>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ustawa, ktora prawdopodobnie po podpisie prezydenta wejdzie w zycie 1 stycznia 2010 roku, dotyczy automatow, bukmacherow naziemnych itd. Rzad szykuje natomiast druga ustawe uwzgledniajaca wlasnie zaklady przez Internet, blokowanie stron. Ta ustawa zanim bedzie glosowana ma byc najpierw wyslana do UE, ktora ma wydac co do niej stosowna opinie, duza szansa ze ta druga ustawa tam przepadnie, jednak nie jest to pewne.
A to jednak dobrze kojarzyłem jak to wygląda.
Myślę jednak, że UE nie pozwoli przyjąć tego w takiej formie jaką proponuje nasza &quot;kochana&quot; władza.
Ale tak jak piszesz Lucas, 100% pewności nie ma, niemniej jednak, tak jak napisałem wyżej nie daje tej durnej ustawie większych szans.
I obym miał rację.

G 0

grey

Użytkownik
Tak. Nie beda narazie obowiazywaly zadne nowe rozwiazania prawne tyczace sie bukmacherki internetowej.
Ale Oberfuhrer K. zapowiedzial juz ze od nowego roku sluzby celne (ktorych jest zwierzchnikiem i ktore - na marginesie - odkad jestesmy w Schengen maja duzo mniej roboty) zintensyfikuja swoje dzialania majace na celu wykrywanie graczy, ktorzy korzystaja z uslug internetowych firm bukmacherskich.
Jak to bedzie wygladac trudno w tej chwili prorokowac. Niewykluczone jedank, ze moga zrobic i naglosnic kilka pokazowek, liczac na to, ze odstraszy to innych graczy.

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
hmm...jeśli prezydent nie podpisze do końca listopada ustawy ,to będzie ona martwa przez kolejny rok (do końca listopada &quot;rząd&quot; ustala wysokość budżetu ,czytaj wpływy z podatków).
nie ma siły ani możliwość prawnych do blokowania użytkowników e-buków, wydaje mi sie ,że w polskiej konstytucji jest zapis o wolności i swobodach obywatela .
kolejna sprawa ,nawet jak będą łapali ,to jest to niemożliwe aby zdołaj cokolwiek zrobić :musieli by mieć historie transakcji miedzy bukmacher-moneybookers-bank-użytkownik,jest to czasochłonny proces ,wystawienie nakazu międzynarodowego itp.
nie rozumiem czegoś ,jak to jest możliwe ,że UE zgadza sie na e-hazard a Polska nie ,przecież prawo UE jest wyżej postawione niz prawo Polski.
Jak to bedzie wygladac trudno w tej chwili prorokowac. Niewykluczone jedank, ze moga zrobic i naglosnic kilka pokazowek, liczac na to, ze odstraszy to innych graczy.
chyba,że bedziemy używać TOR`a

J 0

jankowski

Użytkownik
Automaty będa tylko ze w kasynach , gdzie będzie podatek podniesiony chyba nawet do 50% od wygranej. Mam pytanie tutaj do wszystkich użytkowników, którzy narzekaja na ustawe hazardowa, a dokładnie bukmacherską. Krytykujecie i krytykujecie a sami nie macie leszych pomysłów na rozwiązanie tej sprawy, a Tuskowi sie nie dziwie , ze chce to zlegalizowac i buki internetowe przenies na polskie domeny z siedziba w Polsce. Prawda jest taka , ze 90% z was przepieprza kasa ,a pieniadze uciekaja z kraju i budzet nie ma nic z tego.
Smieszy mnie użytkownik, który popiera Miachała W. Który jest uzależniony od tego, a uzalezniony człowiek w pewnym sensie nie działa z rozumem.

B 0

betterbettor

Użytkownik
Nie wprowadzaja zadnych ograniczen co do spozywania alkoholu oraz tytoniu???
A zakazy palenia w miejcach publicznych, przystankach, odzdzielne pokoje w barach dla palaczy, napisy na paczkach???
Pozadne kary za picie w miejcach publicznych, zakaz reklam alkoholu itp???

Myslisz ze nie da sie dalej??? A pomysly o zwiekszeniu skladki zdrowotnej dla palaczy oraz alkoholikow, itp?

Dlugo mozna wymieniac.

Alkoholu i papierosow nie mozna calkowicie welimonowac bo za bardzo wrosly w naszą kulture(przyklad rosja) Natomiast zauwaz ze wzystkie nowe rodzaje uzywek sa bardzo skutecznie ograniczane.
Podobnie dzieje sie z hazardem, ktory w wyniku zlych przepisow szybko sie rozprzestrzenil(mam na mysli glownie jednorekich). I teraz te przepisy sa naprawiane(bardo radykalnie, ale są)
lol a troll dalej swoje ????
nie wprowadzaja ograniczen co do SPRZEDAZY
gdzie masz zakaz reklam alkoholu lol? ostatnio bylem na meczu polska rumunia - reklama piwa na 1/4 trybun naprzeciwko
napisy na paczkach to sa ograniczenia? MEGA ROTFL
poRZądne kary za picie w miejscu publicznym? 50 zl to jest dla ciebie duzo? wspolczuje ????
i co ma Rosja do Polski?

i znowu bzdury gadasz, g* wiesz. nowe uzywki ograniczane? obejrzyj kiedys jakis reportaz w telewizji to sie dowiesz ze panstwo sie tym zupelnie nie interesuje.

morthond 0

morthond

Użytkownik
Tuskowi sie nie dziwie , ze chce to zlegalizowac i buki internetowe przenies na polskie domeny z siedziba w Polsce.
Chyba zlikwidować i zabronić.

Prawda jest taka , ze 90% z was przepieprza kasa
W 2004 roku cieszyłem się że wstępujemy do Unii, w 2007 cieszyłem się że PO wygrała wybory... a teraz widzę jak serwuje się ludziom kryptosocjalizm.
Władza wie najlepiej czego ludziom trzeba, musi prowadzić obywatela za rączkę żeby sobie krzywdy nie zrobił przypadkiem, a jak nie to batem go :roll:
Przychodzi mi do głowy pomysł montowania ograniczników głośności w odtwarzaczach przenośnych - jak tak dalej pójdzie, to będziemy zaprogramowani do pracy/spania/głosowania kiedy trzeba.
A pieniadze uciekaja z kraju i budzet nie ma nic z tego.
Nagle się zorientowali że ręka im nie daje, to ją odrąbią zamiast sprawić by przynosiła korzyści;)
Smieszy mnie użytkownik, który popiera Miachała W. Który jest uzależniony od tego, a uzalezniony człowiek w pewnym sensie nie działa z rozumem.
W pewnym sensie tak, ale uzależnić się można od wszystkiego prawie.
Proponuję żeby nasz liberalny i prowolnościowy rząd wobec tego zakazał ustawowo seriali telewizyjnych, internetu, gier komputerowych, konsol, czekolady, seksu, wódki, muzyki, herbaty, kawy, papierosów, tłustego jedzenia i co tam jeszcze nam na drodze do szczęścia staje :]
Musimy pewnie doczekać się afery herbacianej, czy konsolowej żeby te pomysły weszły w życie :]

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
Automaty będa tylko ze w kasynach , gdzie będzie podatek podniesiony chyba nawet do 50% od wygranej. Mam pytanie tutaj do wszystkich użytkowników, którzy narzekaja na ustawe hazardowa, a dokładnie bukmacherską. Krytykujecie i krytykujecie a sami nie macie leszych pomysłów na rozwiązanie tej sprawy, a Tuskowi sie nie dziwie , ze chce to zlegalizowac i buki internetowe przenies na polskie domeny z siedziba w Polsce. Prawda jest taka , ze 90% z was przepieprza kasa ,a pieniadze uciekaja z kraju i budzet nie ma nic z tego.

każdy narzeka ,bo JAKOŚ INNE KAJE,CYWILIZOWANE ,UMIEJĄ ZALEGALIZOWAĆ HAZARD ,NAWET TEN INTERNETOWY I CZERPAĆ Z TEGO KORZYŚCI.
a donek chyba chce pokazać ,ze wreszcie coś mu wyjdzie W JEGO &quot;RZĄDZIE&quot;

kris6891 11

kris6891

Użytkownik
a co powiecie na to by zastrajkowac i zablokowac strone głowna np Donalda T. lub kogo tam chcecie by poprostu pokazac ze nie zgadzamy sie z tym co chca ci posły osły .... wiem ze troche za pozno ale zawsze cos...

ester 87

ester

Użytkownik
Tuskowi sie nie dziwie , ze chce to zlegalizowac i buki internetowe przenies na polskie domeny z siedziba w Polsce.
Fajnie, ale przy takim opodatkowaniu nikt żadnych domen nie pozakłada.
Prawda jest taka , ze 90% z was przepieprza kasa ,a pieniadze uciekaja z kraju i budzet nie ma nic z tego.
Co to za argument? To po co się pchaliśmy do Unii skoro teraz narzekamy, że firmy z innych krajów wypompowują pieniądze od polskich klientów?
Mam pytanie tutaj do wszystkich użytkowników, którzy narzekaja na ustawe hazardowa, a dokładnie bukmacherską. Krytykujecie i krytykujecie a sami nie macie leszych pomysłów na rozwiązanie tej sprawy
Pomysł jest bardzo prosty. Stworzyć takie prawo, takie opodatkowanie, żeby przynajmniej część firm bukmacherskich pouciekała z UK, Austrii (o rywalizacji z Matlą nie wspomnę) i założyła siedziby u nas. Ale w ferworze wojny z wszelkim hazardem nikomu nawet do to głowy nie przyjdzie.

goly78 17

goly78

Użytkownik
Najbardziej rozwala mnie tekst o ....&quot;uciekajacych pięniadzach z kraju &quot; ......Żyjemy w &quot;podobno&quot; wolnym państwie , jestesmy w unii to co kogo obchodzi gdzie i jak wydaje moje pieniądze ?? W takim razie wyjazd na zakupy do Londynu , Paryża czy Berlina to tez będzie zakazane ?? NIe wspomne juz o wakacjach zagranicznych ? Jeszcze troche i &quot;cza&quot; będzie odprowadzac podatek od wypitego drinka na Majorce . Bo pieniadze uciekaja z kraju ...............

U 3

usmiechprezesa

Użytkownik

kwintesencja bolszewickiej mentalności

R 0

rozniebywa

Użytkownik
lol a troll dalej swoje ????
nie wprowadzaja ograniczen co do SPRZEDAZY
gdzie masz zakaz reklam alkoholu lol? ostatnio bylem na meczu polska rumunia - reklama piwa na 1/4 trybun naprzeciwko
napisy na paczkach to sa ograniczenia? MEGA ROTFL
poRZądne kary za picie w miejscu publicznym? 50 zl to jest dla ciebie duzo? wspolczuje ????
i co ma Rosja do Polski?

i znowu bzdury gadasz, g* wiesz. nowe uzywki ograniczane? obejrzyj kiedys jakis reportaz w telewizji to sie dowiesz ze panstwo sie tym zupelnie nie interesuje.
Od razu widac ze z alkoholem to Ty nigdy nie miales do czynienia, a na mecze to co najwyzej chodzisz z opiekunem(czytaj: z maja, tata).

W polsce mozna reklamowac jedynie alkohole niskoprocentowe(do 5%).
A kara za picie alkoholu w miejscu publicznym wynosi od 100-500zl.
50zl to dostaniesz za obsikanie drzewa w parku.

Bukmacherka to nie wszytko. Wez czlowieku, troche poszerz horyzonty, wyjdz z domu, to nie boli.

skugis 0

skugis

Użytkownik
Siedziałem cała noc obliczałem wszystkie możliwe wzory, sprawdziłem wszystkie powiązania tych którzy na tym zarobią, wszystkie teczki! Doszedłem do wniosku, że ta ustawa anty-hazardowa to odpowiedź PZPN na bojkoty podczas meczów.
Edit:
Tak na serio wydaję mi się, że ustawa mimo wszystko nie przejdzie.
P.S. nie nabierajcie się na tę nieudolne prowokacje ze strony Markota~

S 11

support75

Użytkownik
Forum to nigdzie nie zniknie, w grudniu forum oraz domena, zostana przeniesione na zagraniczne serwery, dzialalnosc gospodarcza takze zostanie zarejestrowana w kraju w ktorym dozwolona jest reklama e-hazardu. Jedyne co moze rzad zrobic to zaczac blokowac strony zagranicznych bukmacherow itp. wtedy pozostanie wam proxy, vpn i inne wynalazki, ktore pozwola ominac blokady.
Na Malte raczej się nie przeniesiecie :&gt;

http://www.firma-w-ue.com/malta.html

R 125

roger12

Użytkownik
stary powiem ci tak, mnie to jeb***, pracuje mam swoje przewalem swoje a nie kogos i mnie to za przeproszeniem cyka czy ta kasa pójdzie do Wietnamu czy do Chin a Taki Tusk szwab, ma za mało kont w bankach i chce wiecej i myśli on że zabroni w Polsce hazardu to juz prezydentem zostanie, hahhaha jego nie doczekanie na mój głos, wolałbym oddać go na leppera

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom