>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Niższe Ligi Angielskie 2010/2011

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Jest to bardzo ciężka liga. Grają tutaj 24 zespoły i drużyny często muszą rozgrywać mecze co 3 dni. Dlatego zdarza się często, że po serii kilku zwycięstw z rzędu przychodzi porażka. Jest to naturalna kolej rzeczy. Chesterfield jest liderem rozgrywek i każda drużyna na spotkanie z nimi się wyjątkowo mobilizuje. 2 tygodnie temu udało się właśnie drużynie Burton wygrać z Chesterfield. Jednak już w sobotę gracze Chesterfield znów zdobyli 3 punkty. Po za tym kurs 1.50 w 4 lidze jest trochę nie na miejscu. Przecież jest to wyjątkowo wyrównana liga i dlatego wielu typerów upatruje w takich meczach niespodzianek i gra na drużynę przeciwną na, która jest wyjątkowo wysoki kurs. W dzisiejszym meczu mamy podobną sytuację. Nie wydaje mi sie, żeby lider rozgrywek przegrał drugi mecz z rzędu na własnym boisku ( chociaż jesli Arsenal może to czemu nie Chesterfield? ). Myślę, że będzie to ciężki mecz. Zwłaszcza, że mamy wtorek i piłkarze obydwu drużyn będą miały w nogach sobotnie 90 minut. Myślę jednak, że Chesterfield wygra to spotkanie. Jeśli chodzi o wynik to zakręci się w okół overu 2,5... 3,5.
Chesterfield win ⛔
over 2,5 ✅

K 108

kefir70

Użytkownik
Dla mnie Chesterfield - Oxford po tym co sie działo z obrotami i kursem (teraz nagle obrót stanął w miejscu) to no bet albo Oxfordx2 lub cos podobnego.
POlowanie na okazje nie uzasadnia tak wysokiego obrotu...i tak wysokiego kursu (doszłó nawet do 2.00 ). Nawet jak na League Two na takie mecze standartowo wystawiany kurs to było(jest) 1.70.
Ale ok. Teraz merytorycznie.
Z &quot;normalnych typów&quot; ja dam jeden
Peterborough - Leyton Orient 1 1.95 7/10 = 2-2 TYP KOLEJKI .dla Posh to moim zdaniem jeden z najważniejszych meczów w sezonie...PO dobrym początku , ostatnio odnotowuja kiepskawe wyniki - a cel drużyna ma nadal ten sam - awans.
Tymczasem - przeciwnicy właśnie po tej kolejce mogą znacząco odskoczyc - bo układ spotkań jest taki , że co najmniej 3-4 drużyny z czołówki te 3 pkt. dopiszą. Posh u siebie szczególnie mocni. Ze składu co prawda wypadł Mackail-Smith - ale nawet i bez niego z BOydem i McLeanem są z przodu o niebo silniejsi od Leyton. Leyton zreszta też ma parę absencji - tyle , że im wystawic równie dobrych zawodników będzie o niebo ciężej.
Nie mam weny do pisania - strata punktów z Leyton mysle , że spowodowałaby małe trzęsienie ziemi.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
co do meczu Chesterfield - Oxford: śledziłem kursy na ten mecz i jeszcze wczoraj rano WH oferował kurs 1,53 na zwycięstwo gospodarzy a dziś kurs urósł do 1,85. Coś w tym musi byc i za Twoją radą Kefir postanowiłem wyłożyc małą stawkę na Oxford

K 108

kefir70

Użytkownik
Kurs i obrót w meczu Chesterfield - Oxford szaleją.... teraz spadki na 1 ale obrót masakryczny jak na League Two - z wszystkich innych meczów League Two tylko w 2 (Bradford-Accrington i Stevenage - Southend) obrót przekracza 20.000 - w żadnym nie przekracza 30.000.
Przecietnie na giełdzie 15.000 obrotu na mecz - a tu juz mamy ok.100.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ktos kogos chce w...chać....problem w tym żeby dokładnie ustalic kto i kogo???
Każdy musi sobie sam odpowiedzieć czy w to wchodzić...wałkiem pachnie na kilometr tylko na czym ten wałek polega???
na wszelki wypadek pograłem overka 3,5 bo to chyba też nie jest zły pomysł w takiej sytuacji

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Ja zaproponuje inny typ ????

Sheffield Wednesday - Walsall FC -----&gt; 1 @@ 1,55 Bet365
✅
To jaką metamorfozę przechodzi zespół Sheffield tego nie spodziewał się nikt. Powoli coraz mocniej mogą myśleć o powrocie do Championship. Teraz zmierzą się z ostatnim Walsall u siebie popularne Sowy są bardzo mocne i wątpie aby w teraźniejszej formie dali rywalowi choćby punkt. W tym spotkaniu typuje zwycięstwo Wednesday które wygląda w tym spotkaniu znacznie lepiej a kurs przyzwoity.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
NIe chciałbym zapeszac ale Chesterfield które po pierwszej połowie prowadziło przegrywa w 75&#39; 1-2. Czyżby wałek wyczajony przez Kefira? Jeżeli tak to serdecznie gratuluje i dziękuję ????

K 108

kefir70

Użytkownik
Posh w ostatnich minutach wtopiło...shit...????...a w doliczonym czasie nie wykorzystali karnego....
Ale co do Chesterfield - jesteśmy chyba świadkami narodzin Spółdzielni w tym klubie:grin:
A możę jakiś skośnooki dżentelmen z Macao czy Hongkongu spotkał na wakacjach masażystę Chesterfield, w TV POlonia obejrzeli PIłkarski POker i postanowili pokazać , że &quot;Chińczyk i Anglik potrafi&quot;:razz: Kto wie...
Ja co prawda dzięki nim ładnie zarobiłem, ale wszystko wygląda na to , że te k..sy faktycznie ustawiają mecze...No bo - 2 tygodnie temu ewidentnie było widać oznaki wałka - i był wałek
Dzisiaj - kursy i obroty zachowywały się bardzo podobnie.... i znowu wtopa...przypadek??? Daleki jestem od spiskowych teorii ale tu wbrew pozorom jak się to pisze w uzasadnieniach wyroków sądowych - wszystko to &quot;tworzy jednolitą , logiczną całość&quot;
W każdym razie - dzisiaj - DZIĘKI WAŁKARZE:mrgreen:

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 108

kefir70

Użytkownik
Spróbuję w miarę możliwości dać zawsze po zakończonych kolejkach małe podsumowanie. Ot moje subiektywne uwagi - może pomogą wyciągnąć lepsze wnioski co do przyszłych typów.

League One

Posh po raz kolejny straciło punkty - ale w tej drużynie nadal drzemie olbrzymi potencjał.
Southampton i Charlton - rozegrały naprawdę niezłe mecze , to , że ich nie wygrali to powiedzmy bardziej niefart...w najbliższej przyszłości zwłaszcza Święci mogą być jednak znakomitym typem...
NO i Sheffield - ja miałbym do nich więcej przekonania gdyby nie te ich olbrzymie kłopoty finansowe - bo zawsze jest ta niewiadoma jak to przełoży się na postawę zawodników...
Drużyny , która w najbliższym czasie miałaby wtapiać permanentnie nie widzę

League Two

Przede wszystkim lornetki na Gillingham - zaciąg z POsh w osobie Ch.Lee i Whelpdale&#39;a uczynił cuda - 2 wygrane pod rząd na wyjeździe - a dodajmy , że wcześniej prawie 1,5 roku nie odnieśli zwycięstwa w wyjazdowych meczach.
W najbliższym czasie ta drużyna naprawdę może dać dobrze zarobić. No może jeszcze nie w meczu z Rotherham - bo to tez jest solidny przeciwnik - ale potem - warto ich obserwować i chyba na nich stawiać.

Chesterfield - ewidentnie zawiązali Spółdzielnie. Mecze z ich udziałem trzeba szczególnie bacznie obserwować pod kątem tego co dzieje się z kursem i obrotem.

POmalutku w górę powinno iść LIncoln - z Bury mocno wtopiłó - ale co tu dużo mówić ten mecz ewidentnie im się nie ułożył.

Z zespołów , które cieńko widzę w najbliższej przyszłości - to moim zdaniem Stockport...

I ważne info - bodaj jutro kończy się okienko na wypożyczenia - i z tego co kojarzę do końca grudnia kluby będą musiały grać tymi zawodnikami których już pozyskali.
Z tego wynikają 2 okoliczności - w najbliższym czasie czyli jutro mogą być ciekawe infa co do pozyskanych on loan zawodników.
Dwa - w grudniu szczególne znaczenie będa miały absencje spowodowane kartkami i kontuzjami.

I żeby nie zapeszyć - grudzień to zazwyczaj był czas żniw w tych ligach.

K 108

kefir70

Użytkownik
Tak jak zapowiadałem dziś mega ruch jeśli chodzi o wypożyczenia w League One i Two bo potem aż do stycznia nie ma już wzmocnień.
I najciekawsze ruchy :
League One
Bournemouth - mega mega mega osłabienie - MIllwall podebrało im Josh&#39;a McQuoid&#39;a - ich najlepszego strzelca w tym sezonie - 12 bramek!! KOmentarz ze strony oficjeli Bournemouth jest prosty - nie mieliśmy możliwości go zatrzymać....
Zespół traci wiele ze swej siły ofensywnej..Trzeba się baczniej przypatrzeć z kim grają , bo miejsce w tabeli nadal wysokie - a siła już nie ta. Na razie idzie on loan do MIllwall (bo oikno na transfery zamknięte już od dawna) a od stycznia na zasadzie transferu definitywnego
Sheffield WEdnesday - też mega osłabienie - tym z kolei Nottingham zabiera Marcus&#39;a Tudgay&#39;a....na takich samych zasadach jak powyżej.. Szkoda - bo ciężko będzie SW teraz wyczuć..
League Two
Shrewsbury - wzmacnia swoją pomoc - z Manchester City biorą on loan Andrew Tutte&#39;a - w tym sezonie był już on loan w Rochdale - i ponoć zebrał dobre recenzje(ja go nie kojarzę). W każdym razie w Rochdale 9 występów w I składzie. Czyli może być ciekawe wzmocnienie
Rotherham - także duże wzmocnienia - lewoskrzydłowy Will Atkinson z Hull i obrońca West Brom Paul Downing. Szczególnie ten pierwszy możę ładnie się pokazać - w poprzednim sezonie znaczną jego część spędził także w Rochdale - i był jednym z autorów ich awansu do League One.
I przy okazji aktualne staty :
Wygrane/przegrane
Kursy &lt; 2.00 12/9
Kursy 2.00-2.99 3/6
Kursy &gt;3.00
w tym tzw. TYP KOLejki 4/2

golditalia 27

golditalia

Użytkownik
-

W drugiej lidze angielskiej zatrzymałem się przed ciekawym meczem oczywiście pod względem bukmacherskim. Barnsley zajmuje 12 miejsce w tabeli drugiej ligi angielskiem i w sobotę spotka się z 14. Watford. Barnsley ostatnio spisuję się dobrze, wygrywając trzy ostatnie mecze w swojej lidze z Preston, Ipswich i Portsmouth. Dwa pierwsze na wyjeździe i ze spadkowiczem Premiership na Oakwell Stadium. Generalnie gospodarze na własnym boisku spisują się w kratkę lecz jak mówiłem wcześniej są w formie. Jutszejszy rywal, Watford, ostatnio gra fatalnie. W ostatnim pięciu meczach ligi angielskiej zanotowała trzy porażki i dwa remisy. Daleko od Vicarage Road Stadium, Watford spisuje się fatalnie, tylko jedna zwycięstwo w pięciu ostatnich meczach i cztery porażki. Wyczytałem też że w Watford zabraknie paru podstawowych piłkarzy. Warto zanotować że obie drużyny strzelają dużo goli. Moim zdaniem typ 1 jest w zasięgu a kurs na ten typ to aż 2,25.
Pozdrawiam

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Truro City - Stourbridge------&gt; 1 @@ 1,55 Bwin
Mecz lidera z dziewiątym Stourbridge, Obie drużyny spotkały się dwukrotnie w obu spotkaniach padł over2,5. W tym roku spotkały się już raz i wtedy Truro wygrało 4;1. Truro jak już pisałem tutaj przy okazji poprzednich analiz to zdecydowany faworyt ligi i murowany kandydat do awansu. U siebie nie zwykli remisować czy przegrywać więc w takim spotkaniu nie powinni mieć żadnego problemu kurs przyzwoity 1,55. Więc warto go dodac do dubla

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik

Anglia, Championship
The Walkers Stadium, 29-11-2010, 20:45
Leicester - Nottingham Forest
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,75
Dokończenie 18. kolejki Championship zapowiada się bardzo ciekawie. Chociaż pomiędzy drużynami jest aż 10 pozycji różnicy ja absolutnie nie widzę tutaj wyraźnego faworyta. Po przejrzeniu faktów i okoliczności dotyczących tego meczu stwierdziłem, że najrozsądniejszym zagraniem jest tutaj BTS.

Leicester
Ten zespół nie należy może do najbardziej bramkostrzelnych, jednak statystyka mówi, że na 9 meczów na własnym terenie Leicester strzelało gola w 7. Gospodarze muszą bardzo mocno przyłożyć się do zdobywania punktów. Chociaż różnice punktowe w środku tabeli są niewielkie, to przewaga 2 punktów nad strefą spadkową nie pozwala czuć się komfortowo. Na pewno zespół Svena-Gorana Erikssona będzie mocno zmotywowany do tego, aby dziś wygrać. Taktyka na pewno nie będzie opierała się na defensywie. Ważnym faktem jest też to, że kilka dni temu do zespołu dołączył Roman Bednar. Ten czeski piłkarz był przez kilka sezonów podstawą ataku WBA, a niedawno wystąpił też w reprezentacji podczas mecz z Danią. Będzie to z pewnością wzmocnienie ataku. W tej chwili Leicester ma kilku bardzo solidnych napastników. Obok wspomnianego Czecha mamy Dariusa Vassela i Steve&#39;a Howarda. Gole strzela też młody pomocnik Andy King. Dzisiaj bramkarz Nottingham powinien mieć co robić.

Nottingham
15/18 meczów z golem. Dobry wynik. Niestety, dla mojego typu, Nottingham traci dość mało goli, bo ledwie 16/18 spotkań, ale nie zmienia to faktu, że dzisiaj ma kto rozmontowywać ich linię obrony. Trener Nottingham ma spory problem z osłabieniami. Nie w pełni sił jest Kelvin Wilson, podpora obrony z zeszłego sezonu. Nabawił się on kontuzji pleców i pauzował przez miesiąc. Dzisiaj ma zagrać maksymalnie 45 minut. Mało prawdopodobny jest też występ Paula McKenna (pachwina) i Paula Andersona (udo). Obaj są bardzo ważnymi ogniwami pomocy. Na szczęście atak nie powinien za bardzo ucierpieć na tych osłabieniach, bo w ciągu ostatnich dni został bardzo wzmocniony. Wypożyczony z Arsenalu został Aaron Ramsey. Wątpię, by był on w optymalnej formie, bo złamana noga wykluczyła go z gry na 9 miesięcy... Jednak głód gry jest ogromny, a i umiejętności nieprzeciętne. Liczę na dobry występ tego chłopaka. Drugim piłkarzem jest Marcus Tudgay. Niewielu to nazwisko coś mówi, ale jeśli piłkarz strzela 48 goli w 4 sezony to na pewno można powiedzieć, że jest niezły.

Sądzę, że obie ekipy dzisiaj będą grać o zwycięstwo. Nieco większe szanse daję Leicester, jednak Nottingham to również bardzo silny zespół, który stać dziś nawet na zwycięstwo. W obu drużynach mamy do czynienia ze wzmocnieniami i to nie byle jakimi. Ci zawodnicy mogą dzisiaj odegrać kluczową rolę.

Typ marzenie: 1-1
goals; Bednar - Tudgay

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Bath City - Crawley Town
Już jutro wielka szansa przed Crawley na awans na pierwsze miejsce w tabeli. Drużyny jak dotąd raz się spotkały wtedy Crawley wygralo. Bath City w tym spotkaniu może mieć poważne kłopoty w defensywie ponieważ boczny obrońca oraz środkowy może w tym meczu nie wystąpić. Matthew TUbbs niesamowity napastnik Crawley będzie w tym meczu grał na 100 % nie jak podają różne źródła że jego występ stoi pod dużym znakiem zapytania. Jego wartość dla zespołu jest nie przeliczalna na nic. Strzelił 15 goli i gra znakomicie. W tym spotkaniu przewiduje jednostronne widowisko ze wskazaniem na Crawley

Win Crawley @@ 1,70 Bwin

K 108

kefir70

Użytkownik
Też się przymierzam do pogrania Crawley , chociaż łatwo wcale być nie musi...Bath City odnotowuje ostatnio całkiem ładną serię bez porażki..
Ale fakt Crawley to dla nich raczej za wysoki poziom...

Ostatnio w Fa Cup Crawley zremisowało ze Swindon - i meczyk był w miarę wyrównany...Crawley jakoś tak po cichu skompletowało całkiem ładny skład - ja z kolei wyróżniłbym przede wszystkim Sergio Torres&#39;a - to mózg tej drużyny.POprzednio występował w POsh - i w czasach kiedy grali w League Two (czyli 3 sezony temu) był podstawowym pomocnikiem. Oglądałem go bacznie w ostatnim meczu ze Swindon - i naprawdę imponował - zwłaszcza jak na ten poziom.
Jak dla mnie Crawley trochę brakuje takich przebojowych skrzydłowych - ale podobno to ma zmienić ściągnięcie skrzydłowego Reading - Abdulai Bell-Baggie. W meczu ze Swindon wszedł dopiero pod sam koniec - i niespecjalnie miał okazje się pokazać - ale jutro powinien wyjść w podstawowym składzie.

W każdym razie - ja też jestem na TAK&gt;

U 13

ufokluki

Użytkownik
Wimbledon - Luton
Typ: 1 (+0,5)
Kurs: 1.55
Według mnie bardzo interesujący typ na jutrzejszy dzień. Gospodarze to lider ligi, który podejmować będzie trzeci zespół. Mecz bez wątpienia można zaliczyć za hit kolejki Blue Square Premier. Wimbledon gra w tym sezonie fenomenalnie na własnym obiekcie, o czym świadczy bilans gier:
7 - zwycięstw,
2 - remisy,
1 - porażka.
Z drugiej strony Luton, które grając na wyjazdach do tej pory prezentuje się następująco:
5 - zwycięstw,
1 - remis,
4 - porażki.
Patrząc na formę obu zespołów, śmiało można stwierdzić, że i gospodarze i goście jutrzejszego pojedynku są w podobnej formie. Bez wątpienia szansa na to, że Wimbledon jutro nie przegra swojego spotkania jest bardzo duża.

K 108

kefir70

Użytkownik
League One and Two w ten weekend można sobie odpuścić ; na chwilę obecną w League One 9 meczy odwołanych , a w League Two - 10.
Te które mają się odbyć raczej nie do grania , a po za tym duże prawdopodobieństwo , że i tak się nie odbędą.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Większość meczy odwołana tam gdzie chcą grać itak sędziowie nie dopuszczą ich do gry. Warunki pogodowe w Anglii są fatalne więc nikt nie chce ryzykować zdrowia piłkarzy. Nawet W Premiership już spotkanie Manchesteru jest odwołane. Przypuszczam że w Championship reszta których rzekomo ma grać także zostanie. Jak informuje oficjalna strona będzie ciężko aby na niższym szczeblu jakiekolwiek spotkanie się odbyło.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Manch.U.B-Newcastle B
Patrząc na to jaką ofertę kursową wystawił bukmacher TipSport na tę spotkanie poważnie się zastanawiam nad zagraniem za przysłowiowe 20 zł na Newcastle. Drużyna rezerw &#39;&#39;Srok&#39;&#39; radzi sobie bardzo dobrze przewodząc z 17pkt na koncie gdzie piłkarze Manchesteru mają ich zaledwie 9pkt. Kurs 4,80 na Newcastle B jest mocno przesadzony. Dodatkowo dziś na meczu ma się pojawić Alan Pardew by zobaczyć z bliska jak młodzież sobie radzi dodatkowa motywacja dla graczy by awansować do pierwszej drużyny.

Moje propozycje :
Newcastle win @@ 4,80 TipSport
x2 @@ 2,06 @@ Tipsport

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom