Jedziemy dalej z trzecią ligą małopolsko-świętokrzyską:
Scandic pierwszy otworzył kursy więc trzeba je im naprawić:
Korona II Kielce - Wierna Małogoszcz
X @ 4.1 1.8j 1-0 90'
przegrana -1.8
Puszcza Niepołomice - Dalin Myślenice
X @ 4.0 1.8j 0-2
przegrana -1.8
Pogoń 1945 Staszów - Neptun Końskie
X @ 6.0 2j - mecz dwóch słabych tak naprawdę drużyn, Pogoń faworytem to nie ulega wątpilowści, ale nie po 1.15 ! Mam znajomego z którym znam się jeszcze z czasów mojej przygody z piłką w Koronie Kielce i po rozmowie z nim wnioskuje że oni ligi jeszcze nie poddali więc w Staszowie w świętokrzyskim pojedynku powalczą. 0-1
przegrana -2
Naprzód Jędrzejów - Hutnik Kraków
X @ 3.95 1.8j - Hutnik kandydatem do awansu, spotka się z rozpędzonym (?) Naprzodem. Faworytem hutnik, ale remis w moim odczuciu troche za wysoko. 1-1
wygrana: 7,11
Orlicz Suchedniów - Unia Tarnów
X @ 3,80 1.8j - Unia Tarnów nie radzi sobie na świętokrzyskiej ziemi, często traci punkty z drużynami słabszymi od siebie (Czarni, Lubrzanka, Granat) w najbliższy weekend nie będzie faworytem wyjazdowej potyczki, choć może nie przegra, ale wg mnie o pokonanie drużyny
Sławomira Majaka będzie bardzo ciężko. 2-1
przegrana -1,8
Garbarnia Kraków - Lubrzanka Kajetanów
1 @ 1,65 4j
6-0 wygrana 6,6
Lubrzanka w ostatni weekend nie grała, a tydzień temu trzymała wynik 0-0 w wyjazdowym pojedynku z rezerwami korony, z którymi 3 dni temu Garbarnia przegrała u siebie 1-4. Nie ma na pewno co tych dwóch meczów porównywać, po (zbyt) wysokiej porażce Lwy Ludwinowa będą chcieli wygrać tym bardziej że personalnie drużnę z Kajetanowa (1-2-6 na wyjazdach) przewyższają o klasę.
Glinik/Karpatia Gorlice - Czarni Połaniec
1 @ 1,70 4j
0-1 przegrana 4j
Glinik po wyjazdowej porażce ( w dopiero pierwszym meczu rundy!) w Małogoszczy wraca na swoje smieci gdzie niezwykł tracić punktów ( 6-1-1).
W najbliższy weekend podejmują rozbitą w ostaniej kolejce na swoim boisku przez Orlicz ekipę z Połańca. Dodać trzeba że goście przyjadą do Gorlic osłabieni brakiem paru graczy (Obierak?Witek? Gembalski, Mikoda)