algeroth - nadal niczego nie rozumiesz.Moj typ i moje wnioskowanie jak pokazal mecz nie sprawdzily sie i Bayern zasluzenie rozgromil Barcelone.
Przyznaje - mylilem sie odnosnie tego meczu , typowania tegoz meczu.Popelnilem blad.Typ moj nietrafiony.Moje argumenty przemawiajace za Barcelona nie sprawdzily sie i plusy Bayernu , ktory w pelni zademonstrowal je na tle dzisiejszego przeciwnika nie byly przeze mnie dostrzegane w poprzednich spotkaniach.
Poczatkowy scenariusz mojej wersji sie zgadzal i Barca zagrala cofnieta probujac szanowac pilke , tu plus dla Tito V. ale chyba juz zbytnio nasycil sie swiadomoscia , ze to wystarczy.Barca probowala zagrac ostroznie i defensywnie ale kompletnie zapomniala , ze trzeba tez stwarzac okazje strzeleckie.Wystawienie Messiego , ktory truchtal po boisku i mial pare zrywow , szybszych prob ogrania rywala na moze polowie swoich normalnych warunkach to bylo idiotyczne.
Tito V. potwierdzil , ze trenerskie i kalkulacyjne iq ma na poziomie 10 latka.Mocne slowa z mojej strony ale dosadnie trzeba to nazwac.Podejrzewam , ze to sam Messi za wszelka cene chcial wystapic w tym meczu znajac swoj obecny stan a Tito po prostu sie ugial.Messi zapewne nie pomyslal wraz z Tito , ze zaszkodzi swej druzynie ,ale tak bardzo chcial im pomoc.Pewna era w Barcelonie sie konczy.Nie wiem czy kontynuacja by "Dume Kataloni" prowadzil nadal trener typu Pep czy Tito ma sens.
Puyol , Xavi sa juz u konca wspanialej kariery.Dawny Dani Alves gdzies przepadl i ma juz 30 lat.Pedro czy tez Alexis odstaja poziomem od godnego partnerowania Messiemu.Dzis to wszystko zlozylo sie na tegie lanie od genialnego Bayernu ( teraz w pelni swiadomosci moge tak o nich powiedziec) a czy to kolejny wyjatkowy niepowtarzalny team potwierdzi final , nie zwazywszy na kogo tam trafia.Jeszcze niewielki procent szans istnieje na to , ze Barca odrobi straty w rewanzu ale juz w sumie miedzy bajki mozna to wsadzic.
Z tym , ze rewanz na miejscu trenera Barcy potraktowalbym smiertelnie powaznie pod katem "czasu zmian" i przydatnosci zawodnikow co dzisiaj nie wystapili w nastepnym sezonie.Tito jednak jest trener przecietnym( mowie to na podstawie wspolpracy z Guardiola jak i calego obecnego sezonu).Barca musi probowac odrobic straty w rewanzu.Przynajmniej taka mysl musi jawic sie w ich swiadomosci.Mozliwosci pilkarskie jak najbardziej ich do tego upowazniaja.Chocby kierujac sie tym , ze w pilce "nie takie cuda sie dzialy" i " dopoki pilka w grze".
W Katalonii powinna trwac wielka mobilizacja i na poczatkowe minuty w rewaznu wyjsc z wiara niebezpodstawna , ze mozna uzyskac awans.Jesli w pierwszej polowie plan sie niepowiedzie i awans nabierze romiaru juz prawdziwego cudu trudno.Trzeba sprobowac i pokazac sie z jak najlepszej strony a byc moze mlodsi gracze jak Thiago , Montoya przejda do historycznego sukcesu.Teoria praktycznie , ktora nie moze miec miejsca i kursy na betfiar - spodziewam sie 1.02 , 1.03 na awans Bayernu w pelni adekwatne.
Pisze tak sporo o Barcelonie z tego wzgedu , ze ich gra od dlugich lat przeze mnie jest najbardziej analizowana i czesto tez podziwiana.W typowaniach od razu dodam nigdy nie kieruje sie zamilowaniem , nienawiscia do klubow.Jesli kogos nie przekonuja moje slowa prosze zajrzec na dwumecz z Milanem i moje wpisy.
Dzisiaj sila Bayernu na tle Barcy zostala w pelni zademonstrowana , Barcy bez pomyslu , oslabionej w defensywie bez wiary w sukces i tak po prawdzie w 10 i pol zawodnikow.Nie umniejsza to wyczynu Bayernu bo naleza im sie gromkie brawa , chce tylko zaznaczyc przyczyny porazki Barcy.
Pytanie jeszcze do uzytkownika algeroth - o jakich Ty plusach i inni pisaliscie ? super sezon w bundeslidze ? super skrzydlowi ? Barca slaba ? Czy to sa te argumenty ? statystyki ? statystki sa pomocne ale co oczywiste nie graja i trzeba umiec z nich umiejetnie korzystac i wyciagac wnioski.
To sa te wielkie argumenty ? cos w stylu - " krotko i na temat" ? Dlaczego tak nagle po meczu zrobiles sie dumny ? Jesli ci wszyscy typujacy na Bayern algeroth posiadaja podobna wiedze do Twojej a jak przed meczem wspomnialem , ze raczej tak jest skoro na forum bukmacherskim nie doczekalem sie wyczerpujacej odpowiedzi od w sumie nikogo kto uswiadomilby mi wielkosc Bayernu Nic algerot i inni nie osiagna w powaznym obstawianiu.
Mozna i trafic typy podobne do tego spotkania ale predzej czy pozniej a raczej predzej algeroth zorientujesz sie , ze masz o tym wszystkim znikome pojecie.
Tak trudno przelac swoje mysli , spostrzezenia na papier ? "ubrac" je w odpowiednie slowa ? Nie chce byc zlosliwy ale jutro przykladowo w meczu BvB z Realem ma byc remis ? bo obydwie druzyny najprawdopodobniej zostana wicemistrzami swoich lig ? albo Real wygra bo skupil sie na
LM i lige oddal Barcelonie ? maja jednego z dwoch najlepszych pilkarzy swiata - czyli Ronaldo ? Mourinho to trener sukcesu ? moze to nie do konca trafne przyklady Twojego rozumowania i innych ale na Wasze przelozenie to takie wlasnie gadaniny.
Oczywiscie niekiedy pewne fakty , sa jakby najwazniejsze i glowne i z nich powstaja kolejne juz poboczne fakty.Jeszcze z Twojego pisania algeroth mozna zrozumiec , ze wszyscy obstawiali na Bayern i teraz trafili swoj typ i jest super.Czy , ze wszyscy cos robia i mowia oznacza , ze ja tak samo mam postepowac ? i nie moge miec wlasnych przemyslen ? zwlaszcza , ze nie za bardzo wiadomo dlaczego oni tak postepuja ale parskna pare zdan i niby wiecej nie trzeba wiedziec i wszystko jasne ? Dzisiaj Tobie czy innym sie udalo trafic ale o systemtycznosc tego bedzie trudno.Rowniez moglem sobie powiedziec przykladowo przed meczem rewanzowym Barcy z Milanem slowa
jakich Ty dzisiaj uzyles i nie zaglebiac sie dalej i nie szukac optymalnych , pewnych typow , tez bym mogl odniesc sukces w takowych typowaniach i czasem trafnie typowac i miec racje bo palnałem pare slow i moze tez moj typ bedzie trafiony.
To tak jakbys namawial do tego by nie myslec dosc intensywnie i nie zdobywac wiedzy bo to nie jest potrzebne i to nic nie da a czasem i tak cos sie fartnie jak w przyslowiu " nawet slepej kurze czasem trafi sie ziarno".