Spotkanie: Real Madryt - Bayern Monachium
Typ: Bayern Monachium (remis nie ma zakładu)
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś o godzinie 20:45 odbędzie się drugie spotkanie półfinałowe Ligi Mistrzów, dziś to będzie Real Madryt - Bayern Monachium. W pierwszym meczu rozegranym w Monachium górą był zespół niemiecki, który zwyciężył 2:1, po bramkach Riberego w 17 minucie, oraz Gomeza w 90 minucie, po stronie Królewskich trafił Ozil. Bayern w tym meczu był lepszy i zwyciężył, ale stracona bramka bardzo komplikuje sprawę, bowiem Realowi starczy zwycięstwo 1:0, dlatego myślę że Bawarczycy wyjdą do meczu ofensywnie nastawieni. Widzę spory plus po stronie Bayernu, zawodnicy, którzy grali tydzień temu we wtorek nie grali w sobotę w meczu ligowym na wyjeździe z Werderem. Trener dał odpocząć takim zawodnikom jak: Lahm, Boateng, Badstuber, Alba czyli cała obrona, Robben przesiedział cały mecz na ławce rezerwowych, a Gustavo nie znalazł się nawet w osiemnastce meczowej. W lidze z zawodników tych którzy grali w konfrontacji z Realem zagrali tylko: Neuer (bramkarz), Schweinsteiger (musi wrócić do toku meczowego po kontuzji), w 64 minucie wszedł na boisko Ribery oraz Kroos, a w 70 min Mario Gomez. Jak widzimy po stronie Bayernu tylko 2 zawodników grało całe spotkanie w sobotę, reszta albo przygotowywała się do dzisiejszego półfinału, lub grała niewielką ilość minut. Real jak dobrze wszyscy wiemy, grał w sobotę o 20:00 z Barceloną na wyjeździe, i wygrał niespodziewanie w Gran Derbi 2:1. W meczu ligowym z Barceloną jak
i w
LM w Monachium z Bayernem zagrali: Casillas, Coentrao, Ramos, Pepe, Arbeloa, Khedira, Alonso, Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria, oraz Benzema. W skrócie mówiąc zagrała identycznie ta sama jedenastka w obu meczach. W ciągu 9 dni, aż 3 mecze na pełnych obrotach(licząc ten z dzisiaj) zawodnicy będą musieli to czuć w nogach. Real wystąpi w najsilniejszym składzie, po stronie Bayernu nie zagra Van Buyten oraz Breno, absencja tego pierwszego mnie nie martwi, jest nawet wzmocnieniem. Mam nadzieję, że chociaż w niewielkim stopniu Real zlekceważy dziś zespół z Niemiec. Miał być hiszpański finał, a może nie być żadnego zespołu z tego kraju w finale. Real zdobył praktycznie już tytuł kraju, Bayern nic więc powinien być bardziej zdeterminowany. Wypoczęty zespół z Niemiec ma duże szanse dziś na wygraną, bowiem Real podobnie jak Barcelona gubi się gdy się jest atakowany. Stawiam dziś na Bayern bez remis, myślę że kurs warty gry.
Przewidywane składy:
Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Schweinsteiger - Robben, Kroos, Ribery - Gomez