kowboj
Użytkownik
Cambridge vs Grimsby
Spotkanie 5 ligi angielskiej BSquare pomiędzy Cambridge i Grimsby. Trafiłem na nie przypadkowo, gdyż sprawdzałem co dzieje się obecnie z byłym rezerwowym Chelsea Londyn - Stevenem Wattem. Środkowy obrońca gra teraz właśnie w Grimsby i z ciekawości przyjrzałem się ich dzisiejszemu meczowi. Goście zajmują 9 pozycję w tabeli (24 pkt.) wyprzedzając Cambridge o 5 lokat (20 pkt.). Nie potrafię wskazać kto dzisiaj zwycięży, lecz jestem niemal przekonany, iż na Abbey Stadium strzelone zostaną przynajmniej 3 bramki. Cambridge po fatalnym okresie przełomu Września i Października gdzie przegrali 4 mecze z rzędu wrócili na zwycięską ścieżkę pokonując niżej notowane Barrow (3:1) i Gateshead (3:2). Wcześniej zremisowali na wyjeździe 2:2 z Fleetwood Town, drużyną zdecydowanie lepszą, co było sygnałem powrotu do dyspozycji. Problemem United jest jednak defensywa. Kłopoty ze zdrowiem zawodników tej formacji spowodowały 13 bramek straconych w ostatnich 7 meczach. Dzisiaj do dyspozycji trenera Linga jest tylko jeden z wszystkich środkowych obrońców w kadrze - Josh Coulson. Dave Partridge jest zawieszony za kartki, a Briaan Saah i Blaine Hudson kontuzjowani.
Drużyna Grimsby to ekipa piłkarzy, którzy mają we krwi wpojoną walkę o swoje i wyrywanie punktów przeciwnikom. W ostatnich 4 meczach trzykrotnie remisowali za każdym razem wracając po straconych bramkarz. Z Forest Green (3:3) odrobili ze stanu 1:3, z Southport z 0:1 i Eastbourne z 1:2. W meczu z Kidderminster przegrywali już 3:0, ale doprowadzili do stanu 2:3, wyrównania jednak nie znaleźli. W głównej mierze to wszystko jest zasługą ich napastnika - Alana Connella - najlepszego atakującego ligi. Strzelił on 12 goli w 17 meczach, co stanowi połowę dorobku całej drużyny. W zaledwie 5 spotkaniach nie wpisywał się na listę strzelców.
Fakt, iż obrona Cambridge ma tyle problemów i nadal potrafią wygrywać mecze strzelając dużo goli, a obecność Connella w Grimsby skłania mnie do grania over 2.5. Dodam tylko, że Cambridge w Sobotę grali z Huddersfield w FA CUP (zremisowali 0:0), choć byli słabszym zespołem. Ostatni mecz Grimsby rozegrało 30 Października. Kurs 1.9 w TOBET nie pozwala mi odpuścić zagrania tego zakładu ????
Komentarz: Wynik 1:1, niestety po pierwszej połowie z dwiema bramkami żadna drużyna nie wykorzystała sytuacji w drugiej.
Komentarz: Wynik 1:1, niestety po pierwszej połowie z dwiema bramkami żadna drużyna nie wykorzystała sytuacji w drugiej.