem jakiego Evans nie prezentuje, ale te maxy raczej są. Gracz bardziej obyty na scenie powinno być dobrze.
Edhouse - Wen
Kolejny mecz faworyta z noname. Tu już do maxów dodaję win Ritchiego, bo on w tym sezonie ograł parę większych nazwisk i ten mecz nie będzie dla niego problemem. Tu również przewaga po stronie 180.Nie trzeba będzie grać w tym meczu na średniej 95+ i osiągać nie wiadomo jakich liczb, ale te 2-3 maxy wystarczą w zupełności tak mi się zdaje.
Lewis - Campbell
Tutaj znów potencjał na maxy, a kto kojarzy Matta z Grand Slama wie, że było średnio z grą i z maxami. Ja oglądałem w tamtym tygodniu Matta na Online Darts i szału nie było. Dużo spotkań na średniej około 90% i dramat na podwójnych w porównaniu z innymi graczami. Lewis jest zawodnikiem, który na Playersach potrafił danego dnia dojść do finału i grać naprawdę ładnie. Mimo, że teoretycznie to powinien być najbardziej wyrównany mecz pierwszej rundy z tego dnia to jak kurs łączony jest 1.8 (na Uni np. 1.73) to ja to biorę.
Mamy kurs prawie 4 i to gramy. Jeżeli tego typu zakłady grałoby się codziennie to wystarczy, że wejdzie raz na trzy dni i już będzie nieźle.