Niestety nie bardzo, być może dlatego, że posługujesz się nieznanym mi językiem.
Czego Pan nie rozumie? Proszę o wskazanie KONKRETNEGO fragmentu, a moja skromna osoba w miarę możliwości postara się przetłumaczyć potok myśli na język z którym NAWET Pan nie powinien mieć większych problemów. Szczerze przepraszam, że wyraziłem się w sposób wykraczający po za skalę Pana percepcji. Postaram się nigdy więcej nie popełnić takiej gafy.
Zastrzegam jednak, że jeśli nadal nie rozumie Pan różnicy między inwestowaniem pieniędzy w kurs 1.03, a w kurs o wiele wyższy to będę zmuszony skapitulować i zaliczyć Pana do - mało zaszczytnego - grona przypadków kompletnie niereformowalnych.
Gra u bukmachera polega na szacowaniu szans i poszukiwaniu przewartościowanych kursów. Gra typów z kursem ~1.03 nijak ma się do tego.
Podkreślam po raz ostatni, że w chwili rozpoczęcia meczu każde z rozstrzygnięć jest możliwe i nie jest to uzależnione od kursów wystawionych przez bukmachera (kursy są zależne od ZESZŁEJ formy, wyników, składu itd., ale PRZYSZŁA forma, składy i wyniki nie są w żaden sposób zależne od kursów. Upraszczając - kilka zwycięstw z rzędu faworyta zaniża kurs na jego zwycięstwo, ale nie daje pewności kolejnego zwycięstwa z rzędu).
Wystarczy rzucić okiem na zmiany kursów w meczach, które oferowane są w opcji zakładów na żywo. Jeśli nie potrafi Pan tego zrozumieć to proponuję zrezygnować z bukmacherki zanim zacznie Pan ostro dokładać do tego interesu.
Uzyskanie 2-5% zysku w sytuacji w której trzeba grać każdy kupon za 100% budżetu nie jest ogromnym sukcesem. Ewentualna porażka, przy takim stawkowaniu to pewny bankrut. Nie warto nikomu mydlić oczu - taki sposób gry to mizerne zyski przy dużych nakładach pieniążków i czasu.
Uważam iż łatwiej jest poszukać typu z kursem 1.6, niż kolejno 16x trafnie dobierać kursy 1.03.
Nie zauważyłem również momentu w którym uzyskał Pan prawo wypraszania osób zadających niewygodne pytania. Jeśli ma Pan władcze zapędy, proponuję założyć WŁASNE forum i na WŁASNYM forum ustalać swoje zasady (patrz: "Jak komuś się nie podoba to niech tu nie zagląda"
.
Nadużyciem z Pana strony jest również przytaczanie kursu 1.1. Osoba, która zdecydowała się na ten sposób gry wybierała kursy:
1) 1.03
2) 1.02
3) 1.05
4) 1.02
5) 1.03
6) 1.03
7) 1.03
Każdy z nich jest daleko od kursu 1.1. Będę niezmiernie wdzięczny jeśli przestanie Pan manipulować liczbami!
Uważam również, że wypisywanie mądrości typu:
Ja wiem, że dla graczy obstawiających kursy po 4.00 za 2 zł, 10% zysku to nic, ale oni nigdy nie zrozumieją , że lepiej postawić stówę i bez większych nerwów zarobić 10 zł niż składać kurs 6.00 i rwąc włosy z głowy liczyć na taki sam zysk.
ośmiesza Pana w oczach forumowiczów. Pańska idea stawiania 100 zł w celu uzyskania 10 zł zysku (de facto 100 x 1.05 [najwyższy kurs podany przez autora tematu] = 5 zł zysku) nie jest mądrym pomysłem i proszę aby przestał Pan wypisywać tego typu tezy.