Dzisiaj Play-offy!
Zwieńczenie 16 nocy z
Premier League w Londynie w O2 Arena. Mecze półfinałowe w formule BO19 (do 10 wygranych legów).
Price vs Clayton
Buki skazują Claytona na pożarcie, ale ja tutaj nie widzę gładkiej wygranej Price'a. A już na pewno odradzam granie Icemana po takim kursie, bo tutaj nie ma żadnej wartości.
Spodziewam się ciasnego meczu, który przepchnie Price, bo więcej argumentów przemawia za nim: chociażby forma w ostatnich tygodniach, wygranie rundy zasadniczej
Premier League, H2H (4 do 1 w meczach PL dla Price'a). Jednak Ferret ma kilka argumentów po swojej stronie: M.in Wysoka skuteczność i ilość zamków +100. Dlatego ode mnie zakład:
Clayton C/O powyżej 120,5 @2,50 (unibet) zakład uwzględnia 121, czyli ostatnio ulubiony finisz Claytona.
Ewentualnie bezpieczniej:
Powyżej 109,5 @1,85 (etoto)
W stronę Price'a proponuję maxy:
Price -1,5 180-tek @1,73 (unibet)
/ Ależ Clayton nie dojechał na to spotkanie. Jestem w szoku, to że Price zagra +100, to było więcej niż pewne, ale liczyłem, że Jonny dobije do 100.
Smith vs Van Gerwen
Tutaj kursy wystawione uczciwie: 50/50. Ja - niezależnie od tego czy kontuzja MVG to poważna sprawa czy nie - pójdę w kierunku Smitha. W ostatnich tygodniach jest w lepszej dyspozycji. Widać, że budował formę na play offy, bo wystrzelił w drugiej części sezonu zasadniczego. W tym sezonie zagrał 12 spotkań mniej, co może dać mu trochę więcej 'świeżości'. Ponadto wygrał ostatnie 2 spotkania H2H (w Manchesterze i Sheffield).
Smith wygra @1,85 (unibet)