>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nice Polska Liga Żużlowa 2016

Status
Zamknięty.
t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365

Zakład dnia!
1. Kolejarz Rawicz vs Polonia Pila (handicap)
Typ: Polonia Pila (-22)
Kurs: 1.60

Skoro Wybrzeze skopalo Rawicz, potem powtorzylo nawet Krosno to ew. watpliwosci w Pile wydaja sie dalece niestosowne. Powinni sie zakrecic kolo 60-30. Chyba ze beda na potege puszczac juniorow za czolowych seniorow. Dlatego tez nie gram linii na Szczepaniaka i Kosciucha, ktore teoretycznie powinny spokojnie wejsc.

2. Stal Rzeszow vs Wlokniarz Czestochowa (handicap)
Typ: Wlokniarz Czestochowa (+10)
Kurs: 1,72

Mecz w TV, wiec bedzie mozna na wlasne oczy zobaczyc jak maja sie wlasne przewidywania do rzeczywistosci. Obie druzyny maja bardzo wyrownane sklady bez jakichs dominatorow - liderow totalnych. Niemal kazdego stac na zwyciestwo biegowe jak i zerowke. Oczywiscie Stal ma przewage wlasnego toru, ale jak pokazal mecz z Polonia Pila, Rzeszow nie jest wcale taki silny przy Hetmanskiej. Wydaje mi sie, ze kluczowa bedzie tutal rola Klindta, ktory przeciez w przeszlosci startowal w Rzeszowie. Swoje okrazenia na tym torze wykrecal takze Ulamek czy Jeleniewski. 10 punktow przy takich skladac to sporo, szczegolnie przy ew. manewrach taktycznych. Przewiduje minimalne zwyciestwo Stali lub nawet zwyciestwo Wlokniarza.

3. Daniel Jeleniewski (suma punktow)
Typ: Daniel Jeleniewski - ponizej 10
Kurs: 2.20

Za duza linia jak na Jeleniewskiego. Kurs takze bardzo zacheca do gry przeciwko niemu. Moze gdyby bylo ZZ to bym sie zastanawial, ale w obecnej sytuacji, tj. gdy Seba wraca do skladu a i reszta nie narzeka na dolegliwosci to ja tego po prostu nie widze. Co prawda ma w parze juniora, ale przeciez wcale nie jest powiedziane, ze musi zawsze przyjezdzac przed Legowikiem. Oczywiscie pewnym ryzykiem sa RT, ale wydaje mi sie, ze on i tak nie bedzie pierwszym wyborem.

4. Dawid Lampart (suma punktow)
Typ: Dawid Lampart - ponizej 12
Kurs: 1.75

Dawid jest od zeszlego sezonu jednym z moich ulubionych zawodnikow i cieszy mnie bardzo postep jaki zrobil. Dlaczego wiec przeciwko niemu? Linia jest o 1-2 punkty za wysoka. RT ze strony Stali nie przewiduje. Sklady meczowe sa zbyt rowne by nawet takiemu zawodnikowi nie zdarzaly sie jakies wpadki. Tor w Rzeszowie jak wiemy nie jest swietnym obiektem do tworzenia widowisk i przy gorszym starcie pojawia sie problem, wiec o ew. wpadki tym latwiej.

/podsumowanie
1. Początek nerwowy i wynik 7-2 po dwóch biegach. Pilanie jednak w drugiej fazie zawodów zrobili dokładnie to czego oczekiwaliśmy.
2. Caly mecz w kontakcie i dopiero na samym końcu się wyłożyli. Frajersko gubione punkty w pierwszej fazie zawodów, dziwne wykluczenie Klindta i niestety brakło tego oczka.
3. Bardzo solidny występ Daniela. Wyrasta na lidera Włókniarza.
4. Już po drugim biegu było jasne, że nie wejdzie (2,w).

Otrzymane punkty reputacji: +8
C 370

cinek9191

Użytkownik
Świst -2 - Kajzer @2,0 ✅✅✅ 11-5

Lubię Kajzera, ale do Śwista mu dużo brakuje. Rawicz to amatorzy, nie ma szans by coś dzisiaj ugrali z Pilanami. Dzisiaj liczę na pogrom. Średnia Marcela to 2-3 punkty na mecz. Piotrka zdecydowanie stać na wynik dwucyfrowy. Świetny zakład.
Popieram i Pobieram ????

R. Karczmarz 0
- Huber Łęgowik @2,0 ⛔⛔⛔ 3-4

Równa para choć przewaga toru, jego znajomość przez Rafała w tym sezonie powinna byc na +. Chłopak robi dobrą robotę dla Stali w tym roku ????

Dubelek @4,0

Daniel Jeleniewski
under 10 @2,20 ⛔⛔⛔ 11

Jak dla mnie za wysoko linia jak dla Daniela. Jedzie na wyjeździe na trudnym ternie, gdzie będzie miał z kim tracić pkt. Nie ważne, że jedzie w parze z juniorami bo oni także mogą zapunktowac i to solidnie także dla mnie +.

Edit:

Maciej Kuciapa - N. Klindt +2 @2,0 ⛔⛔:minus 10-5

Idę tropem angielskim i tylko tym się sugerują, to co ostatnio wyprawiał Klindt. Mam nadzieje, że przełoży wystepy angielskie na tory polskie - chodź nie powinien tak myśleć aaaa wierze w niego ???? Jedzie z pod 1czki także takiego singielka daje ????

Edit:2 konju1 Tak słówko choć ???? Miałem na myśli heeh - i tak wiem wiem co znaczy ????

Klindt dramat z tymi wykluczeniami ehhhh szkoda. Rafał kompletnie nie radził sobie na tym torze, padaka jak wyglądała jego jazda dziś - wielka szkoda.

A Twisty pojechał swoje, tylok on nie zawiódł. ???? )))

swietlik 148

swietlik

Użytkownik
Z tym Świstem to bym uważał, Piotr słabo sobie radzi na wyjazdach , dodatkowo w parze jedzie z Tarasienko który właśnie na wyjazdach jest filarem drużyny.Ostatnio Kajzer w meczu z Krosnem punktował tak:
Marcel Kajzer - 6 (0,0,2,3,1)
Wiem że dzisiaj trudniejszy rywal, natomiast z drugiej strony na kim mają zdobywać punkty zawodnicy z Rawicza jak właśnie nie na Piotrku?
Dla mnie betem dnia jest
THJ - Poniżej 9 pkt - 1.90 Bet365 ///// (3,1,2,0,1 ) - 7 pkt ✅
Po prostu nie wierzę w tego zawodnika. Na wyjazdach jeździ bardzo słabo, już dawno powinien być odsunięty od składu, dziś za niego lepiej byłoby jak pojechał Czaja. Dodatkowo w parze z Ułamkiem który powinien być dzisiaj liderem drużyny

Victor Kulakov -1
- Marcin Rempała - 1.61 Bet365 //// 7-0

Victor prowadzący parę z Curyło który w tym sezonie jedzie po prostu słabo. Powinien być jak to nie raz było w tym sezonie jednym z liderów bydgoskiej drużyny . Rempała to solidny zawodnik jednakże więcej niż 6-7 pkt się po nim nie spodziewam.
Ajtner Gollob -6 - Wieczorek - 2.30 Bet365 //// 7-6 ⛔
Jak dla mnie genialny typ , średnia dom młodego Golloba 2.158 . 3 starty ma pewne , do tego pewnie pojedzie w ramach RZ za Curyłę . Pewnie zakręci się graniach wyniku dwucyfrowego . Wieczorek tylko jeden mecz w tym sezonie objechany gdzie w 4 biegach zdobył 3 pkt u siebie na torze w Krośnie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365

5. Polonia Bydgoszcz vs KSM Krosno (handicap)
Typ: Polonia Bydgoszcz (-14)
Kurs: 1,83

Polonia u siebie jedzie zaskakujaco dobrze, co prawda maja juz na koncie porazki, ale to bylo jeszcze przed powrotem Adamczaka do skladu. Tego znaczaco zwiekszyl sile uderzeniowa polonistow. Dzisiaj zdecydowanym faworytem sa gospodarze. Ogromna przewage powinni im zrobic juniorzy. Ciekaw jestem jak pojedzie Stalkowski, tj. czy powtorzy wystep z Wybrzezem. Kto ze strony Krosna moze zagrozic najbardziej? Nie bedzie niespodzianka wspomnienie o Mirku i Logaczowie. Zeby KSM zdobyl 37 punktow do tej dwojki beda musieli dolaczyc pozostali: Chrzanek, Marcin i Koza. Ja osobiscie tego nie widze i stawiam zdecydowanie w strone Polonii Bydgoszcz.

6. Oskar Ajtner-Gollob vs Kamil Wieczorek (H2H)
Typ: Oskar Ajtner-Gollob (-6)
Kurs: 2,30

Obu zawodnikow dzieli roznica klasy a nawet dwoch. Jesli Oskar pojedzie swoje to w zasadzie nie bedzie dyskusji bo trudno jest mi sobie wyobrazic by Wieczorek zdobyl wiecej niz 1 punkt w biegu mlodziezowym.

7. Lokomotiv Daugavpils vs Orzel Lodz (handicap)
Typ: Orzel Lordz (+8)
Kurs: 1,95

Liczylem na nieco wyzszy handicap, ale jednak ostatnie wyniki Orla musza budzic wrazenie. Jak dla mnie lodzianie sa jedyna druzyna w lidze, ktora w dwumeczu bedzie w stanie realnie przeciwstawic sie Lotyszom. Wydaje sie, ze powinni miec przewage w formacji mlodziezowej. Co do seniorow to juz bardzo, bardzo rowno. Mecz z Wlokniarzem pokazal, ze na Lotwie da sie powalczyc i ja licze na to, ze Orzel mocno postawi sie gospodarzom, a moze nawet sprawia sensacje?

8. Fredrik Lindgren vs Jakub Jamrog (H2H)
Typ: Fredrik Lindgren (-3)
Kurs: 1,90

Licze glownie na to, ze Jamrog nie pojedzie wiecej niz 4 biegi, a jesli pojawi sie koniecznosc RT to powinien byc pierwszym do zmianu. Fredka wiadomo - zyciowa forma, paradoksalnie po wypadnieciu z cyklu SGP. Na Lotwie to kozak i dzisiaj powinien zdominowac Jakuba, ktory zreszta ostatnio w o wiele slabszej formie.

/podsumowanie
5. Po pierwszych biegach zapowiadało się na izi win, ale później trochę pecha i mimo wszystko dzielna postawa Wilków.
6. Śledząc przebieg meczu odniósł wrażenie, że Władek Gollob grał handi w drugą stronę... A tak poważnie to Wieczorek dał czadu!
7. Od niemal samego początku pełna kontrola i już w połowie zawodów był plus.
8. Ten mecz to jakieś kuriozum. Najpierw Fredka jedzie pierwszy i po błędzie spada na ostatnie miejsce. Potem wykluczenie i brak rezerw taktycznych. Jamróg zachwycił i dla mnie jest ojcem tego zwycięstwa.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Kylmakorpii poniżej 12 @1,9 but365 ✅
Fin ostatnio lekke zniżka formy czy to w Szwecji czy w Anglii. U siebie mocny, ale dziś też mocny przeciwnik. Miśkowiak, Gapa, czy Andersen są szybcy. Dzisiaj jest na kim oczka tracić. Jedna wpadka i mamy kupon na +. Bieg po zmianie z juniorem + nominowany tam może przyjechać trzeci. Ja tam nie liczyłbym na 14 czy 15 oczek Joonasa.

V 1,1K

viren

Użytkownik
Ile zespolow awansuje do play off? Mam nadzieje ze wielokrotni bankruci z Czestochowy czy Gdanska i tak nie dostana licencji przez najblizszych kilka lat za walki z budzetem?

I tak sie tym pseudoklubom udalo awansowac lige wyzej de facto mimo ze nie wystartowali do rozgrywek i teraz sa tylko jeden stopien do ekstraligi

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
W finale jadą dwie najlepsze drużyny. Dwumecz; zwycięzca dwumeczu może jechać w EE, a przegrany ma prawo do barażu z 7ym zespołem z EE.

C 370

cinek9191

Użytkownik
Dziwne spotkania w Dauga. Początek Łodzian był totalnie masakrujący! Jeżeli to nie był jednorazowy wyskok i obejdzie się bez kontuzji to hohoh ! Wielkie gratki dla Łodzian! Każdy punktował! Jakub 8 do tego juniorka 7 ważych oczek i prosze bardzo.

G 35

griszalaguta

Użytkownik
Łódź zdecydowanie najmocniejsza teraz w lidze ale na koniec oni i tak nie awansują bo nowy stadion ma być oddany do użytku dopiero pod koniec 2017 roku , natomiast Lokomotivu standardowo nie dopuszczą do EE. Czyli pójdzie zaproszenie albo do Gdańska albo do Częstochowy.

swietlik 148

swietlik

Użytkownik
Ile zespolow awansuje do play off? Mam nadzieje ze wielokrotni bankruci z Czestochowy czy Gdanska i tak nie dostana licencji przez najblizszych kilka lat za walki z budzetem?

I tak sie tym pseudoklubom udalo awansowac lige wyzej de facto mimo ze nie wystartowali do rozgrywek i teraz sa tylko jeden stopien do ekstraligi
I co chcesz żeby w końcu zrobila sie jedna liga ? Myślisz ze tylko kluby Czwy i Gdanska maja problemy finansowe? Trzeba ustalić jednolity regulamin finansowy jak w Szwecji bo zamykanie ośrodków żużlowych których jest naprawde malo prowadzi tylko do konca speedwaya w naszym kraju. Te pseudokluby maja bogata historie zuzlowa i miasta te żyją żużlem ( zwłaszcza Częstochowa). Nie niszczmy tradycji tylko starajmy sie naprawić to co panowie w czarnych garniturkach zepsuli.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Najlepiej by było poszerzyć ekstraligę i zlikwidować II ligę. Podział na 3 ligi, niszczy sport żużlowy od strony zaintersowania mediów czy kibiców. Z drugiej strony podział na dwie ligi powoduje zbyt duże różnice między klubami; przykład Rawicz czy Opole.
Tak źle, tak niedobrze jak to mówią.

C 370

cinek9191

Użytkownik
Widziałeś mecz w Krakowie?
To samo, totalna dominacja Łodzi. Idą na awans.

Tak tak. Tylko ciekawi mnie co lub czym sugeruje się sztab szkoleniowy puszczając Suchego! Zibi jedzie totalne dno x3! Dziś poszli po rozum i wszedł Masters 11pkt!

Wanda 49-41 z Wybrzeżem ! I widać od razu efekt.

dzimi-pif-paf 7

dzimi-pif-paf

Użytkownik
Loko dostało jasny sygnał, że nawet w przypadku zajęcia pierwszego miejsca nie zostaną dopuszczeni do ekstaligi, wczorajszy mecz był bardzo dziwny, nie umniejszając oczywiście Łodzianom ale wydaje mi się, że jak by tylko Loko chciało wygrać to by wygrało w palcem w d..ie. Dziwna jazda poszczególnych zawodników, dziwne decyzje sztabu szkoleniowego mogą świadczyć o tym, że mecz poprostu puścili skoro i tak nie mają szans na jazdę lige wyżej.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
1. Adrian Gomólski (suma punktów)
Typ: Adrian Gomólski - powyżej 10
Kurs: 1,75

Adrian to jedyny zawodnik Niedzwiadków, który nadaje się do jazdy na tym poziomie ligowym. U siebie bardzo przyzwoity i przewoził już wielu topowych zawodników za plecami. Wszystko zależy od tego czy będzie jechał 6 biegów. Jeśli tak to powinien mieć ok. 12 punktów. Wiadomo, że Włókniarz jest dzisiaj w nieco słabszym zestawieniu, więc jest komu odbierać punkty. Grunt, żeby zaczął dobrze zawody, najlepiej od trójki. Kurs niestety nie jest najlepszy, ale jeśli uda się odjechać 6 biegów to trudno jest mi sobotę wyobrazić słabszy wynik Adriana.
2. Daniel Jeleniewski (suma punktów)
Typ: Daniel Jeleniewski - powyżej 10
Kurs: 1,57

Kurs marny i znowu pytanie o liczbę biegów. Myślę że powinien jednak pojechać w minimum 4, a wtedy 12 punktów to jego obowiązek. Forma jest świetna, rywal mizerny. Byle bez cyrków.
/podsumowanie
1. Adrian dzisiaj fatalnie. We wcześniejszych meczach był jedynym, który ratował honor Kolejorza, a dziś to... Chyba już koniec sprzętu na ten rok.
2. Jeleń na zupełnym luziku.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Kajzer powyżej 5 pkt @ 2.25 i zabezpiecznie na dokładnie 5 pkt @ 6 Bet365. 5 ✅
Marcel jedzie dziś z juniorami i pojedzie na bank 6 razy, dużo potrenował w tym tygodniu. Duże value. Do tego Czewa przyjedzie dziś z Polskim składem, więc o te 1-2 punkty więcej niż zwykle powinno być łatwiej.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Suchecki poniżej 10 @1,83 but365 Suchecki nie jedzie ▶

Linia na Sucheckiego przynajmniej o 2 oczka za wysoka. Ja bym wystawił powyżej/poniżej 7 po @1,66 - 2,20 albo pow/pon 8 po @1,90.
Oddsmaker z but365 ostatnio w cieńkiej formie i daje nam prezenty. Jak nie za wysoko linia, to za nisko. AJ, Piotrek za nisko wczoraj, dziś Zbyszek za wysoko o te 2 oczka. Nic tylko pobierać.
Kraków -22 - Opole @1,66 but365
Nie jedzie Gizatulin za niego Łopaczewski. Strzał w kolano, ze strony Opola. Tylko Miesiąc i Rosjanin ciągneli wynik. Kraków w najmocniejszym składzie, za złotówkami którzy biegów juniorom nie oddadzą.

R 36

rafal919

Użytkownik
Suchecki poniżej 10 @1,83 but365 Suchecki nie jedzie ▶

Linia na Sucheckiego przynajmniej o 2 oczka za wysoka. Ja bym wystawił powyżej/poniżej 7 po @1,66 - 2,20 albo pow/pon 8 po @1,90.
Oddsmaker z but365 ostatnio w cieńkiej formie i daje nam prezenty. Jak nie za wysoko linia, to za nisko. AJ, Piotrek za nisko wczoraj, dziś Zbyszek za wysoko o te 2 oczka. Nic tylko pobierać.
Suchy dziś nie jedzie, w jego miejsce Grajczonek.
Ja że swojej strony polecam typ:
Hougaard over 11,5 pkt. @ 1,8 totolotek
Jeśli tylko pojedzie w nominowanych to jestem spokojny o ten typ.
Nie bardzo widzę zawodników z którymi mógłby stracić pkt(może jakiś pkt urwie Miesiąc).
Prowadzący parę z Grajczonkiem nie powinien przegrać. Czwarty swój bieg z juniorem przeciw juniorowi Opolan i Grobauerowi..
Poza wspomnianym Miesiącem reszta zawodników Opola kilka poziomów niżej od Dunczyka.
Patrick powinien zakręcić się koło kompletu

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom